Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- szymken
- Juventino
Ale Ibra i tak dopiero w połowie sezonu wróci po tej kontuzji, więc nie wiem skąd temat. Do tego nie , nie chcę go, atak mamy , trzeba skrzydłowych i na pensje dla nich. Do tego Agresti zdążył już powiedzieć, że nas Ibra nie interesuje.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie no jak przyjdzie Matuidi, a kluby zmienia/zmienili Tolisso/Fabinho/Matic to zalamka.
Mam nadzieje ze pojdzie bomba i sciagniemy topa/topow, bo tak jak wszyscy zaczynam sie coraz bardziej niecierpliwic i martwic.
Przesuwanie platnosci za Schicka to nie wiadomo czy znak, ze przyjdzie ktos mega, czy ze nie mamy kasy. Marotta mowil ze sprzedaz Pogby nie miala zwiazku z Igla, dodatkowo znow zarobilismy najwiecej w LM, plus slowa Agnelliego. Z drugiej jednak strony w mediach co chwile gadanie ze Marotta targuje sie o 3,4,5mln...sam juz nie wiem.
Mam nadzieje ze pojdzie bomba i sciagniemy topa/topow, bo tak jak wszyscy zaczynam sie coraz bardziej niecierpliwic i martwic.
Przesuwanie platnosci za Schicka to nie wiadomo czy znak, ze przyjdzie ktos mega, czy ze nie mamy kasy. Marotta mowil ze sprzedaz Pogby nie miala zwiazku z Igla, dodatkowo znow zarobilismy najwiecej w LM, plus slowa Agnelliego. Z drugiej jednak strony w mediach co chwile gadanie ze Marotta targuje sie o 3,4,5mln...sam juz nie wiem.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Tym bardziej, że wspominane kwoty nie są jakieś astronomiczne.Alexinhio-10 pisze:Nie no jak przyjdzie Matuidi, a kluby zmienia/zmienili Tolisso/Fabinho/Matic to zalamka.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Vincitore
- Juventino
Panowie poddaję temat pod rozkminkę, bo mnie to nurtuje od rana. Kto według was był lepszym piłkarzem - Bernardeschi w minionym sezonie czy Dybala 14/15 w Palermo? Płacimy za nich praktycznie podobne pieniądze, Bernardeschi będzie troszkę droższy, ale patrząc przez pryzmat wywórconego rynku transferowego przez te dwa lata, to raczej nie jest wysoka różnica w cenie. Ja swój rozrachunek mam w głowie, ale zatrzymam go dla siebie, za to chętnie skonfrontuję w głowie swoje argumenty z tym co wy uważacie. Serio ciekawi mnie wasza opinia, tylko prosiłbym aby wypowiedziały się faktycznie osoby, które kojarzą jednego i drugiego z w/w sezonów. Nie chcę żadnych porównań statystyk, że ktoś strzelił więcej bramek etc. Kto według was wykazywał większy potencjał?
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2017, 23:15 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja stawiam znak = między Dybala 2014/15 a Bernarderschim 2016/17.
Jeśli miałbym obstawić jednak to minimalnie ale to na prawdę minimalnie na korzyść Dybali bo po prostu był młodszy jak przychodził (21) i jednak te 2 lata miał więcej na rozwój. Tyle, że Włosi dojrzewają trochę później ale i dłużej utrzymują formę nawet do 35 roku życia.
Jeśli miałbym obstawić jednak to minimalnie ale to na prawdę minimalnie na korzyść Dybali bo po prostu był młodszy jak przychodził (21) i jednak te 2 lata miał więcej na rozwój. Tyle, że Włosi dojrzewają trochę później ale i dłużej utrzymują formę nawet do 35 roku życia.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Podobno Ibra był w Turynie z Raiolą i ma nam pomóc wygrać Lige Mistrzów 

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ale Wy wszyscy wałkujecie jedno i to samo - zarówno tutaj jak i w wątku informacje 
Nie wiem po co ja czytam kilka poprzednich stron zanim coś napiszę skoro reszta ma to w dupie.

Nie wiem po co ja czytam kilka poprzednich stron zanim coś napiszę skoro reszta ma to w dupie.

- [RAF]ErrazoR
- Juventino
- tony89
- Juventino
Uważam że bardzo podobnie. Dybala ciągnął za uszy Palermo, Bernardeschi grał w mocniejszym zespole, ale w lidze europy był najjaśniejszym punktem drużyn, i w lidze też parę meczy im uratował.Vincitore pisze:Panowie poddaję temat pod rozkminkę, bo mnie to nurtuje od rana. Kto według was był lepszym piłkarzem - Bernardeschi w minionym sezonie czy Dybala 14/15 w Palermo? Płacimy za nich praktycznie podobne pieniądze, Bernardeschi będzie troszkę droższy, ale patrząc przez pryzmat wywórconego rynku transferowego przez te dwa lata, to raczej nie jest wysoka różnica w cenie. Ja swój rozrachunek mam w głowie, ale zatrzymam go dla siebie, za to chętnie skonfrontuję w głowie swoje argumenty z tym co wy uważacie. Serio ciekawi mnie wasza opinia, tylko prosiłbym aby wypowiedziały się faktycznie osoby, które kojarzą jednego i drugiego z w/w sezonów. Nie chcę żadnych porównań statystyk, że ktoś strzelił więcej bramek etc. Kto według was wykazywał większy potencjał?
- Cabrini_idol
- Juventino
Taka mała informacja.
Allegri skrócił urlopy piłkarzom, którzy nie byli na zgrupowaniach reprezentacji i już jutro zaczyna sezon przygotowawczy. Chce zrobić selekcje, kto i jak wygląda i podjąć decyzję odnośnie kogo odpalić (sprzedać, wypożyczyć).
Bentancur nie jest rozważany na wypożyczenie, ma być w 1 druzynie w następnym sezonie - SKY.
Nie zdziwi mnie jeśli tym ŚP, który ma przyjść i o którym się mówi w mediach ( Nzonzi, Matuidi itd) będzie właśnie Bentancur i to on będzie walczył o wyjściowy skład.
Allegri skrócił urlopy piłkarzom, którzy nie byli na zgrupowaniach reprezentacji i już jutro zaczyna sezon przygotowawczy. Chce zrobić selekcje, kto i jak wygląda i podjąć decyzję odnośnie kogo odpalić (sprzedać, wypożyczyć).
Bentancur nie jest rozważany na wypożyczenie, ma być w 1 druzynie w następnym sezonie - SKY.
Nie zdziwi mnie jeśli tym ŚP, który ma przyjść i o którym się mówi w mediach ( Nzonzi, Matuidi itd) będzie właśnie Bentancur i to on będzie walczył o wyjściowy skład.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Wolałbym takie rozwiązanie niż ściągnięcie jakiegoś Matuidiego bo zarówno z jednym jak i drugim LM nie zwojujemy.
Lepiej te środki już przeznaczyć na skrzydła, których nie mamy.
Lepiej te środki już przeznaczyć na skrzydła, których nie mamy.

- panlider
- Juventino
Mamy swojego topa na środek pomocyCabrini_idol pisze:Taka mała informacja.

Co do Dybali i Berny, to ja nie jestem takim wielkim zwolennikiem Włocha, widziałem go w tym sezonie w kilku meczach z mocniejszymi ekipami i moim zdaniem tyłka nie urwał. Dodatkowo Berna często w 60. min meczu wygląda tak, jakby była już 120., ale ufam zarządowi i Marotcie, rzadko się mylą. Dybala za to miał świetną rundę jesienną, na wiosnę trochę przysiadł, zwłaszcza z golami. Poza tym, nie można się zgodzić, że tylko on ciągnął wtedy Palermo, bo świetny sezon grał wtedy też Vazquez.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Poulinho
- Juventino
Co by składało się w miarę logiczną całość. Podstawowa dwójka to Khedira i Pjanic, na rotację Marchisio, Bentancur i Asamoah. Sturaro, Lemina i Rincon do odpalenia, albo przynajmniej dwójka z nich. W sumie nie będę zawiedziony takim obrotem spraw.Cabrini_idol pisze:Taka mała informacja.
Takie rozwiązanie dodatkowo pozwala na większe szaleństwo w kwestii skrzydeł i zakup dwóch zawodników. Cały czas jestem przekonany o tym, że przyjdzie do nas ktoś klasowy, a za rok za Mandzukicia i Cuadrado wejdą Keita i Orsolini. Wtedy nasza ofensywa mogłaby wyglądać wprost przepysznie i bardzo młodo - Berna, Keita, Orsolini, Pjaca i top.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Już choćby ze względu na to, jaką klub musi uprawiać gimnastykę przez to, że sprowadzając Urusa zużywa jedno miejsce na piłkarza spoza UE, oczekiwałbym, że gość dostanie szansę. Inna sprawa, że Bentancur na pewno nie jest piłkarzem o charakterystyce N'Zonziego, więc jeśli Allegri chce mieć w środku tankera, to w dalszym ciągu nie będzie go miał.Cabrini_idol pisze: Bentancur nie jest rozważany na wypożyczenie, ma być w 1 druzynie w następnym sezonie - SKY.