Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 15:15

Niestety musimy pogodzić się z z tym, że Juve to jedynie odskocznia dla zawodników, którzy mogą stać się topami...zeszły sezon był wyjątkiem i nieprędko podobny się powtórzy...Juve wychowuje, ogrywa, szlifuje diamenty, które następnie uciekają tam gdzie lepsze zarobki i możliwość gry o najwyższe cele...
Osobiście byłem optymistą bo jednak Juve coś pokazało ale tak na chłodno analizując całą tą sytuację, wygląda na to, że nadal jesteśmy zapleczem...

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 15:23

Niby to strona fanów Juventusu ale w jednym temacie czytam, że o napastniku pokroju Lewandowskiego możemy marzyć, teraz, że jesteśmy odskocznią dla zawodników i nie mamy co liczyć na to, że powtórzymy dobre występy w Europie...
Moim zdaniem stać nas na sukcesy i sprowadzanie dobrych piłkarzy. Zastąpić Pogbę mając 80 milionów to też nie jest zadanie nie do wykonania, szczególnie, że na razie nie zagrał on jeszcze równego, dobrego sezonu. Co do Moraty moim zdaniem zostanie u nas bo wie, że tu może grać i budować swoje nazwisko oraz, że grając tutaj ma duże szanse na powołanie do reprezentacji.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 16:31

Arbuzini pisze: a w Milanie się nie sprawdził
No nie wiem, aż tak go nie obserwowałem, ale pamiętam że był czas, kiedy jak wchodziłem na strony Milanu, to podstawowym problemem kibiców nie było narzekanie na kominy płacowe Berlu, okropnego nosa transferowego Galla, albo kolejnych legend, których próbuje się wrzucać w rolę trenera, ale właśnie "czemu znowu nie gra Saponara, przecież to nasza przyszłość!". A że Ricky nie za bardzo poradził sobie w tym burdelu, który przez ostatnie lata panował w Milanie... cóż, nie on pierwszy i nie ostatni nie może się odnaleźć, kiedy wszystko dookoła nawala.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2015, 16:39

http://www.meczyki.pl/image_upload/imag ... 2720.jpg?1
Teixeira świetny sezon póki co, szkoda że Marotta nie działał coś więcej w jego sprawie bo to kozak na miarę Costy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2015, 17:48

Principino pisze:http://www.meczyki.pl/image_upload/imag ... 2720.jpg?1
Teixeira świetny sezon póki co, szkoda że Marotta nie działał coś więcej w jego sprawie bo to kozak na miarę Costy.
A ja polecam zwrocic uwage na pozycje numer 4, czyli Alwara El-Ghaziego. To w chwili obecnej, przynajmniej moim zdaniem, najbardziej rokujacy pilkarz z ligi holenderskiej. W zeszlym roku gral mocno w kratke, jednak juz wtedy bylo widac przeblyski swietnej gry. Ten sezon rozpoczal imponujaco. Nie chce strzelac i wrozyc z fusow, ale chlopak ma predyspozycje do tego, aby byc kolejna wielka gwiazda z Eredivisie, na miare Suareza czy Zlatana.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2015, 20:59

jakku1 pisze:
Principino pisze:http://www.meczyki.pl/image_upload/imag ... 2720.jpg?1
A ja polecam zwrocic uwage na pozycje numer 4, czyli Alwara El-Ghaziego. To w chwili obecnej, przynajmniej moim zdaniem, najbardziej rokujacy pilkarz z ligi holenderskiej. W zeszlym roku gral mocno w kratke, jednak juz wtedy bylo widac przeblyski swietnej gry. Ten sezon rozpoczal imponujaco. Nie chce strzelac i wrozyc z fusow, ale chlopak ma predyspozycje do tego, aby byc kolejna wielka gwiazda z Eredivisie, na miare Suareza czy Zlatana.
też się jaram ElGhazim, ale czy on jest do wyciągnięcia? Na pewno ktoś z PL się po niego zlosi, jeśli się pospieszymy. Chłopak i sam strzela i asystuje. na pewno warto rozwazyć jego jako opcję. Do tego dzieki holenderskiemu obywatelstwu nie blokowałbym nam innych ruchów.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2015, 21:26

Widzieliśćie co robi Coman? jakie ma statystyki w Bayernie? coś ten nasz treneiro nie wykazał się zbytnio.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2015, 21:41

Widzieliśćie co robi Coman? jakie ma statystyki w Bayernie? coś ten nasz treneiro nie wykazał się zbytnio.
imo wystawianie go na pozycji napastnika gdzie miał grać tyłem do bramki to był wielki błąd, na skrzydle by hasał jak sarenka (co właśnie robi w Bayernie)

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2015, 22:22

skłrzydła Coman, Cuadraro a w ataku Mandzukic czy Morata, za nim Dybala?
w środku Pogba - Marchisio, obrona wiadomo? miało by to sens... ale niestety, mamy kreatora bramek (swoich) Hernanesa

Ja za brazola już dziękuję, obydwie bramki jego - w pierwszej wspaniale trzymał Insigne.

Pomoc złóżmy z Leminy - Pogby - Sturaro, gdzie Pogba będzie centralną postacią - nie ma innego wyjścia. Hernanes to pomyłka.

Brak treqa już nam się odbija czkawką, a to dopiero początek, do tego brak wystawiania Dybali, który jako jedyny coś tam robi z przodu to nieporozumienie. Nie ma kto kreowac gry...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 07:28

Coman bywał wystawiany na skrzydle w Juventusie, lecz jest pewna różnica w ustawianiu linii defensywnych w Serie A i Bundeslidze. Nawet czołowe drużyny w fazie defensywnej czekają blisko pola karnego, przez co niewiele Coman mógł zazwyczaj jedynie dorzucać piłkę. Więcej miejsca jest przy kontratakach. Amen. Temat o Comanie jest w innym miejscu.

PS. Jestem pewien że można było lepiej go poprowadzić w Juve, ale nie można Maxowi zarzucić, że w niego nie wierzył, a Coman zdradził jego zaufanie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 09:03

Jak śmiecie krytykować Hernanesa ? Przecież to nasza wisienka na torcie... :mad2:
sebastian, D-Rose, gucio_juve zjedzą Was i zwyzywają...znalazłoby się kilku bo wystarczy cofnąć się o 20 stron w tym wątku gdzie hejtowali mnie za to i wyzywali, że podważam cudowny zakup Marotty za 11 mln...

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 11:15

Nie ogarniam Was ludzie tutaj... najpierw 3/4 jak nie więcej chciały by Coman odszedl bo krnąbrny bo ma wielkie ego bo nic nie pokazal a teraz placz, ze idzie mu w Bayernie, zaraz będą placze ze Giovinco robi karierę w MLS... Teraz Saponara <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a wczesniej wyszydzany, podobnie z Maxem i Marottą, najpierw bogowie a teraz smieci... Wasze zachowanie ( nie chce wszystkich pakowac do jednego wora, ale jak czytam te placze lamenty sezonowców i innych to mnie osobiście już bierze na wymioty czytając co troche lament narzekanie, zwalnianie Maxa zarzadu i wszystkich do okoła) przypomina trochę to chorągiew powiewająca na wietrze...

Juve, storia di un grande amore
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 11:22

A czy przypadkiem nie Ty jesteś jednym z sezonowców ? Dołączyłeś tutaj w 2013 roku kiedy Juve było na topie ?
Czy Ty nie byłeś jednym z tych, którzy uważali transfer Hernanesa za dobre posunięcie ? Mam pewność, że tak ale nie obchodzi mnie bo każdy ma prawo do własnego zdania...
Marotta zdjął z interu balast za 11 milionów czyli zrobił dokładnie to co Milan, kiedy zdejmował z nas balast w postaci Matriego a my wówczas wyszydzaliśmy ich za to posunięcie...

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 11:39

Przypuszczam ze Juve kibicuje dłuzej niz Ty ale nie chce sie licytowac :D Co do Hernanesa pisalem, aby zobaczyc dać czas... no ale coz skoro wiesz lepiej, może zdjelismy balast moze nie zagral raptem kilka spotkań przyszedł ostatniego dnia mercato... no cóż... niech będzie że jestem sezonowcem :D

Juve, storia di un grande amore
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 11:57

Też nie będę się licytował ale ja od 85 roku...to jest jednak nieistotne tylko zanim kogoś zwiesz sezonowcem to się zastanów...
Najlepiej nazwać kogoś sezonowcem ale pewnych zachowań nie kapuję...krytykuję transfer Hernanesa - hejt, krytykuję potencjalny transfer Draxlera - hejt...jak piszę, że moim marzeniem jest Calhanoglu - krytyka...i tak w kółko jak by człowiek nie miał prawa mieć swojego zdania...nie pisałem nigdy o zawodnikach nierealnych jak niektórzy...moim cichym marzeniem był Isco i do tego się przyznaję. Nie sądzę jednak aby był to dla nas transfer nierealny...fakt - mocna stroną Hernanesa sa stałe fragment gry ale jak zobaczyłem z Frosinone, że wolnego wykonuje Pogba, który nie ma o tym pojęcia to padłem na klatę...o wolnych Bonu już nic nie napiszę przez szacunek do niego ale na boisku był jeszcze Dybala... ;)
Ostatnio zmieniony 29 września 2015, 12:03 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany