Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 18:46

Hernandez-Shaqiri?
Czyli nie ważne kto, ważne by tanio i dosyć dobry;/

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 18:53

Włochy w tym momencie to jest zaścianek, taka prawda.
Real kupił Garetha za 80/90 mln euro rok temu, teraz Rodrigueza i Falcao.
Barca podobnie.

Juve wypożycza 6,7 co roku i nawet za 17/18 mln euro nie mogą kupić.
Lipnie to wygląda, kiedyś były czasy...

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 18:54

Szczerzę wątpię, aby w tej chwili ktoś się zastanawiał czy Hernandez czy Shaqiri nie trzeba być wielkim ekspertem aby stwierdzić, że Szwajcar jest nam 10 razy bardziej potrzebny niż Hernandez. Tylko w przypadku fiasku rozmów z Bayernem wrócimy w ostatnich godzinach okienka do Chicharito, inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Fazio odszedł do Tottenhamu, ponoć Sevilla chciałaby w jego miejsce sciągnąć Ogbonnę. Jestem jak najbardziej za. W momencie przejścia na grę czwórką z tyłu, mamy aż nadmiar środkowych obrońców. Kielon, Bonu i Barza spokojnie na ten rok starczą, a jest jeszcze Cáceres i Marrone od biedy. Oczywiście szkoda, że zostałby sprzedany przed dostaniem prawdziwej szansy w Juve, ale jeżeli miałoby to nas przybliżyć do transferu Shaqiriego to długo bym się nie zastanawiał.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 19:08

i skończy się na Denisie z Atalanty mówie wam to ..... Teraz może zrozumiecie żę to Marotta a nie Conte chciał piłkarzy od nich jak to niektórzy upierdliwie twierdzą ze było odwrotnie

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 19:17

Denis w Atalancie 3 ostatnie sezony miał całkiem udane, 3x ponad 10 goli, zabierając im Denisa automatycznie umieścilibyśmy tam Boakye w pierwszym składzie:) Chicharito z opcja wykupu generujący kolejne koszty na następne mercato vs Denis za grosze?Chyba wolałbym Argentyńczyka.
Na Shaqiriego już straciłem nadzieje;/

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 19:48

AdiJuve pisze:Denis w Atalancie 3 ostatnie sezony miał całkiem udane, 3x ponad 10 goli, zabierając im Denisa automatycznie umieścilibyśmy tam Boakye w pierwszym składzie:) Chicharito z opcja wykupu generujący kolejne koszty na następne mercato vs Denis za grosze?Chyba wolałbym Argentyńczyka.
Przepraszam, ale ocknij się. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś. Jest jeszcze czas na skasowanie.

Paradoksalnie, dzisiaj brak informacji na temat Shaqiriego może być dobrym omenem. W wypożyczenie jestem jeszcze w stanie uwierzyć. Tym bardziej, że o takim samym dealu mówiło się w kontekście Falcao.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 20:14

gucio_juve pisze:
AdiJuve pisze:Denis w Atalancie 3 ostatnie sezony miał całkiem udane, 3x ponad 10 goli, zabierając im Denisa automatycznie umieścilibyśmy tam Boakye w pierwszym składzie:) Chicharito z opcja wykupu generujący kolejne koszty na następne mercato vs Denis za grosze?Chyba wolałbym Argentyńczyka.
Przepraszam, ale ocknij się. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś. Jest jeszcze czas na skasowanie.

Paradoksalnie, dzisiaj brak informacji na temat Shaqiriego może być dobrym omenem. W wypożyczenie jestem jeszcze w stanie uwierzyć. Tym bardziej, że o takim samym dealu mówiło się w kontekście Falcao.
Chodzi Ci o coś konkretnie?
Hernandez to żaden crack, nawet w kadrze Meksyku przegrał rywalizację z mało znanym rywalem. Mamy już 5 graczy do ataku, ściąganie 6, który nie będzie uzupełnieniem na ten sezon tylko inwestycja w przyszłe mercato może skutkować tym,ze za rok będzie trzeba robić na siłę miejsca dla Berardiego,Boakyego czy Gabbiadiniego. Mamy kilku zdolnych młodych graczy, dlatego jeżeli już bardzo chcą tego napastnika na szpicę to wolę po stokroć Denisa na rok niż Chicharito, który i tak przy Llorente miałby małe szanse na grę, a kasa na niego pójdzie nie mała.Hiszpan raczej nie zapomni jak się piłkę kopie a kontuzje go mijają szerokim łukiem. A jest jeszcze Morata,który swoją szansę musi dostać.No i oczywiście Tevez też spokojnie może grać na szpicy.
Po prostu dla mnie transfer kolejnej 9 to jest nieporozumienie, ale wolę żeby było to roczne,tanie nieporozumienie(Denis) niż długofalowe, drogie(Hernandez).
Jeżeli nie da się kupić Shaqiriego lub kogoś innego na pozycję cofniętego napastnika to lepiej zamknąć mercato.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 20:49

Hernandez jak by przyszedł to pewnie podobnie by się spisał jak Osvaldo.
Napewno nie wygryzłby duetu Llorente/Tevez.
Dlatego nie kumam po co oni szukają tego typu napastnika który coś tam kosztuje[a kasy nie mamy]
Brakuje nam wciąż finezji, przyszedł 18 latek Comann który bardzo fajnie sobie radzi ale on jest młody i nie liczmy że wybuchnie jak Messi, no bez przesady...

Mamy Llorent/Teveza/Morate i Giovinco
To wystarczy, w ostatecznośći może tam zagrać też Marchisio.
Jeżeli gralibyśmy 3 w ataku to jest za mało i Hernandez przyszedłby nadaremne.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 21:31

alessandro1977 pisze:Dziwisz się ? Wiadomo, że prawdopodobieństwo spieprzenia czegoś przez łysego jest znacznie większe od prawdopodobieństwa pomyślnego przez niego załatwienia sprawy...
Ja tam widzę więcej udanych transferów, a najlepszy dowód, że
Skibil pisze: piłkarze mają chęć do nas się przenosić (...) marka odzyskuje swoją pozycję i nie jest dla zawodników tylko jakimś tam klubikiem z Włoch.
- kogo to zasługa jak nie duetu Marotta-Paratici? (no Conte też swoje zrobił).
A czy Beppe kupuje zawodników którymi ktoś inny się interesuje, czy nie to mniej istotne do oceny efekty, bo po pierwsze nigdy do końca nie wiemy jakie były chęci innych klubów, a po drugie to, że zaklepuje zawodników zanim inni wejdą w negocjacje to tylko na plus (choć na dwoje babka wróżyła, bo na okazje na koniec okienka też Marotta zawsze czeka).
Powiem tak, jak Szwajcar pójdzie za 20 mln do Atletico to nie ma co narzekać, bo takiej kasy w tym momencie nie mamy (oczywiście można polemizować czy warto było wydawać 20 na Moratę, ale póki co tego transferu nie możemy ocenić na plus czy minus). Jak jednak pójdzie do Madrytu na wypożyczenie za 1 mln, to już można dyskutować czy przesraliśmy szansę...
pumex pisze:Jedni wątpią w przebojowość Marotty, inni są z zasady uprzedzeni do np. Ibrahimovicia, co nie, Adaś?
A tam uprzedzony od razu. Po prostu uważam, ze to pajac, megaloman niegodny do noszenia koszulki w biało-czarny pasiak, bo brak mu pokory, ale umiejętności technicznych mu nie odmawiam. :D Oj bo przypomnę do jakich zawodników ty jesteś uprzedzony. :naughty:

@AdiJuve - sory, ale Denis to była średnia opcja 2-3 sezony temu jak wystrzelił z formą i wtedy można by przełknąć, że przeszedł zamiast Anelki czy Bendtnera. Teraz sytuacja jest inna, chyba po to sprzedaliśmy Fabio i Vucinicia by na ich miejsce przyszli zawodnicy przynajmniej nie gorsi, a nie by się cofać.

Rzut oka na solojuve i:
http://www.solojuve.com/transfery/sky_b ... abiany.php - tradycyjnie kończymy mercato "przenosinami" Biabianiego do Juve :)
Z kolei Guarin ciągle myśli tylko o Juventusie http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... a_juve.php
Według La Gazzetty Conte powoła Toniego. To ciekawe, bo 3 lata temu młodszy Toni nie dostał u Conte szansy. Ale to tak na marginesie, bo to nie ten temat.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 21:45

http://www.solojuve.com/transfery/shaqi ... lichta.php
Myślę że to się dobrze skończy i zamkniemy całą transakcję (razem z wykupem) w 25 mln. Adekwatna kwota.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 22:27

naros pisze:http://www.solojuve.com/transfery/shaqi ... lichta.php
Myślę że to się dobrze skończy i zamkniemy całą transakcję (razem z wykupem) w 25 mln. Adekwatna kwota.
Treść artykułu z tym co napisałeś jakoś tak średnio korespondują ze sobą ;)

Pep dalej chce forsować Lahma na środku pomocy, kiedy MŚ dobitnie pokazały, gdzie jest miejsce niewysokiego Niemca? Bo innego powodu takiego rzekomego żądania nie widzę.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 22:54

@D@$ pisze:Oj bo przypomnę do jakich zawodników ty jesteś uprzedzony. :naughty:
Dnia by Ci zbrakło żeby wszystkich wymienić :P
Skibil pisze:Szukając pozytywów z naszego mercato, cieszy mnie fakt, że piłkarze mają chęć do nas się przenosić (o ile te doniesienia prasowe są faktem). Co prawda, może to brzmi śmiesznie, że Marotta miał porozumienia z Sanchezem, Moratą, Iturbe czy tym Szwajcarem o dziwnym nazwisku
Wobec tego tak pewnie będzie wyglądała linia pomocy i ataku Juventusu prezentowana przez realizatora na przedmeczowych grafikach :wink:

Obrazek

Poza tym im dłużej myślę o możliwości sprowadzenia np. Chicharito, im dłużej rozważam za i przeciw, tym bardziej taki transfer wydaje mi się absurdalny. Po to Marotta przez trzy miesiące negocjował zakup Moraty i ostatecznie uległ <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> warunkom transakcji, by na koniec okna dołożyć Hiszpanowi trzeciego, a może nawet i czwartego konkurenta do miejsca w składzie, który będzie pobierał niemałą pensję, toteż presja na jego sporą liczbę występów będzie spora?! This is logic!

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 23:31

pumex@
Marotta może niestety to zrobić;/
Ale nie rozumiem po co 2 zmienników dla Llorente?Na dobrą sprawę od sezonu 07/08 poza tym ostatnim w Bilbao gra zawsze ponad 30 meczy w samej lidze, raz mu się zdarzyło 38 w La Liga, zeszył sezon 34, 3 opuścił na początku i 1 już po zapewnieniu scudetto, 3 opuścił w LE. Kontuzję się go nie imają, więc wydać 10mln na drugiego zmiennika dla niego czym blokować Moratę, któremu trzeba dać szansę jest głupotą.Gdzie upchać takiego Chicharito?Nie mam pojęcia;/ Jak już Marotta musi tego wysuniętego napastnika, niech berze na sezon Denisa, tanio, doświadczony, zagra te kilka meczy w sezonie a za rok się zobaczy.Jest Boakye,Berardi,Gabbiadini czy Zaza, będzie w czym wybierać.Shaqiri albo ktoś jemu podobny, inaczej koniec mercato.Po odpadnięciu Napoli wpadło ekstra trochę kasy,która pewnie nie była przewidywana planując budżet,więc może jakieś szanse będą:)Choć Sky podaje,ze Bayern woła 6mln +25mln, to jednak spora przesada;/

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 23:41

Chodzi mi o:
AdiJuve pisze:Chicharito z opcja wykupu generujący kolejne koszty na następne mercato vs Denis za grosze?Chyba wolałbym Argentyńczyka.
Odpowiedź:
AdiJuve pisze:Jeżeli nie da się kupić Shaqiriego lub kogoś innego na pozycję cofniętego napastnika to lepiej zamknąć mercato.
Bild podał, że Bayern nie zamierza już nikogo sprzedawać.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 23:54

gucio_juve pisze:Chodzi mi o:
AdiJuve pisze:Chicharito z opcja wykupu generujący kolejne koszty na następne mercato vs Denis za grosze?Chyba wolałbym Argentyńczyka.
Odpowiedź:
AdiJuve pisze:Jeżeli nie da się kupić Shaqiriego lub kogoś innego na pozycję cofniętego napastnika to lepiej zamknąć mercato.
Bild podał, że Bayern nie zamierza już nikogo sprzedawać.
No trochę sprzeczność:)Ale chodziło mi o to,że jak się nie uda kupić Shaqiriego to lepiej kończyć a jak Marotta musi kogoś kupować to lepiej Denis na "chwilę" niż Chicharito:)

Zablokowany