Wszystko o Interze
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Niektórzy tutaj zapominają, że oprócz Interu, który głównie obwiniamy jako kibice Juve za rozkręcenie calciopoli, także Milan nie dość, że dołożył rękę do naszej degradacji (zgodnie z tym co mówił Moggi) to mimo uczestnictwa w całym procederze otrzymał karę nieporównywalnie mniejszą od naszej, do tego bez problemu dostał pozwolenie na grę w europejskich pucharach (a jak przypominam UEFA straszyła włoską federacje banem na uczestnictwo w europejskich pucharach dla wszystkich drużyn jeśli Juve będzie się odwoływać i dalej procesować w kwestii degradacji) i Ligę Mistrzów w kolejnym sezonie wygrał. Wtedy ich fani pisali, że miejsce Juve jest właśnie w Serie B. Baa, niektórzy do dzisiaj tak piszą. Ale spoko, życzcie im sukcesów, wszak jest wolność słowa i poglądów 

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Nikogo mi nie żal, próżni nie ma. Moje osobiste marzenie to Inter w Serie B, a kibice tego klubu w90% to upośledzeni umysłowo ludzie, a klub to stan umysłu.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 193 razy
Dokładnie, o tym mało kto chyba pamięta. Ja przez to Milanu nie lubię ale nie jest to tak silne jak nienawiść do interu, który powinien zostać zniszczony. Merdy nie potrafiły nic wygrać więc rozdmuchały interpolli z czego nie zostali rozliczeni do dziś. Karma jednak wraca więc mam nadzieję, że to nie koniec.RICTOR pisze:Niektórzy tutaj zapominają, że oprócz Interu, który głównie obwiniamy jako kibice Juve za rozkręcenie calciopoli, także Milan nie dość, że dołożył rękę do naszej degradacji (zgodnie z tym co mówił Moggi) to mimo uczestnictwa w całym procederze otrzymał karę nieporównywalnie mniejszą od naszej, do tego bez problemu dostał pozwolenie na grę w europejskich pucharach:

- Tony Montana
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dokładnie, przecież Milan miał w tym spadku kluczowy udział, ja nie wiem ludzie nie mają pojęcia o tym co się dzieje wokół piłki, o gospodarce, o polityce, o kulturze danego kraju. O imperium medialnym Berlusconiego nikt już nie pamięta? I nie pamięta kto nakręcał aferę na całe Włochy (wiadomo, że Mediolan jest 2 najważniejszym regionem we Włoszech, zaraz po stolicy - o większym znaczeniu, niż Turyn). O tym, że Berlusconi był wielokrotnie premierem nie ma co wspominać.RICTOR pisze:Niektórzy tutaj zapominają, że oprócz Interu, który głównie obwiniamy jako kibice Juve za rozkręcenie calciopoli, także Milan nie dość, że dołożył rękę do naszej degradacji (zgodnie z tym co mówił Moggi) to mimo uczestnictwa w całym procederze otrzymał karę nieporównywalnie mniejszą od naszej, do tego bez problemu dostał pozwolenie na grę w europejskich pucharach (a jak przypominam UEFA straszyła włoską federacje banem na uczestnictwo w europejskich pucharach dla wszystkich drużyn jeśli Juve będzie się odwoływać i dalej procesować w kwestii degradacji) i Ligę Mistrzów w kolejnym sezonie wygrał. Wtedy ich fani pisali, że miejsce Juve jest właśnie w Serie B. Baa, niektórzy do dzisiaj tak piszą. Ale spoko, życzcie im sukcesów, wszak jest wolność słowa i poglądów
Edit. Jeszcze trochę i niektórzy kibice tutaj założą mały fankub Milanu. Przez lata byłem do nich nastawiony neutralnie, może z lekką nutą sympatii, ale wkurza mnie już to życzenie dobrze Milanowi na każdym kroku i płakanie jacy oni biedni

- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Słabość klubów z Mediolanu w ostatnich latach nie przeszkodziła Juventusowi we wzorcowym rozwoju od pretendenta do znalezienia się wśród topowych klubów Europy (2011) po obecnie bycie najlepszym kadrowo klubem w Europie (?) i faworytem do wygrania w LM.
Oczywiście im mocniejsza liga tym więcej jest kasy za prawa tv etc., ale celem Juve powinno być i jest- zarabianie głównie na całym świecie, nie tylko czy też niekoniecznie na rynku włoskim, więc mimo że "fajnie" byłoby gdyby Juventus dostawał pieniądze za prawa tv na poziomie klubów PL czy czołowych klubów PD- nie jest i nie powinno być to celem naszego zarządu. Mamy jednak świadomość tego jak "dziadowskie" jest podejście do marketingu całej reszty ligi (od Milanu przez Napoli po plankton) i jak cała "oprawa" Serie A kuleje, nie można na to liczyć w ciągu kilku następnych lat...
Co do samego Interu i Milanu to jak dla mnie mogą sobie iść ścieżką Sampdorii czy Parmy (potęg z lat 90) do stania się średniakami na stałe czy wręcz do degradacji. Natura próżni nie znosi, więc ktoś ich zastąpi- czy będzie i jest to Neapol czy może kluby z Rzymu, które wypłyną, ale czy zależałoby mi na realnym zagrożeniu tych klubów dla Juve? Nie. Juve może i powinno "bayernizować" ligę.
Oczywiście im mocniejsza liga tym więcej jest kasy za prawa tv etc., ale celem Juve powinno być i jest- zarabianie głównie na całym świecie, nie tylko czy też niekoniecznie na rynku włoskim, więc mimo że "fajnie" byłoby gdyby Juventus dostawał pieniądze za prawa tv na poziomie klubów PL czy czołowych klubów PD- nie jest i nie powinno być to celem naszego zarządu. Mamy jednak świadomość tego jak "dziadowskie" jest podejście do marketingu całej reszty ligi (od Milanu przez Napoli po plankton) i jak cała "oprawa" Serie A kuleje, nie można na to liczyć w ciągu kilku następnych lat...
Co do samego Interu i Milanu to jak dla mnie mogą sobie iść ścieżką Sampdorii czy Parmy (potęg z lat 90) do stania się średniakami na stałe czy wręcz do degradacji. Natura próżni nie znosi, więc ktoś ich zastąpi- czy będzie i jest to Neapol czy może kluby z Rzymu, które wypłyną, ale czy zależałoby mi na realnym zagrożeniu tych klubów dla Juve? Nie. Juve może i powinno "bayernizować" ligę.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Oprawa ligi jak i tak się poprawiła względem tego co jeszcze do niedawna było, to i tak nadal odstaje (a od najlepszych odstaje mocno). Tyle, że to czy Mediolany będą mocne czy nie nie ma na tą kwestię żadnego wpływu. Póki we władzach ligi ktoś się wreszcie nie przebudzi i nie dojdzie do wniosku, że kartofliskowe murawy czy stare i obleśne stadiony nie mają racji bytu i nie zacznie wymagać/pomagać by obecną sytuację zmienić to nieistotne jak sportowo stać będą Milan i Inter. A i tak to jest jedna z wielu kwestii, które sprawiają, że dla zwykłego przysłowiowego Janusza Serie A jest mało zachęcająca do oglądania. Teraz, tak jak po odpadnięciu Włochów w eliminacjach MŚ, jest doskonała okazja żeby na fali wielkiego wydarzenia wreszcie zmieniać. Do Włoch przychodzi CR7, może i nie pierwszej młodości, ale dalej marketingowa maszynka, dla niego samego tysiące ludzi dotąd nawet nie zainteresowanych Serie A będzie oglądać. Jak nie teraz to już chyba nigdy.
- Osgiliath
- Juventino
o to to (choć co prawda niebzyt w wątku merdaczy, choć i tak offtop się zrobił). Co do samych interowców, to jeśli zejdą z ffp być może ich chińska rewolucja wypali, bo jak wiadomo w Milanie nie za bardzo wyszła. Żeby jednak skończyć spazm powstały tylko dlatego, że ktoś szanuje milan, czy tez inter wolę, by lepiej powodziło się czerwono-czarnej części niż niebieskiej, a mam do nich czysto personalny sentyment od jeszcze za dzieciaka, kiedy dostałem koszulkę van bastena i zbierałem szacun na dzielniRICTOR pisze:Póki we władzach ligi ktoś się wreszcie nie przebudzi i nie dojdzie do wniosku, że kartofliskowe murawy czy stare i obleśne stadiony nie mają racji bytu i nie zacznie wymagać/pomagać by obecną sytuację zmienić to nieistotne jak sportowo stać będą Milan i Inter. A i tak to jest jedna z wielu kwestii, które sprawiają, że dla zwykłego przysłowiowego Janusza Serie A jest mało zachęcająca do oglądania. Teraz, tak jak po odpadnięciu Włochów w eliminacjach MŚ, jest doskonała okazja żeby na fali wielkiego wydarzenia wreszcie zmieniać. Do Włoch przychodzi CR7, może i nie pierwszej młodości, ale dalej marketingowa maszynka, dla niego samego tysiące ludzi dotąd nawet nie zainteresowanych Serie A będzie oglądać. Jak nie teraz to już chyba nigdy.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Nie sposób pochwalić ich okienka,ale z nimi jest tak,że co roku ich kibice myślą,że to już,następuje pompowanie balonika,porównują z nami swoich graczy i wydaje im się,że już jest równy poziom a po sezonie jest to co zawsze i właśnie z tego jest największa beka.Jacky pisze:Moim zdaniem wlasnie tego jestesmy swiadkami, jesli chodzi o Inter. Rok temu zatrudnili kumatego trenera, w tym roku zrobili bardzo fajne transfery i to malym kosztem. Milan zas... jeszcze duzo wody uplynie zanim wyjda na prosta.Piotr Juvefan pisze:kiedyś w końcu obie mediolańskie drużyny muszą się ogarnąć

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I porównania Politano do ROnaldo xD
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Tony Montana
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Inter pewnie standardowo będzie mocny na początku sezonu, a później spuchnie - aczkolwiek trzeba przyznać, że przeprowadzili bardzo ciekawe transfery.
- kawek
- Juventino
Skąd bogacze wezmą 50 mln jeśli za radje płacą drobnymi i mlodymi reszta albo wypożyczenia albo za Free jak " ten który w końcu czuje się doceniony"fivapoPL pisze:https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5BC61AB1
Na bank ktoś musialby odejść
- Poulinho
- Juventino
15 mln, bo w "rozliczeniu" Joao Mario. Inter drugi rok z rzędu fajne transfery, choć początkowo wydawało się, że to nie będzie ich okienko (odpuszczenie Cancelo i Rafinhi). Udało im się zachować dwa jasne punkty poprzedniego sezonu (Icardi oraz Skriniar), solidnych zawodników (Perisic, Brozovic, Miranda, Handanovic), wzmocnić niewielkim kosztem obronę (Asamoah, de Vrij, Vrsaljko) i dołożyć cegiełkę in plus (Nainggolan).
Jednak posiadają trzy słabe punkty. Przede wszystkim jest to brak zgrania defensywy, bo przecież w podstawowym składzie ma zagrać, aż 3 nowych zawodników.
Drugi brak to pomoc, którą stanowi zaledwie dwóch dobrych graczy (Nainggolan i Brozovic).
Trzeci problem to ławka, a raczej jej kompletny brak. Walka na trzech frontach w takim przypadku będzie zabójcza tak jak dla Napoli w zeszłym sezonie.
W poprzednim okienku mocno chwaliłem Milan i krytykowałem Inter, sezon pokazał że w stosunku do Milanu popełniłem ogromny błąd. Tym razem jest odwrotnie, zobaczymy jakie to będzie miało odzwierciedlenie w sezonie. O wicemistrza mogą powalczyć, choć tutaj bardziej stawiam na Romę, czy nawet Napoli, do walki o mistrza jeszcze długa droga. Choć kto wie co przyniesie sezon.
Jednak posiadają trzy słabe punkty. Przede wszystkim jest to brak zgrania defensywy, bo przecież w podstawowym składzie ma zagrać, aż 3 nowych zawodników.
Drugi brak to pomoc, którą stanowi zaledwie dwóch dobrych graczy (Nainggolan i Brozovic).
Trzeci problem to ławka, a raczej jej kompletny brak. Walka na trzech frontach w takim przypadku będzie zabójcza tak jak dla Napoli w zeszłym sezonie.
W poprzednim okienku mocno chwaliłem Milan i krytykowałem Inter, sezon pokazał że w stosunku do Milanu popełniłem ogromny błąd. Tym razem jest odwrotnie, zobaczymy jakie to będzie miało odzwierciedlenie w sezonie. O wicemistrza mogą powalczyć, choć tutaj bardziej stawiam na Romę, czy nawet Napoli, do walki o mistrza jeszcze długa droga. Choć kto wie co przyniesie sezon.
- fivapoPL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zdaniem Il Messaggero, Inter zaoferował 30 milionów euro za wypożyczenie oraz dodatkowe 70 milionów jako opcja wykupu za Sergeja Milinkovicia-Savicia. Ponadto do transakcji miałby zostać dołączony Ramires, który obecnie gra w Jiangsu Suning.
hahahah to ciekawe kto tam odchodzi , bo bez tego nie ma szans .
hahahah to ciekawe kto tam odchodzi , bo bez tego nie ma szans .