Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Danielpiero
- Juventino
Jak dla mnie nasza pomoc wygląda bardzo średnio...
Khedira- niby bramek nastrzelał, ale nie biega- patrz końcówka sezonu i MŚ
Can- niewiadoma- ale Max na bank przynajmniej na początku będzie stawiał na Khedire
Matiudi- walczak, ale moim zdaniem jest średni technicznie... podanie/strzał
Pjanic- technicznie mega, ale znowu w obronie słabo
Sturaro-...
Markiz- ostatnio formę 3 lata temu...
Mam nadzieję, że zarząd tez to widzi.
Szkoda tego Vidala za 18 baniek do Barcy, gość dałby nam trochę jakości- bo w Pogbę i SMS nie wierzę
Can- niewiadoma- ale Max na bank przynajmniej na początku będzie stawiał na Khedire
Sturaro-...
Mam nadzieję, że zarząd tez to widzi.
Szkoda tego Vidala za 18 baniek do Barcy, gość dałby nam trochę jakości- bo w Pogbę i SMS nie wierzę
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ad Pjanic za Pogbe czy inne opcje. Boze, dla nas jakakolwiek wymiana włączająca Pjanica nie daje NIC. Każdy tylko nie Bośniak zrobi nam skok wzwyż, a nie w bok.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Szilgu
- Juventino
Dałbyś ostatnio ciągle kontuzjowanemu Vidalowi najwyższy kontrakt poza Ronaldo? On dostał 9mln euro NETTO. Czyli więcej niż Dybala.Danielpiero pisze: Szkoda tego Vidala za 18 baniek do Barcy, gość dałby nam trochę jakości- bo w Pogbę i SMS nie wierzę
Mamy rewelacyjną ławkę jeśli chodzi o pomoc. Tylko zawodnika do podstawy brakuje

Właściwie nasza pomoc wygląda jak Pjanić i cała reszta. Mamy Khedirę, Cana, Matuidiego, którzy prezentują podobny poziom. Jeden z nich w pomocy ok, ale dwóch... Trochę ta formacja odstaje od pozostałych.
Brakuje nam jednego topa do pomocy, ale nie można mieć wszystkiego.
- Osgiliath
- Juventino
to doskonałe podsumowanie naszego papierowego bogactwa w pomocy. Niby mamy topa, jakim jest Pjanic, niby mamy zwycięzcę MŚ Matuidiego, czy doświadczonego Samiego, ale jak się popatrzy dokładniej, to gdybyśmy zostawili Pjanicia i Cana to resztę spokojnie należałoby spieniężyć i przebudować pomoc. Z drugiej strony, jeśli mamy mieć sensowną rezerwę, to taki Benta nadaje się w sam raz, czy Matuidi albo Can, ale jak deszczu w tę susze brakuje tego topa do pierwszego składu (Cana tak nie liczę) i będzie to już drugie okienko, w którym łatamy tę pomoc interwencyjnie zamiast perspektywicznie ją wzmocnić, bo Matuidi i Can to takie właśnie zakupy z gatunku cena/jakość a nie jakość.Danielpiero pisze:Jak dla mnie nasza pomoc wygląda bardzo średnio...
Sturaro-...
Co więcej, za rok należałoby oczekiwać już zdecydowanych roszad w pomocy, ponieważ prócz Cana, Benty i Pjanicia reszta się postarzeje, więc na kolejne mercato o ile atak będzie miał spokój to (znów) pomoc będzie głównym tematem do wzmocnienia, a dodatkowo tylko środek obrony imo wymagałby wzmocnienia przy odpaleniu Benatii i pożegnaniu Barzy.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2018, 09:32 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamil-8853
- Juventino
Nie wiem czemu panuje tutaj taka negatywna atmosfera dotycząca naszego mercato, Za jedyny minus można uznać jedynie odejście Asy i zastąpienie go Spinazzola. Wzmocniliśmy każdą formację pozbywając się rezerwowego a w jego miejsce pozyskaliśmy zawodnika gotowego do gry w pierwszym składzie.
Co do naszej "papierowej pomocy" - Wielu z was zapomniało chyba o Rodrigo, poza tym wciąż jest Markiz który może odpalić. Posiadamy na ten moment 6 pomocników wysokiej klasy a z przodu Coste czy Dybale którzy również przecież biorą na siebie ciężar gry i rozgrywanie. Mercato spokojnie może się kończyć.
Co do naszej "papierowej pomocy" - Wielu z was zapomniało chyba o Rodrigo, poza tym wciąż jest Markiz który może odpalić. Posiadamy na ten moment 6 pomocników wysokiej klasy a z przodu Coste czy Dybale którzy również przecież biorą na siebie ciężar gry i rozgrywanie. Mercato spokojnie może się kończyć.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Poszukam, generalnie gdzieś na fcbarca.com się przewijała taka informacja. 4,5 netto to bardzo mało, jeżeli to by się okazało prawdą. Postaram się poszukać i wrzucić link na forum.
Tu coś mam, wychodzi 165 000 funtów / tygodniowo.
https://www.totalsportek.com/money/barc ... -salaries/
Jeżeli to kwoty netto, wychodzi 9 baniek.
Tu coś mam, wychodzi 165 000 funtów / tygodniowo.
https://www.totalsportek.com/money/barc ... -salaries/
Jeżeli to kwoty netto, wychodzi 9 baniek.
- Hubson
- Juventino
W Hiszpani podawane są zarobki brutto. Podatek to około 50% z tego co gdzies kiedyś czytałem. Wiec by się zgadzało 9brutto, 4,5nettoSzikit pisze:Wszędzie na stronach podawali 9mln netto. Jeśli masz linki to zarzućtowalski pisze:Z tego co pisali na forum Barcy, to 4,5 netto.

- Tony Montana
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Pjaca wypożyczony z opcją wykupu... Myślałem, że ten wykup będzie obowiązkowy ::/:
- Osgiliath
- Juventino
Zawsze możesz trzymać kciuki za to, by dobrze grał, wtedy Viola może go wykupi i się nam kwota zakupu powinna zwrócić, mniej więcejTony Montana pisze:Pjaca wypożyczony z opcją wykupu... Myślałem, że ten wykup będzie obowiązkowy ::/:

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pjaca to wpadka, daliśmy 20 baniek za gościa, który nic nie gra.Tony Montana pisze:Pjaca wypożyczony z opcją wykupu... Myślałem, że ten wykup będzie obowiązkowy ::/:
To sukces, że ktokolwiek poważny go chce, ale przeczuwam kolejny sezon ławkowania.
- Tony Montana
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
No jeśli będzie kolejny sezon ławkowania jak piszesz to żaden to sukces, ponieważ go nie wykupią... Dlatego właśnie liczyłem na obowiązek wykupu ::/:Garreat pisze:Pjaca to wpadka, daliśmy 20 baniek za gościa, który nic nie gra.Tony Montana pisze:Pjaca wypożyczony z opcją wykupu... Myślałem, że ten wykup będzie obowiązkowy ::/:
To sukces, że ktokolwiek poważny go chce, ale przeczuwam kolejny sezon ławkowania.
Trzeba być naiwnym, żeby liczyć, że Viola będzie jakoś bardzo inwestować minuty na boisku w rozwój gościa, zapłaci 20 melonów tylko po to, żeby później przyszedł sobie Juventus i zabrał go z powrotem za 26 mln.
Ot będzie wymiatał to będzie grał, ponieważ będzie potrzebny. Jeśli nie będzie tam kozakiem to Viola będzie wolała inwestować w swoich zawodników.
- ballack13
- Juventino
za poprzednie pol sezonu chyba tez nam cos zaplacili, teraz także wiec nie ma tak źle, przecież za darmo go nie sprzedamyTony Montana pisze:No jeśli będzie kolejny sezon ławkowania jak piszesz to żaden to sukces, ponieważ go nie wykupią... Dlatego właśnie liczyłem na obowiązek wykupu ::/:Garreat pisze:Pjaca to wpadka, daliśmy 20 baniek za gościa, który nic nie gra.Tony Montana pisze:Pjaca wypożyczony z opcją wykupu... Myślałem, że ten wykup będzie obowiązkowy ::/:
Trzeba być naiwnym, żeby liczyć, że Viola będzie jakoś bardzo inwestować minuty na boisku w rozwój gościa, zapłaci 20 melonów tylko po to, żeby później przyszedł sobie Juventus i zabrał go z powrotem za 26 mln.
Ot będzie wymiatał to będzie grał, ponieważ będzie potrzebny. Jeśli nie będzie tam kozakiem to Viola będzie wolała inwestować w swoich zawodników.
ważne żeby zaczął coś grac, przy wypożyczeniach to nie jest tak ze przychodzi Beppe do Violi i mowi macie go wypożyczyć i płacić
jakiś tam cel Viola w nim ma wiec zobaczymy
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Osgiliath pisze:Zawsze możesz trzymać kciuki za to, by dobrze grał, wtedy Viola może go wykupi i się nam kwota zakupu powinna zwrócić, mniej więcejTony Montana pisze:Pjaca wypożyczony z opcją wykupu... Myślałem, że ten wykup będzie obowiązkowy ::/:a jeśli mamy mieć tam opcję wobec Chiesy na przyszłość, jak mówiły plotki, to wolę, aby było jak jest.
Corriere Torino pisało, że załatwiamy sobie też na przyszłość pierwszeństwo jeśli chodzi o Milenkovicia.