Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 21:16

Bazyliszek pisze:Milan już klepnął Musacchio za 18 mln, bardzo możliwe że R. Rodriguez i Kessie również będą tam grali. Nie powiem, ciekawe transfery i przede wszystkim realne w przeciwieństwie do Interu, który wypytuje o piłkarzy pokroju Di Marii :prochno:
Lubie czytać te pełne bezpodstawnej nadziei posty forumowiczów interu czy artykuły sugerujące, że jeśli kupią damskiego boksera z Rzymu, to Conte będzie skłonny ich potrenować w kolejnym sezonie :prochno: Zdziwko, Spal u bram ;) Kibicuje Milanowi w ich odrodzeniu, bo bez nich nie ma silnej ligi. Jedyny godny rywal Starej Damy w krajowych rozgrywkach.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:38

Biglia na ostatniej prostej do Milanu. Nigdy nie byłem jakimś fanem Argentyńczyka, ale trzeba przyznać, że przy Bertolaccim, Sosie, Fernandezie czy Locatellim będzie wyglądał, jak piłkarz absolutnie klasy światowej.

Morata rzekomo miał powiedzieć 'tak' nowemu projektowi lepszej części Mediolanu. Z jednej strony nie chce mi się w to wierzyć, bo Alvaro zapewne dostanie oferty z lepszych, na obecną chwilę, klubów. No chyba, że ma już dość rywalizacji i idzie tam, gdzie zagwarantują mu pierwszy skład.

Ciekawią mnie ruchy transferowe Lazio. Rok temu Candreva i koniec kariery Klose. W tym sezonie najprawdopodobniej Keita oraz Biglia. Milinković-Savić, Anderson i De Vrij również nie posiedzą długo w Rzymie. Z wielkim zainteresowaniem będę śledził ich poczynania na rynku. Rozegrali bardzo fajny sezon, szkoda byłoby, gdyby się całkowicie wyprzedali i spadli gdzieś w tabel.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:52

Lazio to nie jest ten klub który nie ma w ogóle scoutingu bo to się nie opłaca? jakim cudem pojawiają się u nich tacy gracze jak wyżej? ;)

http://www.juvepoland.com/news.php?id=29740

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 12:58

Maly pisze:Lazio to nie jest ten klub który nie ma w ogóle scoutingu bo to się nie opłaca? jakim cudem pojawiają się u nich tacy gracze jak wyżej? ;)

http://www.juvepoland.com/news.php?id=29740
Agenci:)
Skauting może schodzić po woli na boczny plan i to właśnie agenci będą kluczowi w kontekście tego gdzie dany piłkarz zagra.Często są to bardzo przypadkowe transakcję, jak np. Zanettiego do Interu, gdzie na wideo mieli oglądać zupełnie innego gracza a u oka wpadł im Javier i jak się to potoczyło wszyscy wiemy.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 13:30

no tak agenci ale jak to możliwe, że Lazio kupuje gości z "filmików na YT" i są oni lepsi niż ci, których scouci z całej Europy oglądają na żywo miesiącami za grube pieniądze? ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 15:13

Maly pisze:no tak agenci ale jak to możliwe, że Lazio kupuje gości z "filmików na YT" i są oni lepsi niż ci, których scouci z całej Europy oglądają na żywo miesiącami za grube pieniądze? ;)
Widocznie mają nosa,odpowiednie znajomości i nie boją się zaryzykować tych kilku/kilkunastu baniek na perspektywicznych graczy.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 19:07

Obrazek
:prochno:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 198 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 19:26

Niezłą polewkę mają :lol:

Obrazek
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2017, 17:38

Ogary poszły w las:
OFFICIAL: #ACMILAN ANNOUNCE GIANLUIGI DONNARUMMA WON'T RENEW
Już Romano pisze o Realu i PSG. Mino...

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2017, 17:47

Potworny flek na mordę Milanu. Az mi ich troche szkoda.

Dobra, żartowałem. Nigdy mi ich nie bedzie szkoda ale jestem bardzo zaskoczony. Ale nie liczę ze trafi do Juve.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2017, 18:20

D-Rose pisze:Potworny flek na mordę Milanu. Az mi ich troche szkoda.
Wiadomo było że tak się to skończy, Raiola to pieprzony profesor i każdy jego piłkarz to szczęściarz. Poza tym czemu flek na morde? Donnarumma jest troszkę przeceniany żeby nie powiedzieć przereklamowany. Jest wiele bramkarzy równie młodych i równie dobrych co on, a byliby warci o wiele mniej. Wszedł szturmem z primavery do podstawy Milanu bo akurat wszyscy bramkarze byli połamani jakimś trafem, tak powstał chocapic. Gdyby nie ten dziwny zbieg okoliczności, dalej by pewnie bez przypału latał z resztą gimbusów w primaverze. Jak już był w seniorach, to nie bronił jakoś szczególnie super, no ale 17 lat i podstawa w Milanie? fama poszła w świat a Raiola już wtedy zacierał rączki, aż do dziś. I nie twierdze że nie ma talentu, po prostu jak pójdzie do jakiegoś Realu, PSG czy innego gwiazdozbioru, to nie wróże mu przyszłości w tym wieku na bramce, spali się i mówię to z pełnym przekonaniem. Będzie tego żałował tak czuje, no ale $$$ będą się chociaż zgadzać.

Milan absolutnie nie powinien być przygnębiony tym faktem, wręcz powinien się cieszyć, grube pieniądze wyciągną za chłopaka, kupią sobie za to jakiegoś bramkarza pokroju Szczęsnego albo Perina, poziom się nie zmieni, pewnie będzie nawet lepszy a i pieniądze zostaną na wzmocnienie innych formacji :ok:

Tassano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2017, 19:22

O proszę, 18-letnia legenda Milanu jednak skusiła się na pieniążki i dała się Raioli? No jestem w szoku :lol: Chłopak jak na swój wiek jest przereklamowany, dalej popełnia babole, ale Raiola zadbał o odpowiedni PR i za chwilę Donnarumma odejdzie za gruby hajs do jakiegoś Realu czy ManU.
Milanistów mi jakoś nieszczególnie szkoda, po akcjach z grudnia obojętny jest mi ich los, a transfery cieszą o tyle, gdyż podniosą atrakcyjność Serie A.

A gdyby tak... Mino i Juventus celowo wprowadzili szum ze Szczęsnym, dogadując za plecami Nosacza Sundajskiego? :smile: Mało to prawdopodobne, ale w ogóle bym się nie zdziwił.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2017, 20:21

Tassano pisze:Chłopak jak na swój wiek jest przereklamowany, dalej popełnia babole
:shock:

Chłopak, jak na swój wiek, jest geniuszem. Szkoda tylko, że sprzedał piłkarską duszę temu chciwemu, grubemu robakowi - Raioli.

Ciekawe, czy wciśniemy się między wódkę (PSG) a zakąskę (Real, ManU) i jednak wycofamy się ze Szczęsnego.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2017, 20:23

Tassano pisze:Chłopak jak na swój wiek jest przereklamowany
jak można być przereklamowanym w takim wieku? :facepalm:

jak na 18 lat to jest talentem na miarę Buffona i Casillas, ma świetne warunki fizyczne a co ważniejsze sobą DWA sezony w Serie A w nogach/rękach i 4 mecze w Reprezentacji Włoch, 4 razy tyle co wspominany Perin i nawet jeśli uważasz, że w tej chwili to ten sam poziom pomyśl, że Perin jest 6 lat starszy i prawdę mówiąc w dupie był i gówno widział, jak w Angli pojawił się młody dobry bramkarz to Everton rzuca za niego 30mln a Perina za 10 nie za bardzo ktoś chce kupić ;]

Donnarumma to bez wątpienia wieloletni następca Buffona w bramce Italii i nie ma znaczenia gdzie teraz trafi bo Raiola nie pozwoli mu zginąć, jeśli tylko pół rundy będzie siedział na ławce to kolejną spędzi w innym klubie gdzie będzie grał i tyle, a czy to będzie Real czy PSG? pewnie żaden z tych klubów w tym momencie, teraz tylko Juve z mocnych może mu zaproponować realne minuty w pierwszym składzie i niejako obietnice nr 1 już za rok, nikt nic lepszego mu nie da wg mnie... problem jest taki, że może wylądować w Romie/Napoli, pograć w LM ze 2 sezony i... zmienić klub na kolejny

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2017, 20:57

Pisze z zacinajacej się komórki więc odpisze tylko:

Postawienie na Donnarumma nie było powodem polamania się hiszpana. Po prostu po słabych występach Mihajlovic dał szansę młodemu i tak zostało. Dopiero później wysłali hiszpana na leczenie.

Donnarumma wybronil w tym sezonie najwięcej strzałów w lidze i zaliczył przy tym 12 czystych kont.

Obrazek
ODPOWIEDZ