Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 18:04

Łoles pisze:Wszystko ładnie i pięknie tylko jeżeli to będzie tylko kupowanie młodych zawodników bez szansy na grę w pierwszym składzie totalnie nie ma sensu.

Tego sezonu nie biorę pod uwagę bo to pierwszy sezon Conte ale jeżeli w kolejnym/ch sezonach młodzi nie będą grać to te 6 baniek rocznie można przeznaczyć cokolwiek innego.
Ale oni teraz Ciągle trąbią o tym, że jest plano wprowadzania do pierwszej drużyny młodych zawodników (nawet do 3 w sezonie).
Ponoć w ciągu najbliższych 5 lat mają przeznaczyć 30 baniek na zakup młodych zawodników (po 6 na sezon).
Chyba rzeczywiście wzięli się za wyszukiwanie i promowanie nowych, wschodzących gwiazdek ;)
^FAZZI^ pisze:
bendzamin pisze:
pumex pisze:Więc są trzy opcje:
1) Ferguson jest ślepy i nie dostrzega talentu, którym podobno wszyscy się zachwycają. (mało prawdopodobne)
2) Kolesiowi czegoś brakuje (bardziej prawdopodobne)
3) Ma tak zrytą banię i nadęte ego, że Sir Alex na dzień dobry stawia go w kącie.
4) Sam zawodnik (niewykluczone, ze przy namowach ze strony Raioli) nie chce przedluzyc kontraktu z Manchesterem United, wiec klub nie ma zamiaru juz na niego stawiac.
Dokładnie. Gdzieś na stronach United czytałem, że dostał ultimatum - albo podpisuje z nimi nowy kontrakt, albo nie gra.
Widocznie zauważył, że jakoś nie mają zamiaru w niego inwestować i stwierdził, że nie ma sensu dłużej siedzieć w Man. Utd. Jeśli jest rzeczywiście tak dobry jak go opisują to brak perspektyw gry w pierwszej drużynie byłby dla niego zahamowaniem rozwoju. U nas niby powstaje projekt szkolenia młodych, obiecujących zawodników i stopniowego wprowadzania ich do pierwszej drużyny. Co z tego wyjdzie zobaczymy ;) Mam nadzieję, że w życie zostanie wprowadzony pomysł gry drugich drużyn najsilniejszych zespołów w Serie B (wtedy najbardziej wybijający się zawodnicy z Primki i Ci co niezbyt często łapią się do składu pierwszej drużyny mieliby gdzie grać i pokazywać się naszemu trenerowi, że zasługują na szansę w pierwszej drużynie)...

ObrazekObrazekObrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 18:14

Wystarczy zobaczyć kto jest jego agentem żeby wiedzieć co jest grane.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 18:22

^FAZZI^ pisze:
bendzamin pisze:
1) Ferguson jest ślepy i nie dostrzega talentu, którym podobno wszyscy się zachwycają. (mało prawdopodobne)
3) Ma tak zrytą banię i nadęte ego, że Sir Alex na dzień dobry stawia go w kącie.
4) Sam zawodnik (niewykluczone, ze przy namowach ze strony Raioli) nie chce przedluzyc kontraktu z Manchesterem United, wiec klub nie ma zamiaru juz na niego stawiac.
Dokładnie. Gdzieś na stronach United czytałem, że dostał ultimatum - albo podpisuje z nimi nowy kontrakt, albo nie gra.
Hmm.. więc ciekawe, czemu nie chce podpisać? Pazerny na pieniądze? :think: Nie wiem, może jestem zbyt pesymistycznie nastawiony, ale mieliśmy już tyle talentów lub byliśmy blisko tylu, że nawet najlepsi statystycy się w tym gubią. Co z nich wyszło wszyscy wiemy

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 20:58

pumex pisze:Hmm.. więc ciekawe, czemu nie chce podpisać? Pazerny na pieniądze? :think: Nie wiem, może jestem zbyt pesymistycznie nastawiony, ale mieliśmy już tyle talentów lub byliśmy blisko tylu, że nawet najlepsi statystycy się w tym gubią. Co z nich wyszło wszyscy wiemy
Jesli dojdzie do transferu, to Raiola mu kontrakt pewnie ladny wynegocjuje, tak jak i Buoyowi. Bardzo mozliwe, ze w Anglii nie chca mu takich pieniedzy dac. Co do drugiej czesci Twojej wypowiedzi, to oczywiscie racja, ze juz tyle mielismy tych chwalonych talenciakow, ale z drugiej strony - klub taki, jak Juventus po prostu musi dbac o sekcje mlodziezowa i dzialac dynamicznie rowniez w tym sektorze. Czytalem dzisiaj wypowiedz Marotty, ktory obiecal 30 mln € rozlozone na piec lat na sprowadzanie mlodziezy i... wypada tylko trzymac kciuki za to, zebysmy sobie 'wyhodowali' jakichs ciekawych zawodnikow.

A jesli chodzi o ruchy transferowe, to szczerze mowiac ostatnio wcale nie mam zarzadowi najbardziej za zle kupna Martineza, tylko sprowadzenie Elii zamiast Shaqiriego :twisted:

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 21:06

@Maras@ pisze: Ale oni teraz Ciągle trąbią o tym, że jest plano wprowadzania do pierwszej drużyny młodych zawodników (nawet do 3 w sezonie).
Ponoć w ciągu najbliższych 5 lat mają przeznaczyć 30 baniek na zakup młodych zawodników (po 6 na sezon).
Chyba rzeczywiście wzięli się za wyszukiwanie i promowanie nowych, wschodzących gwiazdek ;)
Dlatego napisałem że czekam na kolejny sezon i wówczas zobaczymy co teoria przerodzi się w praktykę.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 01:45

Skonczylem studia , obecnie robie studia podyplmowe i mam dobra prace i ty dupku piszesz mi o psychiatrze Evil ?
Dzień dobry, jestem ekspertem od letniego mercato, proszę zadawać pytania. :prochno:

Ja bym widział w lato Giovinco, Astoriego, Damiao ( bo na Lavezziego chyba nie ma co liczyć ) i kogoś na środek ( Nainggolan? ). To taka minimalistyczna opcja :wink:

PS: No może jeszcze jakiś Kolarov...

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 10:24

Marat87 pisze:PS: No może jeszcze jakiś Kolarov...
:) Może ? Jak dla mnie to on jest jednym z priorytetów :D

ObrazekObrazekObrazek
Gość

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:24

@Maras@ pisze: :) Może ? Jak dla mnie to on jest jednym z priorytetów :D
Z tego co widzę na forum to dla niektórych większą wagę mają sprzedaże niż zakupy... :)
Z tego co pamiętam to Marotta poszedł na jakiś układ z City. Juve odpuszczało Behramiego czy Nainggolana, a oni nam sprzedają Kolarova. Słyszał ktoś o czymś takim? :think:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 01:51

bendzamin pisze:
4a) Albo woli slonce zamiast wilgoci i ciemnowlose Wloszki zamiast latwych Angielek.
Hmm, spuszcze sie na Was w kwestii talentu mlodego Murzyna, bo sam nigdy go nie widzialem, wiec niech bedzie, ze jest perspektywicznym hipkiem i nalezy go brac.

Z tym "promowaniem" mlodych za 6mln. na sezon, to raczej nietrafiony pomysl, bo Juventus nigdy nie potrafil "wychowywac" malolatow, a Marotta jeszcze nawija o trzech osobnikach w kazdym roku! :shock: Nie, nie. Spokojnie. Teraz trzeba sie w miare uzbroic na LM, za rok jeszcze sie dozbroic, po czym nareszcie bedzie mozna sobie promowac, probowac mlodych-zdolnych-gniewnych w pierwszym skladzie.

Lars to zbanowany Castiel :prochno:
(albo ten Loremaster :think: )

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 02:03

Lars pisze: Z tego co pamiętam to Marotta poszedł na jakiś układ z City. Juve odpuszczało Behramiego czy Nainggolana, a oni nam sprzedają Kolarova. Słyszał ktoś o czymś takim? :think:
Odnośnie układów z City, odpowiedz jest prosta: petrodolary.

Crack w lato jest niezbędny.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 08:47

Jak City sprzeda Kolarova :angry:
On jest lepszy od Lichtsteinera. Piękne wrzucał wczoraj w pole karne przeciwników.
Obrona Lichy Chiellini Barzagli Kolarov
:bravo:
CRACK?
W moim odczuciu żaden Jovetic czy Higuain.
Cavani lub Dzeko.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 09:29

Jacky pisze:Juventus nigdy nie potrafil "wychowywac" malolatow
7 miejsc zajmować też nie potrafił a jednak. Czasy się zmieniają. W Milanie zaczęli sobie ładnie wychowywać El Sharawego, my też możemy.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 09:52

Lars pisze: Z tego co pamiętam to Marotta poszedł na jakiś układ z City. Juve odpuszczało Behramiego czy Nainggolana, a oni nam sprzedają Kolarova. Słyszał ktoś o czymś takim? :think:
Ja slyszalem, ze maja nam sprzedac Kolarova, bo wycofalismy sie z ukladu z Wolfsburgiem (my sprzedajemy im tanio Diego, oni sprzedaja nam rok pozniej Dzeko) i mogli przeprowadzic transfer bosniackiego napastnika :lol:

Wczorajszym meczem Bonucci udowodnil, ze niestety - pod zadnym pozorem nie mozna mu ufac. Zaliczyl kilka przyzwoitych wystepow tylko po to, zeby w kluczowym momencie po prostu spieprzyc. Na trzeciego zgarnac za darmo Astoriego :ok: Na lewa obrone kogos z dwojki Cissokho / Kolarov i defensywa bedzie skompletowana. Jesli chodzi o wzmocnienia z przodu, to jest tyle opcji i pomyslow, ze ciezko nazwac ktorys najlepszym. Moim zdaniem skonczy sie na Rossim i Giovinco, ale zobaczymy, jak to bedzie.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 10:29

Kolarov to niestety obecnie sf. Francuz to obecnie najbardziej prawdopodobna opcja. Dobiegły mnie opinie że jest , przez swoje wypowiedzi , skonfliktowany z zarządem i posadzony na ławce. Mówiło się jeszcze coś o lewym obrońcy Valencii , ale na Mathieu chrapkę ma ponoć sama Barcelona. Więcej doniesień prasowych w sprawie lewego obrońcy nie pamiętam.

Mam nadzieję że zrezygnujemy z systemu 3-5-2. Liczba wzmocnień do takiej formacji była by zbyt wielka.

Astori gra od pewnego czasu świetnie, i duzo się o nim mówi w naszym kontekscie.

Na stronach ManU już płaczą za Pogbą bo "podobno" jest to ich największy talent, a jego debiut ze Stoke był okrzyknięty występem na miarę debiutów Ronaldo czy Rooneya.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 10:51

Kucharius1 pisze:Astori gra od pewnego czasu świetnie, i duzo się o nim mówi w naszym kontekscie.
Jakiś link / konkrety czy bierze się to z faktu, że każdy na forum wymienia jego nazwisko "bo jest za darmo" ?

Zablokowany