Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 21:20

Ja tam akurat zgadzam się z Pumexem, że Cancelo może w ważniejszych spotkaniach nie występować. Tak jak nie występował Sandro na początku przygody z Juve lub nawet w zeszłym sezonie, gdzie gdy trzeba było "bronić" grał Asamoah. Bardziej wyobrażam sobie, że będzie grał w 352 lub 343 (Bonucci, Benatia, Chiellini - Cancelo, Sandro - Pjanic, Can - Dybala, Ronaldo, Costa)

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 21:24

Profesor pisze:Panowie, chyba żartujecie z tym Cancelo. Wszystko można zrozumieć ale w jaki sposób miałby nie grać od razu za MDS? W czym on jest lepszy? Oglądałem sparing z Benfiką, Cancelo grał bardzo pewnie w obronie, co najmniej jak Sandro. W ofensywie to już mega różnica. Przecież to był najlepszy zawodnik sparingów.

MDS natomiast ma mega problem z koncentracją, takie błędy mu się przytrafiają że hoho, Barza jak gra to tak samo na boku ma problemy przez spadek szybkościowy, Cuadrado jest cienki w obronie i to bardzo, z przodu nie przewidywalny ale z tyłu jeszcze bardziej.

Cancelo musi się od początku zgrywać, nie ma innej opcji, on będzie robił mega przewagę z przodu a w obronie to poziom Sandro póki co.
Parę osób tutaj żartowało, że Allegri będzie stawiał na De Sciglio, Khedirę i Mandzukica, sadzając Cancelo, E.Cana i D.Costę. Niestety, ale to może być prawda.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 21:36

dawid91 pisze:Wymiana Cuadrado->Sergiej i tak będzie wymuszała sprzedaż oprócz Sturaro jeszcze jednego ŚP
Taka wymiana dałaby nam przede wszystkim podstawowego środkowego pomocnika za rezerwowego skrzydłowego. Dopłata duża, ale my jako kibice nie powinniśmy zbytniej uwagi przykładać do kwot transferowych jeśli nie zaburzają one prawidłowego funkcjonowania drużyny.

Z pomocy nikogo nie trzeba sprzedawać, bo na lewym skrzydle może grać Matuidi, a rola Khediry powinna ograniczać się do bycia jokerem.

Co do metryki Cuadrado to nawet nie o wiek chodzi, a o styl. Zwyczajnie tacy zawodnicy z wiekiem szybko tracą formę, choć przed nim jeszcze 2 sezony dobrej gry. W sam raz żeby dla Lazio był atrakcyjnym zawodnikiem.

Połatać na bokach lub skrzydłach zawsze możemy w zimie.
Poulinho pisze:Tak jak nie występował Sandro na początku przygody z Juve lub nawet w zeszłym sezonie, gdzie gdy trzeba było "bronić" grał Asamoah
Upodobania Maksa to jedno, ale trzeba pamiętać o słabszej formie Sandro, która na przestrzeni sezonu objawiała się głównie w mniejszej pewności podczas bronienia. Poza tym przy tak słabym środku pola rezygnowanie z ofensywnych bocznych obrońców miało sens. Pjanic-Can-SMS to raz inna jakość, a dwa po prostu więcej chłopa w środku, którzy mają pojęcie o bronieniu.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 22:01

Na Twitterze głosy, że insiderzy Milanu wieszczą piątkową bombę transferową, na którą jeszcze niedawno był 1% szans.

Jednocześnie u buków najmniejszy kurs na nowy klub SMS'a (o ile odejdzie) na... Milan.

:think:

Nie powiem, zapiekłoby tu i ówdzie...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 22:07

Lotito oddający swojego najlepszego zawodnika na wypożyczenie z opcja wykupu, do drużyny, z która mogą rywalizować o CL/LE.
Ciekawe skąd Milan wziąłby kasę na wykup Higuaina i SMS w przypadku braku awansu do europejskich pucharów. Nie widzę tez żadnego interesu dla Sergeja w takim transferze.

Mówi się o Bakayoko w kontekście Milanu i to może być ta bomba.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 22:10

wojczech7 pisze:Na Twitterze głosy, że insiderzy Milanu wieszczą piątkową bombę transferową, na którą jeszcze niedawno był 1% szans.

Jednocześnie u buków najmniejszy kurs na nowy klub SMS'a (o ile odejdzie) na... Milan.

:think:

Nie powiem, zapiekłoby tu i ówdzie...
Szczena by mi opadly i gul wyskoczyl.

Cuadrado jest nam potrzebny jako rezerwowy PO, dopoki Spina sie nie wykuruje. Chyba nie chcemy ogladac tam Barzy :-)

Szkoda by bylo gdyby nie przyszedl juz zaden kozak do pomocy. Moze cos pokombinuje Marotta z wypozyczeniem SMSa

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 22:13

Obecny Milan po poprzednim okienku na kredyt kupując Savicia po prostu równa FFP z ziemią, przebija nawet wyczyny PSG. Przecież oni byli karnie wykluczeni z LE, tylko zmiana właściciela im pomogła. Swoją drogą widać jednak chęć wydawania ogromnej kasy w Italii, co sumie patrząc w przeszłość nie dziwi.

Co do Juve to ja bym Juana nie ruszał, Dybala ma wahania, Berna to duża zagadka, poprzedni sezon przeciętny. Cuadrado był lepszy. W tej chwili jest 6 graczy stricte ofensywnych co wg mnie jest ilością w miarę optymalną, choć patrząc przez pryzmat kontuzji to może nawet gdzieś brakować, ale są wtedy Cancelo i Alex Sandro mogący zagrać wyżej.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 22:25

Mam nadzieje ze opchniemy wkoncu sturaro, niech idzie za 15mln aby tylko go spieniezyc,

Milan flirtuje z SMS i Bakayoko, dziwi mnie, po pierwsze czemu Bakayoko skoro maja Kessiego...dwa skad kasa na SMS? z 15 mln za Kalinica ??

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 22:28

Crunny pisze:
Profesor pisze:Panowie, chyba żartujecie z tym Cancelo. Wszystko można zrozumieć ale w jaki sposób miałby nie grać od razu za MDS? W czym on jest lepszy? Oglądałem sparing z Benfiką, Cancelo grał bardzo pewnie w obronie, co najmniej jak Sandro. W ofensywie to już mega różnica. Przecież to był najlepszy zawodnik sparingów.

MDS natomiast ma mega problem z koncentracją, takie błędy mu się przytrafiają że hoho, Barza jak gra to tak samo na boku ma problemy przez spadek szybkościowy, Cuadrado jest cienki w obronie i to bardzo, z przodu nie przewidywalny ale z tyłu jeszcze bardziej.

Cancelo musi się od początku zgrywać, nie ma innej opcji, on będzie robił mega przewagę z przodu a w obronie to poziom Sandro póki co.
Parę osób tutaj żartowało, że Allegri będzie stawiał na De Sciglio, Khedirę i Mandzukica, sadzając Cancelo, E.Cana i D.Costę. Niestety, ale to może być prawda.
Khedirą i Mandzu to wiadomo, natomiast Cancelo powinien, po zdaniu testu z topografii kibli w Vivino (1 termin pewnie polowa października), jednak zadomowic sie w 1 składzie.

Ogólnie po obejrzeniu sparingów robię sobie wielkie nadzieje co do wpływu Cancelo na grę. Wiem, że Mandzu i tak zostanie w 1 jedenastce, a ofensywny prawy obrońca generuje dużo dosrodkowań, więc może chociaż bramki będą jakiś z tego, choć wiadomo że z Mandzu i Khedirą w skladzie można zapomnieć o szybkiej, nowoczesniej, ofensywnej grze.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2018, 07:04

Jak Barcy uda się wyciągnąć Pogbe, a Milanowi SMS to będzie niesmacznie.
Z całym szacunkiem ale SMS zrobi krok w bok.

Co ten Nedved miał na mysli.

Agresti jedno, ale wydaje mi się ze Nedved nie robił by z ludzi głupich. Chyba ze ten wywiad to fake

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2018, 07:25

Nie wiem skąd miałby wziąć Milan pieniądze na SMSa, ale kto wie? To okienko udowadnia, że niemożliwe nie istnieje. U nas jeśli nikt już ważny nie odejdzie, to i tak będę ukontentowany (jedyną skazą zostanie dla mnie ta transakcja z Milanem, no ale jakoś się z tym już pomału pogodziłem).

Co do Cancelo to naprawdę wierzycie, że wskoczy z miejsca do pierwszego składu? :prochno: Przecież to Maks nas ciągle trenuje, podobnie z Canem. Ja będę szczerze zdziwiony jeśli tak by się stało, ale oby.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2018, 08:09

inter w ogóle nie sprzedaje praktycznie, cały trzon zostaje a ściągają na potęgę. W Pogbę nigdy nie wierzyłem ale gdyby Milanowi faktycznie udało ściągnąć się SMSa to miałbym ból dupy. A czy Barca ściągnie Pogbę to już mnie to lata. Ja się pogodziłem z tym, że już nikt istotny nie przyjdzie bo faktycznie to już nie ten czas. Niejednokrotnie w sierpniu czekaliśmy na grube nazwisko a dostawaliśmy ochłap po kosztach. Uważam, że na papierze nasza pomoc nie jest zła choć ten Sturaro i Matuidi kłują mnie niemiłosiernie. Jeżeli SMS zawita do któregoś z mediolańskiego klubu to już będziemy mieli do niego wrota zamknięte na dobre.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2018, 08:26

Skończcie już z Sergejem i Milanem. Lotito wypowiedział się na temat całej sytuacji i stwierdził, ze SMS jest wart więcej niż Pogba, a formuła wypozyczenie + obowiązek/możliwość wykupu go nie interesują. To chyba tyle na temat możliwości mediolańczyków.

Dla nas najlepiej by Serb pozostał na kolejny rok w Lazio. Zobaczymy czy będzie powtarzalny, a za rok możemy próbować ściągnąć go do nas.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2018, 08:33

Daily Mirror : Pjanić i hajs oferowany za Pogbę. Wrzucam tutaj bo to shit jakich mało :D

Obrazek
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2018, 08:47

Lypsky pisze:Skończcie już z Sergejem i Milanem. Lotito wypowiedział się na temat całej sytuacji i stwierdził, ze SMS jest wart więcej niż Pogba, a formuła wypozyczenie + obowiązek/możliwość wykupu go nie interesują. To chyba tyle na temat możliwości mediolańczyków.

Dla nas najlepiej by Serb pozostał na kolejny rok w Lazio. Zobaczymy czy będzie powtarzalny, a za rok możemy próbować ściągnąć go do nas.
Ja tylko przypominam że jak w przyszłe okienko wszystkie kluby do których wypożyczyliśmy zawodników zdecydują się na wykup to w sumie otrzymamy ok 84mln.

To już dobra sumka na starcie, zarząd ma rok na pomyślenie kto wzmocni środek w miejsce mających swoje lata Khedira, Matuidi, Marchisio.
Nawet jakby Bentancur miał sezon życia na co nie liczę bo Allegri woli stawiać na "doświadczonych" to za rok Pjanic 29lat.
Teoretycznie można by przyjąć że za 3lata poza Bentancurem nie będzie już nikogo z naszych obecnych środkowych pomocników.

Zablokowany