Mercato (2012-2014)
- Filippo911
- Juventino
Problem w tym , że Jovetic deklarował chęć pozostania w klubie (bycia "Tottim Florencji") . Viola ma budować wokół niego swój zespół . To nie jakiś Melo , którego łatwiej było zastąpić . Ale zgadzam się - Mirko Jojo i Gio w Juve to już tłoczno by sie zrobiło .Virgil pisze:...
A czemu Viola miałaby nie puścić Jovetica ? To klub , który sprzedaje i nie pogardzą gotówką. Myślę, że oferta ok. 25mln ich przekona, jezeli piłkarz będzie chciał do nas iść. Można ewentualnie jakiegoś Padoina czy innego dodać do oferty.
Torres i van Persie - nie widzę sensu dla ich transferów - pierwszy bez formy , a Czelsi jeśli go sprzeda to na pewno nie za drobne (wydali prawie 60 mln E) . Drugi z wielkim kontraktem i wielką sumą odstępnego (jak na koniec kontraktu).
Cavani , Dzeko , Higuain , Suarez - każdy z nich bardziej mi się widzi.
Perspektywiczni ... nie chcę tego nadużywać , ale każdego z nich za te powiedzmy 3 lata można sprzedać za dobrą kasę (patrz Zidane) . Na to też trzeba patrzyć.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przecież to, że finansowo będziemy stratni na Vuciniciu było wiadome już w chwili transferupumex pisze:Tak w ogóle, to dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że tegoroczne mercato to prawdopodobnie ostatni dzwonek, żeby nie stracić na Vuciniciu. Wiecie, co mam na myśli.. :twisted:

Wracając do sedna - chcesz sprzedać Mirko?
- stahoo
- Juventino
To również ostatni dzwonek żeby coś zarobić na Pirlo! Sprzedać Pirlo!pumex pisze:Tak w ogóle, to dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że tegoroczne mercato to prawdopodobnie ostatni dzwonek, żeby nie stracić na Vuciniciu. Wiecie, co mam na myśli.. :twisted:
- pumex
- Juventino
Postaram się odpowiedzieć dyplomatycznie: fajnie byłoby mieć 23-letniego Joveticia i 25-letniego Giovinco rywalizujących o pierwszy skład. Za 29-letniego Mirko można by jeszcze wyciągnąć niemałe pieniądze.Ouh_yeah pisze:Wracając do sedna - chcesz sprzedać Mirko?
Wiem, że to tylko moje widzimisię, bo Conte na pewno nie zgodzi się na sprzedaż Vucinicia.
Włączając pełną rozkminę, ciekawe byłoby przestawienie Joveticia podobnie jak zrobiła Barca z Messim. Jo-Jo i Leo sposób gra mają podobny, tylko preferują inne strony boiska. Tylko taki zabieg moim zdaniem bardziej pasowałby do 4-3-3. Eee, dajmy spokój tej dyskusji, włącza mi się za duże filozofowanie
Tylko kim byś zastąpił Pirlo? Verrattim bez doświadczenia? Natomiast wymiana Mirko na Joveticia raczej nie spowodowałaby utraty jakości. Przeciwnie...stahoo pisze:To również ostatni dzwonek żeby coś zarobić na Pirlo! Sprzedać Pirlo!

- stahoo
- Juventino
Do Jojo trzeba by dopłacić. Sama wymiana za Vucinicia nie zostałaby przyjęta przez Fiorentinę.
Zresztą Conte, lubi Mirko mocniej odemnie
Więc Fantastinić zostanie z nami na następny sezon.
No i czy ktoś wierzy w przyjście Jojo i '9'? Bo chyba skupiamy się na sprowadzeniu snajpera...
Zresztą Conte, lubi Mirko mocniej odemnie

No i czy ktoś wierzy w przyjście Jojo i '9'? Bo chyba skupiamy się na sprowadzeniu snajpera...
- Virgil
- Juventino
No tak, ale jeżeli nie da sie na snajpera sciągnąc Dzeko, Higuaina, Cavaniego to wolę światowej klasy support strikera jakim jest Jovetic , który moze stać się następcą Alexa, niż pomysły jak Torres bez formy czy RVP który rozwali budżet
- stahoo
- Juventino
W zasadzie ja też tak wolę, ale nie kosztem Vucinicia, który obecnie jest naszym jedynym ogarniętym napastnikiem.
Jakby Marotta sciagnął '9', to dopiero wtedy mozna by dywagować nad sensem wymiany Mirko + kasa za Jojo...
Jakby Marotta sciagnął '9', to dopiero wtedy mozna by dywagować nad sensem wymiany Mirko + kasa za Jojo...
- Gigi Buffon
- Juventino
Emanuele Giaccherini oficjalnie wykupiony przez Juventus !! Druga połówka karty zawodniczej kosztowała Marottę 4,25 milionów euro i będzie płacona w dwóch ratach. Żródło Juventus.com
Wspaniała wiadomość
Czekamy zatem jeszcze tylko na wykupienie przez nas Giovinco i potwierdzenie transferów Isli i Asamoaha, bo jak wiadomo jeszcze ich nie ma.
Wspaniała wiadomość

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- pumex
- Juventino
Jasna sprawa, że Jo-Jo jest więcej warty niż Vucinic. Poza tym nie miałem na myśli bezpośredniej wymiany tych zawodników.stahoo pisze:Do Jojo trzeba by dopłacić. Sama wymiana za Vucinicia nie zostałaby przyjęta przez Fiorentinę.
Tutaj nie ma pola do dyskusji. Po prostu racjastahoo pisze:Conte, lubi Mirko mocniej odemnieWięc Fantastinić zostanie z nami na następny sezon.
Ja traktuję Joveticia jako tego top playera, nie ważne czy będzie to klasyczna '9' czy '10'. Dwóch topów nie sprowadzimy.stahoo pisze:No i czy ktoś wierzy w przyjście Jojo i '9'? Bo chyba skupiamy się na sprowadzeniu snajpera...
Już tak na zakończenie dyskusji o Juveticiu: jeśli naprawdę potrzebujemy tej '9', to widzę Cavaniego jeśli wujek Aurelio nie oszaleje na punkcie ceny, lub Dzeko, jeśli kosztowałby około 25mln, nie więcej. Zdecydowanie ponad innych kandydatów (van Persie, Suarez, Torres (Higuain jest ekstremalnie nierealny) ) stawiam Jo-Jo, nawet, jeśli innym o wiele bliżej do klasycznej '9'.
Dobrze, ale kurna... ponad 7 baniek... drogo :doh:Gigi Buffon pisze:Emanuele Giaccherini oficjalnie wykupiony przez Juventus !! Druga połówka karty zawodniczej kosztowała Marottę 4,25 milionów euro i będzie płacona w dwóch ratach.

- deszczowy
- Juventino
Podbijam trzech lewoskrzydłowych/cofniętych to o jednego za dużo. Jeśli przychodzi Gio to po co nam Jovetić?Lypsky pisze:Vucinic, Giovinco i Jovetic w jednej drużynie? Bez jaj, dobrze, że Marotta ma łeb na karku.

- zahor
- Juventino
Ja bym to pytanie sformułował nieco inaczej - jeżeli mamy kupić Joveticia to po co nam Giovincodeszczowy pisze: Jeśli przychodzi Gio to po co nam Jovetić?

No i tym bardziej oddalamy się od wielkiej gwiazdy do ataku. Czy naprawdę jest możliwe że uda się po wydaniu 8 mln na Caceresa, 15 na tamtych dwóch z Udinese, 4 na Giaccheriniego, ewentualnych 12 na Giovinco wygospodarować jeszcze jakieś 30 baniek na snajpera? Oby, ale zbyt mocno się na to nie nastawiam.pumex pisze:Dobrze, ale kurna... ponad 7 baniek... drogo :doh:Gigi Buffon pisze:Emanuele Giaccherini oficjalnie wykupiony przez Juventus !! Druga połówka karty zawodniczej kosztowała Marottę 4,25 milionów euro i będzie płacona w dwóch ratach.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 12:31 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli przyjdzie Jovetic w tym sezonie to z dużą dozą prawdopodobieństwa rozważany będzie jako wzmocnienie pozycji wysuniętego napastnika. Oczywiście, że nie jest to jego nominalna pozycja, ale... są przynajmniej dwa "ale". Po pierwsze, w nowoczesnym futbolu często zaciera się coś takiego jak nominalna pozycja. Po drugie, lepszy taki farbowany Jovetic niż Borriello, czy Quag lub Matri bez formy.
Rozwiązanie ekstremalnie mało prawdopodobne, ale dla mnie lepsze niż jakiś no-name za 13 mln E.
Rozwiązanie ekstremalnie mało prawdopodobne, ale dla mnie lepsze niż jakiś no-name za 13 mln E.
- deszczowy
- Juventino
Jeden van Buyten to trochę za mało, żeby mnie przekonać.Arbuzini pisze:Jeśli przyjdzie Jovetic w tym sezonie to z dużą dozą prawdopodobieństwa rozważany będzie jako wzmocnienie pozycji wysuniętego napastnika. Oczywiście, że nie jest to jego nominalna pozycja, ale... są przynajmniej dwa "ale". Po pierwsze, w nowoczesnym futbolu często zaciera się coś takiego jak nominalna pozycja. Po drugie, lepszy taki farbowany Jovetic niż Borriello, czy Quag lub Matri bez formy.
A poza tym pytam jeszcze raz - po co nam trzech piłkarzy o podobnej charakterystyce? Kto miałby być na szpicy, Vucinić?