Mercato (Lato 2016)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Sensownie ? Dwie 9tki (słabe 9tki), Hernanes, nadmiar środkowych pomocników (wiem, wiem kontuzje) i kompletny brak jakiejkolwiek logiki w przeprowadzaniu transferów pod kontem taktyki.Arbuzini pisze:Jestem zdania, że ciężko oceniać mercato, kiedy zespół jest zwyczajnie źle prowadzony. Przed przyjściem Conte też wydawało się, że w klubie grają prawie same placki, a okazało się, że w wielu zawodnikach, jak i całym zespole drzemie niesamowity potencjał tylko był on tłumiony przez złe prowadzenie drużyny.
Większość nazwisk wygląda sensownie, a to że całość włącznie z trenerem nie trzyma się kupy to już inna historia. Ze dwa-trzy trafione transfery w lecie, ogarnięty szkoleniowiec nadający się do budowania świeżej drużyny i znowu wracamy na właściwe tory.
Winnymi obecnej sytuacji są po równo Allegri i Marotta.
wojczech7 A co ma zesłać ich do rezerw skoro Marotta zdecydował się ich kupić ?
jakku1

P.S Nie bronię Allegriego i jestem za jego zwolnieniem żeby nie było. Kontuzje, zero pomysłu na grę, bezsensowne rotowanie składem itd.
Ostatnio zmieniony 29 października 2015, 19:53 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.
- jakku1
- Juventino
Serio uwazasz, ze 12 miejsce w tabeli to wina transferow?Alexinhio-10 pisze:
Sensownie ? Dwie 9tki (słabe 9tki), Hernanes, nadmiar środkowych pomocników (wiem, wiem kontuzje) i kompletny brak jakiejkolwiek logiki w przeprowadzaniu transferów pod kontem taktyki.
Nawet bez zadnych, najmniejszych transferów ten zespol powinien byc duzo wyzej, a nie paletac sie gdzies jeszcze za Sampdoriami i Atalanatami.
Cala druzyna jest kompletnie nieprzygotowana do sezonu, pilkarze co chwile lapia kontuzje miesniowe, gramy bez ladu i skladu, to sa glowne przyczyny obecnego stanu rzeczy a nie odejscie Pirlo, ktorego wszyscy przez caly zeszly sezon wysylali na emeryture, albo Vidala.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Il Fenomeno
- Juventino
Jeszcze niedawno o mało znanym graczu z Serie B, Marco Verrattim, mówiło się, że jest nowym Pirlo, a dziś sam doczekał się porównań innych do siebie. Nowy Verratti, czyli 20-letni Stefano Sensi z Ceseny jest w kręgu zainteresowań Juventusu, Milanu i Napoli. Wyceniany jest dzisiaj na .. 10 mln euro.
Sytuacja Ruganiego, jest co najmniej śmieszna. Chłopak i tak ma "szczęście", że połamał się Caceres.
Sytuacja Ruganiego, jest co najmniej śmieszna. Chłopak i tak ma "szczęście", że połamał się Caceres.

- wojczech7
- Juventino
alessandro1977 pisze:Uwielbiam te rozprawki i wnioski Wojtusia z gitarką...a Tobie co Allegri zrobił, że jesteś taki nieszczęśliwy ? :facepalm2:
Toż napisałem. Czytać też nie umie?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Umie, umie...tylko widzisz...ja narzekam na Marottę a Ty go bronisz, ja bronię Maxa a Ty na niego narzekasz i bądź tutaj mądry...ale grunt to mieć własne zdanie... 

- Shadow Marshall
- Juventino
To co funduje trener to śmiech na sali. Widać, że kończą mu się pomysły i bardziej próbuje robić to co robił w poprzednim sezonie i liczy, że mu to pyknie. Bo jak inaczej uzasadnić to, że Alex Sandro i Rugani grają tak mało? Ja wiem, że może i Barzagli i Evra trzymają jakiś tam poziom, ale kurde...poprzedni sezon zdecydowanie pokazał, że to się nie powtórzy i trzeba radykalnie zmienić swój styl. Sandro i Rugani to powinni być podstawowi zawodnicy. Jeszcze ten skretyniały Chiellini. Jezusie miłosierny...dramat. Jeszcze ten przygłupi trener jak znam życie zaraz po banie wpuści go od razu od pierwszych minut zamiast jakoś ukarać za głupotę.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Akurat od Barzagliego to wara, bo chłop przeżywa już swoją kolejną młodość. Daj Boże więcej takich transferów za 300 tyś, a nie Sandrów za 25 baniek.Shadow Marshall pisze:... Bo jak inaczej uzasadnić to, że Alex Sandro i Rugani grają tak mało? Ja wiem, że może i Barzagli i Evra trzymają jakiś tam poziom, ale kurde...poprzedni sezon zdecydowanie pokazał, że to się nie powtórzy i trzeba radykalnie zmienić swój styl. Sandro i Rugani to powinni być podstawowi zawodnicy.

- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jak zwykle jedyny, który gada z sensem. Można się popluć ze złości nad transferami i jak co niektórzy ruszyć na Turyn z widłami i pochodniami. Ten skład OBOWIĄZKOWO powinien w tabeli siedzieć na lokacie 5 wyżej. Maksiu fajny chłop jest, ale jego wybory składu, zmiany czy szeroko pojęta taktyka w tym sezonie grzebią go głębiej i głębiej.jakku1 pisze:Serio uwazasz, ze 12 miejsce w tabeli to wina transferow?Alexinhio-10 pisze:
Sensownie ? Dwie 9tki (słabe 9tki), Hernanes, nadmiar środkowych pomocników (wiem, wiem kontuzje) i kompletny brak jakiejkolwiek logiki w przeprowadzaniu transferów pod kontem taktyki.
Nawet bez zadnych, najmniejszych transferów ten zespol powinien byc duzo wyzej, a nie paletac sie gdzies jeszcze za Sampdoriami i Atalanatami.
Cala druzyna jest kompletnie nieprzygotowana do sezonu, pilkarze co chwile lapia kontuzje miesniowe, gramy bez ladu i skladu, to sa glowne przyczyny obecnego stanu rzeczy a nie odejscie Pirlo, ktorego wszyscy przez caly zeszly sezon wysylali na emeryture, albo Vidala.

- wojczech7
- Juventino
Czyli umie, ale niekoniecznie ze zrozumieniemalessandro1977 pisze:Umie, umie...tylko widzisz...ja narzekam na Marottę a Ty go bronisz

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Il Fenomeno
- Juventino
Barzagli, może i trzyma jakiś tam poziom ??Shadow Marshall pisze:że może i Barzagli i Evra trzymają jakiś tam poziom, ale kurde...

- jpjp5
- Juventino
nasza slaba pozycja w tabeli to wina 30% transferów 30% trenera i 30% motywacji zawodników, pozostałe 10% to przypadek. Niestety gdybyśmy przeprowadzili o 2-3 transfery mniej to nie byłoby tak radykalnej zmiany stylu naszego grania, także byłoby lepsze zgranie. Wina trenera bo Max mimo że widac ze nie idzie nam ustwieniem 3-5-2 jeszcze w niektórych meczach się go trzyma co też ma związek ze zle przeprowadzonymi transferami bo kupilismy skrzydlowego na jedno skrzydlo jednego trequariste a nie gramy ustawieniem z treqiem. No i pilkarze, którzy potrafią w lidze mistrzów wygrywać a w lidze nie. No i Max troche przesadza z wystawianiem Pogby przynajmniej na poczatku sezonu gdzie był kompletnie bez formy a otrzymywał tak dużo szans. Dlaczego prawie każdy trener ma tak fatalne podejście do "gwiazd" bez formy?
- AdiZ
- Juventino
Nasza słaba pozycja w tabeli to 100% wina dyrektora generalnego pana Marotty. Ktoś zatrudnił trenerską pomyłkę w postaci Allegrogo, ktoś kupuje piłkarzy na ilość a nie na jakość i ktoś zupełnie nie trafia z zakupami tychże piłkarzy. W dodatku wyprzedaje bardzo ważne ognia zespołu za czapkę gruszek. Nic tylko gratulować takiego postępowania rodem z Sampdorii czy Ajaxu Amsterdamjpjp5 pisze:nasza slaba pozycja w tabeli to wina 30% transferów 30% trenera i 30% motywacji zawodników, pozostałe 10% to przypadek. Niestety gdybyśmy przeprowadzili o 2-3 transfery mniej to nie byłoby tak radykalnej zmiany stylu naszego grania, także byłoby lepsze zgranie. Wina trenera bo Max mimo że widac ze nie idzie nam ustwieniem 3-5-2 jeszcze w niektórych meczach się go trzyma co też ma związek ze zle przeprowadzonymi transferami bo kupilismy skrzydlowego na jedno skrzydlo jednego trequariste a nie gramy ustawieniem z treqiem. No i pilkarze, którzy potrafią w lidze mistrzów wygrywać a w lidze nie. No i Max troche przesadza z wystawianiem Pogby przynajmniej na poczatku sezonu gdzie był kompletnie bez formy a otrzymywał tak dużo szans. Dlaczego prawie każdy trener ma tak fatalne podejście do "gwiazd" bez formy?

- CzeczenCZN
- Juventino
AdiZ pisze:Nasza słaba pozycja w tabeli to 100% wina dyrektora generalnego pana Marotty. Ktoś zatrudnił trenerską pomyłkę w postaci Allegrogo, ktoś kupuje piłkarzy na ilość a nie na jakość i ktoś zupełnie nie trafia z zakupami tychże piłkarzy. W dodatku wyprzedaje bardzo ważne ognia zespołu za czapkę gruszek. Nic tylko gratulować takiego postępowania rodem z Sampdorii czy Ajaxu Amsterdamjpjp5 pisze:nasza slaba pozycja w tabeli to wina 30% transferów 30% trenera i 30% motywacji zawodników, pozostałe 10% to przypadek. Niestety gdybyśmy przeprowadzili o 2-3 transfery mniej to nie byłoby tak radykalnej zmiany stylu naszego grania, także byłoby lepsze zgranie. Wina trenera bo Max mimo że widac ze nie idzie nam ustwieniem 3-5-2 jeszcze w niektórych meczach się go trzyma co też ma związek ze zle przeprowadzonymi transferami bo kupilismy skrzydlowego na jedno skrzydlo jednego trequariste a nie gramy ustawieniem z treqiem. No i pilkarze, którzy potrafią w lidze mistrzów wygrywać a w lidze nie. No i Max troche przesadza z wystawianiem Pogby przynajmniej na poczatku sezonu gdzie był kompletnie bez formy a otrzymywał tak dużo szans. Dlaczego prawie każdy trener ma tak fatalne podejście do "gwiazd" bez formy?
Ilość nie jakość

Czy z tymi piłkarzami, czy nie naszym psim obowiązkiem jest wygrać!
Do ukrojenia chleba nie trzeba brać diaxa

Allegri pomyłka trenerska

Allegri jest dobry na gotową drużynę - tutaj to nawet Isco + Cavani by nie pomogli - było by więcej straconego hajsu i wyniki nie lepsze.
Po za tym, to nie FM i nie ma tak że piłkarz jest wyceniany na ileś - on musi też chcieć! Dybala - jakość, Sandro jakość, Khedira za free - jakość sprawa Vidala załatwiona

Dybala to kocur! Morata to był też hejtowany transfer - wystrzelił potem - ale nie było na nim takiej presji bo Juventus, bez niego sobie radził. Dybala jest na centralnym przypale i dlatego gadacie o nim - przepłacony itp. inne farmazony. Marotta to bardzo dobry DS. Chodzi o to że Allegri, nie ma opanowanego tego aspektu pracy trenerskiej pt. budowa drużyny.
:juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve:
- Shadow Marshall
- Juventino
Podobno nasi na serio planują wykup Cuadrado. Jak niewiele potrzeba by zadowolić naszych mistrzów w zarządzie. Dramat.
- sebatiaen
- Juventino
Jak nie wiele potrzeba by opinie o piłkarzu kibic zmieniał z dnia na dzień.
Jak dla mnie bajka, dzięki za info, mi się bardzo podoba wykup Cuadrado, on jeszcze będzie wymiatał w tej drużynie:). już bardzo wiele daje.
Jak dla mnie bajka, dzięki za info, mi się bardzo podoba wykup Cuadrado, on jeszcze będzie wymiatał w tej drużynie:). już bardzo wiele daje.