Sezon 2012/2013
- jakku1
- Juventino
Cavani czesto schodzi albo nawet wraca na tej lewej stronie ; ) Udinese fajnie gralo w defensywie, byli dobrze ustawieni, rozsadnie bronili i niezle sie asekurowali. Nie podobala mi sie za to ich niechlujnosc w srodku pola. Od choery niedokladnych podan albo nieporozumien (tutaj brylowal Badu). Specjalna obserwacja objalem Muriela i mowiac szczerze, to jesli mialbym wyroznic w tym meczu jakichs napastnikow to bylby to wlasnie Kolumbijczyk wraz z moze Insigne (z pierwszej polowy). Aczkolwiek jego proba wymuszenia rzutu karnego byla naprawde, zenujaca. Dziwne, ze nie dostal kartki.
Chociaz tak na dobra sprawe, to nikt w tym meczu jakiegos wielkiego szalu nie gral. Zawsze jak ogladam w tym sezonie Napoli to oni graja albo slabo, albo bardzo slabo, albo co najwyzej przecietnie. Nie wiem jak oni ugrali tyle punktow i mam nadzieje, ze sie nie dowiem w nastepnej kolejce.
Chociaz tak na dobra sprawe, to nikt w tym meczu jakiegos wielkiego szalu nie gral. Zawsze jak ogladam w tym sezonie Napoli to oni graja albo slabo, albo bardzo slabo, albo co najwyzej przecietnie. Nie wiem jak oni ugrali tyle punktow i mam nadzieje, ze sie nie dowiem w nastepnej kolejce.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2013, 21:03 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- johnnybgoode
- Juventino
Ktoś wie jak wyglądają zawieszenia na następną kolejkę w Napoli? Dzisiaj żółtka wyłapało sporo graczy z południa a polskie strony kibiców są tak cudownie zredagowane i na bieżąco prowadzone że nie mogę znaleźć żadnych informacji.
EDIT: przepraszam, moja pomyłka, post miał być w temacie o Napoli, proszę o przeniesienie :oops:
EDIT: przepraszam, moja pomyłka, post miał być w temacie o Napoli, proszę o przeniesienie :oops:
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2013, 21:14 przez johnnybgoode, łącznie zmieniany 1 raz.
- mazi12
- Juventino
O ile mi się wydaje, to nikt nie jest zawieszony na mecz z Napoli.
Ależ Lazio punktuje Pescarę strzałami z dystansu. Piękne bramki. Na szczęście Lazio już nie musimy się obawiać, jedynie w bezpośrednim meczu
Ależ Lazio punktuje Pescarę strzałami z dystansu. Piękne bramki. Na szczęście Lazio już nie musimy się obawiać, jedynie w bezpośrednim meczu
- Vimes
- Juventino
Rzeczywiście ładne bramki:
http://videa.hu/videok/sport/lazio-vs-p ... art=12.617
http://videa.hu/videok/sport/lazio-vs-p ... tart=1.347
Tylko plan był taki, że obie powinien zdobyć Hernanes, a tak jest wyłącznie asysta za cztery punkty
.
http://videa.hu/videok/sport/lazio-vs-p ... art=12.617
http://videa.hu/videok/sport/lazio-vs-p ... tart=1.347
Tylko plan był taki, że obie powinien zdobyć Hernanes, a tak jest wyłącznie asysta za cztery punkty

- mazi12
- Juventino
Taka mała ciekawostka:
na obecnym etapie rozgrywek mamy 6 pkt. więcej niż z zeszłym sezonie, jesteśmy pozycję wyżej, strzeliliśmy 14 bramek więcej , straconych tyle samo - 17.
Zdecydowanie lepiej to wygląda, mimo, że przecież gramy jeszcze w LM i nie dysponowaliśmy trenerem kilka miesięcy. Widać progres, chociaż wydaje się, że stylem gry odstajemy trochę od Juventusu z 2011/2012. Ciekawe
Niemniej jednak, nie można narzekać
:-D
na obecnym etapie rozgrywek mamy 6 pkt. więcej niż z zeszłym sezonie, jesteśmy pozycję wyżej, strzeliliśmy 14 bramek więcej , straconych tyle samo - 17.
Zdecydowanie lepiej to wygląda, mimo, że przecież gramy jeszcze w LM i nie dysponowaliśmy trenerem kilka miesięcy. Widać progres, chociaż wydaje się, że stylem gry odstajemy trochę od Juventusu z 2011/2012. Ciekawe

- pumex
- Juventino
Tak jak wielu zauważyło, staliśmy się bardziej chytrzy, choć czasem próbujemy przegiąć pałę.mazi12 pisze:Taka mała ciekawostka: na obecnym etapie rozgrywek mamy 6 pkt. więcej niż z zeszłym sezonie, jesteśmy pozycję wyżej, strzeliliśmy 14 bramek więcej , straconych tyle samo - 17.
Zdecydowanie lepiej to wygląda, mimo, że przecież gramy jeszcze w LM i nie dysponowaliśmy trenerem kilka miesięcy. Widać progres, chociaż wydaje się, że stylem gry odstajemy trochę od Juventusu z 2011/2012
Ciekawie zapowiada się najbliższa kolejka. Poza naszym meczem z Neapolitańczykami, Catania zmierzy się u siebie z Interem i przy dobrych wiatrach może wskoczyć na 5-te miejsce. Na San Siro przyjedzie będące ostatnio w niezłej formie Lazio i będzie to spotkanie o 3-cie miejsce w tabeli. Podejrzewam, że na pytanie o to, kogo kibice Juventusu woleliby w przyszłorocznej LM, wielu odpowiedziałoby różnie, starłyby się 2 koncepcje. Pierwsza zakłada, że lepszy byłby Milan, bo silniejszy, więc większa szansa na upolowanie dobrej ilości punktów do rankingu. Druga mówi, że lepsze Lazio, bo dalej odskoczylibyśmy Milanowi pozbawionemu środków z LM a liga zyskałaby kolejną drużynę "eksportową". Ja sam nie wiem, do jakiej grupy był się zaliczał. Wybaczcie te moje luźne przemyślenia

- @D@$
- Juventino
Ja trzymam kciuki za Lazio, niech przynajmniej remis wywiozą. Niby nas pyknęli w Coppa, ale kolejność:
1. Juve
2. Napoli
3. Lazio
mi odpowiada, a Mediolan poza LM, uroczo
Dzisiaj ważny mecz dla Fiorentiny, ogólnie teraz ciasno robi się na miejscach 3-8 i pojedyńcze spotkania będą decydować czy sezon będzie udany czy nie dla tych drużyn (no dla Milanu czy Interu miejsce poza podum to i tak kicha).
No a dzisiaj jak Viola wygra to dogania Milan, ja straci punkty to za nimi czają się Roma i Catania.
Edit: Podobno Marco Motta strzelił właśnie gola Fiorentinie na 1:1 :shock:
1. Juve
2. Napoli
3. Lazio

Dzisiaj ważny mecz dla Fiorentiny, ogólnie teraz ciasno robi się na miejscach 3-8 i pojedyńcze spotkania będą decydować czy sezon będzie udany czy nie dla tych drużyn (no dla Milanu czy Interu miejsce poza podum to i tak kicha).
No a dzisiaj jak Viola wygra to dogania Milan, ja straci punkty to za nimi czają się Roma i Catania.
Edit: Podobno Marco Motta strzelił właśnie gola Fiorentinie na 1:1 :shock:
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2013, 21:30 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- kuba2424
- Juventino
Serio widziałbyś chętniej tych kopaczy z Napoli na drugim miejscu zamiast Milanu?!? Napoli nie zasługuje na podium, chociażby z samego faktu że olali sobie LE i zarazem punkty dla ligi. Niech nie myślą że z brudnymi butami ktoś ich wpuści na salony LM!@D@$ pisze:Ja trzymam kciuki za Lazio, niech przynajmniej remis wywiozą. Niby nas pyknęli w Coppa, ale kolejność:
1. Juve
2. Napoli
3. Lazio
2. Milan
3. Lazio
4. lub najchętniej niżej Napoli
- Nedved1983
- Juventino
1) Juve,
2) Napoli,
3) Lazio.
Milan najlepiej poza LM, bez kasy z LM. Milan w dłuższej perspektywie jest dla nas największą konkurencją. Napoli raczej nie wzmocni ławki, zajęci walką w LM stracą więcej punktów w lidze. i punkty zdobyte dla ligi nie mają dla mnie znaczenia w tym przypadku.
2) Napoli,
3) Lazio.
Milan najlepiej poza LM, bez kasy z LM. Milan w dłuższej perspektywie jest dla nas największą konkurencją. Napoli raczej nie wzmocni ławki, zajęci walką w LM stracą więcej punktów w lidze. i punkty zdobyte dla ligi nie mają dla mnie znaczenia w tym przypadku.
- Myzarel
- Juventino
napoli nie olało LE. My to kiedyś zrobiliśmy notując 6 remisów w grupie. napoli skompromitowało włoską piłkę.
Ale i tak będzie na podium chociaż wolałbym zamiast nich chociażby Lazio albo Violę. Milan doczłapie do LM, nie mam co do tego wątpliwości. interek najchętniej bym widział poza pucharami ale niech tam mają i się cieszą bo w LE wsydu nie przynoszą
Ale i tak będzie na podium chociaż wolałbym zamiast nich chociażby Lazio albo Violę. Milan doczłapie do LM, nie mam co do tego wątpliwości. interek najchętniej bym widział poza pucharami ale niech tam mają i się cieszą bo w LE wsydu nie przynoszą

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- kuba2424
- Juventino
Jest jedno proste wytłumaczenie tego - nie dla nas LE, my mierzymy wyżej. LE zostawmy przeciętnym zespołom typu Napoli.Myzarel pisze:napoli nie olało LE. My to kiedyś zrobiliśmy notując 6 remisów w grupie.
Tutaj ciężko Ci nie przyznać racji!Myzarel pisze:napoli skompromitowało włoską piłkę.
- zahor
- Juventino
Otóż to - nie dorabiałbym do tego wielkiej ideologii. Juventus wówczas grał kupę, zagrał ją również w LE - nie dlatego że brał szturmem scudetto i nie chciał marnować sił, tylko dlatego że tamta drużyna w tamtym okresie była po prostu żartem, na ławce trenerskiej zasiadał komediant, a po boisku pałętali się (z nielicznymi wyjątkami) ludzie, którzy biało-czarne koszulki powinni przywdziewać co najwyżej w Sienie.K.M. pisze:Wtedy tak mierzyliśmy wyżej, że nie graliśmy w następnym sezonie nawet w LE, dobrze pamiętam?
Co do układu tabeli - ja uważam że warto by było żeby Juventus miał jakiegoś bata w Serie A. Różne mieliśmy zarzuty pod adresem piłkarzy w zeszłym sezonie, ale z pewnością nie takie, że komuś czegoś się nie chciało albo że ktoś wchodząc na boisko czuł się już zwycięzcą. Silny Milan za plecami może podziałać na Juventus wyłącznie mobilizująco. Do tego warto by było grywać mecze przeciwko silnym zespołom częściej niż raz do roku w LM.