Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Osgiliath
- Juventino
Co do Kovacicia (który w zakresie cena/jakość byłbym fajnym dealem) pojawiają się plotki (Marca), iż ma odejść do CFC na wypożyczenie, co generalnie wydaje się trochę kiepskim rozwiązaniem zważywszy, że Anglicy sprezentowali Sarriemu gracza o podobnych walorach z Napoli.
- kamil-8853
- Juventino
No i chyba kończy się przygoda z Mateo .... Kovacic blisko Chelsea która jedynie wypożyczy zawodnika (bez możliwości kupna) W takim razie przez najbliższe tygodnie ciągnąć się będzie z pewnością temat SMS-a. Leonardo oficjalnie stwierdził że Milanu nie stać na jego kupno (wątpię że to jakaś zasłona) Plotki o Pogbie (na całe szczęście) skończą się za niespełna 59 godzin.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Dziwny ruch Kovacicia. Oczywiście, będzie grał, ale w Chelsea w chwili obecnej jest dramat ze składem. Courtois strajkuje, więc może skończyć się na wymianie. Hazard też chce odejść, a reszta nie nadaje się to tarcia chrzanu.
- ManInBlack87
- Juventino
A mi się nie podoba oddawanie już jakiegokolwiek gracza ofensywnego.
Inaczej może skończyć się tak jak przed rewanżem z Totkami, gdzie z całej kadry mieliśmy 3 zdolnych do gry atakujacych.
Dybala co roku ma kontuzje która go wyklucza na około 2 miesiace, ciekawy jestem czy w tym roku ktoś z tego wyciągnie wnioski.
Inaczej może skończyć się tak jak przed rewanżem z Totkami, gdzie z całej kadry mieliśmy 3 zdolnych do gry atakujacych.
Dybala co roku ma kontuzje która go wyklucza na około 2 miesiace, ciekawy jestem czy w tym roku ktoś z tego wyciągnie wnioski.
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Prawdopodobnie raportowanie z Juvepoland, należy do obowiązków Pirlo. To by się zgadzało, że zamieszkał w Turynie i czyta książki po polsku.Tony Montana pisze:Jestem pewien, że Marotta codziennie wpada na kilka minut na juvepoland, żeby przejrzeć analizy. Ktoś jednak tę pisaninę w Turynie czyta![]()
Fajnie jakbyśmy to my wypożyczyli Kovacica. Brakuje mi tego markowego ruchu Marotty.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Emre Can - 0 PLN.Hołek pisze:Prawdopodobnie raportowanie z Juvepoland, należy do obowiązków Pirlo. To by się zgadzało, że zamieszkał w Turynie i czyta książki po polsku.Tony Montana pisze:Jestem pewien, że Marotta codziennie wpada na kilka minut na juvepoland, żeby przejrzeć analizy. Ktoś jednak tę pisaninę w Turynie czyta![]()
Fajnie jakbyśmy to my wypożyczyli Kovacica. Brakuje mi tego markowego ruchu Marotty.
Chyba coś przeoczyłeś

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Tony Montana
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Również myślę, że gdyby miało dojść do tego ruchu to tylko wypożyczenie. W tym okienku póki co jesteśmy sporo na minusie, wypożyczenie pozwoliłoby nam przełożyć większość kosztów na następny sezon. Z tym, że w pomocy robi się/już jest tłoczno. Jest wielu dobrych, a brakuje bardzo dobrych i topów.Hołek pisze:Prawdopodobnie raportowanie z Juvepoland, należy do obowiązków Pirlo. To by się zgadzało, że zamieszkał w Turynie i czyta książki po polsku.Tony Montana pisze:Jestem pewien, że Marotta codziennie wpada na kilka minut na juvepoland, żeby przejrzeć analizy. Ktoś jednak tę pisaninę w Turynie czyta![]()
- ice
- Juventino
Gdzieniegdzie można wyczytać, że podobno ma być atak na SMS. Z kolei LGdS pisze, że ani Pogba ani SMS. Więc na chwilę obecną wiemy tyle ile szanowani dziennikarze.
- Hubson
- Juventino
Podejrzewam że chodziło o wypożyczenie z opcją wykupuAdrian27th pisze:Emre Can - 0 PLN.Hołek pisze:Prawdopodobnie raportowanie z Juvepoland, należy do obowiązków Pirlo. To by się zgadzało, że zamieszkał w Turynie i czyta książki po polsku.Tony Montana pisze:Jestem pewien, że Marotta codziennie wpada na kilka minut na juvepoland, żeby przejrzeć analizy. Ktoś jednak tę pisaninę w Turynie czyta![]()
Chyba coś przeoczyłeś

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Chyba chciałeś napisać najbliższe 10 dni, bo 18tego startuje Serie Akamil-8853 pisze:W takim razie przez najbliższe tygodnie ciągnąć się będzie z pewnością temat SMS-a.

Kovacić całkiem fajny piłkarz. Aczkolwiek jeśli z miejsca nie wskoczyłby na poziom wyżej to poza odciążeniem Pjanicia nie byłoby z niego za wiele pożytku (w obronie i ataku).
Ty się za to nadajesz #KanteDziktowalski pisze:[...]a reszta nie nadaje się to tarcia chrzanu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- ice
- Juventino
Pominąłem Kante. Reszta, tak jak pisałem do tarcia chrzanu. Fabregas formę widział ze dwa sezony temu, Willian myśli o Mou, Hazard o Chelsea, a Morata nie wiadomo co i jak.jackop pisze:Chyba chciałeś napisać najbliższe 10 dni, bo 18tego startuje Serie Akamil-8853 pisze:W takim razie przez najbliższe tygodnie ciągnąć się będzie z pewnością temat SMS-a.
Kovacić całkiem fajny piłkarz. Aczkolwiek jeśli z miejsca nie wskoczyłby na poziom wyżej to poza odciążeniem Pjanicia nie byłoby z niego za wiele pożytku (w obronie i ataku).Ty się za to nadajesz #KanteDziktowalski pisze:[...]a reszta nie nadaje się to tarcia chrzanu.
- Arbuzini
- Juventino
Miałem takie samo pierwsze odczucie, ale przypomniałem sobie statystyki ofensywne SMSa i uważam to za dobre posunięcie. Poza tym na skrzydle grać mogą również Sandro, Cancelo oraz Spinazzola. Co prawda w tej roli żaden nie dorównuje Cuadrado pod względem umiejętności, ale trzeba brać też pod uwagę wiek Kolumbijczyka, który powoli będzie już gasł.ManInBlack87 pisze:A mi się nie podoba oddawanie już jakiegokolwiek gracza ofensywnego.
W zimie nie będziemy mieli już raczej szansy na wzmocnienie środka pola, szansa na znalezienie kogoś kto uzupełni w razie czego bok obrony albo skrzydło jest zdecydowanie większa. Także jeśli jest opcja na taki ruch to na pełnej!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Właśnie! Arbuz mi teraz uświadomił że my Cuadrado nie potrzebujemy bo Cancelo jest równie dobry, a w USA pokazał że jest mega zawodnikiem.
Także nie zdziwie się jak bedziemy odpalać Cuadrado i zostanie nam
Cancelo,Costa - Cris,Mandzu - Dybala,Berna
Także nie zdziwie się jak bedziemy odpalać Cuadrado i zostanie nam
Cancelo,Costa - Cris,Mandzu - Dybala,Berna
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Chyba, ze Max przemianuje Berne na mezzale. Wtedy Cuadrado bedzie zastepca dla Dybali 
Max co roku probuje kogos na nie swojej pozycji: Sturaro na prawej obronie. Mandzu na lewym skrzydle.
Tak wiec Bernardeschi jako mezzala nie zdziwi mnie

Max co roku probuje kogos na nie swojej pozycji: Sturaro na prawej obronie. Mandzu na lewym skrzydle.
Tak wiec Bernardeschi jako mezzala nie zdziwi mnie