Mercato (Lato 2016)
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Tak, daje strasznie dużo egoizmu i sztuki dla sztuki. Szkoda, że w miernym stopniu przekłada się to na zysk dla drużyny.sebatiaen pisze:Jak nie wiele potrzeba by opinie o piłkarzu kibic zmieniał z dnia na dzień.
Jak dla mnie bajka, dzięki za info, mi się bardzo podoba wykup Cuadrado, on jeszcze będzie wymiatał w tej drużynie:). już bardzo wiele daje.
Jak dla mnie Cuadrado nie pasuje do koncepcji drużyny, to typowy samolubny skrzydłowy. Berardi dawałby więcej tej drużynie.
- sebatiaen
- Juventino
Cuadrado jeszcze tydzień temu był tutaj wychwalany pod niebiosa, w czym ta zmiana opinii?
Jak drużynie nie idzie to jak on ma pociągnąć ten zespół?
ogarnijcie się, raz przeginacie w jedną stronę a potem w drugą.
Jak go nie kupimy to nie będzie skrzydeł, Berardi może wypalić a możecie go przeklinać jak Giovinco.
Nie przesadzam.
Jak drużynie nie idzie to jak on ma pociągnąć ten zespół?
ogarnijcie się, raz przeginacie w jedną stronę a potem w drugą.
Jak go nie kupimy to nie będzie skrzydeł, Berardi może wypalić a możecie go przeklinać jak Giovinco.
Nie przesadzam.
- jpjp5
- Juventino
wszystko zalezy za ile cuadrado ma przyjsc jak za jakas nieduza sume do 15-20 mln to jasne z otwartymi rekami jednk jesli ma przyjsc za wiecej kasy to bym sie zastanowil. Nie jest zly ma drybling, jeszcze jakby sie nauczal wykanczac jak robben, to byloby super niestety on tego nie potrafi takze musi sie jeszcze podszkolic. Albo chociaz jakies sensowne wrzutki ktore by otwarly droge do bramki.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Moze tym, ze Cuadrado robil i robi duzo wiatru, ale tylko wiatru bez konkretnych liczb. Natomiast jesli mamy budowac team glownie pod 4-3-3, to ja bym go wykupil, ale nie za wiecej niz 20mln.sebatiaen pisze:Cuadrado jeszcze tydzień temu był tutaj wychwalany pod niebiosa, w czym ta zmiana opinii?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino
Sensownie. Darmowy Khedira, wypożyczenie Cuadrado, Rugani, Sandro, Dybala. Naprawdę patrząc tylko na same nazwiska nie ma nad czym lamentować. Tego, że generalnie mercato zostało przeprowadzone bez żadnej konkretnej wizji nie neguję. Marotta położył temat.Alexinhio-10 pisze:Sensownie ? Dwie 9tki (słabe 9tki), Hernanes, nadmiar środkowych pomocników (wiem, wiem kontuzje) i kompletny brak jakiejkolwiek logiki w przeprowadzaniu transferów pod kontem taktyki.Arbuzini pisze:Jestem zdania, że ciężko oceniać mercato, kiedy zespół jest zwyczajnie źle prowadzony. Przed przyjściem Conte też wydawało się, że w klubie grają prawie same placki, a okazało się, że w wielu zawodnikach, jak i całym zespole drzemie niesamowity potencjał tylko był on tłumiony przez złe prowadzenie drużyny.
Większość nazwisk wygląda sensownie, a to że całość włącznie z trenerem nie trzyma się kupy to już inna historia. Ze dwa-trzy trafione transfery w lecie, ogarnięty szkoleniowiec nadający się do budowania świeżej drużyny i znowu wracamy na właściwe tory.
Zazy tradycyjnie nie komentuje i nie będę komentował do zakończenia letniego okienka w 2016. Mandzukic wydawał się na początku całkiem rozsądnym pomysłem, ale faktycznie po tym co zrobiliśmy z Llorente i obecnej formie piłkarza trzeba przyznać, że to nasza największa wtopa.
Podtrzymuję swoją tezę: 2-3 dobre transfery pasujące do 4321/433/4312, ogarnięty trener nadający się do układania klocków od nowa i z tymi piłkarzami, którzy już są w drużynie wracamy na dawne tory. Mam nadzieję, że nawet jeśli Allegri zdobędzie 3. miejsce w Serie A i przejdzie 1/8 LM to nastąpi zmiana na stanowisku szkoleniowca. Trzeba się już z kimś konkretnym ugadać i zwinąć go po EURO. Deschamps? Nie jest to kandydatura bez wad, ale patrząc po innych nazwiskach, do których możemy być przymierzani to Francuz jest szczytem naszych możliwości.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Sensownie... gdyby z tych nazwisk dałoby się ułożyć choćby:
Buffon (Neto)
Sandro (Evra) - Chiellini (Rugani) - Bonucci (Barzagli) - nowy X (Lichtsteiner)
Pogba (Asamoah) - Marchisio (Lemina) - Khedira (Sturaro)
Vidal (Pereyra)
Morata (Llorente) - Dybala (Coman)
Spójrz na to ustawienie, już nawet bez mitycznego TreQ za 70 mln € i na jego podstawie odpowiedz sobie na pytanie co Marotta zrobił źle. Ile hajsu utopił w zawodnikach, którzy grzeją u nas ławkę (albo grają a grzać powinni) a przy okazji pasują do 4-3-1-2 jak pięść do nosa. Za każdym razem gdy widzę naszą kadrę meczową, mam taką minę -> :shock:
Tak jak nie było rozsądnym pomysłem dawanie Zezolowi jakichkolwiek pieniędzy, bo jak nie miał kasy, to przynajmniej się starał i kombinował.
Buffon (Neto)
Sandro (Evra) - Chiellini (Rugani) - Bonucci (Barzagli) - nowy X (Lichtsteiner)
Pogba (Asamoah) - Marchisio (Lemina) - Khedira (Sturaro)
Vidal (Pereyra)
Morata (Llorente) - Dybala (Coman)
Spójrz na to ustawienie, już nawet bez mitycznego TreQ za 70 mln € i na jego podstawie odpowiedz sobie na pytanie co Marotta zrobił źle. Ile hajsu utopił w zawodnikach, którzy grzeją u nas ławkę (albo grają a grzać powinni) a przy okazji pasują do 4-3-1-2 jak pięść do nosa. Za każdym razem gdy widzę naszą kadrę meczową, mam taką minę -> :shock:
Eee... NIE. Tak samo jak nie było rozsądnym pomysłem rozpoczynanie mercato od wyrzucenia 40 MLN za argentyńskiego młokosa z rocznym kontraktem.Arbuzini pisze:Mandzukic wydawał się na początku całkiem rozsądnym pomysłem
Tak jak nie było rozsądnym pomysłem dawanie Zezolowi jakichkolwiek pieniędzy, bo jak nie miał kasy, to przynajmniej się starał i kombinował.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jakku1
- Juventino
Nawet jesli Dybała kosztował 40m (a nie jest to powiedziane, bo wypowiedz Zampariniego jest nieprecyzyjna), to coraz wiecej wskazuje na to, ze on byl wart tej ceny. Aczkolwiek jest zbyt wczesnie, zeby to jakos powaznie oceniac.jackop pisze: Tak jak nie było rozsądnym pomysłem dawanie Zezolowi jakichkolwiek pieniędzy, bo jak nie miał kasy, to przynajmniej się starał i kombinował.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Arbuzini
- Juventino
Czytacie w ogóle moje wypowiedzi, czy jad wylewany na Marotte wypalił Wam już oczy?jackop pisze:Sensownie... gdyby z tych nazwisk dałoby się ułożyć choćby
Mandzukic był chyba jedynym dostępnym napastnikiem o dużym doświadczeniu w Lidze Mistrzów. Owszem, to typowa "9", ale teoretycznie świetnie grająca pressingiem i potrafiąca tworzyć kolegom dogodne sytuacje. W zwycięskim Bayernie był ważnym ogniwem i w momencie, gdy wydawało się, że Llorente odejdzie za ~10 mln E, a w jego miejsce za 15 baniek przyjdzie Chorwat to miało to ręce i nogi. Wyszło inaczej i dzisiaj wiadomo, że lepiej było zostawić Hiszpana, a pieniądze z Mario oraz Hernanesa zainwestować w trequartistę lub skrzydłowego. Jakby nie patrzeć 30 mln E poszło w piach. Reszta kasy zacznie grać, jak drużyna poskłada się do kupy, bo potencjał kadrowy w zespole jest.
Otóż to. Wiele wypowiedzi przypomina mi lamenty z czasów przed Conte, gdzie panowało przekonanie, że trzeba wywalić pół składu żebyśmy cokolwiek zaczęli grać. Tymczasem okazało się, że to tej zbieraniny wystarczyło dorzucić Pirlo, Vidala, Lichtsteinera oraz Vucinicia i od pierwszej kolejki mogliśmy oglądać zupełnie inny Juventus.jakku1 pisze:Nawet jesli Dybała kosztował 40m (a nie jest to powiedziane, bo wypowiedz Zampariniego jest nieprecyzyjna), to coraz wiecej wskazuje na to, ze on byl wart tej ceny. Aczkolwiek jest zbyt wczesnie, zeby to jakos powaznie oceniac.jackop pisze: Tak jak nie było rozsądnym pomysłem dawanie Zezolowi jakichkolwiek pieniędzy, bo jak nie miał kasy, to przynajmniej się starał i kombinował.
Miło by było jakbyśmy już w zimie zaklepali sobie transfer Van der Wiela. W czerwcu kończy mu się kontrakt, a ze składu wygryzł go Aurier (nie dziwi mnie to ani trochę) więc jest bardzo duża szansa na ogarniętego prawego obrońcę za darmo.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie łudź się Arbuzini co do van der Wiela. Nikt poważny nawet się nie zająknął na jego temat w naszym kontekście. Vrsaljko, Widmer. To są nazwiska, które nasi monitorują.
Ten Zuniga za Ruganiego to oczywiście jakiś niestrawny żart Pavana. Niech Napoli teraz płaci kokosowi te 3,5 mln czy ile mu tam dali żeby tylko za darmo do nas nie przyszedł i żeby poskakał w rytm śpiewów kibiców Napoli "kto nie skacze ten za Juve".
Ten Zuniga za Ruganiego to oczywiście jakiś niestrawny żart Pavana. Niech Napoli teraz płaci kokosowi te 3,5 mln czy ile mu tam dali żeby tylko za darmo do nas nie przyszedł i żeby poskakał w rytm śpiewów kibiców Napoli "kto nie skacze ten za Juve".
- Arbuzini
- Juventino
Na Khedirę, czy Pirlo też podobno nie mieliśmy co liczyć
. Co jak co, ale darmowych i tanich grajków Marotta potrafi ogarniać. Może dopiero w połowie lipca powinni mówić mu, że ma dodatkowe środki do wydania 

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Agresti zapodał w odpowiedzi na pytania o mercato w zimie, że jeśli znowu ma być kupowanie na chybił trafił tak jak z Hernanesem to może lepiej nic nie robić, ale jeśli Allegri zdecyduje się grać 4-3-3 to agenci Lavezziego cały czas go intensywnie proponują różnym klubom. Saponara to realny cel na lato.
Inny user VS pisze, że wykupimy Cuadrado za 22 mln.
Inny user VS pisze, że wykupimy Cuadrado za 22 mln.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
No nie wiem czy, aż taki realny ten Saponora. Empoli ostatnio stwierdziło, że oczekuje za niego 18mln, a nie jest to mała suma. Jeżeli jeszcze do tego dołożymy wykup Cuadrado to kupno ofensywnego pomocnika nie będzie miało najmniejszego sensu.