Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 16:14

Donnarumma dzis z powaznym bledem. Minal sie z cofnieta pilka od Paletty i ta wpadla do bramki przez co Pescara prowadzila 1-0 (do przerwy juz 1-1). Podanie bylo dosc moce, ale i tak powininien to zrobic lepiej. Nie pisze, zeby drwic z Gigio, bo takie bledy zdarzaja sie bardzo czesto (podobna akcja, a nawet prostsza, byla pod koniec sezonu 11/12, gdzie nie mielismy jeszcze mistrzostwa, z naszym Gigim) i to chyba pierwszy taki razacy blad (jak wgl) Donny od chwili debiutu. Jesli sie myle to mnie poprawcie.

BTW Milan nie ma mocnej kadry, a w tym sezonie jest jeszcze bardzo przetrzebiony kontuzjami i mimo wszystko jest wysoko w tabeli (depcze po pietach kadrowo o klase lepszemu Interowi). Chyba trzeba tu docenic wklad Montelli.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 16:20

Mateuszello pisze:to chyba pierwszy taki razacy blad (jak wgl) Donny od chwili debiutu. Jesli sie myle to mnie poprawcie.
Szczegółów już nie pamiętam, ale w tym sezonie rzuciło mi się w oczy kilka rażących błędów młodego. Braku doświadczenia nie przeskoczy, więc takie rzeczy będą się jeszcze przez pewien czas na pewno powtarzać.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 16:49

Ten Deulofeu całkiem konkretny, robi wiatr w stylu Cuadrado.
Jesli Barca go nie przygarnie a nam będą potrzebni zmiennicy na skrzydła to można by uratowac go przed perspektywą kolejnego sezonu w Mediolanie.
Nie chcę wbijać szpil w kontuzjowanego Pjace także daruję sobie takie porównanie. :)

calma calma
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 17:47

Mateuszello pisze:Milan nie ma mocnej kadry, a w tym sezonie jest jeszcze bardzo przetrzebiony kontuzjami i mimo wszystko jest wysoko w tabeli (depcze po pietach kadrowo o klase lepszemu Interowi). Chyba trzeba tu docenic wklad Montelli.
To raczej 'zasługa' beznadziejnego De Boer'a a nie geniuszu Montelli. Nie wiem, mnie były napastnik Romy nigdy nie przekonywał jako trener. Nie wmawiam, że jest leszczem wśród szkoleniowców, ale wg mnie wielu przecenia jego warsztat.

Obrazek
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 23:05

Kadra Milanu na papierze jest gorsza od Interu, ale ze zdrowym Bonaventurą i ostatnimi czasy Suso mieliby sporo oczek wyżej.
Osiem kolejek do konca, sporo się może wydarzyć. Zwłaszcza, że tam jest spory ścisk.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 206 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2017, 11:55

Deulofeu to zawodnik, który ma papiery na dobrego grajka i w Milanie wyróżnia się co mecz. Wygląda na to, że Milan nie zdąży się nim nacieszyć gdyż Barca latem ma odkupić za 12 baniek :lol:

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2017, 15:11

Będa cięzkimi naiwniakami jeśli nie skorzystają z tej opcji.
Perspektywiczny wychowanek, z włoskim i angielskim doświadczeniem, który zaakceptuje rolę zmiennika (przynajmniej przez rok czy dwa lata) za śmieszne pieniądze. No ale w Milanie nie płaczą tylko planują skok na Karima. :smile:

calma calma
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2017, 23:33

alessandro1977 pisze:Deulofeu to zawodnik, który ma papiery na dobrego grajka i w Milanie wyróżnia się co mecz. Wygląda na to, że Milan nie zdąży się nim nacieszyć gdyż Barca latem ma odkupić za 12 baniek :lol:
Wyróżniał to się w Evertonie w 2013 roku, teraz po prostu gra swoje. Jestem sceptyczny co to tego ruchu dla Gerarda. Na razie jest na takim etapie kariery, że jest za słaby na Barcelonę, a za dobry na Milan. Wątpię, czy w Katalonii w ogóle go doceniają.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2017, 23:46

Pluto pisze:No ale w Milanie nie płaczą tylko planują skok na Karima. :smile:
Za chwile wraca Bonaventura i Suso, skrzydła mają dobrze obsadzone, w przeciwienstwie do środka. Karim > Bacca.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 206 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 00:58

Z pewnością nie docenią ale sprzedadzą dalej z zyskiem bo taki jest ich cel.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 14:30

Obrazek

Nauczony doświadczeniami, które dotykały ostatnio ten klub, nie wierzyłem, że do tego ostatecznie dojdzie, ale jednak stało się - Milan oficjalnie w rękach Chińczyków, którzy kupili 99,9% akcji od Fininvest za ponad 600 milionów euro.

Obrazek

Fassone, nowy CEO Milanu, mówił na konferencji, że będą dysponować poważnym budżetem w letnim oknie transferowym (media twierdzą, że to 150 milionów), Donnarumma ma być symbolem nowego Milanu. Niebawem mają zaplanowane spotkanie z UEFA by przedstawić trzyletni plan, by zawrzeć porozumienie w sprawie FFP.

No i na koniec:

Obrazek

PS. Jutro o 12:30, pierwsze derby madeinchina

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 14:45

Czyli mozna sie spodziewac ze beda grali derby Milano w Chinach?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:40

To już wiemy, kto będzie pierwszym wzmocnieniem chińskiej ekipy z Mediolanu. :rotfl:

Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:50

CavAllano pisze:

To już wiemy, kto będzie pierwszym wzmocnieniem chińskiej ekipy z Mediolanu. :rotfl:

Forza Milan? Fajne nazwisko. Jaka pozycja?

Widzew RTS & AC Milan - Wierny zawsze. W dobrych i złych chwilach.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:52

Milano1910 pisze: Forza Milan? Fajne nazwisko. Jaka pozycja?
Fozza Mila. Już sobie nie dopowiadaj. :lol:

ODPOWIEDZ