Mercato (2012-2014)
- Dante93
- Juventino
A mi pomysł z trójką Vucinić-Jovetić-Giovinco sie podoba
Przede wszystkim dlatego, że mogła by zachodzić fajna wymienność pozycji między nimi.
I finansowo to też by wyszło bardzo 'w miare'
Gorzej tylko, że do 4:3:3 nie mamy lewego obrońcy. A też skoro przyjść ma Isla to troche szkoda, żeby jeden z dwójki Asamoah/Isla grał maksymalne ogony na środku.
Troche szkoda Cavaniego, ale nie ma co ulegać- 25+Matri to w mojej opinii oferta bardzo adekwatna do sytuacji. Nie zdziwie sie jeżeli Edinson będzie strzelał 'fochy' jeżeli na siłe będzie trzymany w Neapolu. A nie zapomnijmy, ze mówił w trakcie sezonu coś w stylu 'Jeżeli nie awansujemy do LM- chce odejść'.
Torres to wg mnie zupełnie poroniony pomyśł- jeden mecz i nagle odzywają sie głosy pragnące go w Turynie. Jak dla mnie- szkoda ryzykować.
Wykupienie Giaka wydawało sie pewne, więc tutaj nie ma raczej czego komentować.
Osobiście nadal czekam na Verattiego...

Troche szkoda Cavaniego, ale nie ma co ulegać- 25+Matri to w mojej opinii oferta bardzo adekwatna do sytuacji. Nie zdziwie sie jeżeli Edinson będzie strzelał 'fochy' jeżeli na siłe będzie trzymany w Neapolu. A nie zapomnijmy, ze mówił w trakcie sezonu coś w stylu 'Jeżeli nie awansujemy do LM- chce odejść'.
Torres to wg mnie zupełnie poroniony pomyśł- jeden mecz i nagle odzywają sie głosy pragnące go w Turynie. Jak dla mnie- szkoda ryzykować.
Wykupienie Giaka wydawało sie pewne, więc tutaj nie ma raczej czego komentować.
Osobiście nadal czekam na Verattiego...

- Tharp
Mi jednak czegos brakowalo tam w ataku, co bylo z reszta wybitnie widac wczoraj, chociazby patrzac na sposob w jaki padly obie bramki.pumex pisze:Jakbyś poczytał trochę głębiej, to dowiedziałbyś się ciekawych rzeczy. Na przykład, że bardziej miałem na myśli 4-3-3. Ale jak już mówisz o 3-5-2... Cassano i Di Natale nie są klasycznymi '9' a mimo wszystko ładnie sobie radzili w dwuosobowym ataku.Tharp pisze:Jovetic na szpicy? W 3-5-2?pumex pisze: Jovetic.
jesli pijesz do tego co napisalem pare dni temu, to radze ci abyspumex pisze:A ponoć zawsze podpis jest w dniu testów... :roll:Tharp pisze:Podejrzanie przedluza sie podpisanie kontraktow przez duet Isla&Asa
i dzieki temupumex pisze:poczytał trochę głębiej
na przyklad, ze napisalem nie "zawsze" a po prostu "czesto", i dalej sie tego trzymam.pumex pisze:dowiedziałbyś się ciekawych rzeczy.
- zahor
- Juventino
Ustalmy jedną rzecz - według moich informacji, które mogą być nieaktualne, mamy kupić połówki kart tych gości za kwotę 15 baniek. Tak jest czy coś się zmieniło?pumex pisze:No na to, a na które? Nie kontynuuj, bo yanquez zrobi Ci wjazd na chatę
Ja osobiście coraz mniej wierzę w to, że będziemy grali 4-3-3, a coraz bardziej mam wrażenie że podstawowym ustawieniem będzie 3-5-2. Przyjście Isli to raz, dwa że właściwie nie ma żadnych informacji sugerujących że interesujemy się prawoskrzydłowym do 4-3-3, grajkiem o charakterystyce Pepe. A czarnogórski atak w 3-5-2, o czym już koledzy pisali, wcale nie musi być głupim pomysłem. Jasne, wolałbym Cavaniego ale ...@D@$ pisze:Ja tam wolę Sebę i powalczyć o np. Dzeko niż kupić Joveticia "bo jest fajny" i nic więcej. W ogóle gdzie on miałby grać? Albo wysyłamy Mirko na ławę w 3-5-2, albo wciskamy jednego Czarnogórca na siłę na prawe skrzydłow w 4-3-3, średnie obie opcje.
Aha dzeko podałem, nie dlatego, że uważam że jest najlepszy z wszystkich możliwości, ale dlatego, że jego transfer jest w miare realny, tylko ta pensja, musiałby chcieć ją obniżyć o jakieś 2/3 całościczy tak bardzo kocha Włochy?
- pumex
- Juventino
Kolejnego, tak, tu się zgodzę.Ouh_yeah pisze:każdy piłkarz w ostatnich dwóch sezonach po przejściu testów podpisywał kontrakt tego samego albo kolejnego dnia.
dobre, naprawdę dobreTharp pisze:jesli pijesz do tego co napisalem pare dni temu, to radze ci abysi dzieki temupumex pisze:poczytał trochę głębiejna przyklad, ze napisalem nie "zawsze" a po prostu "czesto", i dalej sie tego trzymam.pumex pisze:dowiedziałbyś się ciekawych rzeczy.

No właśnie sęk w tym, że nie wiadomo...zahor pisze:Ustalmy jedną rzecz - według moich informacji, które mogą być nieaktualne, mamy kupić połówki kart tych gości za kwotę 15 baniek. Tak jest czy coś się zmieniło?
oo, widzę yanqueza na horyzoncie. Zaraz dostaniecie po rajtach

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Zakład o 4ropak, że nie wydamy na nich 35 mln w tym okienku?pumex pisze:No właśnie sęk w tym, że nie wiadomo...

Dla mnie grajkiem do 4-3-3 na prawą stronę jest właśnie Isla i nikt mnie nie przekona, że nie ma podstaw by go tam ustawiać. Isla = lepsza pod każdym względem wersja Pepe (tylko ta kontuzja kolana... daliby jakieś info).zahor pisze:Ja osobiście coraz mniej wierzę w to, że będziemy grali 4-3-3, a coraz bardziej mam wrażenie że podstawowym ustawieniem będzie 3-5-2. Przyjście Isli to raz, dwa że właściwie nie ma żadnych informacji sugerujących że interesujemy się prawoskrzydłowym do 4-3-3, grajkiem o charakterystyce Pepe. A czarnogórski atak w 3-5-2, o czym już koledzy pisali, wcale nie musi być głupim pomysłem. Jasne, wolałbym Cavaniego ale ...

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Nie, bo również myślę podobniejackop pisze:Zakład o 4ropak, że nie wydamy na nich 35 mln w tym okienku?
Ale mogę iść o zagład w innej sprawie. Męczy mnie już to wciskanie Isli na prawy atak. Sam chcę zmienić pozycję Joveticiowi, ale przekwalifikowanie Isli na napastnika... :doh: Mauricio to RB, lub RWB, ewentualnie B2B , natomiast to Pepe RWF. Ale coraz częściej mam wrażenie, że tłumacząc to porywam się z motyką na słońce

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
pumex pisze:No właśnie sęk w tym, że nie wiadomo...zahor pisze:Ustalmy jedną rzecz - według moich informacji, które mogą być nieaktualne, mamy kupić połówki kart tych gości za kwotę 15 baniek. Tak jest czy coś się zmieniło?
oo, widzę yanqueza na horyzoncie. Zaraz dostaniecie po rajtach

Nie dostaną, bo mają rację

Jeśli kupimy połówki, to wszystko będzie okej -> z budżetu spływa 15baniek (oby tylko, bo coś tam pismaki gadają, że 18 ).
Skoro chcemy kogoś pokroju Joveticia, to może lepiej przycelować w Suareza? Dla mnie zawodnik klasę lepszy i nawet pumex z Łukaszem + ich fankluby nie przekonają mnie, że jest inaczej

PS.Veratti, Pogba i Leali. Wszyscy w niemal identycznym wieku (przedział czterech miesięcy). Różne pozycje. Wielkie nadzieje. Pożyczmy ich wszystkich do Pescary - niech się zgrywają

- zahor
- Juventino
Podstawy są, ale z drugiej strony to są piłkarze dużo lepiej pasujący do tego ustawienia. Przede wszystkim od grającego na tej pozycji piłkarza (czyli de facto napastnika) wymaga się, żeby strzelał gole. Co prawda może nie tyle, co środkowy snajper, ale też wypadałoby żeby chociaż z dziesięć bramek w lidze na sezon zdobył. Tymczasem Isla w całej swojej dotychczasowej karierze strzelił 7 goli. Być może gdyby grywał częściej na pozycji, na której Ty go widzisz, miałby tych bramek więcej, ale mimo wszystko - będę bardzo zdziwiony jeżeli faktycznie się okaże że jego domyślną pozycją ma być prawy atak.jackop pisze: Dla mnie grajkiem do 4-3-3 na prawą stronę jest właśnie Isla i nikt mnie nie przekona, że nie ma podstaw by go tam ustawiać. Isla = lepsza pod każdym względem wersja Pepe (tylko ta kontuzja kolana... daliby jakieś info).
- jakku1
- Juventino
@zahor
O to czy starczy nam pieniedzy jeszcze na wielka gwiazde do ataku, to bym sie nie martwil ; ) Wykupienie drugiej polowy Giovinco bylo raczej pewne (zwlaszcza po ostatnich doniesieniach prasy), ale pytanie brzmi czy on zostanie w Juventusie? Moim zdaniem tak, co zamyka nam droge do np. Joveticia, ale niektore zrodla podaja, ze niekoniecznie (Curva od jakiegos czasu jest zdania, ze Giovinco to swietny material na wymiane, ale sam nie jest pewien, co sie z chlopakiem dalej stanie i jak to sie skonczy). Z informacji, ktore ja posiadam nie dosc, ze zaplacilismy za Ise i Asamoaha 15m euro w ramach wspolwlanosci, to jeszcze sprzedalismy Udinese za 2,5m polowke karty Pasquato (oczywiscie jak faktycznie wyglada ten deal dowiemy sie na oficjalnej stronie Juve - na razie to tylko niepotwierdzone plotki). Chociaz zgadzam sie, ze razem z Lealim (4m), Caceresem (8m), Giaccherinim (4m) i Giovinco (11m) wydalismy juz bardzo duzo (40,5m). Dlatego bardzo wazne jest teraz jak nam pojdzie sprzedaz pilkarzy niechcianych. Chociaz nawet jesli Marotta opchnie ich za mniej, niz wiekszosc liczy to i tak pewnie nie wplynie to znaczaco na nasze mercato. Dobrze byloby szybko pozbyc sie Melo i Krasicia bo to gracze, ktorych cena bedzie sukcesywnie spadac im blizej bedziemy zamkniecia okna transferowego, wiec jakies proby ich wypchniecia z klubu w sierpniu moga sie skonczyc wypozyczeniem (nie daj Boze) albo zyskiem rzedu 10m za ich obu. Plus widze w tej sytuacji jeden, mamy wielu graczy na ktorych "cos" mozemy zarobic (wraz z mlodzieza):
- Krasic, Melo, Elia, Pazienza, Ziegler + byc moze ktos jeszcze.
- Giandonato, Pasquato (tutaj juz zarobilismy 2,5m), Ekdal, Sorensen, Immobile + niektorzy gracze z Primavery (za Chibsaha byla podobno oferta z Hellas, a za Branescu z Udinese).
Nie bedzie to kwota jakas astronomiczna, ale cos znaczacego moze uda sie zgromadzic (20m? wiecej?). Licze zwlaszcza na nasza mlodziez, ktora jednak co roku przynosi nam te kilka/kilkanascie milionow zysku. Z kolej nalezy sie raczej pogodzic z tym, ze Iaquinta, Motta czy Martinez przypuszczalnie beda trzymac sie Juve do samego konca, wysysajac z klubowego budzetu pieniadze.
Aha, jeszcze cos dodam. Wydaje mi sie, ze wiekszosc operacji zaplanowaych na cale mercato przeprowadzilismy juz teraz. Jesli Giovinco zostanie to w zasadzie do sprowadzenia mamy jeszcze tylko CF i jakiegos obronce.
O to czy starczy nam pieniedzy jeszcze na wielka gwiazde do ataku, to bym sie nie martwil ; ) Wykupienie drugiej polowy Giovinco bylo raczej pewne (zwlaszcza po ostatnich doniesieniach prasy), ale pytanie brzmi czy on zostanie w Juventusie? Moim zdaniem tak, co zamyka nam droge do np. Joveticia, ale niektore zrodla podaja, ze niekoniecznie (Curva od jakiegos czasu jest zdania, ze Giovinco to swietny material na wymiane, ale sam nie jest pewien, co sie z chlopakiem dalej stanie i jak to sie skonczy). Z informacji, ktore ja posiadam nie dosc, ze zaplacilismy za Ise i Asamoaha 15m euro w ramach wspolwlanosci, to jeszcze sprzedalismy Udinese za 2,5m polowke karty Pasquato (oczywiscie jak faktycznie wyglada ten deal dowiemy sie na oficjalnej stronie Juve - na razie to tylko niepotwierdzone plotki). Chociaz zgadzam sie, ze razem z Lealim (4m), Caceresem (8m), Giaccherinim (4m) i Giovinco (11m) wydalismy juz bardzo duzo (40,5m). Dlatego bardzo wazne jest teraz jak nam pojdzie sprzedaz pilkarzy niechcianych. Chociaz nawet jesli Marotta opchnie ich za mniej, niz wiekszosc liczy to i tak pewnie nie wplynie to znaczaco na nasze mercato. Dobrze byloby szybko pozbyc sie Melo i Krasicia bo to gracze, ktorych cena bedzie sukcesywnie spadac im blizej bedziemy zamkniecia okna transferowego, wiec jakies proby ich wypchniecia z klubu w sierpniu moga sie skonczyc wypozyczeniem (nie daj Boze) albo zyskiem rzedu 10m za ich obu. Plus widze w tej sytuacji jeden, mamy wielu graczy na ktorych "cos" mozemy zarobic (wraz z mlodzieza):
- Krasic, Melo, Elia, Pazienza, Ziegler + byc moze ktos jeszcze.
- Giandonato, Pasquato (tutaj juz zarobilismy 2,5m), Ekdal, Sorensen, Immobile + niektorzy gracze z Primavery (za Chibsaha byla podobno oferta z Hellas, a za Branescu z Udinese).
Nie bedzie to kwota jakas astronomiczna, ale cos znaczacego moze uda sie zgromadzic (20m? wiecej?). Licze zwlaszcza na nasza mlodziez, ktora jednak co roku przynosi nam te kilka/kilkanascie milionow zysku. Z kolej nalezy sie raczej pogodzic z tym, ze Iaquinta, Motta czy Martinez przypuszczalnie beda trzymac sie Juve do samego konca, wysysajac z klubowego budzetu pieniadze.
Aha, jeszcze cos dodam. Wydaje mi sie, ze wiekszosc operacji zaplanowaych na cale mercato przeprowadzilismy juz teraz. Jesli Giovinco zostanie to w zasadzie do sprowadzenia mamy jeszcze tylko CF i jakiegos obronce.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Łoles
- Juventino
Ja tam liczę na to że uda się wymienić Giovinco za Jovetica i dodatkowo sprowadzić kogoś na środek ataku.
Ciekawi mnie też jak wg Antka wygląda teraz hierarchia naszych napastników których mamy w klubie czy w ogóle widzi on ich w składzie (poza Mirko bo on zostanie w klubie) czy może kombinuje żeby pozbyć się i Matriego i Q i do tej kasy dołożyć parę mln i kupić kogoś solidniejszego + jednego młodzieńca.
Ja tam bym nie płakał jakby pożegnał się z nami i Matri i Q a w zamian przyszedł "9" i np Destro*.
Generalnie zastanawia mnie też to czy nie zmieniliśmy założeń jeżeli chodzi o wzmocnienie ataku tj gwiazda + młodzian
*nie mam bladego pojęcia jak wygląda z nim sytuacja tak prawdę mówiąc ale nie miałbym nic przeciwko aby u nas grał.
@jakku1
Tylko CF i obrońcę? Bo mi się wydaje że AŻ i że nie będzie to takie proste jak byśmy chcieli :roll:
Ciekawi mnie też jak wg Antka wygląda teraz hierarchia naszych napastników których mamy w klubie czy w ogóle widzi on ich w składzie (poza Mirko bo on zostanie w klubie) czy może kombinuje żeby pozbyć się i Matriego i Q i do tej kasy dołożyć parę mln i kupić kogoś solidniejszego + jednego młodzieńca.
Ja tam bym nie płakał jakby pożegnał się z nami i Matri i Q a w zamian przyszedł "9" i np Destro*.
Generalnie zastanawia mnie też to czy nie zmieniliśmy założeń jeżeli chodzi o wzmocnienie ataku tj gwiazda + młodzian

*nie mam bladego pojęcia jak wygląda z nim sytuacja tak prawdę mówiąc ale nie miałbym nic przeciwko aby u nas grał.
@jakku1
Tylko CF i obrońcę? Bo mi się wydaje że AŻ i że nie będzie to takie proste jak byśmy chcieli :roll:
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Vimes
- Juventino
Goal.com napisał, że City nie chce dać za Van Persiego więcej niż 15 mln funtów, bo przy wyższej kwocie po prostu nie opyla im się płacić mu 200 tys. funtów tygodniówki. W sumie dobre wieści, bo myślałem, że jak szejk usłyszy od Arsenalu "25 mln za Van Persiego" to odpowie, że zapłaci jego kierowca, bo nie wziął ze sobą drobnych. Brak szaleństw ze strony City w tym okienku cieszy.
- zahor
- Juventino
W sobotniej LGDS czytałem że Marotta liczy na 20 baniek ze sprzedaży Elii, Krasicia i Melo. Czyli tak ze dwa razy mniej niż niektórzy optymiści na tym forum, ale według mnie to jest taka kwota którą faktycznie należy traktować jako realną i zakładając taki przychód planować kolejne transfery.jakku1 pisze: Nie bedzie to kwota jakas astronomiczna, ale cos znaczacego moze uda sie zgromadzic (20m? wiecej?). Licze zwlaszcza na nasza mlodziez, ktora jednak co roku przynosi nam te kilka/kilkanascie milionow zysku. Z kolej nalezy sie raczej pogodzic z tym, ze Iaquinta, Motta czy Martinez przypuszczalnie beda trzymac sie Juve do samego konca, wysysajac z klubowego budzetu pieniadze.
Co do Giovinco jako karty przetargowej, też słyszałem takie wersje z kilku źródeł, ale co na to sam krasnal? Dopiero by pomstował na Juventus jakby wrócił, po czym by się okazało że jest niepotrzebny i idzie do Florencji/Neapolu
Otóż to, ja bym powiedział że zakup gwiazdy do ataku to było 50% moich oczekiwać na całe mercato, albo nawet i więcej. Główny cel, któremu miały być podporządkowane sprzedaże i pozostałe kupna. I jeżeli zostaniemy z tymi artystami w ataku, których mamy obecnie, to naprawdę ciężko będzie mi o pozytywną ocenę tego okna transferowego.Łoles pisze: @jakku1
No to inaczej - trafiłby do Neapolu i grzał ławę, bo nie wygryzłby ze składu Lavezziego/ Pandeva :lol:Łoles pisze: Oj tam, poszedłby do klubu gdzie miałby gwarancję gry a przecież o to mu chodzi
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 14:40 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Łoles
- Juventino
Oj tam, poszedłby do klubu gdzie miałby gwarancję gry a przecież o to mu chodzizahor pisze: Dopiero by pomstował na Juventus jakby wrócił, po czym by się okazało że jest niepotrzebny i idzie do Florencji/Neapolu
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- jakku1
- Juventino
@zahor i Łoles
Ja tutaj raczej podszedlem de sprawy od strony "ilosci" a nie "jakosci", bo jakby na to nie patrzec to pieniadze wydalismy juz w tym okienku na 6 zawodnikow. Zgadzam sie tez z tym, ze generalnie transfer napastnika bedzie najwazniejszy ; )Łoles pisze:@jakku1
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Łoles
- Juventino
@jakku1
Fakt ilościowo to tylko 2 graczy.
No chyba że jest tak że Marotta ma już ugadane warunki transferu snajpera i czeka tylko na sprzedaże nam nie potrzebnych graczy aby zgromadzić umówiona kwotę - mimo że taki scenariusz wydaje się mało prawdopodobny to jednak nie można go wykluczyć.
@zahor
Przecież Lavezzi jest już "po słowie" z PSG a taki Pandev to żadna konkurencja dla Giovinco
Fakt ilościowo to tylko 2 graczy.
No chyba że jest tak że Marotta ma już ugadane warunki transferu snajpera i czeka tylko na sprzedaże nam nie potrzebnych graczy aby zgromadzić umówiona kwotę - mimo że taki scenariusz wydaje się mało prawdopodobny to jednak nie można go wykluczyć.
@zahor
Przecież Lavezzi jest już "po słowie" z PSG a taki Pandev to żadna konkurencja dla Giovinco