Liga Mistrzów 2014/15
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
był, ma już swoje lata i po takiej kontuzji nie ma szans, żeby się podniósł na poziom Juve, jak wróci to w tym sezonie ławka, a w nowym już będzie miał 34 lata ;]Adrian27th pisze:To samo Barzagli. Zdrowy i w formie jest (...)
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- zahor
- Juventino
Poprawka - mówią że przeciwko niemu najbardziej nie lubią grać, co nie dziwi, mało kto przecież chętnie otrzymuje ciosy łokciem w zęby. Na nasze nieszczęście, a na szczęście z punktu widzenia dobra piłki nożnej, w Europie styl gry oparty na MMA nie jest akceptowany i tam już Chiellini nie jest takim kozakiem.Adrian27th pisze:Nie rozumiem Twojego ironizowania. Napastnicy Serie A głosuja że to wlasnie Chiellini jest najtrudniejszym przeciwnikiem z jakim przychodzi im grać.
Widzę że pojęcie genialnego defensora trochę się zdewaluowało. Jeżeli Barzagliego określasz w ten sposób, ciekawi mnie jak nazwiesz Nestę, Cannavaro czy Maldiniego w optymalnej dyspozycji.Adrian27th pisze:To samo Barzagli. Zdrowy i w formie jest po prostu genialnym defensorem.
Ma to ogromne znaczenie i dziwi mnie, że nie jest to dla Ciebie oczywiste.Makiavel pisze: Obaj grali ze sobą bardzo wiele razy i nie sądzę, że większą wagę ma to czy grali w dwójce czy trójce.
Hummels w optymalnej formie to TOP3 na świecie, co udowadniał wielokrotnie przeciwko rywalom z najwyższej półki. Gdzie, kiedy i przeciwko komu Chiellini rozgrywał mecze na poziomie nieosiągalnym dla Niemca?Makiavel pisze:Indywidualnie, w optymalnej formie, są lepsi od dowolnych dwóch obrońców BVB
Nie, to świadczy tylko i wyłącznie o szerszej ławce Juventusu. Gdyby defensywa jakiegoś zespołu składała się na jesieni tego roku z Thiago Silvy (kontuzjowanego cały czas), Diego Godina (niedostępnego z powodu urazów) oraz trzech trampkarzy, to czy na podstawie liczby strzelonych goli dałoby się powiedzieć że Chiellini z Barzaglim są lepsi od tamtej dwójki?Makiavel pisze: Jeśli przetrzebiona obrona BVB jest dziurawa jak szwajcarski ser a przetrzebiona obrona Juve szczelna jak okna Drutexu, to chyba świadczy o sile formacji, czyż nie?
- _Piotrek_
- Juventino
Słaba kondycja włoskiej piłki po raz kolejny została potwierdzona w bieżącej edycji Ligi Mistrzów. Napoli nie zakwalifikowało się do turnieju, gdyż nie potrafiło pokonać w eliminacjach Athletiku Bilbao, który później okazał się jednym z większych rozczarowań rozgrywek. AS Roma po świetnym starcie skompromitowała się w starciu z Bayernem i od tego czasu obniżyła loty na tyle, że zaprzepaściła szanse na awans do fazy pucharowej.
Na koniec został Juventus, który radził sobie mocno średnio, ale ostatecznie uciułał wystarczającą liczbę punktów i zagra w tych elitarnych rozgrywkach na wiosnę. W poniedziałek dowiedzieliśmy się, że rywalem mistrzów Italii będzie Borussia Dortmund i wszyscy są z tego powodu zadowoleni. Niemcy nie mają na co narzekać, Włosi mogą mieć nadzieję na awans, a kibice zobaczą jeden z klasyków europejskiej piłki.
Zapraszam do tekstu
http://tylkopilka.pl/juventus-borussia- ... adowoleni/
Na koniec został Juventus, który radził sobie mocno średnio, ale ostatecznie uciułał wystarczającą liczbę punktów i zagra w tych elitarnych rozgrywkach na wiosnę. W poniedziałek dowiedzieliśmy się, że rywalem mistrzów Italii będzie Borussia Dortmund i wszyscy są z tego powodu zadowoleni. Niemcy nie mają na co narzekać, Włosi mogą mieć nadzieję na awans, a kibice zobaczą jeden z klasyków europejskiej piłki.
Zapraszam do tekstu

http://tylkopilka.pl/juventus-borussia- ... adowoleni/
- Zhx123
- Dortmundczyk
Szczyt zmyslania zostal osiagniety. Spojrz w statystyki a nie wymyslone bajki opowiadaszmcsqrczybyk pisze: Borussia wcześniej potrafiła zabiegać każdego. Teraz nie ma kto biegać![]()
Dokladnie. Borussia - przecietnosc. Nawet ciezko sobie wyobrazic zeby spadkowicz Bundesligi wygral z wielokrotnym i aktualnym mistrzem Serie A. To by dopiero bylo. Wiec faworyt jest tylko jedenReszta w Dortmundzie wygląda przeciętnie.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Obecnie u nas w dobrej formie jest Buffon i może dwóch piłkarzy z pola. Reszta raz lepiej, raz gorzej, a Vidal i Llorente regularnie się ośmieszają. Jeśli to się nie zmieni do lutego, Borussia nas mocniej przyciśnie w Dortmundzie i leżymy, bo u siebie pewnie nie wyrobimy sobie znaczącej przewagi przed rewanżem (z naszą skutecznością, to będzie cud, jeśli strzelimy więcej niż jedną bramkę).
- Bukol87
- Juventino
Gdzie te czasy, kiedy futbol był dla facetów.zahor pisze: Poprawka - mówią że przeciwko niemu najbardziej nie lubią grać, co nie dziwi, mało kto przecież chętnie otrzymuje ciosy łokciem w zęby. Na nasze nieszczęście, a na szczęście z punktu widzenia dobra piłki nożnej, w Europie styl gry oparty na MMA nie jest akceptowany i tam już Chiellini nie jest takim kozakiem.
- zahor
- Juventino
W sredniowieczu grywano w cos na ksztalt pilki. Nie bylo w zasadzie zadnych regul, wiec ciezkie kontuzje a nawet przypadki zgonow byly na porzadku dziennym. Nie mam nic przeciwko zebys sobie z kolegami cos takiego urzadzil, ale my tutaj dyskutujemy o wspolczesnej pilce noznej, gdzie rzeznictwo nigdy nie bylo mile widziane ani dziesiec, ani dwadziescia, ani czterdziesci lat temu.Bukol87 pisze: Gdzie te czasy, kiedy futbol był dla facetów.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
No Hummels w optymalnej formie jest w top 3 gdy pozostali z top 3 nie są w optymalnej formie :lol: Fajne te wasze rankingi.zahor pisze:Hummels w optymalnej formie to TOP3 na świecie, co udowadniał wielokrotnie przeciwko rywalom z najwyższej półki. Gdzie, kiedy i przeciwko komu Chiellini rozgrywał mecze na poziomie nieosiągalnym dla Niemca?Makiavel pisze:Indywidualnie, w optymalnej formie, są lepsi od dowolnych dwóch obrońców BVB
Kielon też miał wiele dobrych spotkań gdzie był po prosty nie do przejścia. Nie chcę pisać który jest lepszy, ale wg mnie są na podobnym poziomie. Jednemu i drugiemu zdarzały się babole jak i lepsze mecze.
Ibrahimovic: Kielon to jeden z najtwardszych obrońców. Kryje ciasno i mocno, zwykle mam z nim problemy. Ciężko się przeciwko niemu gra. Nigdy nie zostawia ci wiele miejsca. Lubię jego sposób na grę. Jest lojalny. Jest prawdziwym wojownikiem. Zawsze mieliśmy świetne starcia.zahor pisze:Poprawka - mówią że przeciwko niemu najbardziej nie lubią grać, co nie dziwi, mało kto przecież chętnie otrzymuje ciosy łokciem w zęby. Na nasze nieszczęście, a na szczęście z punktu widzenia dobra piłki nożnej, w Europie styl gry oparty na MMA nie jest akceptowany i tam już Chiellini nie jest takim kozakiem.Adrian27th pisze:Nie rozumiem Twojego ironizowania. Napastnicy Serie A głosuja że to wlasnie Chiellini jest najtrudniejszym przeciwnikiem z jakim przychodzi im grać.
Mamy przykładowo 8 obrońców, Borussia ma 8, my mamy kim zastąpić podstawowych, Borussia nie ma. Kogo formacja defensywna jest lepsza?zahor pisze:Nie, to świadczy tylko i wyłącznie o szerszej ławce Juventusu. Gdyby defensywa jakiegoś zespołu składała się na jesieni tego roku z Thiago Silvy (kontuzjowanego cały czas), Diego Godina (niedostępnego z powodu urazów) oraz trzech trampkarzy, to czy na podstawie liczby strzelonych goli dałoby się powiedzieć że Chiellini z Barzaglim są lepsi od tamtej dwójki?Makiavel pisze: Jeśli przetrzebiona obrona BVB jest dziurawa jak szwajcarski ser a przetrzebiona obrona Juve szczelna jak okna Drutexu, to chyba świadczy o sile formacji, czyż nie?
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2014, 11:43 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- Makiavel
- Juventino
Obrona to jest tych 3,4 czy 5, którzy grają w 1. składzie + ci, co ich zastępują. Dla mnie to jest oczywiste, że obrona, która sypie się jak domek z kart po tym, jak wyleci jeden z elementów jest obroną słabą. Szczególnie, że obrońcy są narażenie bardzo np. na kartki. Atletico ma silną defensywę bo, co mogliśmy zobaczyć w zeszłym tygodniu, wyleciał jeden z jej filarów a następca grał tak, że nie było widać różnicy (mówię o tych kilkudziesięciu minutach gdy oba zespoły grały w piłkę naprawdę). Jako ktoś, kto interesuje się piłką powinieneś wiedzieć, że siła zespołu to nie tylko siła pierwszego składu w optymalnej formie ale też szerokość i jakość ławki rezerwowych. Dyskusja tutaj dotyczy porównania formacji między rywalami w LM. O ile spór czy lepsza jest ta dwójka czy inna jest bardzo trudny do rozstrzygnięcia (różnimy się tu i zapewne na forum znajdą się tacy, co poprą Ciebie i tacy, co mnie) o tyle spór o siłę formacji jest prosty do rozstrzygnięcia - Juventus ma lepszą defensywę. Choćby dlatego, że jak w 1. minucie 1. meczu wyjdą obie defensywy w optymalnych składach to utrata Hummelsa dla BVB to będzie tragedia, utrata Kielona czy Bonucciego dla Juve jedynie lekkie osłabienie a i to nie koniecznie. Reasumując: nawet jeśli założymy, że wszyscy są zdrowi i w formie to w BVB mamy 4 obrońców na poziomie LM a w Juve 7-8 (jeśli uwzględnimy Asę jako bocznego obrońcę a tak już grywał i u nas i w reprezentacji).Makiavel napisał:
Jeśli przetrzebiona obrona BVB jest dziurawa jak szwajcarski ser a przetrzebiona obrona Juve szczelna jak okna Drutexu, to chyba świadczy o sile formacji, czyż nie?
Nie, to świadczy tylko i wyłącznie o szerszej ławce Juventusu. Gdyby defensywa jakiegoś zespołu składała się na jesieni tego roku z Thiago Silvy (kontuzjowanego cały czas), Diego Godina (niedostępnego z powodu urazów) oraz trzech trampkarzy, to czy na podstawie liczby strzelonych goli dałoby się powiedzieć że Chiellini z Barzaglim są lepsi od tamtej dwójki?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Il Fenomeno
- Juventino
Na Euro 2008, o którym np. Stec pisał wówczas: "Twardy, silny, królujący w powietrzu, przecinający kluczowe podania pod bramką Buffona, władczy i niezłomny. Niezapomniany popis dał w ćwierćfinale, zmuszając Hiszpanów do ostrzeliwania bramki spoza pola karnego. To już pewne - Włosi wychowali kolejnego wybitnego obrońcę, który będzie strzegł pola karnego reprezentacji przez następne kilkanaście lat."zahor pisze:Gdzie, kiedy i przeciwko komu Chiellini rozgrywał mecze na poziomie nieosiągalnym dla Niemca?

- mcsqrczybyk
- Juventino
http://www.bundesliga.com/en/stats/ - Patrzę i widzę, że jest z tym różnie. Zazwyczaj jesteście czołówce Bundesligi, a innym razem, jak w przypadku chociażby 15. kolejki na czwartym miejscu od końca. Warto też zwrócić uwagę na słabą skuteczność podań i notoryczne informacje o kontuzjach.Zhx123 pisze:Szczyt zmyslania zostal osiagniety. Spojrz w statystyki a nie wymyslone bajki opowiadaszmcsqrczybyk pisze: Borussia wcześniej potrafiła zabiegać każdego. Teraz nie ma kto biegać![]()
Inna sprawa, że rzucasz we mnie oskarżeniami, a Twój post nie zawierał żadnych merytorycznych informacji. Oczekuję wyższego poziomu dyskusji.
- Robaku
- Juventino
Nie miałbym nic przeciwko jakby BVB się w zimę troche osłabili 
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... ably/9rr6w
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... yjny/dttlv
Jakoś ew. Dybała dużo mniej mnie przeraża niż Reus.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... ably/9rr6w
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... yjny/dttlv
Jakoś ew. Dybała dużo mniej mnie przeraża niż Reus.
- Bukol87
- Juventino
Czy szanowny zahor ma tyle lat, by pamiętać mecze z końcówki lat 90.?zahor pisze:W sredniowieczu grywano w cos na ksztalt pilki. Nie bylo w zasadzie zadnych regul, wiec ciezkie kontuzje a nawet przypadki zgonow byly na porzadku dziennym. Nie mam nic przeciwko zebys sobie z kolegami cos takiego urzadzil, ale my tutaj dyskutujemy o wspolczesnej pilce noznej, gdzie rzeznictwo nigdy nie bylo mile widziane ani dziesiec, ani dwadziescia, ani czterdziesci lat temu.Bukol87 pisze: Gdzie te czasy, kiedy futbol był dla facetów.
Porównaj sobie styl gry. Smutne, że dzisiaj na poważnie mówi się o wyeliminowaniu wślizgów w piłce nożnej.
Montero, Gascoigne, Keane... Łezka w oku.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niech koledzy kibice BVB ewentualnie mnie poprawią, ale czasami nie jest tak, że Reus jest w klubie już nieco na siłę? Z tego co pamiętam, na wszelkiego rodzaju pytania odnośnie przyszłości w klubie odpowiadał dyplomatycznie, a nie jest przecież tajemnicą, że Bayern skupuje najlepszych graczy ligi (nawet, jeśli ci mieliby siedzieć na ławce). Szkoda w ogóle tego chłopaka.. Regularnie grający, zdrowy Reus to przekozak. Ciekawe, kiedy wróci do zdrowia i czy tak naprawdę w pełni wykuruje się na LM.
- Robaku
- Juventino
Ja pamiętam, ze gdzies wyczytałem, że zaczął się uczyć hiszpańskiego, wiec mimo ja bym w tym kierunku szukał potencjalnego nabywcy.mrozzi pisze:Niech koledzy kibice BVB ewentualnie mnie poprawią, ale czasami nie jest tak, że Reus jest w klubie już nieco na siłę? Z tego co pamiętam, na wszelkiego rodzaju pytania odnośnie przyszłości w klubie odpowiadał dyplomatycznie, a nie jest przecież tajemnicą, że Bayern skupuje najlepszych graczy ligi (nawet, jeśli ci mieliby siedzieć na ławce). Szkoda w ogóle tego chłopaka.. Regularnie grający, zdrowy Reus to przekozak. Ciekawe, kiedy wróci do zdrowia i czy tak naprawdę w pełni wykuruje się na LM.