Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To ja cię uświadamiam że faktycznie, Cancelo na PP zagrał dobrze, nawet na LP zagrał dobrze. Tylko Candelo na PP oznacza że nasz mistrz MDS zagra w 11-ce meczu :sciana:Adrian27th pisze:Właśnie! Arbuz mi teraz uświadomił że my Cuadrado nie potrzebujemy bo Cancelo jest równie dobry, a w USA pokazał że jest mega zawodnikiem.
Także nie zdziwie się jak bedziemy odpalać Cuadrado i zostanie nam
Cancelo,Costa - Cris,Mandzu - Dybala,Berna
Poza tym cały czas mamy wielu skrzysłowych:
lewa strona: Mandziukic, Costa, Ronaldo, Sandro, Cancelo czy też Matuidi(jak jego miejsce w środku zajmie SMS to on tu może pykać)
prawa strona: Dybala, Costa, Berna, Cancelo
Ja nie widzę probleme w opchnięciu Cuadrado na rzecz podniesienia jakości środka pomocy a za rok Chiesa na to miejsce

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Tylko kto wtedy będzie grał na prawej obronie? Cancelo chcecie zajechać? Dajcie spokój, Cuadrado musi zostać. Wolę oglądać znowu w podstawie Matuidiego lub Khedire niż Dr ScigloAdrian27th pisze:Właśnie! Arbuz mi teraz uświadomił że my Cuadrado nie potrzebujemy bo Cancelo jest równie dobry, a w USA pokazał że jest mega zawodnikiem.
FORZA JUVE!!!
- Profesor
- Juventino
Dokładnie, MDS nie może grać w 11-ce. Natomiast Matuidi pojdzie na lewą pomoc, wtedy będziemy mielidawid91 pisze:Tylko kto wtedy będzie grał na prawej obronie? Cancelo chcecie zajechać? Dajcie spokój, Cuadrado musi zostać. Wolę oglądać znowu w podstawie Matuidiego lub Khedire niż Dr ScigloAdrian27th pisze:Właśnie! Arbuz mi teraz uświadomił że my Cuadrado nie potrzebujemy bo Cancelo jest równie dobry, a w USA pokazał że jest mega zawodnikiem.
Lewa Pomoc: Costa, Mandziukic, Matuidi
Prawa Pomoc: Dybala, Berna, Costa
to wygląda bardzo dobrze.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mam nadzieję, chłopacy, że zdajecie sobie sprawę z tego, że w Juventusie Allegriego istnieje pewien nierozwiązany problem, który pomijacie przy wypisywaniu tych ładnych składów. Ten problem to problem rekordowych ilości kontuzji. Problem, który często determinuje, że grają ci, którzy po prostu grać mogą, bo są zdrowi. Od początku okienka czekam na jakieś transfery w tym zakresie i znowu jest dupa - tak jakby nic się w poprzednim sezonie się nie działo, a działo się - serdecznie polecam - http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#947113
- Profesor
- Juventino
Może gra w nowym centrum treningowym rozwiąże chociaż trochę problemów mięśniowychszczypek pisze:Mam nadzieję, chłopacy, że zdajecie sobie sprawę z tego, że w Juventusie Allegriego istnieje pewien nierozwiązany problem, który pomijacie przy wypisywaniu tych ładnych składów. Ten problem to problem rekordowych ilości kontuzji. Problem, który często determinuje, że grają ci, którzy po prostu grać mogą, bo są zdrowi. Od początku okienka czekam na jakieś transfery w tym zakresie i znowu jest dupa - tak jakby nic się w poprzednim sezonie się nie działo, a działo się - serdecznie polecam - http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#947113

Inaczej nie mam pomysłu, może zmiana trenera tylko pomoże lub podejście do treningów - nie zajeżdzanie tak wszystkich ich intensywnością.
Wymiana SMS-Cuadrado to wymiana 1:1, odchodzi prawy skrzydłowy a Matuidi zaczyna grać na lewym skrzydle.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
O to to szczypku, zmniejszenie ilości kontuzji byłoby na pewno nie mniejszym wzmocnieniem, niż ściągnięcie mocnego gracza. Gdybyśmy zmniejszyli liczbę kontuzji w sezonie o tę połowę to trener mógłby w końcu wybierać do składu tych, którzy są w najlepszej formie (w ważnych meczach), mógłby inteligentnie rotować składem oszczędzając siły niektórych - jednym słowem daje to multum nowych możliwości do wykorzystania.szczypek pisze:Mam nadzieję, chłopacy, że zdajecie sobie sprawę z tego, że w Juventusie Allegriego istnieje pewien nierozwiązany problem, który pomijacie przy wypisywaniu tych ładnych składów. Ten problem to problem rekordowych ilości kontuzji. Problem, który często determinuje, że grają ci, którzy po prostu grać mogą, bo są zdrowi. Od początku okienka czekam na jakieś transfery w tym zakresie i znowu jest dupa - tak jakby nic się w poprzednim sezonie się nie działo, a działo się - serdecznie polecam - http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#947113
A tak jeśli będzie to samo co zwykle to będziemy grać tymi, którzy są aktualnie dostępni (niekoniecznie w najlepszej formie) + później powrót do formy i rytmu meczowego kontuzjowanych graczy. Wraz ze spadkiem ilości dostępnych piłkarzy spada również ilość możliwych do zastosowania rozwiązań taktycznych - to oczywiste nie wiem po co to pisałem

Mamy przenieść się do nowego centrum treningowego, ktoś pisał na forum, że w starym ośrodku było coś nie tak z murawą (bardzo ciężko mi uwierzyć) czy czymś tam. Boisko treningowe było położone w miejscu gdzie ziemia się zapada czy co, że były problemy z murawą? :-)
- Arbuzini
- Juventino
To dość ciekawe założenie, że Cuadrado jest naszym podstawowym skrzydłowym.dawid91 pisze:Tylko kto wtedy będzie grał na prawej obronie? Cancelo chcecie zajechać? Dajcie spokój, Cuadrado musi zostać. Wolę oglądać znowu w podstawie Matuidiego lub Khedire niż Dr Sciglo
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Kovacic w Chelsea oznacza że Modric się nigdzie nie rusza, więc ani my ani Inter nie wyciągniemy go z Realu. Perez pewnie przekonał Modrica do pozostania, a Kovacic domagał się minut więc wypożyczenie na rok wydaje się świetnym rozwiązaniem.
Zresztą Kovacic był chyba ostatnim nazwiskiem w jakie byłem skłonny uwierzyć.
Nie wiem jaki jest dokładnie podział odpowiedzialności za obciążenia treningowe ale ta ilość kontuzji pod wodzą Maxa to rzeczywiście problem który może zadecydować o wygraniu bądź przegraniu LM. Zgadzam się że zmiany w tym zakresie byłyby istotniejsze niż transfer SMSa.
Zresztą Kovacic był chyba ostatnim nazwiskiem w jakie byłem skłonny uwierzyć.
Nie wiem jaki jest dokładnie podział odpowiedzialności za obciążenia treningowe ale ta ilość kontuzji pod wodzą Maxa to rzeczywiście problem który może zadecydować o wygraniu bądź przegraniu LM. Zgadzam się że zmiany w tym zakresie byłyby istotniejsze niż transfer SMSa.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Cuadrado za SMSa? Mimo całej sympatii do naszego kolumbijskiego wariacika na skrzydle,którego uważam za mocny punkt naszej siły ofensywnej, w obliczu przyjścia Ronaldo-poświęciłbym. Zakładając,że Lotito nie chciałby samej gotówki.

- Tony Montana
- Juventino
Tym bardziej, że w kolejce do gry stoi jeszcze Benta xD Tak naprawdę to pisałem już wcześniej, po transferze Cancelo, że nie ma za bardzo miejsca dla Kwadrata, tylko nie było plotek transferowych.Arbuzini pisze:To dość ciekawe założenie, że Cuadrado jest naszym podstawowym skrzydłowym.dawid91 pisze:Tylko kto wtedy będzie grał na prawej obronie? Cancelo chcecie zajechać? Dajcie spokój, Cuadrado musi zostać. Wolę oglądać znowu w podstawie Matuidiego lub Khedire niż Dr Sciglo
Jeśli ktoś z przodu ma odejść to właśnie on - zawodnicy o tej charakterystyce bazujący na przyspieszeniu i dynamice strasznie szybko się kończą, za 2-3 lata ten gość będzie nie do poznania. O odejściu MDS-a nic się nie mówi, więc tam na PO Cuadrado nie pogra. Będzie grał MDS i Cancelo + Cancelo od biedy może zagrać zmiennika Benty.
Jeśli spojrzymy na to na chłodno, to na prawą stronę mamy grając 4:3:3:
1. Dybala
2. Berna
3. Kwadrat
4. Od biedy Cancelo
Mandżukić będzie wypełniał rolę i skrzydłowego i 9-tki chociaż mam nadzieję, że już tylko jako rezerwowy. Sprzedaż Cuadrado przy całej sympatii uznam za rozsądny ruch (zależy jeszcze jaka kasa

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tak dokładniej to zapytali go kibice Juve. Zaraz Włosi zaczną węszyć, czy naprawdę coś jest grane, a może po prostu ich zbył.Poprostu pisze:Nedved odwiedził dzisiaj Continnase, wchodząc zaczepili go dziennikarze pytając o SMSa i Pogbe. Nedved zbyl ich odpowiadając "zapytajcie Paraticiego"

W temacie naszego mercato jest taka posucha, że albo faktycznie to koniec działań, albo to cisza przed burzą. Dziennikarze, o dziwo, nie wymyślają już żadnych głupich plotek z naszym udziałem. Ja myślę, że coś może być na rzeczy mimo wszystko.
- Tony Montana
- Juventino
Myślę, że tylko przy odpowiednich sprzedażach - musimy zbilansować budżet. I pewnie w grę wchodziłyby wypożyczenia z koniecznością wykupu (tak mi się wydaje na teraz, póki nie sprzedaliśmy nikogo z teraźniejszego 1-szego składu).mrozzi pisze:Tak dokładniej to zapytali go kibice Juve. Zaraz Włosi zaczną węszyć, czy naprawdę coś jest grane, a może po prostu ich zbył.Poprostu pisze:Nedved odwiedził dzisiaj Continnase, wchodząc zaczepili go dziennikarze pytając o SMSa i Pogbe. Nedved zbyl ich odpowiadając "zapytajcie Paraticiego"![]()
W temacie naszego mercato jest taka posucha, że albo faktycznie to koniec działań, albo to cisza przed burzą. Dziennikarze, o dziwo, nie wymyślają już żadnych głupich plotek z naszym udziałem. Ja myślę, że coś może być na rzeczy mimo wszystko.
- sebatiaen
- Juventino
Kupimy środkowego pomocnika, możliwe że jeszcze kogoś sprzedamy.
Blisko Chelsea jest Kovacic, on nam się podobał, idzie na wypożyczenie, że Marotta takie coś zawala? że nie bierzemy udziału w negocjacjach?
Nasz pomoc wciąż nie wygląda mocno, brakuje nam kogoś z podaniem, techniką itp. coś czuję że będzie jeszcze jedno mocne uderzenie, być może rzeczywiście uderzymy po SMS, może Lottito pójdzie na rękę i spuści z ceny i dodamy Cuadrado? może do tego Sturaro? oby nie PJANIC!!!:(
Blisko Chelsea jest Kovacic, on nam się podobał, idzie na wypożyczenie, że Marotta takie coś zawala? że nie bierzemy udziału w negocjacjach?
Nasz pomoc wciąż nie wygląda mocno, brakuje nam kogoś z podaniem, techniką itp. coś czuję że będzie jeszcze jedno mocne uderzenie, być może rzeczywiście uderzymy po SMS, może Lottito pójdzie na rękę i spuści z ceny i dodamy Cuadrado? może do tego Sturaro? oby nie PJANIC!!!:(
- Piti
- Juventino
przecież Kovacic to rzadziak, przecietny w Interze, zero progresu w Realu, po co nam taki gość? potrzebujemy kozaka a nie goscia ktory EWENTUALNIE tym kozakiem może sie stać, a równie dobrze wcale nie musi. Dobrze że nie rozwazamy jego kupna.
- sebatiaen
- Juventino
Ja nie napisałem że jest wybitny ale tez nie pisz że jest słaby czy przeciętny bo ludzie którzy mają pojęcie o futbolu go chcą, między innymi nasi szczegółowo go obserwowali od bardzo dawna, Chelsea to też nie jest Legia Warszawa;)
coś mi się wydaje że jeszcze będzie się działo

coś mi się wydaje że jeszcze będzie się działo