Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 22:54

Mily pisze:@up ty jesteś jednym z tych asów, o których mówisz. Tacy jak ty, potrafią tylko wyśmiewać.

Gośc ma rację. Szczególnie co do Bonucciego i Milanu.
A tacy jak ty potrafią pieprzyć jak potłuczeni nie biorąc realnych argumentów za i przeciw takim transferom. Możesz podać rękę Małemu, bo jesteście takimi samymi szkodnikami tego forum.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 22:55

Mily pisze:@up ty jesteś jednym z tych asów, o których mówisz. Tacy jak ty, potrafią tylko wyśmiewać.

Ee co Ty. Gosc nawrzucal smiechujacych emotikonow, bo sie z kims nie zgadza i dzieki temu, to on jest zwycieski w tej dyskusji.

Jackop troche przesadzil z tym 8/10 dla okienka Realu, ale jezeli chodzi o nasze to ma duzo racji.

Mnie smieszy to ze 99% liczyla na tamto i sramto, wkurzyla sie o odejscie Bonu, czy Alvesa, ale pozniej jakby nigdy nic, nagle okienko 10 na 10.

Jakby Wam ktos nasral na glowe, to byscie powiedzieli ze w sumie zle to nie wyglada i moze nawet nos sie przyzwyczai.

Nie mowie ze okienko jest tragiczne, ale liczylismy na wiecej. Znow gdzies sie wzmacniamy, zeby gdzie indziej sie oslabic. Takim sposobem LM nie wygramy nigdy.

panlider Najlepiej. Zrob lepiej, albo idz kibicowac Realowi lub Barsie.

Marotta juz nie raz pokazal ze potrafi dac pupy, ale Wy nie potraficie tego przyznac.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2017, 23:04 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 3 razy.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 22:58

Alexinhio-10 pisze:

Ee co Ty. Gosc nawrzucal smiechujacych emotikonow, bo sie z kims nie zgadza i to on jest zwycieski w tej dyskusji.

Jackop troche przesadzil z tym 8/10 dla okienka Realu, ale jezeli chodzi o nasze to ma duzo racji.
To, ze nie zgadza to jedno, śmieszą mnie takie wyliczanki, itp... @Mily ty dałes popis swioch pseudointelektualnych ejakulatów..., z którymi trudno się zgodzić, ale jak to mądry ktos kiedys powiedział, psy szczekają karawana jedzie dalej... Okienko będzie zweryfikowane w trakcie sezonu...
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2017, 22:59 przez mibor, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve, storia di un grande amore
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 22:59

jackop pisze:
panlider pisze:Rozumiem, że Ty na miejscu Marotty załatwiłbyś to jak należy?
Wystarczyło przeprowadzić 2 rozmowy:
- przedstawić Milanowi ofertę nie do negocjacji, czyli hajs + MDS
- ustalić z Bonuccim, że jeśli nie przekona działaczy Milanu, to może pakować się w samolot do Anglii, albo siedzieć cicho w Turynie.
Z tego wszystkiego nie doczytałem reszty tej komicznej wypowiedzi.
Skoro uważasz, że to takie proste, to wyślij do Turynu swoje CV wraz z przykładem tego jakże genialnego sposobu rozwiązania kwestii Bonucciego, myślę, że zatrudnienie masz gwarantowane, a Marottę spakują jeszcze tego samego dnia :smile:
Śmieszy mnie, jak ludzie nie mający żadnego pojęcia o realiach danej sprawy i pracy dyrektora sportowego (nie liczę FMa i fantasy ligi) wygłaszają kategoryczne sądy, że coś można było robić lepiej za pomocą jakże to prostych narzędzi :facepalm2:

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 23:08

Dzizys, człowiek chce poczytać o transferach, czy może ktoś jeszcze do nas dołączy, a tu jak to mówią gówno burza... Każdy może mieć swoje zdanie, a jak je jeszcze popiera, jakimiś argumentami, choćby nawet niedorzecznymi, to napiszcie mu, dlaczego macie inne zdanie, a nie wyśmiewanie, sami nie przedstawiając żadnego uzasadnienia... Żenada Panowie, nie zaniżajmy poziomu forum, bo chyba nie o to tutaj chodzi... FJ

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 23:12

Szczęście że sa jeszcze mądrzy ludzie tutaj.

Otóż to. Najpierw pisanie "nie ma szans by Bonucci odszedł". Potem odchodzi i znowu tłumaczenie transferu na wszelkie możliwe sposoby. Nawet jakbyśmy Dybale opchnęli do Napoli za 10 mln, to panowie powyżej znaleźliby wytłumaczenie tego transferu.

A pisanie czegoś w stylu "wyślij swoje CV" to jest po prostu kompletna głupota.
Gość miał rację, za łatwo puściliśmy Bonucciego, kluby z Anglii dawały dużo więcej. Jeśli Bonucci robił kwasy, psuł faktycznie atmosferę, to TYM BARDZIEJ powinniśmy mu robić pod górkę i dać ultimatum. Dlaczego mamy odpuszczać 20 mln, których potem brakuje nam na jakiś fajny transfer, bo gość zachowuje się jak się zachowuje. To samo z Alvesem. Co kogo obchodzi że on chce odejść? Podpisał kontrakt? Podpisał. Szejkowie daliby z 15-20 mln za niego, ale nam widocznie nie potrzebne. Marotta jest za miękki i tyle.

Popatrzmy na Lotito. Lazio, klub jakieś 2-3 pułki w hierarchii pod nami. Keita, rok do końca kontraktu, NACISKA na odejście, KONKRETNIE DO JUVE. I co? I nikt nie rozwiązuje mu konraktu i puszcza go za darmo. Keita przez 2 miesiące odrzuca wszystko i daje znaki że chce tylko do Juve i nikt w Lazio nie przyjmuje nawet oferty rzędu 15 mln! 2 dni do końca okna, Lotito ma co chciał. Dostał 30 mln. A sytuacji z Keitą, była O WIELE WIELE gorsza od sytuacji z Alvesem. No chyba nikt o zdrowych zmysłach temu nie zaprzeczy no nie? To jest właśnie obraz miękkości Marotty.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 23:15

Wyzywajcie się wy na priv ja was prosze :ok:
Przemo90 pisze:SkyItalia - Juve wyciaga Laxalta ktory ma zastapic Spinazzole w Atalancie, ten wraca do Juve. Jutro z rana potwierdzenie
Wiadomo coś więcej o całej tej złożonej transakcji? Rozumiem, że mamy kupić Laxalta i? Co dalej? Wymienić go na Spinazzole? Wypożyczyć do Atalanty?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 23:28

Chyba wypożyczyć inaczej to drogo by nas wyszła na transakcja z wcześniejszym ściągnięciem Spinazzoli.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 23:45

Virgil pisze:Chyba wypożyczyć inaczej to drogo by nas wyszła na transakcja z wcześniejszym ściągnięciem Spinazzoli.
Też uważam, że powinniśmy zachować prawa do Laxalta albo chociaż możliwość odkupu, chłop ma potencjał.

Głupotą, to jest pisanie takich dyrdymałów, jak robienie Bonucciemu pod górę itd. Jest wielce prawdopodobne, że to my się chcieliśmy pozbyć Bonusa, a nie odwrotnie. Pomijam już fakt, jak ktoś kibicujący Juventusowi może żyć w kompletnej nieświadomości zasad i polityki tego klubu. Nasi włodarze zachowują klasę, być może jest to odczytywane jako oznaka słabości, ale może właśnie dlatego taki Sandro woli grać u nas, niż w Chelsea za dwa razy większą pensję. Polecam się nad tym zastanowić, zanim zaczniecie coroczny wysryw na Marottę i spółkę.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2017, 00:00 przez panlider, łącznie zmieniany 1 raz.

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 23:47

Sorry, ale nic takiego nie padło na Sky bo ani nie ma tego na stronie czy twitterze Di Marzio ani nikt nie pisze nic na ten temat na VS a tam zawsze ktoś wrzuca każdy nowy news jaki się pojawi w necie czy tv.

Jedyne co na ten temat padło dziś to dwa tweety o jakich pisałem stronę wcześniej, wiarygodności autorów których nie jestem w stanie ocenić. Sky jedyne co podało to to, że agent Laxalta jest w Mediolanie na wypadek ewentualnego pojawienia się zainteresowania jego klientem.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2017, 00:29

panlider pisze:
jackop pisze:
panlider pisze:Rozumiem, że Ty na miejscu Marotty załatwiłbyś to jak należy?
Wystarczyło przeprowadzić 2 rozmowy:
- przedstawić Milanowi ofertę nie do negocjacji, czyli hajs + MDS
- ustalić z Bonuccim, że jeśli nie przekona działaczy Milanu, to może pakować się w samolot do Anglii, albo siedzieć cicho w Turynie.
Z tego wszystkiego nie doczytałem reszty tej komicznej wypowiedzi.
Skoro uważasz, że to takie proste, to wyślij do Turynu swoje CV wraz z przykładem tego jakże genialnego sposobu rozwiązania kwestii Bonucciego, myślę, że zatrudnienie masz gwarantowane, a Marottę spakują jeszcze tego samego dnia :smile:
Śmieszy mnie, jak ludzie nie mający żadnego pojęcia o realiach danej sprawy i pracy dyrektora sportowego (nie liczę FMa i fantasy ligi) wygłaszają kategoryczne sądy, że coś można było robić lepiej za pomocą jakże to prostych narzędzi :facepalm2:
Nie wiem ile razy będzie jeszcze używany ten skrajnie idiotyczny komentarz, że skoro wiesz lepiej to zatrudnij się w miejsce Marotty/składaj CV. W założeniu kończący dyskusję, bez żadnych argumentów, nastawiony jedynie na jak najszybsze zakończenie rozmowy.
To jest forum od tego ono jest, żeby dyskutować i oceniać, a nie jedna grupa odbiera głos użytkownikom mającym inne zdanie (i tak jest chyba lepiej, niż kilka lat temu).
Kolejny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> argument to, żeby oceniać w styczniu. Ok będę oceniał , ale w odpowiednim styczniowym temacie, tutaj mamy temat o mercato i ostrożnie można się wypowiadać jakie się ma oczekiwania co do zawodnika i czy był to dobry transfer (biorąc pod uwagę różne czynniki).

zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2017, 00:58

Mily pisze:Szczęście że sa jeszcze mądrzy ludzie tutaj.

Otóż to. Najpierw pisanie "nie ma szans by Bonucci odszedł". Potem odchodzi i znowu tłumaczenie transferu na wszelkie możliwe sposoby. Nawet jakbyśmy Dybale opchnęli do Napoli za 10 mln, to panowie powyżej znaleźliby wytłumaczenie tego transferu.

Gość miał rację, za łatwo puściliśmy Bonucciego, kluby z Anglii dawały dużo więcej. Jeśli Bonucci robił kwasy, psuł faktycznie atmosferę, to TYM BARDZIEJ powinniśmy mu robić pod górkę i dać ultimatum. Dlaczego mamy odpuszczać 20 mln, których potem brakuje nam na jakiś fajny transfer, bo gość zachowuje się jak się zachowuje. To samo z Alvesem. Co kogo obchodzi że on chce odejść? Podpisał kontrakt? Podpisał. Szejkowie daliby z 15-20 mln za niego, ale nam widocznie nie potrzebne. Marotta jest za miękki i tyle.

Popatrzmy na Lotito. Lazio, klub jakieś 2-3 pułki w hierarchii pod nami. Keita, rok do końca kontraktu, NACISKA na odejście, KONKRETNIE DO JUVE. I co? I nikt nie rozwiązuje mu konraktu i puszcza go za darmo. Keita przez 2 miesiące odrzuca wszystko i daje znaki że chce tylko do Juve i nikt w Lazio nie przyjmuje nawet oferty rzędu 15 mln! 2 dni do końca okna, Lotito ma co chciał. Dostał 30 mln. A sytuacji z Keitą, była O WIELE WIELE gorsza od sytuacji z Alvesem. No chyba nikt o zdrowych zmysłach temu nie zaprzeczy no nie? To jest właśnie obraz miękkości Marotty.
Szczęście że tym mądrym człowiekiem nie jesteś ty. Po kiego grzyba piszesz o Keicie kiedy kontrargumenty całkowicie obalające twoje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zdanie zostały napisane przez kilku poprzedników. Co ty człowieku chcesz osiągnąć? Skąd możesz wiedzieć jak rzeczywiście sytuacja z Balde wyglądała i czy wystosowano takową ofertę. Czy byliśmy bardzo zainteresowani? Śmiem wątpić. Jako kibic- okej ja dałem się ponieść temu hypowi, wiele osób również, Marotta najwyraźniej jako człowiek siedzący w interesie wiele lat odpuścił go sobie z przyczyn, które albo nie znamy (brak funduszy np) lub trzeźwego umysłu, który podpowiadał, że jest to bardziej okazja niż realnie potrzebny nam transfer. Stary, serio odpuść sobie te żale bo zachowujesz się gorzej niż baba i chętnie bym dosadniej to określił ale zostałem ostatnio upomniany bo takich delikwentów tutaj jest wielu. Chcesz narzekać to wypłacz się mamie do poduszki, ale nie rób tutaj śmietnika i zmień płytę bo wałkujesz temat non toper. Żal mi ewidentnie ciebie i na tym zakończę swój wywód aby nie robić off topu. Rozumiem, że można czuć pewien niedosyt, w końcu nie każdy musi być optymistą jakim jestem ja lub część użytkowników, ale pomyje, które tutaj wylałeś w kierunku Marotty i całego mercato to gruba przesada...

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2017, 07:24

Gościu ma rację, podpiera swoje poglądy odpowiednimi argumentami, a sekta modląca się do Marotty, potrafi tylko rzucać mięsem...i sam złóż cv.
#mercato 20/10

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2017, 08:03

Lucas87 pisze:Gościu ma rację, podpiera swoje poglądy odpowiednimi argumentami, a sekta modląca się do Marotty, potrafi tylko rzucać mięsem...i sam złóż cv.
#mercato 20/10
Równie odpowiednie, jak Twoja nic nie wnoszącą do dyskusji wypowiedź.

@Tony Montana
Sorry, ale jak ja czytam wypowiedzi "speca od mercato", który twierdzi, że transakcje Bonusa można było przeprowadzić znacznie lepiej za pomocą dwóch rozmów, to nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Co do ocen mercato, to sam napisałeś "ostrożnych". Nie widzę żadnej ostrożności w wypowiedziach osób jadących po Marotcie.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2017, 08:25 przez panlider, łącznie zmieniany 1 raz.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2017, 08:25

zuravski pisze:
Mily pisze:Szczęście że sa jeszcze mądrzy ludzie tutaj.

Szczęście że tym mądrym człowiekiem nie jesteś ty. Po kiego grzyba piszesz o Keicie kiedy kontrargumenty całkowicie obalające twoje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zdanie zostały napisane przez kilku poprzedników. Co ty człowieku chcesz osiągnąć? Skąd możesz wiedzieć jak rzeczywiście sytuacja z Balde wyglądała i czy wystosowano takową ofertę. Czy byliśmy bardzo zainteresowani? Śmiem wątpić. Jako kibic- okej ja dałem się ponieść temu hypowi, wiele osób również, Marotta najwyraźniej jako człowiek siedzący w interesie wiele lat odpuścił go sobie z przyczyn, które albo nie znamy (brak funduszy np) lub trzeźwego umysłu, który podpowiadał, że jest to bardziej okazja niż realnie potrzebny nam transfer. Stary, serio odpuść sobie te żale bo zachowujesz się gorzej niż baba i chętnie bym dosadniej to określił ale zostałem ostatnio upomniany bo takich delikwentów tutaj jest wielu. Chcesz narzekać to wypłacz się mamie do poduszki, ale nie rób tutaj śmietnika i zmień płytę bo wałkujesz temat non toper. Żal mi ewidentnie ciebie i na tym zakończę swój wywód aby nie robić off topu. Rozumiem, że można czuć pewien niedosyt, w końcu nie każdy musi być optymistą jakim jestem ja lub część użytkowników, ale pomyje, które tutaj wylałeś w kierunku Marotty i całego mercato to gruba przesada...
w pełni się z Toba zgodze... tylu tu takich madrych i wszechwiedzacych, to czemu juz w marcu czy kwietniu nie pisali, że Szczęsny praktycznie dogadany ?
Nie wiemy jak to wygląda kim się interesujemy od kiedy są prowadzone rozmowy itp... Fajnie , że Wojtek w wywiadzie uchylił trochę jak to wyglądało. Mnie tez się podoba wielu grajków, ktorzy by mogli trafić do Juve i nie płaczę z tego powodu, że Marotta nie sypnął 90 mln E na tego czy tamtego. A odnoszę wrażenie, że sporo osób tutaj chce bysmy byli drugim MU czy PSG na rynku transferowym, nie jest to realne i czas najwyższy to zrozumieć. Marotta i zarząd pokazali już wiele razy, że ich decyzje personalne to w większości trafne wybory. Jak rozumiem wielu tutaj po transferze Gonzalo urósł apetyt i sądził, że co okienko będziemy kupowali gości za 90-80 mln. Ja nie oceniam mercato na tym etapie bo to dla mnie skrajnie głupie, tak jak Hypowanie Bentacura po 15 min jego gry i hejt na MDS po 2 meczach. znacie takie pojęcie jak czas i cierpliwość ? Rynek transferowy rządzi się swoimi prawami i jestem przekonany, że baaaardzo daleko odbiega od tego co jest w FM więc może warto czasem zejśc na ziemię i popatrzeć trochę realniej.

Juve, storia di un grande amore
Zablokowany