Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 15:59

Problem w tym, że Brozović to nie jest ściema a całkim realne nazwisko bo: już kiedyś nas interesował i pytaliśmy Inter o niego, Inter niezbyt mocno raczej chce go zatrzymać a kibice to by go w ogóle chyba chętnie wywieźli na taczkach, lubimy interesy "last-minute made in Italy". Zresztą jeszcze w środku mercato na VS ktoś wrzucał newsa, że pomysł jego sprowadzenia istnieje podobny do dealu Hernanesa.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:02

Panowie i Panie trzymajcie się możliwe, że ściągniemy ADP :C

Alessandro Di Pardo, młodzian ze Spal.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:03

Zgadzam się z pumexem :)
szczypek pisze:1) wyrwaliśmy kozaka z Fiorentiny i kozaka z Bayernu, ale nie oceniajmy transferów pozytywnie, bo urfa ryzyko nieudanego transferu.
W Fiorentinie nie ma kozaków, a z Bayernu nie przyszedł Robben tylko Costa.

Niektórzy kozaczą nazywając kozakami piłkarzy, dzięki którym mercato kończy się oceną 6,5/10 i KOZACY, gdzie spokojnie można dać 9/10. Jaki kibic taki kozak można by rzec :prochno:
panlider pisze:Uważam też, że za Bonuca się po prostu nie dało wziąć więcej.
Oczywiście, że się dało. Dokładnie te same pieniądze, które otrzymaliśmy od Milanu + De Sciglio. Jedyne słuszne wyjście, ale Marotta wolał dorzucić się Chińczykom do budżetu.
Bukol87 pisze:Costa i Berna kozakami nie są, ale...
Schick i Keita kozakami są.
Wniosek: Marotta - amator, okienko 6/10.
Bajkopisarz Bukol ;)
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2017, 17:00 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:06

No i jest potwierdzenie od Agrestiego. Brozović to jest nazwisko w sprawie, którego coś się może wydarzyć. Zdecydowanie za to wyklucza i Cana i Andre Gomesa. Allegri ma ponoć pomysł spróbowania Pjacy na 9.

Di Marzio - kontuzja Khediry nie jest poważna.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:11

Wkurza mnie w tym obecnym Juventusie ciągłe wycieranie sobie gęby hasłami czy zdaniami, że tylko zwycięstwo się liczy, zwycięska mentalność jak nikt tego nie respektuje i w razie jakiegoś tam niepowodzenia nie ma reakcji. Już nie zwalam winy na dyrektora bo nie każdego da się sprowadzić, nie każdy chce i nie dla każdego Juventus to szczyt marzeń.
Ale ludzie...czy serio nie dało się nic zrobić z tą prawą obroną by sprowadzić tam zawodnika z prawdziwego zdarzenia?
Zawsze musi być jakiś brak i ten Juventus nie wygra tej cholernej LM nigdy jeśli ciągle będzie mu czegoś brakowało. Real praktycznie na każdej pozycji ma TOPa,a jest spora szansa, że u nas na prawej obronie będzie grał leszcz albo farbowany lis Spinazzola...ta wiem że jest prawo nożny ale co z tego? Zambrotta walił z obu nóg i w sumie grał wszędzie aż skończył na lewej...
W zeszłym sezonie brakowało skrzydeł...dobra...teraz są i co? Guzik...siedzą na ławce bo ta turbo taktyka Maxia jest tak skomplikowana, że trzeba chodzić na korki do piwnicy Leosia i się dokształcać. Ewidentnie taktyka jest tu problemem bo nie ważne kto gra...gra wygląda dokładnie tak samo...przeciwnik nie zostawia 20m wolnej przestrzeni? Podaj do Cuadrado, stań w miejscu i czekaj. Genoa chyba przez pół meczu gniotła nas na swojej połowie...ja wiem, że to początek sezonu, ale ci zawodnicy wyglądają jakby nie wiedzieli co mają grać, a skład niemal identyczny jak sezon temu. Dwóch jałowych jeźdźców bez głowy w ofensywie ma 2 przebłyski i jest z tego gol...ciul tam, że przez resztę meczu są bezużyteczni.
3 zawodników za których płacimy 100 mln siedzi na ławie.
Niech już działacze...piłkarze i bóg jeden wie kto jeszcze...niech przestaną pieprzyć jakie to zwycięstwo nie jest ważne/najważniejsze...wiem nie da się wygrać wszystkich meczy...to normalne, ale przynajmniej chciałbym widzieć, że chcą. Ciągle ten sam człapany styl...nawet Bentancur który jest w Turynie krótko w sparingach był żwawy i zrywny...już zaczyna się szwendać jak Pirlo.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:14

RICTOR pisze:No i jest potwierdzenie od Agrestiego. Brozović to jest nazwisko w sprawie, którego coś się może wydarzyć. Zdecydowanie za to wyklucza i Cana i Andre Gomesa. Allegri ma ponoć pomysł spróbowania Pjacy na 9.
Curva też podaje Brozo jako poważne nazwisko.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:16

No tak bo Curva Nord to nick Agrestiego na VS ;)

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:32

niech już ten następny dzień minie...brozovic...to brzmi niczym najgorszy koszmar...brakuje jeszcze drugiego odpadu z interu - miszcza nagatomo, i mamy problem z głowy...

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:35

Przez ostatnie 2 lata miałem takie 'guilty pleasure' w postaci dwóch zawodników. Niby talenty swego czasu mięli, grywali fajną piłkę, ale coś poszło nie tak. Jeden z nich już gra w Juventusie, De Sciglio, a drugi jest po raz kolejny z nami łączony. Chodzi mi oczywiście o Brozovicia. W teorii naprawdę dobry pomocnik, który łączy idealne dla b2b cechy. Miał swoje momenty w gorzej części Mediolanu, ale przez większość czasu był rozczarowaniem. Czy jest to spowodowane otoczeniem? Czy może błędnym ocenieniem jego talentu? Nie wiem.

Niemniej byłbym ukontentowany, gdyby Chorwat okazał się tegorocznym 'panic buy'. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że całe to szambo w Interze odebrało mu przyjemność z gry oraz opóźniło jego rozwój.

De Sciglio na razie nie zachwyca, ale liczę, że wróci na właściwe tory. :pray:

#Niepopularna opinia.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:35

Brozović może i nie byłby najgorszym wyborem, bo wiadomo jaki wewnętrzny bałagan panował w ostatnich sezonach w Interze i wydaje się, że dopiero teraz Spalletti będzie w stanie jakoś to ogarnąć. Niemniej Chorwat wciąż jest stosunkowo młody (niedługo skończy 25 lat), a zmiana otoczenia z dużą dozą prawdopodobieństwa wpłynęłaby na to, iż znów zacząłby prezentować grę godną jego talentu. Wszystko oczywiście zamyka się w kwestii potencjalnej ceny, bo według transfermarkt jest to 20 mln €, czyli w rzeczywistości 5 mln € za wypożyczenie + ewentualnie 20 mln € za wykup powinno być uczciwym rozwiązaniem (szczególnie, że ma podpisany kontrakt do 2021 roku).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 16:57

Logika oczadziałych z Juvepoland.
Costa i Berna kozakami nie są, ale...
Schick i Keita kozakami są.
Wniosek: Marotta - amator, okienko 6/10.
I staraj się tu człowieku prowadzić dyskusję na poziomie.

PS: Czy ktokolwiek z moderatorów może mnie poinformować za co dostałem drugą żółtą kartkę? Informacja o takowej karze na PW jest już passe? Pumex napiszesz mi co tym razem odwaliłeś? Sam sobie nawet kliknąłem niebieską.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 17:22

Chętnie zobaczę oceny innych transferów czołówki europejskiej przez forumowych wystawiaczy ocen. Jak wypada owe 6/1o na tle Realu, Napoli, City, BVB, Chelsea, Barcy, PSG, Bayernu. Kto zrobił lepsze mercato na powiedzmy 8/10, a kto gorsze na notę 4/10.
Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B, karty na stół.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 17:26

Trzeba być mocno nietrzeźwym, żeby dobrze oceniac to okienko.
Przed wszystkim transfery służa temu, żeby się wzmacniać, a nie stać w miejscu albo się osłabiać.
Czy dzisiejszy skład jako, szczególnie postawowa jedenastka jest lepszy od tego z Berlina?

Zreszta wystarczy powiedzieć, ze przed okienkiem byliśmy przez bukow wyceniani tuz za wielka trojka do wygrania LM, a po tym wspaniałym popisie jesteśmy dalej niż oba Manchestery(mniej więcej jak Chelsea), o PSG to nawet szkoda wspominać.
W Bonusie dostaliśmy szopke z Sampa/Lazio/Atalanta i zapewne solidny transfer last minute jutro:D
No ale czy pretensje należy kierowac do Marotty? Watpie, żeby to on decydowal o tym, ze kolejne marcato mamy do wydania tyle co nic. W sumie jak na te warunki Beppe radzi sobie calkiem ok, nie licząc palenia mostow z innymi klubami.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 17:27

Chyba dziś nie potwierdzimy Howedesa, bo Marotta w Mediolanie- Hotel Melià na konferencji dotyczącej piłki na świecie i roli dyrektora sportowego.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 17:31

Kiss pisze:Trzeba być mocno nietrzeźwym, żeby dobrze oceniac to okienko.
Przed wszystkim transfery służa temu, żeby się wzmacniać, a nie stać w miejscu albo się osłabiać.
Czy dzisiejszy skład jako, szczególnie postawowa jedenastka jest lepszy od tego z Berlina?
Pytanie czy już mamy podstawową 11-kę na ten sezon?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany