Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 01:28

Może typowo defensywnymi zawodnikami nagle by się nie stali, ale nie byliby też tak skutecznymi zawodnikami ofensywnymi. Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć czemu Max, nazywany przez niektórych geniuszem, rozumie, że nawet najlepszym obrońcom trzeba pomóc i uczy piłkarzy schematów defensywnych tak, że później piłkarze z innych formacji faktycznie pomagają obrońcom, ale nie potrafi zrozumieć, że tak samo pomóc trzeba zawodnikom ofensywnym? Nawet na Messiego i Ronaldo trzeba grać żeby mogli oni wykręcać te swoje kosmiczne statystyki. Tymczasem u nas trener wychodzi z założenia, że zero z tyłu to rzecz najważniejsza a z przodu to jesteście tacy świetni, że sami coś strzelicie. Schematów ofensywnych u nas nie ma. Od 4 sezonów. Jak widać ani Dybala ani Costa, Berna czy Cuadrado nie są na tyle świetni żeby zawsze sami coś wymyślali i wygrywali mecz. Higuain u nas nie świeci tak jak w Neapolu. Jednak to wszystko są piłkarze, którzy są wystarczająco dobrzy, że przy odrobinie pomocy w postaci przećwiczonych zagrań, są w stanie ogrywać nawet Real czy Barcę. I nie miałbym nic przeciwko temu by nawet Max został i zmienił coś w tej materii, ale zwyczajnie już nie wierzę, że jego na taką zmianę stać i stąd jestem za zmianami.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 11:52

Brat SMS'a dla GdS:
Mam nadzieję, że Siergiej przejdzie do Juve bo moglibyśmy być w jednym mieście. :D

Gontar

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 13:11

Ja mam nadzieje, że ani Dybala ani Higuain nie odejdzie.Dużo osób na nich psioczy ale jak Igła ma strzelać po 30-40 bramek jak taktyki Allegriego zakładają gola a potem autobus ? Gdybyśmy grali tak ofensywnie jak Napoli jestem pewny, że Gonzalo pobiłby rekord goli z Napoli.. Co do Dybali to ewidentnie zmienienie taktyki go "zabiło" w Juve.. Najlepsze dla Niego Jest 4-4-2 albo 4-3-1-2 tyle, że nie na ofensywnym pomocniku ale jako 2 napastnik.. Potrzebujemy trenera, który wykorzysta potencjał ofensywny Juventusu a nie go zabije.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 14:04

Coraz więcej doniesień o Martialu z ManU i MS z Lazio. Nie zdziwiłbym się, gdyby A.Sandro/Dybala powędrowali do ManU, a Martial zostałby załatwiony w ramach rozliczenia (za A.Sandro pewnie nawet bez dopłaty).

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 14:06

Rai:

Emre Can powiedział tak Juve, 5mln na ręke. Telenoweli ciąg dalszy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 14:18

Nasi tak łatwo chcą oddać Sandro, gdzie widać ile daje Marcelo/Alba i inni boczni obrońcy w klubach które wygrywają LM.

SMS i Can bez sprzedaży i naprawdę nic mi więcej nie potrzeba.

Dodatkowo jakiś Lucas Rosa przeszedł u nas testy (17l) - brazylijski prawy obrońca z Palmerias i możliwe że go zakontraktujemy.

PS. Pamiętajcie że Dybala to młody chłopak - rozstał się z partnerką - forma w dół, zeszli się na chwilę i miał formę życia. Teraz znowu się rozeszli i dołuje.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2018, 14:20 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 14:19

Milinkovic to świetny piłkarz. Can...może być bo za free. Dybala i Sandro...jeśli chcą odejść to nie ma sensu trzymać ich na siłę. Jeśli ma przyjść Martial i Berna ma częściej grać w pierwszym składzie to nie ma problemu. Sandro ma póki co w Juve jeden średni sezon, jeden świetny i jeden beznadziejny. Nie wiem czemu gra tak słabo. Może faktycznie chce odejść albo jakieś problemy rodzinne.
Dybala...ehhh ten chłopak jest na prawdę niesamowicie zdolny, ale jego wahania formy i to, że jest kompletnie bezużyteczny w starciach z lepszymi drużynami to boli. W chwili obecnej więcej przeszkadza niż pomaga.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 14:24

Poprostu pisze:Rai:

Emre Can powiedział tak Juve, 5mln na ręke. Telenoweli ciąg dalszy.

No to Sturaro out, Emre Can in :prochno:
Teraz tylko Marchisio out, SMS in :lol:

Pomoc: SMS, Pjanic, Can + Matuidi, Khedira, Bentancur wyglądałby byczo.
Ataku bym nie ruszał, chyba że Martial in, Mandżu out.
Lichy, Asa, Barzagli, Buffon out
drugi bramkarz, Caldara, Spinazzola, prawy obrońca in

i mamy skład marzeń:

Szczęsny (X)
X (MDS), Caldara (Benatia), Chiellini (Rugani), Alex Sandro (Spinazzola)
SMS (Khedira), Pjanic (Bentancur), Can (Matuidi)
Dybala (Berna), Higuain, D. Costa (Cuadrado) + Martial (albo po kosztach Pjaca)

Spinazzola, Caldara, Emre Can, drugi bramkarz, Pjaca - ok. 4 mln euro
SMS + prawy obrońca, ewentualnie Martial - ok. 150 mln euro
Mamy tyle hajsu czy trzeba sprzedać Dybale? :co?:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 14:36

Dolicz 40 mln na wykup Costy ergo trzeba sprzedawać Dybalę, albo odpuścić Brazylijczyka. Z resztą sam SMS to zapewne stówka, więc 50 mln to za mało by myśleć o PO i Martialu. Beppe może pokrzyżować Twoje plany idealnego mercato płacąc klauzulę Pellegriniego z Romy - do końca maja bodajże 33 mln. 20-30 mln możemy zyskać przy wymianie Sandro na tańczy model.

Out: Buffon, Barzagli (0), Lichtsteiner (5), Asamoah (0), Khedira/Matuidi (15/15), Sturaro (10?), Dybala (100-150), Pjaca/Cuadrado(10/15-20, Mandzukić (15) + Coman (20). W najgorszym wypadku 170 mln powinniśmy przekroczyć, chyba że nikt nie zdecyduje się dać setki za Paulo.

In: X, Florenzi (30-40), Caldara (0) Spinazzola (0), SMS (100), Can (0), Martial (30-40) + Costa (40). 200 mln minimum.

Szczęsny (X)
Florenzi (MDS), Caldara (Benatia), Chiellini (Rugani), Alex Sandro (Spinazzola)
SMS (Marchisio), Pjanic (Bentancur), Can (Khedira/Matuidi)
Costa (Berna), Higuain, Martial (Pjaca/Cuadrado)

Przypominam, że przy chęci odpalenia Marchisio i Ruganiego pozostaje:
- w Serie A 21 miejsc dla nie-wychowanków + Spinazzola
- w LM 20 miejsc dla nie-wychowanków + Spinazzola
Yaro417 pisze:Tak z ciekawości sprawdziłem status Spinazzola, to wiele osób powołuje się na niego jako naszego wychowanka, a w rzeczywiatości jest on traktowany jako nasz wychowanek tylko według przepisów obowiązujących w SerieA (casus Ruganiego). W Lidze Mistrzów będzie musiał być zgłoszony jako normalny zawodnik (w ramach limitu 21 osób)
Bentancur o ile zostanie załapie się pod U21 (nie trzeba zgłaszać). W myśl przepisów LM stanie się naszym wychowankiem w przyszłym roku. Nie jestem pewien co do Serie A gdzie obowiązuje zasada 3 sezonów.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 15:29

Arbuzini pisze:
Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Kurzawa+Meunier
To by byl ciekawy ruch: wymienic naszego jednego Sandro, na dwojke bocznych obroncow. Ale tak po prawdzie PSG i tak jeszcze wtedy (moim zdaniem) musialo by doplacic, a na to raczej nie pojda. Druga sprawa: prawa obrona pt. Meunier/De Sci wyglada jakos nie zbyt mocarnie.
Myślę, że spokojnie moglibyśmy PSG odpuścić te dopłaty, a nawet dorzucić jakiś grosz od siebie (ale naprawdę grosz, rzędu 2-3 mln E). Taka podwójna wymiana sama w sobie jest już mało prawdopodobna, ale bardzo by nam ułatwiła mercato. Może i ta prawa strona nie wygląda zbyt mocnarnie, ale na pewno lepiej niż w obecnym sezonie. Mi Belg odpowiada jako wzmocnienie prawej flanki, powinniśmy się nim zainteresować nawet jeśli miałoby nie dojść do wymiany na Sandro. Efekt psuje De Sciglio, który w sumie jest niezłym piłkarzem, fajny "obustronny" i ułożony taktycznie synek... tylko te kontuzje :doh: . Zresztą Spina to jeszcze większy znak zapytania.
Moze masz racje i ten Meunir bedzie naszym nowym Lichtem - mowiac prawde nie sledze go na biezaco. Co do Wlocha, to jestem jego naczelnym hejterem. Nie pasuej mi ten gosc, jest przeplacony i tyle. Odnoscnie Spiny, to jak go ogladam, to tez mam obawy. Natomiast, jak go nie ogladam, to rodzi mi sie w glowie nadzieja, ze bedzie to nasz nowy Zambro.
Arbuzini pisze:(chociaż ja bym Buffona z chęcią dalej u nas widział jako rezerwowego...)
Ja rowniez. I nie pojmuje, dlaczego niektorzy nie dopuszczaja takiego rozwiazania.

Z sajens-fikszyn chcialbym u nas Pogbe. Podejrzewam, ze mozna by go sciagnac taniej, niz SMS'a, tylko wyplate by mial wieksza.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 15:45

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:(chociaż ja bym Buffona z chęcią dalej u nas widział jako rezerwowego...)
Ja rowniez. I nie pojmuje, dlaczego niektorzy nie dopuszczaja takiego rozwiazania.
Pytanie czy Buffon chciałby być numerem 2. Gigi pobiera 4 mln €, więc musiałby się liczyć ze sporą obniżką apanaży, ponieważ budżet płacowy nie jest z gumy.

Mówi się o 5 mln dla Cana, Pogbie zapewne bylibyśmy w stanie zaoferować kwotę w okolicach Dybali i Higuaina czyli koło 8 mln. Bez 5 dla SMSa się nie obejdzie. PO z wyższej półki zapewne nie otrzymałby mniej niż 3-4, podobnie jak Martial.

Z drugiej strony poza Dybalą odejdą zapewne piłkarze o jednych z niższych pensji w klubie jak Asa, Licht czy Sturaro.

Z uwagi na awans Romy wpływy z LM będą rekordowo niskie, co wpłynie na stan naszych finansów. Także kalkulatory w dłoń.

Pozostając przy transferze Francuza z United na 99% można być pewnym, że Anglicy nie krzykną więcej niż 60 baniek.
Monaco jest też zabezpieczone na wypadek braku spełnienia powyższych klauzul. Na ich konto trafi bowiem 50 procent sumy ze sprzedaży Martiala z United, o ile kwota transakcja wyniesie powyżej 60 milionów euro.
:prochno: http://transfery.info/news.php?id=84838 ... 8194568869

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2018, 22:49

dzisiejszy mecz tylko utwierdza w przekonaniu ze Dybala i Higuain #MustStay wokol nich trzeba budowac zespol, Pjanic od miesiecy jest cieniem samego siebie, mial genialne chwile w tym sezonie ale ogolnie pilkarz ktorego nia ma
Bierzmy trojke z Lazio SMS, De Vrij, Inzaghi. nie wierze w powrot Pogby ale nie mial bym.nic przeciwko mysle ze wrocil by do.dawnej formy, do tegom wzmacniamy boki brony - Marzenie - Sidibe a moze Sandro sie odrodzi przy Inzaghim i mamy piekny sklad a warunki fizyczne w srodku -Pogba SMS Bentancur rewelacyjne

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 12:20

https://intermediolan.com/news/23089/ju ... wi-cancelo

Sporą część tej kwoty może pokryć możliwy wykup Kondogbii, ale to wciąż może okazać się dla Interu za mało, chyba że uda się zakwalifikować do Ligi Mistrzów, wówczas perspektywa finansowa Interu będzie bardziej optymistyczna i dająca więcej pola do manewru.

Czyli być może nie tylko pozbawiliśmy Interu LM, ale też zwiększyliśmy szansę na Cancelo. Portugalczyk na początku nie ogarniał, ale potem zaczął grać na solidnym poziomie. 23 lata, dobra narodowość, ma już za sobą sezon w Serie A - chętnie bym go u nas widział. Lepszy on niż De Sciglio czy Darmian.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 14:45

Podobno wczoraj się odbyło spotkanie naszych z Barca. Jesteśmy blisko Digne 16-17 mln.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2018, 18:16

Chciałbym go w Juve, strasznie podobała mi się jego gra w Romie.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Zablokowany