Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 17:31

W lecie za Berardiego dostaliśmy 10 mln E od Sassuolo. 25 mln E za odkupienie ogranego zawodnika to nie są jakieś szałowe warunki, ale nie przesadzajmy w drugą stronę. Chcemy ogrywać młodych zawodników, nie mamy drużyny rezerw i kosztów związanych z jej utrzymywaniem to trzeba kombinować na inne sposoby i niestety za to płacić. Dobrze wiemy jak często kończą się darmowe wypożyczenia młodych zawodników bez profitów dla drugiej drużyny.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 20:39

Jakoś nie widzę jednocześnie transferów Cuadrado i Berardiego w lecie. Pomijając aspekt ekonomiczny, należy zauważyć, że obaj śmigają po prawej stronie. Do tego Cuadrado może grać też w 3-5-2, Włoch do tego ustawienia nijak nie pasuje. Natomiast w 4-3-3 miejsce jest tylko dla jednego. Ja stawiam na to, że będzie jednak Cuadrado, a utalentowany Włoch trafi gdzie indziej. Szkoda, bo od czasu Alexa na żadnego włoskiego napastnika tak nie liczyłem jak na Domenico.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 20:43

Też mi się wydaje, że wybraliśmy Cuadrado kosztem Berardiego. Nie ma miejsca dla nich 2 w podstawowej 11 a tylko takie obydwu interesuje.

Obrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 20:59

Cuadrado ma szybkie nogi, jest efektowny, ciężko mu odebrać piłkę, jednak za Berardim stoją konkretne liczby. To mógłby być skrzydłowy na lata. Ale nie będzie według mnie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:17

Nikt z Was nie pomyślał, że być może będziemy chcieli przerzucić Cuadrado na lewą stronę? Byłby tam w stanie grać - jest jednym z bardziej uniwersalnych zawodników i choć trudno przewidzieć, jak by to wyglądało od strony wrzutek, to mógłby częściej oddawać strzały. Berardiego nie odpuścimy, jestem pewien 100%. Niebawem się przekonamy, czy miałem rację. ;)

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:28

Oby mrozzi, oby, ale Draxlera też byłeś pewny :)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:30

Nie wierzę, że porzucimy ot tak Berardiego. Nie wierzę, że nie odbędzie z zespołem przyszłorocznego obozu przygotowawczego. Pamiętajcie, że Allegri też ma coś do powiedzenia, a młody Włoch prawdopodobnie śni mu się do dziś po nocach. ;) Zresztą jak to w ogóle brzmi?! Wybraliśmy Cuadrado ponad Berardiego? Toż to niedorzeczne. Cuadrado to dobry piłkarz, ale nie TOP i nic na to nie wskazuje, że zostanie Nim w najbliższym czasie. Berardi ma - jak na razie - wszystko, aby zostać gwiazdą. Zresztą przypomnijcie sobie, jak doszło do transferu Kolumbijczyka. Zgarnęliśmy go, bo była wielka okazja ku temu. To nie było tak, że potrzebowaliśmy prawo-skrzydłowego, rzuciliśmy monetą i wybraliśmy Juana.
Mrozzi też dobrze gada. Dlaczegoby nie spróbować go na lewej. Wiecie ile mógłby wywalczyć rzutów karnych tymi szybkimi nogami? :spiteful:

Obrazek
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:35

Odpuszczenie Berardiego byłoby gigantycznym błędem, to chyba jedyny ofensywny włoski talent, który może wejść na poziom topowy w tym momencie. Rozumiem wszystkie argumenty mówiące o braku drużyny rezerw i tak dalej, ale dla mnie to skandal, że za zawodnika, którego wyszperaliśmy gdy był jeszcze nikim musimy teraz płacić taką kasę.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:37

CavAllano pisze:Nikt z Was nie pomyślał, że być może będziemy chcieli przerzucić Cuadrado na lewą stronę? Byłby tam w stanie grać - jest jednym z bardziej uniwersalnych zawodników i choć trudno przewidzieć, jak by to wyglądało od strony wrzutek, to mógłby częściej oddawać strzały.
Tylko że strzelać to Cuadrado potrafi wszędzie, ale niekoniecznie w bramkę, schodzić woli do linii, a lewej nogi nie ma - więc z tymi wrzutkami byłoby gorzej. Fajnie, jakby się udało, ale raczej nierealne.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:40

Trochę za duży tłok nam się zrobi w ataku. Nic nie wskazuje na tą chwilę żeby ktoś z czwórki Zaza, Mandzu, Dybala, Morata miał nas opuścić. Może i transfer Cuadrado był typową okazją w stylu zezowatego, ale jednak chłop się sprawdził na tej prawej stronie i na lewej Allegri prędzej widziałby Morate niż Kolumbijczyka. Ale te wszystkie dywagacje są i tak zbyt przedwczesne, Zobaczymy co ostatecznie przyniesie sezon.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:45

Przecież Cuadrado grał u Montelli na lewym skrzydle i to wcale nie epizodycznie. Żeby było ciekawiej, to grał on lewoskrzydłowego w swojej najlepszej rundzie w życiu, podczas wiosny sezonu 13/14! Ani wcześniej, ani później aż tak świetnie nie grał. Nawet tutaj na forum ktoś wtedy opisywał niezwykłą uniwersalność Kolombijczyka, opisując jaką to ścieżkę przebył, od prawego obrońcy w Lecce po lewego skrzydłowego w 4-3-3 Montelli.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:46

pablo1503 pisze:Nie wierzę, że porzucimy ot tak Berardiego. Nie wierzę, że nie odbędzie z zespołem przyszłorocznego obozu przygotowawczego. Pamiętajcie, że Allegri też ma coś do powiedzenia, a młody Włoch prawdopodobnie śni mu się do dziś po nocach. ;) Zresztą jak to w ogóle brzmi?! Wybraliśmy Cuadrado ponad Berardiego?
No to się rozczarujesz ;)

W momencie kiedy wykupimy Cuadrado za 20-25mln Berardiego nie wykupimy w lecie, jestem pewny w 90 % , bo pozostanie nam cała prawa obrona i lewe skrzydło do uzupełnienia. A w styczniu jestem pewny na 100%, że Marotta nie wyda 20-25 mln, to brzmi jak si-fc.

Berardi wyląduje nie w Juve, wiem, że to boli, mnie też ogromnie ale już się z tym pogodziłem w momencie kiedy wiem, że na Cuadrado wydamy 25 mln w lecie ;)

Obrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 21:59

Niestety ale Marotta znów da ciała jak z Verrattim. Przykre to, ale w tym konkretnym przypadku jestem zmuszony przyznać mu rację. Skoro już przygotowuje ofertę wykupu Kolumbijczyka to wyklucza to tym samym transfer Berardiego. Jedyna "nadzieja" w tym, że Chelsea zmieni zdanie, kto wie może na Stamford nie będzie już Mourinho, po kiepskim sezonie Londyńczyków, albo Jose stwierdzi że Cuadrado jednak jest super hiper skrzydłowym.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 22:30

rufi8 pisze:Oby mrozzi, oby, ale Draxlera też byłeś pewny :)
Byłem pewny, bo prawda jest taka, że mieliśmy go dogranego. Trener Schalke sam po wszystkim przyznał, że Draxler chciał tylko do nas i mocno na ten transfer naciskał. W pewnym momencie jednak, gdy zintensyfikowaliśmy działania, Niemiec zaczął mieć obawy przed nową przygodą we Włoszech i stwierdził, że nie jest gotowy do przenosin do innego kraju - mówiąc kolokwialnie wymiękł i nie okazał się graczem dojrzałym. ;) Miałem żal tylko do momentu, w którym ta cała historia z rozterkami Juliana wypłynęła na wierzch.

Jeszcze słowo odnośnie sytuacji Berardiego. Zauważcie, że Cuadrado miał być, już zresztą w założeniach, okazją, z której po prostu musieliśmy skorzystać. W normalnych warunkach nie byłby do wyciągnięcia za mniej 30 mln, ale jego dramatyczna sytuacja w Chelsea sprawiła, że nagle transfer ten okazał się być możliwy do przeprowadzenia. Z jednej strony nie wierzę, że odpuścimy tak grającego Kolumbijczyka (mając go już u siebie; on sam też pewnie nie odpuści, mając na uwadze zaufanie Juventusu i fakt, że liga włoska po prostu mu leży), a z drugiej absolutnie nie wierzę w to, że pozwolimy odejść gdzie indziej takiej perełce, jaką jest niewątpliwie Włoch. Do dziś pamiętam słowa Nedveda, który w stanowczym tonie wypowiadał się o Berardim jako o naszej przyszłości. Nie wiem, co w zaistniałej sytuacji ma zamiar zrobić nasz zarząd, bo być może sam nie spodziewał się tak dobrej formy Cuadrado, ale pewnie coś wykombinuje. Żaden z nich nie zgodziłby się na ławkę, więc przerzucenie Cuadrado na lewą stronę jest jakimś scenariuszem.

Verrattiego już odpuściliśmy i do dzisiaj plujemy sobie w brodę - z Berardim tego błędu nie popełnimy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2015, 22:35

mrozzi proszę Cie nie opieraj się na słowach Nedveda z przed 5-6 miesięcy. Przecież wiesz, że to czcze gadanie ;). Jeśli Berardi dostanie 3-4 letni kontrakt na poziomie 2-2,5 mln euro od Juve a takie sam od np Liverpoolu, Bayernu, Manu na poziomie 4-5 mln to Ty i ja wiesz co wybierze Włoch ;) Tym bardziej, że jakiejś super miłosći nie przejawia do Juve z tego co wiemy. Nie mówię, że nie chcę do Juve czy nie lubi tego klubu ale KASA TO KASA. A on za rok będzie już miał 22 lata !

Obrazek
Zablokowany