Mercato (LATO 2017)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Projekt sportowy to większy magnes. Obecny sezon weryfikuje Guardiolę jako szkoleniowca i z tym, że tak piłkarze do niego lgną można polemizować. Odejście Sandro do City byłoby krokiem wstecz. Zresztą nigdzie się nie pojawiło info, że Sandro chce odejść, dobrze mu u nas, a dla zarządu zatrzymanie tego gracza to priorytet, więc nie dopisujmy historii tam gdzie jej nie ma.mzm pisze:Z tym City to bym nie był taki pewien na Waszym miejscu. Guardiola to jednak magnez. Nie pytajcie mnie czemu i czy słusznie, ale takie są fakty, kupa zawodników chce z nim pracować. Mogą zaoferować wysoką pensję, a i z tym, kto może więcej zaoferować pod względem walki o LM, też bym się wstrzymał, jako że obecna edycja jest w toku i obydwie ekipy są na dobrej drodze do przejścia do kolejnej rundy. Jak kogoś się bać o podebranie Sandro, to tylko Pepa i jego zespołu.
Chociaż ciężko sobie wyobrazić, ile musieliby zaproponować, żebyście w ogóle podjęli rozmowy, skoro jest u Was tak krótko i ma kontrakt ważny jeszcze przez ponad 3 lata.
@Arbuzini
słownik mi przypadkowo wrzucił

Ostatnio zmieniony 09 marca 2017, 21:52 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Magnes - ciało wytwarzające stałe pole magnetyczne
Magnez - pierwiastek chemiczny
City pięknie zweryfikowało Guardiolę. Szanse na odejście Sandro określiłbym jako znikome i mam nadzieję, że niedługo podpisze nowy kontrakt. Mam takie wrażenie, że łatwiej by nam było zastąpić Dybalę niż Brazylijczyka.
Magnez - pierwiastek chemiczny
City pięknie zweryfikowało Guardiolę. Szanse na odejście Sandro określiłbym jako znikome i mam nadzieję, że niedługo podpisze nowy kontrakt. Mam takie wrażenie, że łatwiej by nam było zastąpić Dybalę niż Brazylijczyka.
- Vincitore
- Juventino
Bramka Tolisso z Romą. Pięknie pograli z Lakazetem, bardzo żywa druga połowa w wykonaniu Coco (pierwsza raczej anonimowa).
Niccolò Ceccarini w RadioVS jest spokony o przyjście Tolisso do Juventusu, natomiast twierdzi, że Verratti jest nierealny w najbliższym czasie i kosztuje 100 mln.
- Arbuzini
- Juventino
Warto dodać, że gra w tym meczu jako ofensywny pomocnik w 4231. Ustawiony wyżej niż zwykle ma wręcz zabójcze statystyki: 6 meczów, 5 goli i 1 asysta.
Verratti za 100 mln E
Wydamy te pieniądze lepiej kupując dwóch zawodników o podobnych możliwościach, a może starczy też i na kawałek trzeciego
Verratti za 100 mln E

Wydamy te pieniądze lepiej kupując dwóch zawodników o podobnych możliwościach, a może starczy też i na kawałek trzeciego

- Vincitore
- Juventino
Dla Tolisso to był 11 gol w tym sezonie w 35 występie. To najlepszy wynik w Lyonie jeżeli chodzi o pomocników od sezonu 2009/10, wówczas ten pułap udało się osiągnąć Pjaniciowi.
Ten gość w RadioVS dodaje jeszcze, że Fiorentina nie ma zamiaru sprzedawać Bernardeschiego, ale dostali ofertę od Interu. Nie mamy zamiaru pozbywać się Daniego Alvesa i jest dla nas ważnym zawodnikiem, natomiast Khedira faktycznie rozważa transfer do MLS, ale w tej chwili nie ma żadnych konkretów i to nie jest jakiś gorący temat, który zajmuje mu głowę.
Ten gość w RadioVS dodaje jeszcze, że Fiorentina nie ma zamiaru sprzedawać Bernardeschiego, ale dostali ofertę od Interu. Nie mamy zamiaru pozbywać się Daniego Alvesa i jest dla nas ważnym zawodnikiem, natomiast Khedira faktycznie rozważa transfer do MLS, ale w tej chwili nie ma żadnych konkretów i to nie jest jakiś gorący temat, który zajmuje mu głowę.
- mrozzi
- Juventino
Jestem zakochany w grze Tolisso. Pierwsza połowa kiepska, ale w drugiej piękna bramka, ładne dogrania i ten rajd z 79. minuty, gdy łysy ZDAJE SIĘ mógł podyktować karnego, potem kapitalny strzał z 87. Idealnie by do nas pasował. Odpuścić sobie tego Verrattiego, bo za takie pieniądze moglibyśmy mieć i gracza Lyonu, i jeszcze jednego turbo kozaka (Sanchez?).
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Kolasinac, Ghezzal, Balotelli - fajni piłkarze za darmo od zaraz (dokładnie 3 miesiące). Raczej nie dla nas, ale łakome kąski dla klubów pokroju Lazio czy Fiorentina.
Ciekawe, co zrobilibyśmy, gdyby Raiola zaproponował nam pośredniczenie w transferze Donnarummy w zamian za jakiś miły kontrakt dla Balotellego. Mario to jednak kibic Milanu, więc gdyby przejęli ich w końcu ci Chińczycy i zaczęli sypać kasą, to Raiola może wycyckać od nich wysokie kontrakty dla obu swoich podopiecznych.
Ciekawe, co zrobilibyśmy, gdyby Raiola zaproponował nam pośredniczenie w transferze Donnarummy w zamian za jakiś miły kontrakt dla Balotellego. Mario to jednak kibic Milanu, więc gdyby przejęli ich w końcu ci Chińczycy i zaczęli sypać kasą, to Raiola może wycyckać od nich wysokie kontrakty dla obu swoich podopiecznych.
- mrozzi
- Juventino
Już sobie wyobrażam, że w pocie czoła negocjujemy z PSG i ci pod koniec okienka wycofują się nagle z rozmów.alessandro1977 pisze:Ja też z zachwytem patrzę na grę Tolisso i takiego kozaka nam trzeba. Jeśli przyjdzie to będę szczęśliwy, na Verratiego szkoda czasu.
Ktoś ostatnio pisał na forum, że Raiola chciałby widzieć u nas Gigiego, ale to delikatny temat i równie dobrze może podbijać wartość nowego kontraktu. Z drugiej strony szczerze nie chce mi się wierzyć w pozostanie bramkarza w Milanie, nie przy Grubym. Ktoś napisze, że ostatnie słowo należy do piłkarza, ale agent ten, o czym sami się przekonaliśmy, nieźle potrafi namieszać w głowie. Ktoś taki jak Donnarumma w Juventusie w roli następcy Buffona w klubie i reprezentacji - byłby to kolejny majstersztyk w wykonaniu Raioli.
- Vincitore
- Juventino
Zgadzam się z mrozzim i alessandro odnośnie Tolisso. Ja Coco obserwuję już od bardzo dawna i od kiedy skonkretyzowały się nasze zamiary wobec niego staram się regularnie oglądać Lyon. Jak czasem zmarnuje minutę na czytanie mojego posta, to wie jakie mam zdanie na temat Corentina. 

Vincitore pisze:Tolisso jest kreatywny - rozegra, strzeli, popracuje w defensywie i ma to czego obecnie najbardziej brakuje nam po odejściu Pogby - zdobędzie z piłką 30 metrów na pełnym gazie. Jak dla mnie ten gość, to jest obecnie brakujący element w naszej kadrze, nawet nie wiem czy nie potrzebujemy go bardziej w tej chwili niż Verrattiego.
Vincitore pisze:Pewnie się skończy na 35 + bonusy do 40. Trzeba to zapłacić, bo Corentin jest wart swojej ceny, nie pożałujemy jak z Dybalą.
Vincitore pisze:Oglądałem mecz Lyonu w całości, Tolisso jest świetny, pociągnął dzisiaj ten Lyon praktycznie w pojedynkę do zwycięstwa. To powinien być nasz pierwszy wybór w lecie, a jeżeli urobiliśmy w zimie grunt, to trzeba go pielęgnować do samego lata.
To musi być nasz cel numer 1 i spóźnione o dwa lata zastępstwo Vidala.Vincitore pisze:Jeżeli Tolisso jest takim piłkarzem jakim przedstawił mi się w spotkaniu z Marsylią tydzień temu, to zaprawdę powiadam wam - pokochamy go bardzo szybko. Jutro o 17:00 Lyon gra z Lille, jako, że plus minus o tej porze nie ma żadnych ciekawych spotkań to chyba rzucę okiem.
- Ivory
- Juventino
Jakby ktoś jeszcze nie widział - akcja kombinacyjna cud malina okraszona golem Tolisso:
https://u.nya.is/qugorq.mp4
https://u.nya.is/qugorq.mp4
- mrozzi
- Juventino
Tolisso jest dość uniwersalny, ale jeśli pozostaniemy przy obecnym ustawieniu, to nie mógłbym sobie wyobrazić lepszej kandydatury niż ta gracza z Lyonu. Niech Marotta klepnie temat do końca (choć jest szansa, że podwaliny pod ten transfer już mamy), bo jeśli Francuzi zgarną puchar cena pewnie poszybuje w górę.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Higuain
A.Sanchez (Pjaca) - Dybala - Cuadrado
Pjanic (Marchisio) - Tolisso
Ślicznie by to wyglądało <3
I moglibyśmy też grać 4-3-3:
A.Sanchez - Higuain - Dybala (Cuadrado)
Pjanic - Marchisio - Tolisso
- Robaku
- Juventino
Dostali gównianą ofertę od Interu coś pomiedzy 30 a 35 mln. Ja mam tylko jedno do powiedzenia Carrara.Vincitore pisze:
Meret dzisiaj smali do nas cholewki, zawsze byłem fanem Juve i Buffon - pierwsza koszulka - Buffon, pierwsze rekawice - Buffon.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- kawek
- Juventino
LM 2017/2018 NASZA!!Crunny pisze:Higuain

Co najlepsze to transfery Tolisso i Sancheza nie są przecież sci-fi a i włączając Lemine w transakcje Francuza to nie trzeba wydawać kosmicZnych pieniędzy
Marze o tej dwójce ale mega wrażenie robi na mnie też Lacazette o którym Ponoc rozmawialiśmy z Aulasem wczoraj chłop w pojedynkę zdemolowal Rome