Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
Ja też nie rozumiem, ale info o włączeniu się Barcy w transfer coraz więcej.pumex pisze:Tsaa... na bank Barca nie ma innych pomysłów na mercato jak sprowadzenie podrzędnego obrońcy z Serie A...
Póki co nie rozumiem tej podjarki Chorwatem.
http://football-italia.net/74393/barca- ... ljko-derby
Przecież Neapol proponował podobno coś w okolicy 15 mln za Sime w wakacje, i Sassuolo odrzucilo, wiec albo mamy z nimi deal, ale to podjarka w jakiś sposób jest uzasadniona.
- Sorek21
- Juventino
Przy założeniu że Marchisio wchodzi w buty Pirlo mieliśmy taki start mercato :
Buffon
Lichtsteiner Bonucci Chiellini X1 ( bo Evra stary)
X2 - Marchisio - Pogba
Pereyra
X3 - Morata
Wydane
26 + 11 + 32 + 18 + 19 = 106 mln
Trzeba było kupić 3 piłkarzy światowej klasy-lewego obrońcę oraz dwóch skrzydłowych i przejść na ustawienie 4-2-3-1 aby w przodzie miał kto robić tą grę.
Buffon
Lichtsteiner Bonucci Chiellini X1 ( bo Evra stary)
X2 - Marchisio - Pogba
Pereyra
X3 - Morata
Wydane
26 + 11 + 32 + 18 + 19 = 106 mln
Trzeba było kupić 3 piłkarzy światowej klasy-lewego obrońcę oraz dwóch skrzydłowych i przejść na ustawienie 4-2-3-1 aby w przodzie miał kto robić tą grę.
- Arbuzini
- Juventino
W zeszłym sezonie pod nieobecność Pirlo pomoc funkcjonowała w inny sposób, ale nie można powiedzieć, że gorszy. Pożegnaliśmy Maestro, przyszedł w jego miejsce Khedira i wszystko było git. Sprawa się rypła, kiedy odszedł Vidal, bo z zawodników o zbliżonej do niego charakterystyce mamy tylko Sturaro i Leminę. Także tego, w najlepszym wypadku melodia przyszłości. Jest jeszcze Asamoah, w nim pokładałem spore nadzieje, ale przy ogólnej formie zespołu i jego długiemu rozbratowi z piłką raczej nie wierzę, że okaże się zbawcą naszej pomocy. Tym bardziej, że Pogba musi grać, a tak mizernego poziomu nie prezentował nawet na początku przygody w Juventusie. Kaganiec i krótka smycz u Conte wyraźnie mu służyły.
Pomoc rozmontowano, ale największą stratą w kontekście impotencji w zdobywaniu bramek jest brak Teveza. Mamy Moratę, który jest wyróżniającym się napastnikiem z zadatkami na topową "9", ale coś niedobrego dzieje się w głowie tego chłopaka. Jeszcze niedawno widziałem w nim kogoś trochę podobnego do Cavaniego. Piłkarza grającego dla zespołu i lubiącego walczyć o każdy kawałek boiska, a w lecie podmienili nam zawodnika na samolubnego fiku-miku przeceniającego swojego skilla. Sposobu w jaki przeprowadzone zostało to mercato w formacji ofensywnej nie chcę zbytnio komentować. Totalnie rozczarował mnie Mandzukic. Po tym co grał w Bayernie spodziewałem się po nim zdecydowanie więcej.
Widać jak na dłoni, że przerosła nas ta skala zmian, a środki rzucone na mercato zostały w dużej mierze rozlokowane tam, gdzie nie trzeba.
Pomoc rozmontowano, ale największą stratą w kontekście impotencji w zdobywaniu bramek jest brak Teveza. Mamy Moratę, który jest wyróżniającym się napastnikiem z zadatkami na topową "9", ale coś niedobrego dzieje się w głowie tego chłopaka. Jeszcze niedawno widziałem w nim kogoś trochę podobnego do Cavaniego. Piłkarza grającego dla zespołu i lubiącego walczyć o każdy kawałek boiska, a w lecie podmienili nam zawodnika na samolubnego fiku-miku przeceniającego swojego skilla. Sposobu w jaki przeprowadzone zostało to mercato w formacji ofensywnej nie chcę zbytnio komentować. Totalnie rozczarował mnie Mandzukic. Po tym co grał w Bayernie spodziewałem się po nim zdecydowanie więcej.
Widać jak na dłoni, że przerosła nas ta skala zmian, a środki rzucone na mercato zostały w dużej mierze rozlokowane tam, gdzie nie trzeba.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja bym raczej stwierdził, że środki na mercato zostały koncertowo rozpieprzone przez naszego bezmyslnego guru, który uwierzył, że jest nieomylny i tego będę się trzymał. Pamiętam narzekania na Pirlo a i le on znaczył widać dopiero teraz kiedy nikt nie potrafi prawidłowo wrzucić lub uderzyć z wolnego...u nas stałe fragmenty już nie istnieją a nawet taka Bologna ma zawodników, którzy potrafią uderzyć z wolnego...ba...przypominam sobie typów na tym forum, którzy jechali po Pirlo a chwalili transfer Hernanesa... :rotfl:
Nie będę już jednak tych ciołków wskazywał... :lol:
Nie będę już jednak tych ciołków wskazywał... :lol:

- pumex
- Juventino
Mam coraz więcej wątpliwości ile z tych zadatków na topową 9-tkę Morata faktycznie posiada, a ile jest jedynie pobożnym życzeniem przychylnych mu kibicówArbuzini pisze:Pomoc rozmontowano, ale największą stratą w kontekście impotencji w zdobywaniu bramek jest brak Teveza. Mamy Moratę, który jest wyróżniającym się napastnikiem z zadatkami na topową "9"

- Makiavel
- Juventino
Wygraliśmy w tym sezonie 4 mecze, w tym 3 dzięki Moracie (zwycięska bramka z ManCity, otwarcie wyniku z Sevillą, bramka, asysta i karny na nim z Genuińczykami) a gdyby jego koledzy potrafili z paru metrów wcelować w bramkę byłoby to 5 i 4 w tym Inter na San Siro. Nie wiem czego od Moraty można więcej wymagać: ogarnął się po urazie z początku sezonu, strzela w LM, podaje. Bardziej wygląda mi to na problem, że Morata nie może zacząć szybkiej kontry, potem podać do siebie, żeby na końcu dobrze sobie wrzucić i strzelić.
Morata musi grać w duecie z Dybalą albo na skrzydle w 4-3-3 z konkretnymi zadaniami skrzydłowego. Oczywiście popełnia błędy i bywa irytujący ale w tym sezonie nie bardzo z kim ma grać: Pogba gra na poziomie Padoina, Marchisio wraca po kontuzjach, Hernanes się nie wkomponował w zespół, Khedira to gracz od innych zadań, Cuadrado koncentruje się sobie i pogoni do końcowej linii boiska a w ataku Zaza albo Mandzukic to gracze, którzy, w formie, nadają się wbijania goli z obszaru pola karnego, ale teraz nie są w formie.
Zespół nie potrzebuje kolejnych zmian tylko ogarnięcia się Pogby, Marchisio i wkomponowania w zespół Dybali, Cuadrado, Hernanesa, Leminy.
Morata musi grać w duecie z Dybalą albo na skrzydle w 4-3-3 z konkretnymi zadaniami skrzydłowego. Oczywiście popełnia błędy i bywa irytujący ale w tym sezonie nie bardzo z kim ma grać: Pogba gra na poziomie Padoina, Marchisio wraca po kontuzjach, Hernanes się nie wkomponował w zespół, Khedira to gracz od innych zadań, Cuadrado koncentruje się sobie i pogoni do końcowej linii boiska a w ataku Zaza albo Mandzukic to gracze, którzy, w formie, nadają się wbijania goli z obszaru pola karnego, ale teraz nie są w formie.
Zespół nie potrzebuje kolejnych zmian tylko ogarnięcia się Pogby, Marchisio i wkomponowania w zespół Dybali, Cuadrado, Hernanesa, Leminy.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Cabrini_idol
- Juventino
Chłopie, narzekasz aby narzekać. Morata jeszcze nie jest constant w swojej grze ale to na pewno przyszłość naszego klubu i nasz najlepszy napastnik. Chciałbyś zarobić na nim jedyne 13 mln euro ? I kogo sprowadzić? Aguero ?pumex pisze:MORATA OUT

- rufi8
- Juventino
MilikaCabrini_idol pisze:Chłopie, narzekasz aby narzekać. Morata jeszcze nie jest constant w swojej grze ale to na pewno przyszłość naszego klubu i nasz najlepszy napastnik. Chciałbyś zarobić na nim jedyne 13 mln euro ? I kogo sprowadzić? Aguero ?pumex pisze:MORATA OUT
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A co ma transfer Hernanesa do odejścia Pirlo? Hernanes nie był ściągany żeby zastępować Andreę. Poza tym zamiast mieć pretensje do Brazola może warto w pierwszej kolejności mieć pretensje do chociażby chłopca za 100 mln, który od początku sezonu skutecznie kopie się po czole i oprócz kilku udanych dryblingów z których i tak żadnego pożytku nie było i kilku udanych odbiorów nie pokazał kompletnie nic co by mu pozwalało chociażby szeptać o jakiejkolwiek szansie na Złotą Piłkę w przyszłości, który być może już myśli o wymarzonej Barcelonce a grać musi bo przecież to gwiazda piłki nożnej i potencjalny kolejny rekord transferowy? Albo do idealnej nowoczesnej 9, wychowanka Realu, który jak w tamtym sezonie widać pracował i chciał się rozwijać tak w tym jakby już myślał z jakim numerem będzie biegał za rok w Madrycie. Brak Teveza to jedno, ale nikt mi nie wmówi, że piłkarze, którzy zarabiają grube pieniądze na które mniej lub bardziej zapracowali w poprzednich latach nagle zapomnieli jak się gra w piłkę. Nie chce się co poniektórym i tyle. "Dziadek" Barzagli, od kilku miesięcy bez regularnej gry przez kontuzje to obecnie nasz najlepszy piłkarz psia mać...
Ahaa, ktoś jeszcze wierzy i będzie srał w gacie, że Chelsea będzie do ostatniej kropli krwi walczyć o Cuadrado, z Mourinho czy bez? Fajnie, że biega i drybluje, ale pożytku z tego tyle co z gry Giovinco.
Ahaa, ktoś jeszcze wierzy i będzie srał w gacie, że Chelsea będzie do ostatniej kropli krwi walczyć o Cuadrado, z Mourinho czy bez? Fajnie, że biega i drybluje, ale pożytku z tego tyle co z gry Giovinco.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A proszę.Giuseppe Marotta, amministratore delegato della Juventus, ha parlato ai microfoni di Premium Sport alla vigilia del match di Champions League contro il Borussia Mönchengladbach: "Giochiamo tutte le partite per vincere, ma il cambio di allenatore ha giovato al Borussia, che oggi e sereno e gioca con grande tranquillita: sara un avversario da rispettare in tutti i sensi".
Preoccupato per il futuro di Morata? "Siamo contenti di cio che abbiamo fatto lo scorso anno, quando abbiamo acquistato Morata tra lo scetticismo generale. Come sempre, nel calcio conta soprattutto la volonta del calciatore. Con il Real Madrid c'e un ottimo rapporto, la nostra intenzione e quello di portarcelo a casa".
Perché la Juventus segna cosi poco quest'anno? "E' una domanda che ci poniamo anche noi. Non e stato facile sostituire Tevez, inoltre abbiamo anche subito diversi infortuni. Dobbiamo avere pazienza perché anche nel primo anno di Conte avevamo questo problema ma siamo riusciti a vincere lo scudetto".
Ai microfoni di RSI, l'ad bianconero Giuseppe Marotta ha parlato anche di mercato prima del match contro il Borussia Monchengladbach, facendo pero prima il punto sulle condizioni dello svizzero Lichtsteiner: "Sta molto meglio, ha superato la fase delicata e siamo certi che nel giro di 15 giorni potra tornare all'attivita agonistica. Embolo? E' un gioiellino e non e solo la Juventus a seguirlo. I nostri occhi sono puntati su di lui gia da tempo".
- jakku1
- Juventino
Z Pumim jest wlasnie taka rozmowaCabrini_idol pisze:Chłopie, narzekasz aby narzekać. Morata jeszcze nie jest constant w swojej grze ale to na pewno przyszłość naszego klubu i nasz najlepszy napastnik. Chciałbyś zarobić na nim jedyne 13 mln euro ? I kogo sprowadzić? Aguero ?pumex pisze:MORATA OUT

Powie Ci, ze Marotta spartolil mercato, ze Tevez odszedl a nie kupilismy zadnego TOPa. A jak sie go zapytac, kogo mielismy kupic i za jaka kwote to juz niestety sie nie dowiesz. Aguero to by kosztował z 70 baniek, Cavani tez bylby bardzo drogi, a nikogo innego to juz chyba nie mozna nazwac Topem wedlug Pumexowych wykazów.
Sorki Pumi, wiesz ze Cie bardzo lubie

A Morata z Dybałą to bedzie atak, ktorego za dwa lata bedzie nam zazdroscic cała Europa.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jak sobie myślę ile Marotta wydał na Mandzu, Zaze i Hernanesa, a jak śmiga Douglas Costa za 30mln w Bayernie to mnie szlak trafia.