Mercato (Lato 2015)
- Piti
- Juventino
kradzież to byłaby za 10-15, ale 25 mln to jest rozsądna oferta jak za bramkostrzelnego ławkowicza z Barcy. Wbrew pozorom Sanchez nie ma wielkiej pozycji w tym klubie, Barca ma bzika na punkcie La Masii i z pewnością będą chcieli powrotu Deulofeu, a z kasy za Sancheza kupiliby sobie jakiegoś obrońcę.jakku1 pisze: Tymczasem, coraz wiecej mediow podaje, ze dogadalismy sie w sprawie kontaktu z Sanchezem, a Barcelona moze sie zgodzic na 20-25m euro odstepnego. Wyglada na to, ze jest cos na rzeczy i faktycznie interesujemy sie Sanchezem, ale 20 albo 25m za drugiego najlepszego strzelca Barcelony w tym sezonie to bylaby doslownie kradziez.
- Dariusz30
- Juventino
Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie robił czystki w szatni Barcelony przed pojawieniem się nowego trenera. Moim zdaniem ze względu na MŚ to decyzja o sprzedaży lub nie zapadnie dopiero koło połowy sierpnia. A nie w kwietniu....
- jarmel
- Redaktor
Ja od kibiców Barcy słyszałem, że wg nich wyciągnięcie Sancheza jest bardzo prawodopodobne. Takich graczy jak on to mają kilku, a ponoć teraz chcą się zaczaić na typową 9, której im brak. Wydaje mi się, że kwota ~25 skłoniłaby włodarzy Barcelony do sprzedaży tego zawodnika, ale szczerze.. wątpię, że w tym oknie wydamy tyle na jednego zawodnika, właśnie to jest wg mnie największą przeszkodą.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2014, 12:58 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Barca potrzebuje kasy i musi sprzedać kogoś lepszego, bo nie stać ich na to by uzupełnić wszystkie braki tyko ze sprzedaży zbędnych graczy.
Bramkarza już mają, 2 ŚO, PO, ŚP, ktoś do ataku. Naprawdę potrzeba im sporo kasy i ktoś pewnie poleci może Sanchez może Cesc.
Bramkarza już mają, 2 ŚO, PO, ŚP, ktoś do ataku. Naprawdę potrzeba im sporo kasy i ktoś pewnie poleci może Sanchez może Cesc.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Najwyraźniej nasz zarząd ma pomysł na to, by Sancheza z Barcelony wyciągnąć. Każdy spodziewa się, że 25 mln za jego kartę to absolutne minimum, a kwota ta byłaby i tak niesamowitą okazją, biorąc pod uwagę umiejętności i statystyki Chilijczyka. Klub chce kontynuować współpracę z parą Vidal-Pogba, więc trzeba szukać środków gdzie indziej. Agnelli? 
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Aż dziwne, że jeszcze nikt nie skomentował newsa z głównej o Shaqirim... Ja pisałem jakieś 20-30 stron wcześniej, dla mnie to piłkarz o gigantycznym potencjale. Silny i dynamiczny byczek z niego... I tylko 22 lata. Brałbym jak cygan zasiłek.
Na Calciomercato napisali podobno, o zamianie Mandżukić + Shaq za Pogbę. Oczywiście bzdura jakich mało, bo po co Bayernowi Pogba? Tak, czy inaczej ja bym się zgodził... :twisted:
Na Calciomercato napisali podobno, o zamianie Mandżukić + Shaq za Pogbę. Oczywiście bzdura jakich mało, bo po co Bayernowi Pogba? Tak, czy inaczej ja bym się zgodził... :twisted:
- jakku1
- Juventino
@Adrian27th
Moze jestem czlowiekiem malej wiary w tym przypadku, ale nie wierze po prostu w transfer Sancheza za 20 melonow. I moim zdaniem zahor ma troche racji. Dlaczego Barcelona mialaby oddawac za 20-25m jednego ze swoich najlepszych graczy, skoro na 100% znalazlby sie ktos, kto bylby w stanie zaplacic za Chilijczyka wiecej. Byc moze faktycznie Sanchez sie totalnie uparl na Juventus i chce trafic do nas, ale ja mimo wszystko pozostaje tutaj sceptyczny.
Na Cuadrado tez zreszta szansa jest niewielka, z tym, ze roznica jest taka, ze Kolumbijczyk najprawdopodobniej chce z klubu odejsc, zarabia niewiele, duzej podwyzki nie dostanie, a Viola znow nie bedzie grac w LM i ich nie stac na wykupienie Cuadrado z Udinese. Owszem, moga przedluzyc wspolwlasnosc na jeszcze jeden rok, ale pytanie brzmi czy ten chlopak dalej chce tam siedziec i czy bracia DV nie zmarnuja mu w ten sposob sezonu. Moim zdaniem, Cuadrado w tym okienku pozegna sie z Fiorentina, nie jest jednak powiedziane, ze trafi do nas.
Jesli chodzi o Shaqiriego, to byc moze prawda jest, ze Bayern nam go zaproponowal, ale jednoczesnie wydaje mi sie, ze oni oczekuja w zamian albo Vidala albo Pogby. Pare dni temu pojawila sie inormacja, ze Bayern zaoferowal nam Shaqiriego i Mandzukia + hajs za Pogbe. Interesowali sie tez wczesniej bardzo mocno Vidalem. Sadze, ze ta propozycja chcieli upiec dwie pieczenie na jednym ogniu.
Moze jestem czlowiekiem malej wiary w tym przypadku, ale nie wierze po prostu w transfer Sancheza za 20 melonow. I moim zdaniem zahor ma troche racji. Dlaczego Barcelona mialaby oddawac za 20-25m jednego ze swoich najlepszych graczy, skoro na 100% znalazlby sie ktos, kto bylby w stanie zaplacic za Chilijczyka wiecej. Byc moze faktycznie Sanchez sie totalnie uparl na Juventus i chce trafic do nas, ale ja mimo wszystko pozostaje tutaj sceptyczny.
Na Cuadrado tez zreszta szansa jest niewielka, z tym, ze roznica jest taka, ze Kolumbijczyk najprawdopodobniej chce z klubu odejsc, zarabia niewiele, duzej podwyzki nie dostanie, a Viola znow nie bedzie grac w LM i ich nie stac na wykupienie Cuadrado z Udinese. Owszem, moga przedluzyc wspolwlasnosc na jeszcze jeden rok, ale pytanie brzmi czy ten chlopak dalej chce tam siedziec i czy bracia DV nie zmarnuja mu w ten sposob sezonu. Moim zdaniem, Cuadrado w tym okienku pozegna sie z Fiorentina, nie jest jednak powiedziane, ze trafi do nas.
Jesli chodzi o Shaqiriego, to byc moze prawda jest, ze Bayern nam go zaproponowal, ale jednoczesnie wydaje mi sie, ze oni oczekuja w zamian albo Vidala albo Pogby. Pare dni temu pojawila sie inormacja, ze Bayern zaoferowal nam Shaqiriego i Mandzukia + hajs za Pogbe. Interesowali sie tez wczesniej bardzo mocno Vidalem. Sadze, ze ta propozycja chcieli upiec dwie pieczenie na jednym ogniu.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jaqb
- Juventino
tutaj to akurat miałbym wątpliwości, nie wiem, wydaje mi się, że my, jako pamiętający sancheza z serie a trochę przeceniamy jego pozycję w europejskim futbolu, nie wydaje mi się, żeby swoimi występami w fcb tak mocno podbił swoją wartość, pierwszy sezon słaby, teraz niby kręci fajne staty, ale miejsca w pierwszej 11 pewnego nie ma, kibice jakoś bardzo go chyba nie cenią (np. fan barcy nr 1 w pl, czyli stanowski zawsze po nim ciśnie). druga sprawa to to, czy znajdą się chętni na chilijczyka, ci najwięksi krezusi chyba na skrzydłach mimo wszystko mają komplet, a tak jak wspominałem, sanchez to chyba nie jest aż tak duże nazwisko, żeby ktoś chciał go mieć za 40 baniek na zasadzie kolekcjonowania piłkarzy, jak kiedyś city robiło z napastnikami. oczywiście takie dywagacje z mojej strony nie oznaczają, że taki transfer wierzę, nastawiam się niestety na cerciego.jakku1 pisze:Moze jestem czlowiekiem malej wiary w tym przypadku, ale nie wierze po prostu w transfer Sancheza za 20 melonow. I moim zdaniem zahor ma troche racji. Dlaczego Barcelona mialaby oddawac za 20-25m jednego ze swoich najlepszych graczy, skoro na 100% znalazlby sie ktos, kto bylby w stanie zaplacic za Chilijczyka wiecej.
- Argonessar
- Juventino
Jeśli chodzi o Sancheza podobno pytało o niego Atletico Madryt i usłyszeli w odpowiedzi, że Barcelona jest już dogadana z Juventusem. Źródło to Mediaset, nie wiem na ile wiarygodne.
Pasowałoby do teorii o zaklepanym graczu przez Marottę
Co do Immobile nie jestem jakimś wielkim jego fanem, ale tak myślę, że przy przebudowie ataku i mając już jego połówkę karty grzechem byłoby pozbyć się go lekką ręką tym bardziej, że nie zarobimy na nim ogromnych pieniędzy. A królem strzelców Serie A nie zostaje się raczej przypadkiem i może za 2-3 lata będzie jeszcze lepszy a my będziemy żałować, że nie wykorzystaliśmy szansy.
Pasowałoby do teorii o zaklepanym graczu przez Marottę

Co do Immobile nie jestem jakimś wielkim jego fanem, ale tak myślę, że przy przebudowie ataku i mając już jego połówkę karty grzechem byłoby pozbyć się go lekką ręką tym bardziej, że nie zarobimy na nim ogromnych pieniędzy. A królem strzelców Serie A nie zostaje się raczej przypadkiem i może za 2-3 lata będzie jeszcze lepszy a my będziemy żałować, że nie wykorzystaliśmy szansy.
- Ivory
- Juventino
Shaquiri należy do kategorii piłkarzy, którzy nie mieli dotąd żadnego epizodu związanego z Serie A. Za takich piłkarzy zarząd ostatnimi czasy nie wydawał więcej niż 15 mln E (Krasić - 15, Vidal - 12,5). Nie wydaje mi się, żeby i w tym, przypadku podjęli choć trochę więcej ryzyka.yanquez pisze:Aż dziwne, że jeszcze nikt nie skomentował newsa z głównej o Shaqirim...
Generalnie to wydaje mi się, że klub jest w stanie przepłacić za zawodników obytych w Serie A albo z taką przeszłością, czy też aspirujących do gry w pierwszej 11-stce Azzurrich (stąd obłędna kwota zapisana w klauzuli wykupu Osvaldo).
Sanchez niby bardzo dobry grajek, ale to raczej gracz zbliżony "osiągnięciami" do Teveza. Czyli bardzo dobre rozgrywki ligowe (Serie A, PD) a puchary bardzo przeciętnie (Sanchez w odróżnieniu od Teveza strzela w LM pojedyncze bramki, ale nie można powiedzieć, że jest to TOP na Ligę Mistrzów, zresztą nawet przed transferem do FCB nie zachwycił jakąś formą strzelacką w Coppa Italia, które to trofeum notabene chcemy wreszcie zdobyć)
Archiwalna wypowiedź Marotty z okresu jego początków w Juve, ale za to jaka ponadczasowa:
Istnieją dwie drogi które możesz wybrać w mercato: możesz kupić jedną albo dwie gwiazdy lub możesz spróbować znaleźć grupę zawodników, którzy sami są "słabi", ale jeśli się połączą, to stanowią silny zespół. Ta ostatnia opcja jest naszym celem i będziemy ją stosować również w przyszłości.
Teoretycznie tak, jednak w praktyce chyba jeszcze nigdy tego typu wymiana nie doszła do skutku, zawsze ostatecznie chcą od nas gotówkę, a o wymianach my sobie tu dyskutujemy i prasa.jakku1 pisze:No ale z Udinese w sprawie Cuadrado czy z Torino w sprawie Cerciego mozemy negocjowac probujac upchnac tam jakichs naszych mlodych graczy, obecnie na wypozyczeniach. W tym kontekscie mowi sie o Marrone czy Zazie. Barcelonie nie wcisniesz ani Zazy, ani Marrone, ani nawet Gabbiadiniego.fazzi pisze:Strasznie logiczna, bo przecież Viola czy Udine puszczą Cuadrado za 20 mln![]()
Wiec jesli to mialoby wygladac 15m + Zaza + Marrone + ktos tam jeszcze za Cuadrado, to jest to zdecydowanie bardziej oplacalna i prawdopodobna dla nas opcja, niz wylozenie gotowka 30/35m.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- tadekbp
- Juventino
Witam
Wiem, że mogę zostać publicznie zbesztany za postawienie takiego pytania, ale co mi tam. Być może było one postawione wcześniej, ale nie miałem ochoty przekopywać się przez wszystkie posty. Czy waszym zdaniem Conte w przyszłym sezonie dalej powinien opierać grę środka pola o Pirlo? Czy nie lepiej byłoby postawić na MVPogba, a Pirlo wstawiać okazjonalnie? Może korzystniej byłoby nie przedłużać za wszelką cenę kontraktu z Pirlo, skupiają się tym samym na sprowadzeniu zawodnika o podobnych cechach, ale młodszego ( wszyscy chyba wiedzą kogo mam na myśli). Sorki jeszcze raz, jeżeli powielam temat.
Pozdrawiam
Wiem, że mogę zostać publicznie zbesztany za postawienie takiego pytania, ale co mi tam. Być może było one postawione wcześniej, ale nie miałem ochoty przekopywać się przez wszystkie posty. Czy waszym zdaniem Conte w przyszłym sezonie dalej powinien opierać grę środka pola o Pirlo? Czy nie lepiej byłoby postawić na MVPogba, a Pirlo wstawiać okazjonalnie? Może korzystniej byłoby nie przedłużać za wszelką cenę kontraktu z Pirlo, skupiają się tym samym na sprowadzeniu zawodnika o podobnych cechach, ale młodszego ( wszyscy chyba wiedzą kogo mam na myśli). Sorki jeszcze raz, jeżeli powielam temat.
Pozdrawiam
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Witamtadekbp pisze:Witam
Nawet jeśli było postawione, co mi tam, odpowiem.tadekbp pisze:Wiem, że mogę zostać publicznie zbesztany za postawienie takiego pytania, ale co mi tam. Być może było one postawione wcześniej, ale nie miałem ochoty przekopywać się przez wszystkie posty.
Pirlo w formie rządzi i dzieli, pozatym dzięki jego wystawianiu odpoczywa 1 z b2b. A co do wystawiania MVPogba w środku, sami widzieliśmy, że nie było tam rozegrania, dopóki Marchisio nie został przesunięty na registę (3/4 meczów bez Pirlo był rozegrania [ew cofający się Tevez])tadekbp pisze:Czy waszym zdaniem Conte w przyszłym sezonie dalej powinien opierać grę środka pola o Pirlo? Czy nie lepiej byłoby postawić na MVPogba, a Pirlo wstawiać okazjonalnie?
Nie ma szans na ściągnięcie Verattego, bez powędrowania Pogby w drugą stronę. I co, ściągamy Marco i pozostaje nam 2 b2b i 2 registów. Oczywiście wiem, że Veratti we Francji gra na b2b, ale wtedy mija to się z celem, chodzi o zastępstwo dla Pirlo. No i skąd mamy mieć pewność, że sobie poradzi na tej pozycji, skoro ostatnio tam nie gra?tadekbp pisze:Może korzystniej byłoby nie przedłużać za wszelką cenę kontraktu z Pirlo, skupiają się tym samym na sprowadzeniu zawodnika o podobnych cechach, ale młodszego ( wszyscy chyba wiedzą kogo mam na myśli).
Nie ma problemu. Pozdrawiam!tadekbp pisze: Sorki jeszcze raz, jeżeli powielam temat.
Pozdrawiam
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
tadekbp@
W połowie sezonu też miałem spore wątpliwości, ale swoimi wolnymi Pirlo je rozwiał. Tylko on potrzebuje Vidala jak tlenu, bo Pogba i Markiz nie pomagają mu tak w destrukcji jak Arturo, z Vidalem Pirlo w defensywie nie ma roboty, a wczoraj zaliczył 4 odbiory co jak na niego to bardzo dużo, ale nieco zawinił przy bramce Limy, choć tam była lawina błędów od Asamoaha po Bonucciego;/
W połowie sezonu też miałem spore wątpliwości, ale swoimi wolnymi Pirlo je rozwiał. Tylko on potrzebuje Vidala jak tlenu, bo Pogba i Markiz nie pomagają mu tak w destrukcji jak Arturo, z Vidalem Pirlo w defensywie nie ma roboty, a wczoraj zaliczył 4 odbiory co jak na niego to bardzo dużo, ale nieco zawinił przy bramce Limy, choć tam była lawina błędów od Asamoaha po Bonucciego;/
- pęto
- Juventino
Rezygnacja z Pirlo - tak, ale tylko w wypadku zakontraktowania skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia oraz lewego obrońcy umiejącego grać ofensywnie. Wówczas trio w środku: Pogba, Marchisio, Vidal staje się niemalże idealne, żeby trzymać środek w ryzach. Ciężar prowadzenia gry spoczywałby wówczas na skrzydłowych i bocznych obrońcach.
Granie 4-3-3 z Pirlo w środku, to samobójstwo. Granie 3-5-2 bez Pirlo, to przynajmniej strzał w stopę.
Granie 4-3-3 z Pirlo w środku, to samobójstwo. Granie 3-5-2 bez Pirlo, to przynajmniej strzał w stopę.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.