Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 00:23

Max to chyba odnośnie Dybali to wyrecytował piękną wypowiedz którą sklecił mu jakiś PRowiec. Jakby powiedział coś takiego - "Myślałem, że inny typ napastnika na taką drużynę jak np Inter będzie lepszy. Niestety. Pomyliłem się." No to wtedy to szacun, a tak to takie ciele...niby mówi, że Dybala spoko, ale nie mówi czemu go nie wystawił. Podejrzewam, że to swego rodzaju takie robienie na złość zarządowi, że nie kupili mu Draxlera czy innego 3/4 no bo jak Marotta powiedział, że Dybala może grać na 3/4 to Maxiu szybko odpowiedział, że nie może.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 09:07

zoff pisze:
szczypek pisze:Problemem nie jest tylko to, że Dybala nie gra, ale z kim gra jeśli już gra. Najlepszy jego mecz z tego co pamiętam to był mecz z Sevilla gdy zagrał z Moratą i Cuadrado. Dlaczego Allegri nie może tego powtórzyć wie tylko on sam...
Prawda jest taka, że ustawienie 4-3-3 nie może być naszą główną taktyką bo brakuje nam do niej wykonawców. Nie mamy dublerów na prawoskrzydłowego w tym ustawieniu i lewoskrzydłowego. Jeśli Allegri będzie chciał dać odpocząć Cuadrado - nie mając do dyspozycji Lichego - to na 99% będziemy grać 4-3-1-2. Zresztą ja i tak trzymałbym się tego ustawienia.
Co nie oznacza, że naszą główną taktyką nie może być 433, które wygląda najlepiej. A co do braku dublerów, to w 70 czy 80 minucie równie dobrze można przejść na 352 czy 4312, ale naszą taktyką w najmocniejszym ustawieniu powinno być 433 z Dybała Moratą i Cuadrado z przodu. Tylko, że Max udaje że jest drugim Guardiolą i co mecz wychodzi innym składem :whistle:

Obrazek
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 09:30

A wszystko przez to Cabrini, że pewnego czwartku Draxler nie wiadomo czemu nie wylądował w Turynie :rotfl:

Rok temu podobnie zaczął Morata i wyszło mu to na dobre. Nikt o takim nazwisku jak Dybala, Rugani czy Sandro nie powinien mieć miejsca w 11 ot tak, tym bardziej, że w tych meczach w których grali (Daniele nie licze) nie pokazali NIC co by pozwalało bez cienia wątpliwości wstawiać ich do pierwszego składu.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 09:56

Masz rację Gałcio, ale co pokazali Mandzu czy Zaza, że to oni mają zaczynać grę w pierwszej 11 :prochno: Już wolę Dybale w średniej formie, który techniką zjada tamtych dwóch na śniadanie a co najważniejsze regularną grą wyszłoby i nam i Dybale na lepsze :) Tyle, że Maxiu udaje trenera, który decyduje o wszystkim, a jak jest dobrze wiemy :)

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 12:24

Cabrini_idol pisze:
zoff pisze:
szczypek pisze:Problemem nie jest tylko to, że Dybala nie gra, ale z kim gra jeśli już gra. Najlepszy jego mecz z tego co pamiętam to był mecz z Sevilla gdy zagrał z Moratą i Cuadrado. Dlaczego Allegri nie może tego powtórzyć wie tylko on sam...
Prawda jest taka, że ustawienie 4-3-3 nie może być naszą główną taktyką bo brakuje nam do niej wykonawców. Nie mamy dublerów na prawoskrzydłowego w tym ustawieniu i lewoskrzydłowego. Jeśli Allegri będzie chciał dać odpocząć Cuadrado - nie mając do dyspozycji Lichego - to na 99% będziemy grać 4-3-1-2. Zresztą ja i tak trzymałbym się tego ustawienia.
Co nie oznacza, że naszą główną taktyką nie może być 433, które wygląda najlepiej. A co do braku dublerów, to w 70 czy 80 minucie równie dobrze można przejść na 352 czy 4312, ale naszą taktyką w najmocniejszym ustawieniu powinno być 433 z Dybała Moratą i Cuadrado z przodu. Tylko, że Max udaje że jest drugim Guardiolą i co mecz wychodzi innym składem :whistle:
:ok: Na zmiane Perreyra i od biedy na sjrzydlo Morata. Tylko co z naszymi boskimi napastnikami Zaza i Mandzu ? :facepalm:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 14:43

Nasi pewnie będą się starać o Saponare.
Liverpool też chce tego chłopaka, my chcemy go kupić już w styczniu i zostawić do końca sezonu w Empoli.
Opcją też jest wypożyczenie Ruganiego do końca sezonu w ramach małej wymiany.

Co o tym myślicie? ja jestem na tak, koleś ma świetne staty w tym sezonie, wiem że dopiero początek ale w tak młodym wieku takim zespole jak Empoli grać aż tak dobrze:)?
To nie jest napastnik, talentem można go porównać do Berardiego, wcale nie przesadzam.

Nasi chcieli Embolo, wychodzi na to że Szwajcarzy zawołają za niego kosmiczne pieniądze, nawet pomiędzy 20/30 mln a chętnych na młodego 18 latka coraz więcej;)

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 16:55

sebatiaen pisze:Co o tym myślicie? ja jestem na tak, koleś ma świetne staty w tym sezonie, wiem że dopiero początek ale w tak młodym wieku takim zespole jak Empoli grać aż tak dobrze:)?
Ty chyba kpisz. Facet za rok bedzie miał 25 lat, to już stary cap, a nie młody talent.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 20:58

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Mandzukic miał wnieść do ataku zadziorność i doświadczenie. Jako opcja na sezon lub dwa wydawał mi się dobrym wyborem, ale póki co to kompletny niewypał.
Chlopa za 19mln. na jeden sezon? Rozrzutnosc wieksza, niz w Man City :smile: To ja bym juz Matriego zostawil. Z perspktywy czasu widac, ze pewnych zakupow mozna bylo nie dokonywac i w sakwie zostaloby duzo wiecej djengow.
A co, nie za moje to mogę szaleć :D . Mandzukic to też wentyl bezpieczeństwa, gdyby Morata teleportował się do Madrytu. Najbardziej chodzi o to, że bardzo chciałbym u nas zobaczyć Berardiego, który ma zadatki na bycie fenomenem. Przy takim składzie ofensywnym jak mamy obecnie w drużynie robi się lekko ciasno i żeby kupić kolejnego to kogoś przydałoby się wypchnąć i nie mam tu na myśli Hernanesa i Zazy :P .

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 22:42

Arbuzini pisze:
Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Mandzukic miał wnieść do ataku zadziorność i doświadczenie. Jako opcja na sezon lub dwa wydawał mi się dobrym wyborem, ale póki co to kompletny niewypał.
Chlopa za 19mln. na jeden sezon? Rozrzutnosc wieksza, niz w Man City :smile: To ja bym juz Matriego zostawil. Z perspktywy czasu widac, ze pewnych zakupow mozna bylo nie dokonywac i w sakwie zostaloby duzo wiecej djengow.
A co, nie za moje to mogę szaleć :D . Mandzukic to też wentyl bezpieczeństwa, gdyby Morata teleportował się do Madrytu. Najbardziej chodzi o to, że bardzo chciałbym u nas zobaczyć Berardiego, który ma zadatki na bycie fenomenem. Przy takim składzie ofensywnym jak mamy obecnie w drużynie robi się lekko ciasno i żeby kupić kolejnego to kogoś przydałoby się wypchnąć i nie mam tu na myśli Hernanesa i Zazy :P .
Mandzukic przy dobrze działającym zespole może dawać więcej niż LL w poprzednim sezonie, nie jest to zawodnik do gry w pierwszej jedenastce, ale też nie był do niej sprowadzany.

Berardi to jest gość, którego absolutnie nie możemy odpuścić, to największy włoski talent ofensywny od lat, do tego mamy do niego prawa i sytuację idealną aby go sprawdzić. Szkoda, że Cuadrado nie uda się nauczyć porządnie grać w defensywie, bo przydałby się nam jakiś ciekawy prawy obrońca, ale jak dla mnie w ofensywie powinniśmy postawić na Berardiego, Juan jest zbyt samolubny, zbyt mało gra z zespołem, Berardi ma większy przegląd pola, może nie ma takiego dryblingu, ale mimo wszystko zestawienie Dybala, Morata, Berardi to byłoby coś...

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 22:46

Morata, Dybala i Berardi też przecież nie mogliby grać cały czas, a Cuadrado ma taką cechę, że praktycznie wszystko mu jedno na jakiej pozycji jest samolubny, byle grać do przodu ;)

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 23:17

My tu gadu gadu o Berardim - nominalnie prawym napastniku, Berardi i Dybala - jak ich pogodzić na boisku? Właśnie!

No ale są też inne pozycję do obsadzenia!

Więc, Anderson świetny mecz! Oby tak dalej! Niech rozegra drugi, równie dobry sezon. Udowodni że nie jest gwiazda jednoroczną, a klasowym piłkarzem gwarantującym poziom na lata

Tak właśnie myślałem o nim w kontekście - wymarzonego trequartisty i teraz lewoskrzydłowego - biorąc poprawkę na to, że na razie miał tylko jeden tak udany sezon, czekając co pokażę w tym - on potrafi grać na obydwu tych pozycjach! Takiego kogoś nam trzeba!
Szczerze? Moim zdaniem Lepszym byłby wyborem, na chwilę obecną od Calhanoglu.
Niech się rozwija dalej i żeby miał kosztować i 40 mln - płacić! Skoro będzie miał non stop tendencje wzrostową !

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2015, 23:45

Zapomnij o Andersonie. Lazio go nam nie sprzeda.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2015, 00:43

zoff pisze:Prawda jest taka, że ustawienie 4-3-3 nie może być naszą główną taktyką bo brakuje nam do niej wykonawców. Nie mamy dublerów na prawoskrzydłowego w tym ustawieniu i lewoskrzydłowego. Jeśli Allegri będzie chciał dać odpocząć Cuadrado - nie mając do dyspozycji Lichego - to na 99% będziemy grać 4-3-1-2. Zresztą ja i tak trzymałbym się tego ustawienia.
Prawde mowiac, to my do zadnego ustawienia nie mamy dublerow na wszystkie pozycje :roll: Sorry, takie mielismy mercato...
Przy obecnych kontuzjach pozostaje nam chyba tylko 3-5-2 lub 4-3-1-2, ktore to dzisiaj wygladalo calkiem spoko, wiec chyba nie ma co cudowac i tak samo wyjsc na Mapei. Jedynie Barza za Padoina, Lemina obok Markiza i Khediry, Pogba na trequ oraz Morata od poczatku obok Dybały4ever :prochno:
sebatiaen pisze:Nasi pewnie będą się starać o Saponare.
Jesli krecimy sie przy Lavezzim i myslimy o Berardim, to Sapo nie bedzie mial gdzie grac w 4-3-3. W obliczu przytoczonych grajkow, jestem dla niego na NIE.
Arbuzini pisze:Mandzukic to też wentyl bezpieczeństwa, gdyby Morata teleportował się do Madrytu.
Nawet nie strasz, bo dzisiaj jak obserwowalem Pana pilkarza Morate spacerujacego po wejsciu na boisko, to sobie pomyslalem, ze on jest juz myslami w slonecznym Madrycie czerwiec 2016... Wtedy, jesli Mandzur nie przypomni sobie formy z Monachium, a Zaza nie wylowi zlotej rybki i nie poprosi o talent Falcao (Fiora zainteresowana) z Atletico, to lezym i kwiczym. No chyba, ze ten Ibra.... :think:
Arbuzini pisze:Najbardziej chodzi o to, że bardzo chciałbym u nas zobaczyć Berardiego, który ma zadatki na bycie fenomenem. Przy takim składzie ofensywnym jak mamy obecnie w drużynie robi się lekko ciasno i żeby kupić kolejnego to kogoś przydałoby się wypchnąć i nie mam tu na myśli Hernanesa i Zazy :P .
Moja luzna wizja na 3-osobowy atak w przyszle lato: Pereyra (Lavezzi) - Dybała (Morata) - Berardi (Cuadrado)
ForzaItanimulli3vujcm pisze:My tu gadu gadu o Berardim - nominalnie prawym napastniku, Berardi i Dybala - jak ich pogodzić na boisku? Właśnie!
U Zampy Dybała grał na "9" (tak, jak wyzej go umiescilem - taka mala, wloska Barcelona :smile: ). Chyba najfajniejsza wymiennosc podan bylaby wtedy, jak graliby ze soba Lavezzi - Dybała - Cuadrado. Natomiast Pereyra (ktory to potrafi przyspieszyc akcje i lepiej niech dosrodkowuje, zamiast wykanczac) fajnie by wspolpracowal z Morata ustawionym na srodku napadu. Berardi, jestem pewien z kazdym by sie zgral.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Więc, Anderson świetny mecz! Oby tak dalej! Niech rozegra drugi, równie dobry sezon [...] Niech się rozwija dalej i żeby miał kosztować i 40 mln - płacić! Skoro będzie miał non stop tendencje wzrostową !
Mowisz o tym gosciu z Lazio? Toc on juz w minione lato kosztowal 40, a jak tak dalej pojdzie, to Lotito bez żenu krzyknie za niego 60 za rok.

Ktos wczesniej wspominal, ze Inter, a raczej Mancini wywalil juz lache na Montoyi. Ja bym go bral w styczniu na wypo. Ruch a'la Cannavaro kiedys :smile: Zreszta wielbionemu przez forum Widmerowi konczy sie kontrakt w przyszlym roku.

Najsmieszniejsze/najciekawsze jest to, ze niekoniecznie pozegnamy Pogbe po ME i tak po prawdzie, zeby z naszej paki zrobic mega-pake wcale nie musimy Francuza sprzedawac, bo mozna to zrobic nie tak wielkim nakladem finansowym.
Ostatnio zmieniony 27 października 2015, 18:52 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2015, 13:47

Stosunki z Lotito ponoć się ocieplają. Problem w tym, że Anderson nawet w poprzednim, uznawanym za bardzo udany, sezonie gasł i zapalał się jak lampki na choince. Może jeśli wpadnie znowu sto baniek za LM, za Pogbę... pytanie czy warto ale skrzydła Anderson - Cuadrado rozbudzają wyobraźnię.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2015, 10:22

http://www.football-italia.net/74881/te ... e%E2%80%99

Ktoś coś więcej o tym wie? Na prawdę się nim interesujemy?

Zablokowany