Mercato (2012-2014)
- @D@$
- Juventino
Przecież konkurs kopert może być za rok dopiero i co chodzi z tym że "pierwszy konkurs kopert"? Ktoś to z zewnątrz organizuje, kiedy się mogą takie konkursy odbyć?SKAr7 pisze:A zdaję się w piątek jest termin pierwszego konkursu kopert.
Juve nie wyda na nikogo ponad 25 mln albo się bardzo zdziwię.
- Meraviglioso
- Juventino
Wracając co do napastnika. Coraz bardziej byłbym skłonny na zakupienie Torresa. Van Persie jest zbyt chimeryczny i ma trudny charakter. Cavani kosztuje krocie a Suarez chyba zostanie w The Reds. Wiec moze Hiszpan?
- pumex
- Juventino
van Persie jest chimeryczny, więc brać Torresa? :roll: Jeśli Holendrowi wystawiasz etykietę chimerycznego, co co powiedzieć o Hiszpanie? Ten jest chimeryczny x3Meraviglioso pisze:Wracając co do napastnika. Coraz bardziej byłbym skłonny na zakupienie Torresa. Van Persie jest zbyt chimeryczny i ma trudny charakter. Cavani kosztuje krocie a Suarez chyba zostanie w The Reds. Wiec moze Hiszpan?
Będę powtarzał do znudzenia: Persie to gwóźdź do finansowej trumny, Torres to kiepski pomysł ze względu na ryzyko, brać Joveticia

Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że być może wujkowi Aurelio marzy się Superpuchar i dlatego podbija cenę za Cavaniego. Po powrocie z Pekinu może mu pupa zmięknie, ale wtedy będzie za pięć dwunasta

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
O to akurat martwić się nie trzeba. Marotta i Agnelli prędzej spadną z Serie A niż zrobią takie transfery jak Van Persie na warunkach o jakich mowa.pumex pisze:Persie to gwóźdź do finansowej trumny
I to akurat im się ceni bo dzięki rozsądnemu zarządzaniu możemy sobie teraz wyłożyć 5 mln za Lealiego a transakcje i możliwości Milanu i Interu wyglądają jak wyglądają.
Z tego co zrozumiałem z felietonu wrzuconego na tuttojuve to na wisienkę mamy 25 milionów euro i Marotta będzie musiał się nieźle napocić żeby sprowadzić jakieś naprawdę gorące nazwisko.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 10:12 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
raczej przez formę, przecież Q. i B. to zupełnie różni piłkarze. A M. w przeciwieństwie do nich świetnie gra pressingiem, co Conte lubi. Kłopot w tym, że przestał strzelać.SKAr7 pisze:że jest w tym momencie 3 napastnikiem, i wcale nie przez swoją formę, ale przez profil, swój styl. Conte dawał hinty, że styl gry Quagliarelli oraz Borriello mu bardziej odpowiada.
- bianconeri1988
- Juventino
wiadomo już co z transferami Isli i Asamoah? bo byli na testach medycznych i cisza...
- Vimes
- Juventino
Kiedy można się spodziewać oficjalnej prezentacji Isli i Asamoah? Były już newsy o badaniach medycznych, więc tak czekam i czekam na potwierdzenie, a tu ciągle nic. Jeszcze nie złożyli podpisów na kontraktach?
EDIT
Widzę, że nie tylko ja nie mogę się doczekać.
EDIT
Widzę, że nie tylko ja nie mogę się doczekać.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 10:19 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Jeśli przyjdzie Giovinco (a dużo na to wskazuje) - to po co?pumex pisze: Będę powtarzał do znudzenia: Persie to gwóźdź do finansowej trumny, Torres to kiepski pomysł ze względu na ryzyko, brać Joveticia
A jeśli nawet, to Stevan nie rozwiązuje problemy klasycznego strikera. Przecież wiesz to tak dobrze, jak i ja

- Virgil
- Juventino
Jovetic byłby w obecnej sytuacji najlepszym wyborem.
- RVP to finansowa kula u nogi i jeszcze można by się było zastanawiać nad wydaniem takiej kasy ale nie na 29 letniego piłkarza, który de facto miał 1,5 sezonu gry świetne.
- Cavani tak, ale nie za taką kasę, zresztę De Laurentis nie puści go tanio, bo nie musi on chce w miarę swoich możliwości budować team a nie go osłabiać, tymbardziej że odchodzi Lavezzi.
- Torres to już zupełnie transfer po bandzie, byłem zwolennikiem wypożyczenia ale za 30 mln ? Chyba komuś sufit na głowę spadł. Za drogo za duże ryzyko.
- Higuain czy Suarez chyba zostają w swoich klubach.
Dlatego Jovetic byłby idealny + np. Destro jako młody snajper. Kasa wtedy też będzie bo można upłynnić finansowo Giovinco.
Może i Jovetić problemu strikera nie rozwiązuje, ale czy Torres rozwiązuje ? On prawie nie strzela, dawanie dużej kasy za takiego "strikera" to po prostu wielkie ryzyko. Najmłodszy on też nie jest.
Atak : Vucinic, Jovetic, Destro, Quag/Matri myślę że spokojnie by podołał.
- RVP to finansowa kula u nogi i jeszcze można by się było zastanawiać nad wydaniem takiej kasy ale nie na 29 letniego piłkarza, który de facto miał 1,5 sezonu gry świetne.
- Cavani tak, ale nie za taką kasę, zresztę De Laurentis nie puści go tanio, bo nie musi on chce w miarę swoich możliwości budować team a nie go osłabiać, tymbardziej że odchodzi Lavezzi.
- Torres to już zupełnie transfer po bandzie, byłem zwolennikiem wypożyczenia ale za 30 mln ? Chyba komuś sufit na głowę spadł. Za drogo za duże ryzyko.
- Higuain czy Suarez chyba zostają w swoich klubach.
Dlatego Jovetic byłby idealny + np. Destro jako młody snajper. Kasa wtedy też będzie bo można upłynnić finansowo Giovinco.
Może i Jovetić problemu strikera nie rozwiązuje, ale czy Torres rozwiązuje ? On prawie nie strzela, dawanie dużej kasy za takiego "strikera" to po prostu wielkie ryzyko. Najmłodszy on też nie jest.
Atak : Vucinic, Jovetic, Destro, Quag/Matri myślę że spokojnie by podołał.
- furiaceca11
- Juventino
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... operty.php
Ta wypowiedź jest z zeszłego tygodnia, kłóci się z tym na tuttojuve, i tuttosport, które uważają że dziś jest "SEBADAY"
Ta wypowiedź jest z zeszłego tygodnia, kłóci się z tym na tuttojuve, i tuttosport, które uważają że dziś jest "SEBADAY"
- Pan Mietek
- Juventino
Oficjal będzie 1 lipca bo dopiero wtedy otwiera się oknoVimes pisze:Kiedy można się spodziewać oficjalnej prezentacji Isli i Asamoah? Były już newsy o badaniach medycznych, więc tak czekam i czekam na potwierdzenie, a tu ciągle nic. Jeszcze nie złożyli podpisów na kontraktach?

Jovetić? Już to widzę jak Fiorentina go puszcza. Jakby to zrobili to byliby największymi głąbami pod słońcem. Namówili go na kontrakt do 2016 więc nie ma raczej takiej opcji. Poza tym, to nie jest klasyczna 9.
- pumex
- Juventino
To przypadkiem nie Ty uczyłeś mnie kiedyś cierpliwości?Vimes pisze:Widzę, że nie tylko ja nie mogę się doczekać.

Gdzieś czytałem, że niby we wtorek (czyt. dziś) ma być oficjalne ogłoszenie a w środę prezentacja, ale trudno przewidzieć ile w tym prawdy.
Wiemdeszczowy pisze:A jeśli nawet, to Stevan nie rozwiązuje problemy klasycznego strikera. Przecież wiesz to tak dobrze, jak i ja

Pierwszy raz zgadzam się ze zdaniem Virgila. Jeśli Jovetic nie rozwiązuje problemu strikera (zgoda), to Waszym zdaniem zrobi to Torres - koleś, który grając od 5 lat w jednej lidze od ponad 2-ch nie potrafi odnaleźć dawnej formy, dodatkowo wychowywał się w lidze, która systemem mocno różni się od SerieA? Nie wiem dlaczego, ale ja jestem niemal pewny, że Torres byłby klapą i naprawdę po stokroć wolałbym Jo-Jo, chociaż zdaję sobie sprawę, że deszczu ma rację, mówiąc o kolidowaniu z Giovinco. Nie wiem, może warto byłoby jednak wziąć i Sebę i Stevana, niech Czarnogórzec przez rok pogra na szpicy, za rok sprzedamy podstarzałego Vucinicia i Jovetic wróci na swoją pozycję, gdzie będzie walczył z Giovinco, ewentualnie z Mirasa zrobić wysunietego (podobny zabieg jak z van Persim, który grał kiedyś bocznego)? (czytam ostatnie zdanie i sam w nie nie wierzę)

- Virgil
- Juventino
Ja to raczej widzę tak, że jeżeli przyjdzie Jovetic to odchodzi Giovinco i kupujemy jakiegoś młodego ewentualnie snajpera. Raczej nie wyobrażam sobie sytuacji abyśmy mieli w składzie Vucinica, Jovetica i Gio. Tymbardziej, że na Gio można zarobić z 10mln.
A czemu Viola miałaby nie puścić Jovetica ? To klub , który sprzedaje i nie pogardzą gotówką. Myślę, że oferta ok. 25mln ich przekona, jezeli piłkarz będzie chciał do nas iść. Można ewentualnie jakiegoś Padoina czy innego dodać do oferty.
A czemu Viola miałaby nie puścić Jovetica ? To klub , który sprzedaje i nie pogardzą gotówką. Myślę, że oferta ok. 25mln ich przekona, jezeli piłkarz będzie chciał do nas iść. Można ewentualnie jakiegoś Padoina czy innego dodać do oferty.
- pumex
- Juventino
Kurna, zgadzam się z Tobą drugi raz w ciągu kilku minut :doh: PRZESTAŃ!Virgil pisze:A czemu Viola miałaby nie puścić Jovetica ? (...) Myślę, że oferta ok. 25mln ich przekona, jezeli piłkarz będzie chciał do nas iść.
Napoli niemające wielkich problemów finansowych i grające w europejskich pucharach sprzedaje Lavezziego za 27,5mln, Udinese również niemające wielkiej dziury w budżecie i grające w eliminacjach LM wyprzedaje jak leci, Milan prawie był zmuszony sprzedać swojego najcenniejszego piłkarza, a sypiąca się Fiora, klepiąca coraz większą biedę będzie trzymała Joveticia na łańcuchu? :lol: Nie wierzę w to, szczególnie, jeśli któryś klub przekona samego piłkarza do przeprowadzki. Myślę, że nie trzeba będzie wykładać na Czarnogórca nie wiadomo jakich kwot.
Tak w ogóle, to dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że tegoroczne mercato to prawdopodobnie ostatni dzwonek, żeby nie stracić na Vuciniciu. Wiecie, co mam na myśli.. :twisted:

- Skibil
- Redaktor
Pierwszy konkurs kopert odbywa się po roku, ale w tym czasie jedna ze stron może zażądać ten konkurs odłożyć na następny rok. Po dwóch latach ten konkurs musi się już odbyć, w tym tylko może. Wszystko zależy od władz Parmy.@D@$ pisze:Przecież konkurs kopert może być za rok dopiero i co chodzi z tym że "pierwszy konkurs kopert"? Ktoś to z zewnątrz organizuje, kiedy się mogą takie konkursy odbyć?
Juve nie wyda na nikogo ponad 25 mln albo się bardzo zdziwię.