Felipe Melo

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:07

Piotrekmmz pisze:KondzioJuveFans będzie zawiedziony :lol:

Vidal mnie nie przekonuje, liczę że mnie pozytywnie zaskoczy. Może i piłkarz z niego świetny, ale czy to na pewno jest typowy DM ??

Melo mówimy głośne BYE BYE
"Razem z kierownictwem klubu doszliśmy jednak do zgodnego wniosku, że moje zarobki nie zadowalają ani mnie, ani ich. ''
on tak powiedział ;) wg. mnie to pewnie Zezol chciał zniżyć mu pensję a Melo się nie zgodził. Dla mnie on powinien zostać za to co pokazał w poprzednim sezonie. Forza Melo !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Navar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:07

Bartek88 pisze: Pozatym moge sie zalozyc, ze te informacje o jego odejsciu to ploty. Zwlaszcza, ze co jego wywiad to dziennikarskie szczeniactwo przekreca wszystko tak, by byla jakas sensacja.
Jak sprzedamy Melo to tak jak by Marotta przestrzelil sobie jedno kolano
Nie zakładaj się tyle bo jednak Melo odchodzi, to tak jak te Twoje teksty o Aguaro, tyle razy pisałeś "jestem pewny że on przyjdzie" :bravo:

Juventus to nie tylko drużyna piłkarska, to styl życia.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:20

Módlmy się, żeby Vidal wypalił (tzn. po pierwsze przeszedł do nas, a po drugie był grajkiem lepszym od Melo). Pozostanie bez DMa w formie (Pazienzy nie liczę ;) ), po doświadczeniach z zeszłego sezonu nie byłoby przyjemne :P

ps. Mnie nadal Vidal nie przekonuje...

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:21

Mógł by mi ktoś przypomnieć, ile Melo zarabiał ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
b-glider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:29

^FAZZI^ pisze:Mógł by mi ktoś przypomnieć, ile Melo zarabiał ?
2,6 mln euro

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:38

KondzioJuveFans pisze: wg. mnie to pewnie Zezol chciał zniżyć mu pensję a Melo się nie zgodził.
To raczej wątpliwe. Trudno znaleźć taki klub, który obniża pensje jednemu z najlepszych zawodników. Chyba, że jest w kłopotach finansowych, ale jakoś nie chcę mi się wierzyć, że chcieliby na nim zaoszczędzić.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:44

Dżizas, nie pojmuję. Z wypowiedzi Melo wyraźnie wynika, że to on chce odejść, bo go zarobki w Juve nie satysfakcjonują. Pomimo tego część z Was dalej jedzie Marotte za to, że Felipe odchodzi. Ogarnijcie się, ja Was proszę.
KondzioJuveFans pisze:wg. mnie to pewnie Zezol chciał zniżyć mu pensję a Melo się nie zgodził.
Ta, a według mnie chciał go zesłać do klubu kokosa, bo się brazol nie zgodził na zamrożenie całości zarobków do momentu wygrania przez nas Ligi Mistrzowskiej....

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 22:53

wojczech7 pisze:Dżizas, nie pojmuję. Z wypowiedzi Melo wyraźnie wynika, że to on chce odejść, bo go zarobki w Juve nie satysfakcjonują. Pomimo tego część z Was dalej jedzie Marotte za to, że Felipe odchodzi. Ogarnijcie się, ja Was proszę
Felipe stara się wyjść z twarzą (jego zdaniem) z tej sytuacji, dlatego opowiada bajki o pieniądzach. Conte w porozumieniu z Marottą zgodził się na sprzedaż Melo kosztem Vidala. Poza tym do środka jest jeszcze Pirlo, Marchisio, Pacienza i Sissoko. Melo smutno się z tym pogodzić, dlatego chcąc unieść się "honorem" i pokazać że "on tu rządzi" postanawia robić show o kasę ? Biorąc pod uwagę wytrzymałość i krótką pamięć kibiców powinien odpowiednio odejść z klubu. Widać nie potrafi, a tym samym nie jest i nie był godzien noszenia tej samej koszulki co gwiazdy w historii światowego futbolu.
Swoją drogą polubiłem go.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2011, 23:06

wojczech7 pisze:Dżizas, nie pojmuję. Z wypowiedzi Melo wyraźnie wynika, że to on chce odejść, bo go zarobki w Juve nie satysfakcjonują. Pomimo tego część z Was dalej jedzie Marotte za to, że Felipe odchodzi. Ogarnijcie się, ja Was proszę.
Z jego wypowiedzi wynika, że ani on nie był zadowolony ze swoich zarobków (jako najlepszy gracz ubiegłego sezonu mógł żądać podwyżki) ani klub nie był zadowolony (bo płacą mu dużo, a Marotta zawodników, z którymi Secco podpisał wysokie kontrakty nie lubi). Myślę, że wina leży po obu stronach. Polubiłem Melo, był nie tylko dobrym, ale kapitalnym duchem drużyny w tych najważniejszych meczach - z Interem czy Milanem. Po jego zachowaniu można było wnioskować, że mu zależy. W innych spotkaniach zdarzało mu się popełniać błędy, grać zdecydowanie poniżej oczekiwań, ale on miał osobowość na boisku (zupełne przeciwieństwo Marchisio, który jest bezpłciowy i jego po prostu nie widać). Będzie mi trochę szkoda, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, mam nadzieję, że jego następca nie będzie gorszy - na pewno będzie mniej zarabiał..

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2011, 00:58

szczypek pisze: Po jego zachowaniu można było wnioskować, że mu zależy. W innych spotkaniach zdarzało mu się popełniać błędy, grać zdecydowanie poniżej oczekiwań, ale on miał osobowość na boisku (zupełne przeciwieństwo Marchisio, który jest bezpłciowy i jego po prostu nie widać).
Tak, miał niezwykłą osobowość co wielokrotnie pokazywał, jako typowy wojownik oddawał całego siebie co najdobitniej pokazał swoim występem w barwach Brazylii na ostatnich Mistrzostwach Świata... :roll:

Niech idzie, na jego pozycję jest kilku innych a skoro klub zdecydował się wypuścić najlepszego (?) zawodnika ze środka pola to chyba był ku temu powód, prawda?

Poza tym, 2,6 mln to bardzo przeciętne wynagrodzenie w klubie piłkarskich tego formatu co Juventus. Skoro poszło o kasę to najwidoczniej ktoś Melo miał dosyć (tym bardziej, że wg niektórych jest on bardzo pozytywnie oceniany).

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2011, 02:37

LordJuve pisze:
szczypek pisze: Po jego zachowaniu można było wnioskować, że mu zależy. W innych spotkaniach zdarzało mu się popełniać błędy, grać zdecydowanie poniżej oczekiwań, ale on miał osobowość na boisku (zupełne przeciwieństwo Marchisio, który jest bezpłciowy i jego po prostu nie widać).
Tak, miał niezwykłą osobowość co wielokrotnie pokazywał, jako typowy wojownik oddawał całego siebie co najdobitniej pokazał swoim występem w barwach Brazylii na ostatnich Mistrzostwach Świata... :roll:

Niech idzie, na jego pozycję jest kilku innych a skoro klub zdecydował się wypuścić najlepszego (?) zawodnika ze środka pola to chyba był ku temu powód, prawda?

Poza tym, 2,6 mln to bardzo przeciętne wynagrodzenie w klubie piłkarskich tego formatu co Juventus. Skoro poszło o kasę to najwidoczniej ktoś Melo miał dosyć (tym bardziej, że wg niektórych jest on bardzo pozytywnie oceniany).
W perspektywie reszty zawodnikow to Melo mial teraz bardzo udany sezon i byc moze nalezala mu sie za to podwyzka, tylko druga kwestia, ze podwyzek sie nie daje gdy klub pokroju Juventus osiaga 7 miejsce w lidze...
Szkoda Melo, naprawde szkoda, tylko mam nadzieje, ze ktos kto przyjdzie bedzie rownie dobrze kosic w srodku pola bo inaczej nie bedzie zaciekawie...

KLIK ==>www
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lipca 2011, 05:27

W gronie klubów, które chcą Melo wymieniało się m. in. Borussię Dortmund. Dyrektor sportowy BVB09 zaprzecza tym doniesieniom. Goal.com spekuluje, że Melo zostanie sprzedany już za 10 milionów &#8364;. Pamiętacie jego wypowiedzi, że jest wart 30? :P

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2011, 10:20

Tego ruchu na mercato nie rozumiem :think: Akurat Melo w poprzednim nędznym sezonie, był wyróżniającym się zawodnikiem. Wierzyłem, że w tym stworzy idealnie uzupełniający się, ograny w Serie A duet środkowych pomocników...niestety. Osobiście uważam ten ruch za zbyt pochopny. Marchisio pewnie bedzie grał na lewej ,,pompie'' bo my nigdy nie kupimy klasowego pomocnika, temat z Vidalem staje, Sissoko jest na wylocie, a nawet gyby to ma 15 kontuzji w sezonie a Pazienza to rezerwowy i z taką myślą do nas przechodził. Pytam się więc gdzie ta jakość? :think:
Ok, sprzedajmy, ale najpierw kupmy!

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2011, 10:29

Dragon pisze:Tego ruchu na mercato nie rozumiem :think: Akurat Melo w poprzednim nędznym sezonie, był wyróżniającym się zawodnikiem. Wierzyłem, że w tym stworzy idealnie uzupełniający się, ograny w Serie A duet środkowych pomocników...niestety. Osobiście uważam ten ruch za zbyt pochopny. Marchisio pewnie bedzie grał na lewej ,,pompie'' bo my nigdy nie kupimy klasowego pomocnika, temat z Vidalem staje, Sissoko jest na wylocie, a nawet gyby to ma 15 kontuzji w sezonie a Pazienza to rezerwowy i z taką myślą do nas przechodził. Pytam się więc gdzie ta jakość? :think:
Ok, sprzedajmy, ale najpierw kupmy!
Ja też tego nie rozumiem :doh:
Jeśli wszystko rozbija się o kasę to powinniśmy przynajmniej odzyskać to co w niego zainwestowaliśmy, a sporo tego przecież było :evil:
A tutaj mów się o śmiesznych 10 milionach...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2011, 10:41

I dzis wyjasnily sie te jego wypowiedzi o klubie...kibicach..liczyl ze pomoze mu to wynegocjowac podwyzke.

Wychodzi na to ze kibice Violi mieli racje piszac przy okazji jego odejscia na transparencie (czy tez jakims murze) :
M&#8364;lo

Ogolnie dla mnie to jezdziec bez glowy - fakt ze wyjdzie mu kilka spotkan ale ten czlowiek ma cos nie tak z glowa i moze lepiej ze sie go pozbedziemy. Inna sprawa ze jak nam sprzatna Vidala to biednie...

Mam nadzieje ze Marotta nie jest tak glupi zeby puscic Melo zanim zaklepie Vidala..
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2011, 10:43 przez white_wolv, łącznie zmieniany 3 razy.

Zablokowany