Mercato (2012-2014)
- @Maras@
- Juventino
Ale oni teraz Ciągle trąbią o tym, że jest plano wprowadzania do pierwszej drużyny młodych zawodników (nawet do 3 w sezonie).Łoles pisze:Wszystko ładnie i pięknie tylko jeżeli to będzie tylko kupowanie młodych zawodników bez szansy na grę w pierwszym składzie totalnie nie ma sensu.
Tego sezonu nie biorę pod uwagę bo to pierwszy sezon Conte ale jeżeli w kolejnym/ch sezonach młodzi nie będą grać to te 6 baniek rocznie można przeznaczyć cokolwiek innego.
Ponoć w ciągu najbliższych 5 lat mają przeznaczyć 30 baniek na zakup młodych zawodników (po 6 na sezon).
Chyba rzeczywiście wzięli się za wyszukiwanie i promowanie nowych, wschodzących gwiazdek

Widocznie zauważył, że jakoś nie mają zamiaru w niego inwestować i stwierdził, że nie ma sensu dłużej siedzieć w Man. Utd. Jeśli jest rzeczywiście tak dobry jak go opisują to brak perspektyw gry w pierwszej drużynie byłby dla niego zahamowaniem rozwoju. U nas niby powstaje projekt szkolenia młodych, obiecujących zawodników i stopniowego wprowadzania ich do pierwszej drużyny. Co z tego wyjdzie zobaczymy^FAZZI^ pisze:Dokładnie. Gdzieś na stronach United czytałem, że dostał ultimatum - albo podpisuje z nimi nowy kontrakt, albo nie gra.bendzamin pisze:4) Sam zawodnik (niewykluczone, ze przy namowach ze strony Raioli) nie chce przedluzyc kontraktu z Manchesterem United, wiec klub nie ma zamiaru juz na niego stawiac.pumex pisze:Więc są trzy opcje:
1) Ferguson jest ślepy i nie dostrzega talentu, którym podobno wszyscy się zachwycają. (mało prawdopodobne)
2) Kolesiowi czegoś brakuje (bardziej prawdopodobne)
3) Ma tak zrytą banię i nadęte ego, że Sir Alex na dzień dobry stawia go w kącie.

- pumex
- Juventino
Hmm.. więc ciekawe, czemu nie chce podpisać? Pazerny na pieniądze?^FAZZI^ pisze:Dokładnie. Gdzieś na stronach United czytałem, że dostał ultimatum - albo podpisuje z nimi nowy kontrakt, albo nie gra.bendzamin pisze:4) Sam zawodnik (niewykluczone, ze przy namowach ze strony Raioli) nie chce przedluzyc kontraktu z Manchesterem United, wiec klub nie ma zamiaru juz na niego stawiac.pumex pisze:Więc są trzy opcje:
1) Ferguson jest ślepy i nie dostrzega talentu, którym podobno wszyscy się zachwycają. (mało prawdopodobne)
3) Ma tak zrytą banię i nadęte ego, że Sir Alex na dzień dobry stawia go w kącie.

- bendzamin
- Redaktor
Jesli dojdzie do transferu, to Raiola mu kontrakt pewnie ladny wynegocjuje, tak jak i Buoyowi. Bardzo mozliwe, ze w Anglii nie chca mu takich pieniedzy dac. Co do drugiej czesci Twojej wypowiedzi, to oczywiscie racja, ze juz tyle mielismy tych chwalonych talenciakow, ale z drugiej strony - klub taki, jak Juventus po prostu musi dbac o sekcje mlodziezowa i dzialac dynamicznie rowniez w tym sektorze. Czytalem dzisiaj wypowiedz Marotty, ktory obiecal 30 mln € rozlozone na piec lat na sprowadzanie mlodziezy i... wypada tylko trzymac kciuki za to, zebysmy sobie 'wyhodowali' jakichs ciekawych zawodnikow.pumex pisze:Hmm.. więc ciekawe, czemu nie chce podpisać? Pazerny na pieniądze?Nie wiem, może jestem zbyt pesymistycznie nastawiony, ale mieliśmy już tyle talentów lub byliśmy blisko tylu, że nawet najlepsi statystycy się w tym gubią. Co z nich wyszło wszyscy wiemy
A jesli chodzi o ruchy transferowe, to szczerze mowiac ostatnio wcale nie mam zarzadowi najbardziej za zle kupna Martineza, tylko sprowadzenie Elii zamiast Shaqiriego :twisted:
- Łoles
- Juventino
Dlatego napisałem że czekam na kolejny sezon i wówczas zobaczymy co teoria przerodzi się w praktykę.@Maras@ pisze: Ale oni teraz Ciągle trąbią o tym, że jest plano wprowadzania do pierwszej drużyny młodych zawodników (nawet do 3 w sezonie).
Ponoć w ciągu najbliższych 5 lat mają przeznaczyć 30 baniek na zakup młodych zawodników (po 6 na sezon).
Chyba rzeczywiście wzięli się za wyszukiwanie i promowanie nowych, wschodzących gwiazdek![]()
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Dzień dobry, jestem ekspertem od letniego mercato, proszę zadawać pytania.Skonczylem studia , obecnie robie studia podyplmowe i mam dobra prace i ty dupku piszesz mi o psychiatrze Evil ?

Ja bym widział w lato Giovinco, Astoriego, Damiao ( bo na Lavezziego chyba nie ma co liczyć ) i kogoś na środek ( Nainggolan? ). To taka minimalistyczna opcja
PS: No może jeszcze jakiś Kolarov...
- Gość
Z tego co widzę na forum to dla niektórych większą wagę mają sprzedaże niż zakupy...@Maras@ pisze:Może ? Jak dla mnie to on jest jednym z priorytetów

Z tego co pamiętam to Marotta poszedł na jakiś układ z City. Juve odpuszczało Behramiego czy Nainggolana, a oni nam sprzedają Kolarova. Słyszał ktoś o czymś takim?

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
4a) Albo woli slonce zamiast wilgoci i ciemnowlose Wloszki zamiast latwych Angielek.bendzamin pisze:4) Sam zawodnik (niewykluczone, ze przy namowach ze strony Raioli) nie chce przedluzyc kontraktu z Manchesterem United, wiec klub nie ma zamiaru juz na niego stawiac.pumex pisze:Więc są trzy opcje:
Hmm, spuszcze sie na Was w kwestii talentu mlodego Murzyna, bo sam nigdy go nie widzialem, wiec niech bedzie, ze jest perspektywicznym hipkiem i nalezy go brac.
Z tym "promowaniem" mlodych za 6mln. na sezon, to raczej nietrafiony pomysl, bo Juventus nigdy nie potrafil "wychowywac" malolatow, a Marotta jeszcze nawija o trzech osobnikach w kazdym roku! :shock: Nie, nie. Spokojnie. Teraz trzeba sie w miare uzbroic na LM, za rok jeszcze sie dozbroic, po czym nareszcie bedzie mozna sobie promowac, probowac mlodych-zdolnych-gniewnych w pierwszym skladzie.
Lars to zbanowany Castiel

(albo ten Loremaster

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- couec
- Juventino
Odnośnie układów z City, odpowiedz jest prosta: petrodolary.Lars pisze: Z tego co pamiętam to Marotta poszedł na jakiś układ z City. Juve odpuszczało Behramiego czy Nainggolana, a oni nam sprzedają Kolarova. Słyszał ktoś o czymś takim?
Crack w lato jest niezbędny.
- Mate.G
- Juventino
Jak City sprzeda Kolarova
On jest lepszy od Lichtsteinera. Piękne wrzucał wczoraj w pole karne przeciwników.
Obrona Lichy Chiellini Barzagli Kolarov
CRACK?
W moim odczuciu żaden Jovetic czy Higuain.
Cavani lub Dzeko.

On jest lepszy od Lichtsteinera. Piękne wrzucał wczoraj w pole karne przeciwników.
Obrona Lichy Chiellini Barzagli Kolarov

CRACK?
W moim odczuciu żaden Jovetic czy Higuain.
Cavani lub Dzeko.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
7 miejsc zajmować też nie potrafił a jednak. Czasy się zmieniają. W Milanie zaczęli sobie ładnie wychowywać El Sharawego, my też możemy.Jacky pisze:Juventus nigdy nie potrafil "wychowywac" malolatow
- bendzamin
- Redaktor
Ja slyszalem, ze maja nam sprzedac Kolarova, bo wycofalismy sie z ukladu z Wolfsburgiem (my sprzedajemy im tanio Diego, oni sprzedaja nam rok pozniej Dzeko) i mogli przeprowadzic transfer bosniackiego napastnika :lol:Lars pisze: Z tego co pamiętam to Marotta poszedł na jakiś układ z City. Juve odpuszczało Behramiego czy Nainggolana, a oni nam sprzedają Kolarova. Słyszał ktoś o czymś takim?
Wczorajszym meczem Bonucci udowodnil, ze niestety - pod zadnym pozorem nie mozna mu ufac. Zaliczyl kilka przyzwoitych wystepow tylko po to, zeby w kluczowym momencie po prostu spieprzyc. Na trzeciego zgarnac za darmo Astoriego

- Kucharius1
- Juventino
Kolarov to niestety obecnie sf. Francuz to obecnie najbardziej prawdopodobna opcja. Dobiegły mnie opinie że jest , przez swoje wypowiedzi , skonfliktowany z zarządem i posadzony na ławce. Mówiło się jeszcze coś o lewym obrońcy Valencii , ale na Mathieu chrapkę ma ponoć sama Barcelona. Więcej doniesień prasowych w sprawie lewego obrońcy nie pamiętam.
Mam nadzieję że zrezygnujemy z systemu 3-5-2. Liczba wzmocnień do takiej formacji była by zbyt wielka.
Astori gra od pewnego czasu świetnie, i duzo się o nim mówi w naszym kontekscie.
Na stronach ManU już płaczą za Pogbą bo "podobno" jest to ich największy talent, a jego debiut ze Stoke był okrzyknięty występem na miarę debiutów Ronaldo czy Rooneya.
Mam nadzieję że zrezygnujemy z systemu 3-5-2. Liczba wzmocnień do takiej formacji była by zbyt wielka.
Astori gra od pewnego czasu świetnie, i duzo się o nim mówi w naszym kontekscie.
Na stronach ManU już płaczą za Pogbą bo "podobno" jest to ich największy talent, a jego debiut ze Stoke był okrzyknięty występem na miarę debiutów Ronaldo czy Rooneya.
- Tacchinardi.
- Juventino
Jakiś link / konkrety czy bierze się to z faktu, że każdy na forum wymienia jego nazwisko "bo jest za darmo" ?Kucharius1 pisze:Astori gra od pewnego czasu świetnie, i duzo się o nim mówi w naszym kontekscie.