Mercato (2012-2014)
- Krystek
- Juventino
No, bardzo dobrze że Gio wraca. Teraz tylko Kolarov(albo jakiś inny dobry LO) i top striker. Najbardziej marzy mi się Cavani, ale będzie ciężko. Ważne żeby był ktoś kto podniesie poziom. Nie wiem jak Wy, ale ja bym zaryzykował kupnem Leandro Damiao.
Forza Juve!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jak dla mnie Giovinco to znakomite wzmocnienie. Za drogi? Niewątpliwie, ale nie ma co szukać dziury w całym, bo Seba był jednym z najlepszych zawodników ubiegłego sezonu we Włoszech. Conte wyraźnie zaznaczył, że życzy go sobie na przyszły rok w składzie, więc ma pewnie konkretne plany względem niego.
http://www.juvenewsradio.it/concluso-li ... bianconero
Nie wiem na ile wiarygodne jest to źródło, ale rzekomo doszliśmy do porozumienia w sprawie pozyskania Verrattiego. Mielibyśmy wykupić połowę jego karty za 5,5 mln, a on sam grałby kolejny sezon w Serie A w barwach swego obecnego klubu. Oficjalny komunikat miałby się pojawić najpóźniej w przyszłym tygodniu. Sam zawodnik brał pod uwagę przenosiny tylko do naszego klubu.
Niebawem się przekonamy, czy powyższe info się potwierdzi.
http://www.juvenewsradio.it/concluso-li ... bianconero
Nie wiem na ile wiarygodne jest to źródło, ale rzekomo doszliśmy do porozumienia w sprawie pozyskania Verrattiego. Mielibyśmy wykupić połowę jego karty za 5,5 mln, a on sam grałby kolejny sezon w Serie A w barwach swego obecnego klubu. Oficjalny komunikat miałby się pojawić najpóźniej w przyszłym tygodniu. Sam zawodnik brał pod uwagę przenosiny tylko do naszego klubu.
Niebawem się przekonamy, czy powyższe info się potwierdzi.
- klama 10
- Juventino
Na całe szczęście nie jesteś dyrektorem sportowym i nie będziesz. Usłyszysz jakieś nazwisko w pismaku i od razu uważasz danego zawodnika za klasę światową... Zauważ, że większość klubów ma swoich skautów (ale po co ?! przecież mamy pismaki !). Idąc twoim tokiem myślenia powinno usunąć się skautów z klubów i zacząć wiarygodnie ufać pismakom !ZawszeWierny pisze:No, bardzo dobrze że Gio wraca. Teraz tylko Kolarov(albo jakiś inny dobry LO) i top striker. Najbardziej marzy mi się Cavani, ale będzie ciężko. Ważne żeby był ktoś kto podniesie poziom. Nie wiem jak Wy, ale ja bym zaryzykował kupnem Leandro Damiao.
- binio
- Juventino
Może i sztab ma jakiś pomysł związany ze sprowadzeniem Giovinco. Szybki i dobry technicznie skrzydłowy może się przydać. Nie jestem do niego przekonany ale jak już jest to niech grą udowodni że zasługuje na Juve.

- SKAr7
- Juventino
Z tego co pamiętam, to pomysł z Damiao to nie wymysł prasy, ale Marotty i Paraticiego, potwierdzany w wywiadach, więc Twoje naskakiwanie na Wiernego jest trochę bez sensu. To, że ty dwa razy usłyszałeś nazwisko w prasie, to nie znaczy, że on nie widział kilku meczy młodego Leandro. Sam oglądałem 4 spotkania Brazola i wywarł na mnie co najmniej korzystne wrażenie. Ale subiektywnym i "odczuciowym" zdaniem, to poziom Lewandowskiego, nie Cavaniego.klama 10 pisze: Na całe szczęście nie jesteś dyrektorem sportowym i nie będziesz. Usłyszysz jakieś nazwisko w pismaku i od razu uważasz danego zawodnika za klasę światową... Zauważ, że większość klubów ma swoich skautów (ale po co ?! przecież mamy pismaki !). Idąc twoim tokiem myślenia powinno usunąć się skautów z klubów i zacząć wiarygodnie ufać pismakom !
Siłą Marotty we Włoszech jest to, że załatwia interesy z poszanowaniem życzeń i woli drugiej strony. Większość dużych klubów pyta się ile dany zawodnik kosztuje, rzuca kasę na stół i każe dziękować sobie na kolanach, że tyle wyłożyli za cennego gracza danej drużyny. Dzięki takiemu podejściu Marotty teraz dostajemy Islę i Asamoaha na niezłych warunkach, szybko i bezboleśnie, mimo konkurencji ze strony ManUtd i Interu.francois pisze:Oby ta współwłasność nam bokiem nie wyszła. Trzeba było wykupić.mrozzi pisze:Nie wiem na ile wiarygodne jest to źródło, ale rzekomo doszliśmy do porozumienia w sprawie pozyskania Verrattiego. Mielibyśmy wykupić połowę jego karty za 5,5 mln, a on sam grałby kolejny sezon w Serie A w barwach swego obecnego klubu.
No a wyraźną wolą Pescary było, by w najbliższym sezonie Verratti grał u nich. Można go było wykupić za bonusowe ~7 milionów i wypożyczyć. Ale kasa potrzebna nam jest na to mercato, tu i teraz.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 18:14 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
Niech się ogrywają, zwłaszcza Immobile. Dziwi mnie, że Spinazzola trafił od razu do Serie A - to aż taki talencik z niego?Gigi Buffon pisze:Juventus oficjalnie poinformował o losach kart zawodniczych: Stefano Beltrame, Leonardo Spinazzoli, Alberto Libertazziego oraz Ciro Imobile.
Bardzo mnie to cieszy. Czuję, że to może być jeden z naszych najlepszych transferów tego latapumex pisze:Dużo. Wątpię, żeby któraś ekipa była chętna odkupić go od nas za 22mln
Oby ta współwłasność nam bokiem nie wyszła. Trzeba było wykupić.mrozzi pisze:Nie wiem na ile wiarygodne jest to źródło, ale rzekomo doszliśmy do porozumienia w sprawie pozyskania Verrattiego. Mielibyśmy wykupić połowę jego karty za 5,5 mln, a on sam grałby kolejny sezon w Serie A w barwach swego obecnego klubu.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Może to głupio zabrzmi, ale w tym okienku raczej nie było nas stać na całość Verrattiego. Pisano o 10-12 mln za jego kartę. Poza tym, Pescara to nie poziom Parmy, z którą w miarę szybko i łatwo się dogadaliśmy.francois pisze:Oby ta współwłasność nam bokiem nie wyszła. Trzeba było wykupić.
Ogólnie fajnie byłoby uzyskać jakąś szerszą współpracę z tym klubem. Trener Pescary udowodnił, że nie boi się stawiać na młodzież, więc Juventini mieliby gdzie szlifować umiejętności na poziomie Serie A. Jeśli nie spadną, to byłby to czysty zysk dla obu stron.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 18:11 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Krystek
- Juventino
Nigdy nie twierdze że ktoś jest dobry, bo jakiś pismak tak pisze. Oglądałem Damiao w akcji i uważam że jest świetny. Widzę w nim jednocześnie Ronaldo(nie krystyne, tylko tego starego, dobrego) i naszego Trezegola(chodzi mi o jego instynkt strzelecki i grę głową). Jedyne co, to właśnie ryzyko jak sobie poradzi w lidze włoskiej. Ale Damiao jest bardzo dobry fizycznie i ogólnie wygląda na kompletnego napastnika, dlatego chce żeby do nas przyszedł. Można powiedzieć, że sami go sobie "zrobimy", że to u nas się wypromuje.klama 10 pisze:Na całe szczęście nie jesteś dyrektorem sportowym i nie będziesz. Usłyszysz jakieś nazwisko w pismaku i od razu uważasz danego zawodnika za klasę światową... Zauważ, że większość klubów ma swoich skautów (ale po co ?! przecież mamy pismaki !). Idąc twoim tokiem myślenia powinno usunąć się skautów z klubów i zacząć wiarygodnie ufać pismakom !ZawszeWierny pisze:No, bardzo dobrze że Gio wraca. Teraz tylko Kolarov(albo jakiś inny dobry LO) i top striker. Najbardziej marzy mi się Cavani, ale będzie ciężko. Ważne żeby był ktoś kto podniesie poziom. Nie wiem jak Wy, ale ja bym zaryzykował kupnem Leandro Damiao.
Forza Juve!
- kogut
- Juventino
Z tym że ten trener jest już w Romie.jackop pisze:Trener Pescary udowodnił, że nie boi się stawiać na młodzież, więc Juventini mieliby gdzie szlifować umiejętności na poziomie Serie A. Jeśli nie spadną, to byłby to czysty zysk dla obu stron.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Uważam że sprowadzenie Giovinco to super pomysł - tak tak przyznaję kolejny + dla Marotty
,
po pierwsze idealny piłkarz gdy wygrywany bo świetnie przytrzymuje piłke, po drugie odgwizdywanych jest na nim bardzo dużo fauli, a mając pirlo, chielliniego, bonucciego, barzagliego i top strikera:D mozemy bardzo duzo zyskac na wolnych
po trzecie genialny zawodnik, niesamowicie wyszkolony technicznie, nawet w polowie nie mamy tak wyszkolonego obecnie zawodnika
i wcale sie nie dziwie ze nie chcial siedziec na lawce i to jest wartosc piłkarza jakos nikt nie mowi ze prawdziwy piłkarz nie chodzi mu o kase tylko o gre, ze chce gra i sie rozwijac a wielu uzytkownikow takich argumentow co do wieli piłkarzy uzywało. TO że chłopak chciał grac to akurat +

po pierwsze idealny piłkarz gdy wygrywany bo świetnie przytrzymuje piłke, po drugie odgwizdywanych jest na nim bardzo dużo fauli, a mając pirlo, chielliniego, bonucciego, barzagliego i top strikera:D mozemy bardzo duzo zyskac na wolnych
po trzecie genialny zawodnik, niesamowicie wyszkolony technicznie, nawet w polowie nie mamy tak wyszkolonego obecnie zawodnika
i wcale sie nie dziwie ze nie chcial siedziec na lawce i to jest wartosc piłkarza jakos nikt nie mowi ze prawdziwy piłkarz nie chodzi mu o kase tylko o gre, ze chce gra i sie rozwijac a wielu uzytkownikow takich argumentow co do wieli piłkarzy uzywało. TO że chłopak chciał grac to akurat +
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Machnes
- Juventino
kogut pisze:Z tym że ten trener jest już w Romie.jackop pisze:Trener Pescary udowodnił, że nie boi się stawiać na młodzież, więc Juventini mieliby gdzie szlifować umiejętności na poziomie Serie A. Jeśli nie spadną, to byłby to czysty zysk dla obu stron.

Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 18:22 przez Machnes, łącznie zmieniany 1 raz.
- kosciu88
- Juventino
Dobrze ze Seba wraca, fajnie by bylo gdyby przystosowal sie do gry na prawej stronie i schodzil do srodka jak Robben
Czekamy jeszcze na potwierdzenie tych transferow i na zakup jakiegos wpychacza i lewego obroncy.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- pumex
- Juventino
Zaraz, moment... przecież on właśnie dlatego gra z lewej, aby schodzić do środka. Sebuś jest prawonożny. Ciężko byłoby, żeby prawonożny grający na prawej stronie schodził do środka :roll:kosciu88 pisze:Dobrze ze Seba wraca, fajnie by bylo gdyby przystosowal sie do gry na prawej stronie i schodzil do srodka jak Robben

- francois
- Juventino
Trener trenerem, ale zwykle wiele do powiedzenia na temat kadry mają dyrektorzy sportowi. Na pewno też istnieje coś w rodzaju długofalowej strategii.kogut pisze:Z tym że ten trener jest już w Romie.jackop pisze:Trener Pescary udowodnił, że nie boi się stawiać na młodzież, więc Juventini mieliby gdzie szlifować umiejętności na poziomie Serie A. Jeśli nie spadną, to byłby to czysty zysk dla obu stron.
jackop pisze:Ogólnie fajnie byłoby uzyskać jakąś szerszą współpracę z tym klubem. Trener Pescary udowodnił, że nie boi się stawiać na młodzież, więc Juventini mieliby gdzie szlifować umiejętności na poziomie Serie A. Jeśli nie spadną, to byłby to czysty zysk dla obu stron.

Jeszcze słówko co do Seby - gdy przychodził Giaccherini to wielu mówiło, że to piłkarz podobny do Giovinco pod względem stylu gry i warunków. Skoro Giac umie lub nauczył się angażować w defensywę to może i Atomowa Mrówka pod skrzydłami Conte nabędzie umiejętności w tym aspekcie.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 18:35 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Krystek
- Juventino
Właśnie Vuczni tak też gra i będzie rywalizacja, a to dobrze dla zespołu. Jedyne czego się boje, to tego że któryś będzie strzelał fochy jak usiądzie.pumex pisze:Zaraz, moment... przecież on właśnie dlatego gra z lewej, aby schodzić do środka. Sebuś jest prawonożny. Ciężko byłoby, żeby prawonożny grający na prawej stronie schodził do środka :roll:kosciu88 pisze:Dobrze ze Seba wraca, fajnie by bylo gdyby przystosowal sie do gry na prawej stronie i schodzil do srodka jak Robben
Forza Juve!