Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 13:13

Co do Kovacicia (który w zakresie cena/jakość byłbym fajnym dealem) pojawiają się plotki (Marca), iż ma odejść do CFC na wypożyczenie, co generalnie wydaje się trochę kiepskim rozwiązaniem zważywszy, że Anglicy sprezentowali Sarriemu gracza o podobnych walorach z Napoli.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 13:16

No i chyba kończy się przygoda z Mateo .... Kovacic blisko Chelsea która jedynie wypożyczy zawodnika (bez możliwości kupna) W takim razie przez najbliższe tygodnie ciągnąć się będzie z pewnością temat SMS-a. Leonardo oficjalnie stwierdził że Milanu nie stać na jego kupno (wątpię że to jakaś zasłona) Plotki o Pogbie (na całe szczęście) skończą się za niespełna 59 godzin.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 13:21

Dziwny ruch Kovacicia. Oczywiście, będzie grał, ale w Chelsea w chwili obecnej jest dramat ze składem. Courtois strajkuje, więc może skończyć się na wymianie. Hazard też chce odejść, a reszta nie nadaje się to tarcia chrzanu.

ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 13:40

A mi się nie podoba oddawanie już jakiegokolwiek gracza ofensywnego.
Inaczej może skończyć się tak jak przed rewanżem z Totkami, gdzie z całej kadry mieliśmy 3 zdolnych do gry atakujacych.
Dybala co roku ma kontuzje która go wyklucza na około 2 miesiace, ciekawy jestem czy w tym roku ktoś z tego wyciągnie wnioski.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 13:47

Tony Montana pisze:Jestem pewien, że Marotta codziennie wpada na kilka minut na juvepoland, żeby przejrzeć analizy. Ktoś jednak tę pisaninę w Turynie czyta :cooler:
Prawdopodobnie raportowanie z Juvepoland, należy do obowiązków Pirlo. To by się zgadzało, że zamieszkał w Turynie i czyta książki po polsku.

Fajnie jakbyśmy to my wypożyczyli Kovacica. Brakuje mi tego markowego ruchu Marotty.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 13:57

Hołek pisze:
Tony Montana pisze:Jestem pewien, że Marotta codziennie wpada na kilka minut na juvepoland, żeby przejrzeć analizy. Ktoś jednak tę pisaninę w Turynie czyta :cooler:
Prawdopodobnie raportowanie z Juvepoland, należy do obowiązków Pirlo. To by się zgadzało, że zamieszkał w Turynie i czyta książki po polsku.

Fajnie jakbyśmy to my wypożyczyli Kovacica. Brakuje mi tego markowego ruchu Marotty.
Emre Can - 0 PLN.

Chyba coś przeoczyłeś ;)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 13:58

Hołek pisze:

Również myślę, że gdyby miało dojść do tego ruchu to tylko wypożyczenie. W tym okienku póki co jesteśmy sporo na minusie, wypożyczenie pozwoliłoby nam przełożyć większość kosztów na następny sezon. Z tym, że w pomocy robi się/już jest tłoczno. Jest wielu dobrych, a brakuje bardzo dobrych i topów.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:05

Gdzieniegdzie można wyczytać, że podobno ma być atak na SMS. Z kolei LGdS pisze, że ani Pogba ani SMS. Więc na chwilę obecną wiemy tyle ile szanowani dziennikarze.

Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:08

Adrian27th pisze:
Hołek pisze:

Emre Can - 0 PLN.

Chyba coś przeoczyłeś ;)
Podejrzewam że chodziło o wypożyczenie z opcją wykupu :D

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:16

kamil-8853 pisze:W takim razie przez najbliższe tygodnie ciągnąć się będzie z pewnością temat SMS-a.
Chyba chciałeś napisać najbliższe 10 dni, bo 18tego startuje Serie A ;)

Kovacić całkiem fajny piłkarz. Aczkolwiek jeśli z miejsca nie wskoczyłby na poziom wyżej to poza odciążeniem Pjanicia nie byłoby z niego za wiele pożytku (w obronie i ataku).
towalski pisze:[...]a reszta nie nadaje się to tarcia chrzanu.
Ty się za to nadajesz #KanteDzik

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:25

jackop pisze:
kamil-8853 pisze:W takim razie przez najbliższe tygodnie ciągnąć się będzie z pewnością temat SMS-a.
Chyba chciałeś napisać najbliższe 10 dni, bo 18tego startuje Serie A ;)

Kovacić całkiem fajny piłkarz. Aczkolwiek jeśli z miejsca nie wskoczyłby na poziom wyżej to poza odciążeniem Pjanicia nie byłoby z niego za wiele pożytku (w obronie i ataku).
towalski pisze:[...]a reszta nie nadaje się to tarcia chrzanu.
Ty się za to nadajesz #KanteDzik
Pominąłem Kante. Reszta, tak jak pisałem do tarcia chrzanu. Fabregas formę widział ze dwa sezony temu, Willian myśli o Mou, Hazard o Chelsea, a Morata nie wiadomo co i jak.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:28

ManInBlack87 pisze:A mi się nie podoba oddawanie już jakiegokolwiek gracza ofensywnego.
Miałem takie samo pierwsze odczucie, ale przypomniałem sobie statystyki ofensywne SMSa i uważam to za dobre posunięcie. Poza tym na skrzydle grać mogą również Sandro, Cancelo oraz Spinazzola. Co prawda w tej roli żaden nie dorównuje Cuadrado pod względem umiejętności, ale trzeba brać też pod uwagę wiek Kolumbijczyka, który powoli będzie już gasł.

W zimie nie będziemy mieli już raczej szansy na wzmocnienie środka pola, szansa na znalezienie kogoś kto uzupełni w razie czego bok obrony albo skrzydło jest zdecydowanie większa. Także jeśli jest opcja na taki ruch to na pełnej!

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:31

Właśnie! Arbuz mi teraz uświadomił że my Cuadrado nie potrzebujemy bo Cancelo jest równie dobry, a w USA pokazał że jest mega zawodnikiem.

Także nie zdziwie się jak bedziemy odpalać Cuadrado i zostanie nam

Cancelo,Costa - Cris,Mandzu - Dybala,Berna

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:38

Chyba, ze Max przemianuje Berne na mezzale. Wtedy Cuadrado bedzie zastepca dla Dybali :D
Max co roku probuje kogos na nie swojej pozycji: Sturaro na prawej obronie. Mandzu na lewym skrzydle.
Tak wiec Bernardeschi jako mezzala nie zdziwi mnie

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2018, 14:50

Nedved odwiedził dzisiaj Continnase, wchodząc zaczepili go dziennikarze pytając o SMSa i Pogbe. Nedved zbyl ich odpowiadając "zapytajcie Paraticiego"

Zablokowany