Wszystko o Fiorentinie
- Szilgu
- Juventino
Tak swoją drogą to większość kibiców dawno stwierdziła, że to Napoli z Romą będzie biło się o wicemistrza, a Viola o 4. miejsce, tymczasem jak spojrzymy na tabelę to powoli dogania Neapol. W dodatku mimo braku swojego 'ataku marzeń'. Chyba wolałbym oglądać w LM Fiorentinę niż Neapol, naprawdę podoba mi się projekt Montelli.
- Dybala 4ever
- Juventino
Jak powszechnie wiadomo ani my ani nie pałamy do siebie sympatią, ale trzeba oddać że Montella robi tam świetną robotę i buduje z roku na rok mocniejszą drużynę. Już w tamtym sezonie powinni łapać się na LM, ale przepchali Milan w decydującym meczu ze Sieną. Ale teraz sytuacja jest zgoła odmienna, Milan raczej w żadnych pucharach nie zagra, chyba że poprzez Coppa Italia. Natomiast Fiorentina zaczyna deptać po piętach Napoli i jeśli będą konsekwetnie wykorzystać potknięcia piłkarzy Beniteza to mogą zagrać w el. LM na przyszły sezon. Matri pół sezonu 1 gol w ACM, Matri 1 mecz w Violi 2 gole+asysta= hat trick w klasyfikacji kanadyjskiej. To mi dało sporo do myślenia jak słaby jest Milan. Chociaż wiadomo, że niewykorzystane sytuacje bramkowe Matriego w Milanu to już nie wina klubu, ale jednak wysnuwam taki wniosek. Ja też życzę powrotu do poziomu solidnego ligowca za czasów Cagliari Alessandro, bo to bardzo sympatyczny, skromny, szczery chłopak. Niech mu się wiedzie. W Juve swoje zrobił.Szikit pisze:Tak swoją drogą to większość kibiców dawno stwierdziła, że to Napoli z Romą będzie biło się o wicemistrza, a Viola o 4. miejsce, tymczasem jak spojrzymy na tabelę to powoli dogania Neapol. W dodatku mimo braku swojego 'ataku marzeń'. Chyba wolałbym oglądać w LM Fiorentinę niż Neapol, naprawdę podoba mi się projekt Montelli.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Widzę, że nie tylko mi pojawił się uśmiech na twarzy jak zobaczyłem 2 bramki i asystę Matriego. Zawsze lubiłem tego piłkarza. Skromny chłop, niech mu się wiedzie dobrze w tej Fiorentinie !

- Skibil
- Redaktor
A ja bym jednak trochę tonował nastroje - fajnie, że Matri (lubiłem gościa) strzelił bramki i zakończył swój koszmar w Mediolanie, ale to był dopiero jeden mecz. Wychwalanie pod niebiosa projektu jaki realizuje się w Fiorentinie, samego Montelli czy Alessandro jest moim zdaniem zbyt wczesne. Zaraz się zdarzy kilka spotkań bez bramki, za to w wyśmienitymi okazjami i nikt już nie będzie pisać, jaki to Matri super zawodnik i tylko Milan go zniszczył.
- Angelu
- Juventino
30` wystarczyło Wolskiemu, aby wpisać się na listę strzelców w meczu Fiorentiny z Atalantą. Wolski wszedł na boisko za strzelca pierwszej bramki, Illicić`a.
Trzeba stwierdzić, że całkiem dobrze sobie poradził w dość ciężkiej sytuacji
Trzeba stwierdzić, że całkiem dobrze sobie poradził w dość ciężkiej sytuacji

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Niezgorszy mecz we Florencji. Piękna bramka Cuadrado. Udine może mówić o pechu, kilka sytuacji mogło przy odrobinie szczęścia zamienić się na bramki.
Ciągle liczę na Di Natale i dogrywkę
- naros
- Juventino
I wszystko jasne Udine nie dało rady ale trzeba przyznać że walczyli jak lwy i brakowało im dziś szczęścia. Dla mnie w tegorocznym CI liczy sie tylko to aby Roma nie wygrała trofeum. Wiadomo my ich mamy 9 i oni też, nie mogą być lepsi od nas.. w niczymSiewier pisze:Niezgorszy mecz we Florencji. Piękna bramka Cuadrado. Udine może mówić o pechu, kilka sytuacji mogło przy odrobinie szczęścia zamienić się na bramki.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- kacopys
- Juventino
Cuadrado strzelił mega, ale też faulował na karnego(nieodgwizdany). Viola słabiutka i ma szczęście, że Udine nic nie siedziało. Czerwa pod koniec i zmarnowana seta Muriela, który z Lopezem wniósł dużo ożywienia dały naprawdę emocjonującą końcówkę meczu na gruzowisku we Florencji.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Fiorentina na trzech frontach. Przy ich lawce w okresie kolejnej rundy LE powinni byc tak wyjechani że nie zalapia sie na LE w przyszlym roku.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- naros
- Juventino
Viola wcale nie ma słabej ławki. Pomoc wygląda przyzwoicie a przy zdrowych napastnikach atak będzie ich najsilniejszą bronią. Zresztą co to za 3 fronty jak w CI został im jeszcze tylko jeden mecz do rozegrania, mecz finalowy.Adrian27th pisze:Fiorentina na trzech frontach. Przy ich lawce w okresie kolejnej rundy LE powinni byc tak wyjechani że nie zalapia sie na LE w przyszlym roku.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Il Fenomeno
- Juventino
To już stały element tego forum. Wszyscy jak jeden mąż (typowy forumowicz JuvePoland) powtarzają o słabej ławce Romy, Napoli, Fiorentiny i wszystkich innych klubów Serie A, tak naprawdę nigdy się nad tym nie zastanawiając. Po prostu... słaba ławka! spuchną!

- Ein
- Juventino
Tak samo jak ciśnięcie z zawodników. Wystarczy, że jedna, dwie osoby podłapią temat i zaczyna się piękna nagonka np. Pogba, Caceres ostatnimi czasy.Il Fenomeno pisze:To już stały element tego forum. Wszyscy jak jeden mąż (typowy forumowicz JuvePoland) powtarzają o słabej ławce Romy, Napoli, Fiorentiny i wszystkich innych klubów Serie A, tak naprawdę nigdy się nad tym nie zastanawiając. Po prostu... słaba ławka! spuchną!
A Viola rozgrywa bardzo dobrze ten sezon taktycznie. Grają w CI, LE mając świadomość, że Scudetto nie wygrają, jednak jednak ... wystarczy, że wygrają CI > kasa dla nich, zajdą do jakiegoś etapu w LE > kasa i prestiż dla nich. W letnim okienku mało sprzedaży, dokupią kilku zawodników i tak oto oprócz Romy, Napoli dochodzi kolejny mocny przeciwnik, który przy dobrych wiatrach będzie w stanie zrobić ferment w kolejnym sezonie.
Nawet jak się wzmocnimy za rok, to cała Italia będzie grała przeciwko nam. Może faktycznie Serie A nie będzie tak konkurencyjna jak Liga Angielska, ale za rok oczekuję mocnych wrażeń.
btw. po 10ciu latach życia tym forum osiągnąłem 1001 postów. Jakaś nagroda ? Ktoś mnie zacytuje w podpisie ? :-<
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."