Mercato (2012-2014)
- Smolwin
- Juventino
Taka kwota po jednym bardzo dobrym sezonie, przy kończącym się kontrakcie 29latka i przy rozegraniu tak słabego euro to propozycja nie na miejscu. Zdecydowanie lepiej szukać kogoś młodszego a zarazem bardziej perspektywicznego za te pieniądze.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Nie wiem, czy nie lepiej byłoby się skupić właśnie na Dżeko, który jest chyba najtańszą opcją. Tak, wiem co ostatnio mówił i znam też plotki o Bayernie. Żeby nie wyszło tak jak rok temu, gdzie goniliśmy króliczka, ten poszedł do City, a nasza opcja B z powodu odejścia Cazorli też się rozwiała. Oby nie było właśnie tak, że po fiasku negocjacji w sprawie RvP i Cavaniego, Bośniak będzie już w Monachium.
A tak swoją drogą, Muriel i Cuadrado należą do Udinese? Wracają na najbliższy sezon?
A tak swoją drogą, Muriel i Cuadrado należą do Udinese? Wracają na najbliższy sezon?
- Piti
- Juventino
Moim zdaniem to będzie wyglądać tak, że będą woleli sprzedać nam, klubowi z innej ligii RVP za niższą kwote opiewająca w okolicach ~30mln niżeli rywalowi ligowemu wykładającemu na stół wymaganą kwote (37 mln). Oni mogą sobie wystawić taką kwote, bo jak wiadomo każdy chce sprzedać swoją gwiazde za jak największą kwote, ale nie dajcie się zwieźć Arsenal to nie jest biedny klubik tym bardziej że co rok notują ogromne zyski, nie są zadłużeni więc dla nich 7-10 w te, czy we wte nie robi różnicy..
Druga sprawa to Robin nie zrobiłby chyba tego Wengerowi i całemu Arsenalowi i nie odchodziłby do City, tylko wybierze nas. Na dodatek ojciec holendra wypowiadał się, że nie przejdzie do żadnego angielskiego klubu, ani do realu bo jak powiedział - to zlepek gwiazd, ani do Barcelony. Żonie Robina również odpowiada Turyn, więc wszystko wskazuje na to, że to jego pozyskamy
Ja tam się ciesze, mimo słabych występów na EURO to widać było po poruszaniu się, że to nie jest piłkarz tylko do dostawiania nogi. RVP może zadecydować sam o wyniku a takich kreatywnych napastników potrzebujemy. Już widze ten duet Vucinic-Van Persie
świetnie by się uzupełniali a do tego te piłki Pirlo na Robina..czuje, że będzie miazga w LM
Druga sprawa to Robin nie zrobiłby chyba tego Wengerowi i całemu Arsenalowi i nie odchodziłby do City, tylko wybierze nas. Na dodatek ojciec holendra wypowiadał się, że nie przejdzie do żadnego angielskiego klubu, ani do realu bo jak powiedział - to zlepek gwiazd, ani do Barcelony. Żonie Robina również odpowiada Turyn, więc wszystko wskazuje na to, że to jego pozyskamy

- Kuben
- Juventino
jakku a mi wydaje się, że może chodzić o Damiano. Ostatnio pogrywa w reprezentacji Brazylii nie najgorzej mimo, że nie będzie tu wchodzić w rachubę Seba. Kto wie 

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Damião jeśli łaska, choć przypomniałeś mi o Destro - a w Genui szykują chyba niezłą pakę na derby. Byłby to jednak bardzo niekorzystny deal, patrząc z perspektywy Juve.
Tak jak wspomniał Filip, Jovetić to prawdopodobna opcja, a może ciągnie swój do swego i powstanie szalony plan Gio + €€€ = Torres. Di Matteo miałby kogoś, kto by mu makaron na uszy nawijał o gwarancji gry w podstawie
Skoro mówi się o kwotach w granicach 30-40 mln, to na miejscu Marotty dyskretnie wybadałbym jak ma się w Porto Hulk. W The Avengers zagrał poprawnie i bez kompleksów.
Tak jak wspomniał Filip, Jovetić to prawdopodobna opcja, a może ciągnie swój do swego i powstanie szalony plan Gio + €€€ = Torres. Di Matteo miałby kogoś, kto by mu makaron na uszy nawijał o gwarancji gry w podstawie

Skoro mówi się o kwotach w granicach 30-40 mln, to na miejscu Marotty dyskretnie wybadałbym jak ma się w Porto Hulk. W The Avengers zagrał poprawnie i bez kompleksów.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- francois
- Juventino
Torresjakku1 pisze:Pojawily sie plotki, ze zlozylismy oferte za jakiegos napastnika, ale nazwisko jest na razie zagadka. Wiemy jedynie, ze:
- To raczej nie jest Van Persie (ani Cavani). Niemniej chodzi raczej o "9".
- Jego nazwisko wczesniej juz bylo z nami laczone.
- Byc moze Giovinco zostanie wlaczony w ten transfer jako czesc zaplaty.
Jakies sugestie?; )

Jeśli u nas będzie grał tak jak w ostatnim meczu na Euro to jestem za

A co do dwójki z Udinese - potwierdzenia nie ma, więc zaczynają się spekulacje. Może faktycznie jest coś nie tak z Islą = cała transakcja bierze w łeb

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- babel113
- Juventino
Wiem, że to co piszą gazety trzeba traktować z dużym marginesem, ale tak w ramach ciekawostki wrzucam
http://www.corrieredellosport.it/euro_2 ... A8+la+Juve
:shock:
http://www.corrieredellosport.it/euro_2 ... A8+la+Juve
:shock:
Ty tam kopnij, a ja tam będę :-)
- PawSt
- Juventino
Potwierdzenia co do dwójki z Udinese nie ma bo był weekend. Jeśli już Juve daje na oficjalnej stronie że obaj są na testach to wszystkie formalności są ustalone i tylko pozostaje kwestia podpisania kontraktu. Myślę że dzisiaj albo jutro to się stanie.
Co do napadziora Torres chyba nie wchodzi w grę skoro ma to być nazwisko nie łączonej wcześniej z Juve. Torres, RVP i Cavani się przewijali. Pytanie co z Dzeko, bo to był raczej wymysł forumowej wyobraźni, nie przypominam sobie żeby w tym roku ktoś coś mowił o nim. Ja bym był zadowolony z takiej opcji. Lecz może być jeszcze ktoś inny, ale mówiąc szczerze żadne nazwisko godne uwagi mi nie przychodzi. Jeśli chodzi o Damiao, wszystko fajnie oby tylko nie okazał się Amaurim, ryzyko jest, ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa.
Cały czas czekam na oficjalne potwierdzenie Pogby i Verattiego, chyba że coś przegapiłem. Mercato się jeszcze nie zaczęło, a my znowu wyprzedziliśmy całą lige
Podoba mi się to, Marotta naprawdę z każdym kolejnym oknem transferowym mnie pozytywnie zaskakuje.
Co do napadziora Torres chyba nie wchodzi w grę skoro ma to być nazwisko nie łączonej wcześniej z Juve. Torres, RVP i Cavani się przewijali. Pytanie co z Dzeko, bo to był raczej wymysł forumowej wyobraźni, nie przypominam sobie żeby w tym roku ktoś coś mowił o nim. Ja bym był zadowolony z takiej opcji. Lecz może być jeszcze ktoś inny, ale mówiąc szczerze żadne nazwisko godne uwagi mi nie przychodzi. Jeśli chodzi o Damiao, wszystko fajnie oby tylko nie okazał się Amaurim, ryzyko jest, ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa.
Cały czas czekam na oficjalne potwierdzenie Pogby i Verattiego, chyba że coś przegapiłem. Mercato się jeszcze nie zaczęło, a my znowu wyprzedziliśmy całą lige

- pumex
- Juventino
Tradycyjnie, JOVETICjakku1 pisze:Pojawily sie plotki, ze zlozylismy oferte za jakiegos napastnika, ale nazwisko jest na razie zagadka. Wiemy jedynie, ze:
Jakies sugestie?; )
Tyle, że Giovinco ponoć jasno powiedział, że nie zamierza być częścią żadnej wymiany. To dla niego ujma.
Jakoś nie widzi mi się sprzedaż Melo do Bayernu, który całkiem niedawno mieszał nas z błotem i to tylko za 8mln.
Inter podobno za niedługo zgarnie Kolarova za całkiem nieduże pieniądze. Szkoda byłoby nie powalczyć.

- Pan Mietek
- Juventino
O czym Ty mówisz? Jak Wenger będzie chciał to powie, że chce za niego sto miliardów i nic Ci do tego. Nie napinaj się tak bo to żadne chamstwo. Szacunek dla piłkarza? Nie uważam, żeby trzymanie go w klubie było brakiem szacunku. Ma roczny kontrakt i granie na 100% dla Arsenalu do 30.06.2013 jest jego obowiązkiem. A to, że niektórym się wydaje, że kontrakt działa tylko w jedną stronę i piłkarz może sobie po prostu strzelić focha i zażądać transferu to inna sprawa. I to jest właśnie prawdziwe chamstwo i niehonorowe zachowanie.annihilator1988 pisze:Co się tyczy RVP, to uważam zachowanie Arsenalu za chamskie względem prawdziwych klubów i równoznaczne z brakiem szacunku dla piłkarza, który przez te wszystkie lata strzelał gole dla "Kanonierów". 38 mln euro za 29 latka z kończącym się kontraktem? Niech ####
Proszę Was, skończcie się podniecać Torresem. Ledwo co przypomniał sobie jak się gra w piłkę i sądzicie, że akurat teraz będą go chcieli sprzedać? :roll:
- Dolce Vita
- Juventino
Śmieszne są opinie ludzi, którzy twierdzą, że Torres zagrał dobry mecz na euro ostatnio to go kupmy. Ile razy można powtarzać, że Hiszpanie się do SerieA nie nadają? Może od razu ściągnijmy Crespo bo kiedyś świetnie grał w Lazio? Jeden mecz jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej, że sezon w Chelsea El Niño miał dość mizerny... Faktycznie, maszyna do strzelania bramek, która gwarantuje 25 bramek w sezonie :roll:
- minimav
- Juventino
No cóż, akurat co do Arsenalu to nie mogę się zgodzić - bo to nie właściciele są problemem a Wenger, który woli kupować młodych, utalentowanych niż zawodników gwarantujących podniesienie poziomu.blackadder pisze:Tonący brzytwy się chwyta. Wydawało się że po odejściu Fabregasa i Nasriego Arsenal zajmie miejsce poza pierwszą 4, ale klasa Van Persiego i słaba forma Chelsea pomogła. Światowej klasy zawodników zastępują tam co najwyżej dobrzy, teraz czołowym napastnikiem będzie Podolski.annihilator1988 pisze: Co się tyczy RVP, to uważam zachowanie Arsenalu za chamskie względem prawdziwych klubów i równoznaczne z brakiem szacunku dla piłkarza, który przez te wszystkie lata strzelał gole dla "Kanonierów". 38 mln euro za 29 latka z kończącym się kontraktem? Niech ####
Wengerowi trzeba oddać że i tak długo daje radę utrzymywać się w TOP4 mimo polityki właścicieli, którzy ze zdobywającego tytuły Arsenalu robią maszynkę do robienia pieniędzy. Trudno się dziwić kwocie jakiej wymagają Kanonierzy, klub ma w końcu generować zysk, kimś trzeba się wzmocnić, a w obecnym klimacie ekonomicznym w piłce znajdzie się jakiś Arab, albo klub na gwałt potrzebujący topowego napastnika( np. Juve), którzy mimo faktycznie wygórowanym wymaganiom finansowym będzie gotów usiąść do negocjacji.
Transfer za te pieniądze jest jednak zbyt ryzykowny. Ja na miejscu Marotty posłuchałbym się Bronzettiego i pocisnął Real o Higuaina.
Tez pomyslalem o Damiao gdy byla mowa o kims o kim "jakis czas temu pojawialy sie plotki laczace nas z tym zawodnikiem" - i szczerze mowiąc nie mialbym nic przeciwko

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tradycyjnie, SUAREZpumex pisze:Tradycyjnie, JOVETICjakku1 pisze:Pojawily sie plotki, ze zlozylismy oferte za jakiegos napastnika, ale nazwisko jest na razie zagadka. Wiemy jedynie, ze:
Jakies sugestie?; )![]()
No, ale niestety jakkson pisze, że "9". Nie przychodzi mi do głowy nikt poza Damiao i Igłą. Moje zdanie jest takie, że jeżeli Wengery i De Laurentiisy będą sobie krzyczały takie mega kwoty, to trzeba ściągnąć Sebę i Destro, a porządnie dopakować inne pozycje.
No i oczywiście cały czas liczę na ściągnięcie "Pirlo" lub "Vidala" na przyszły sezon.
- Pan Mietek
- Juventino
A nie wpadłeś na to, że Wenger realizuje wizję właścicieli? Poza tym, skoro go nie zwolnili przez 16 lat to najwyraźniej akceptują taką politykę transferową.minimav pisze:No cóż, akurat co do Arsenalu to nie mogę się zgodzić - bo to nie właściciele są problemem a Wenger, który woli kupować młodych, utalentowanych niż zawodników gwarantujących podniesienie poziomu
Nie rozumie.yanquez pisze:No i oczywiście cały czas liczę na ściągnięcie "Pirlo" lub "Vidala" na przyszły sezon.
P.S. Do konstrukcji wyjątkowych dorzuć Mishę

Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012, 09:32 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dolce Vita
- Juventino
Masz połowiczną rację. Właściciele traktują Arsenal jak maszynkę do robienia kasy i sprzedają każdego kto się wybije, ale Wenger nie jest do końca bez winy. Może gdyby bardziej postawił na swoim i stwierdził stanowczo, że chce zatrzymać graczy to inaczej by to wyglądało. Ale skoro jemu to nie przeszkadza...minimav pisze: No cóż, akurat co do Arsenalu to nie mogę się zgodzić - bo to nie właściciele są problemem a Wenger, który woli kupować młodych, utalentowanych niż zawodników gwarantujących podniesienie poziomu.
Szczerze powiedziawszy wolałbym jego niż Dzeko czy Higuaina. Ciekaw jestem bardzo jak ten zawodnik poradziłby sobie w Europie.minimav pisze:Tez pomyslalem o Damiao gdy byla mowa o kims o kim "jakis czas temu pojawialy sie plotki laczace nas z tym zawodnikiem" - i szczerze mowiąc nie mialbym nic przeciwko