Mercato (Lato 2016)
- wagner
- Juventino
Troche to smutne. Mało mu chaosu w środku pola..sebatiaen pisze:Podobno testuje Cuadrado na pozycji środkowego pomocnika, coś a'la Ancelotti w Realu z Di Marią czy Isco.
Że niby taki drugi Thierry Henry ?Wojttek pisze:Coman to będzie w perspektywie czasu najlepszy piłkarz jaki grał w naszych barwach. Potwierdzone info. Jego sprzedaż dałoby się uzasadnić tylko ofertę na 128 milionów, a nie 28.

- sebatiaen
- Juventino
Smutne bo chce wykorzystać wszystko najlepsze co ma do dyspozycji?
Piątek wieczorem, ja rozumiem że człowiek na bani:)...
Mamy mały chaos ale to są gracze którzy nie muszą grać w cale na pozycji śr. pomocnika a of. jak naprzykład Marchisio, Pogba, Pereyra.
Zresztą długa ławka jest bardzo ważna i nie zawsze Cuadrado zagra w każdym meczu na pozycji śr. pomocnika.
Piątek wieczorem, ja rozumiem że człowiek na bani:)...
Mamy mały chaos ale to są gracze którzy nie muszą grać w cale na pozycji śr. pomocnika a of. jak naprzykład Marchisio, Pogba, Pereyra.
Zresztą długa ławka jest bardzo ważna i nie zawsze Cuadrado zagra w każdym meczu na pozycji śr. pomocnika.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Aha.Eric6666 pisze:Siedział i śmiał się z tego jak jego zapytanie o zawodnika zrobiło burzę w mediach? Może doszedł do wniosku, że Draxler jest półśrodkem, na którego trzeba dużo dać, a nie daje gwarancji. Może woli za rok spróbować wyciągnąć kogoś pewniejszego i zapewne z ligi.Jacky pisze:Hmm, w takim razie ciekawym, co robil Marotta przez ostatnie dwa tygodnie(?) mercato... Klepal Hernanesa?Adrian27th pisze:Heldt w wywiadzie powiedzial ze Draxler by zdesperowany by dołączyć do Juve, ze naprawde wierzył aczkolwiek mowił wprost ze nasi nie zlozyli nawet oferty i tak naprawde robili nadzieje kibicom ludzie z gazet.
Pewnie doszedł do wniosku, że lepiej dać 11 mln za Hernanesa, niż 35 za Draxlera, bo trener chciał tylko wzmocnić ławkę? Mercato skończone, a jak Draxler nie czuł się na siłach, żeby opuszczać ligę, to płacenie za niego takich pieniędzy było bez sensu. Pewnie szybko by skończył jak przestraszony szarak, który chce wrócić do Niemiec. Ale jak to się mówi: tego nikt nie wie.
To chyba inne pozycje, a Cuadrado tak i tak by do nas trafil, bo byl okazja w stylu Marotty.Eric6666 pisze:Osobiście to wolałem transfer Cuardado od Draxlera.
A co myslicie o zawodniku naszych przyszlych przeciwnikow, Gladbach - Granicie Xhaka? To juz tak w kontekscie sprzedazy Pogby i kupna w jego miejsce dwoch (bardzo) dobrych srodkowych pomocnikow.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Sassuolo póki co notuje ładne wyniki, w dodatku bez Berardiego. Jeżeli do stycznia diametralnie ich sytuacja się nie zmieni i zielono-czarni będą mieli "spokojną wiosnę" w kontekście pozostania w Serie A, to przyjście Domenico do nas już zimą nie będzie takie nielogiczne.
Sassuolo pewnie by dostało za taki przyśpieszony transfer jakieś dodatkowe hajsy, my mielibyśmy dodatkową opcję w ataku, a sam Berardi miałby pół sezonu na spokojne "wejście" do naszej drużyny, bo na pewno nikt by od niego nie wymagał, żeby od pierwszego meczu był topem.
Poza tym pamiętajmy, że jednak odejście Comana zostawiło po sobie jakąś lukę, której, w czasie letniego mercato, nasi nie zdążyli już załatać.
Sassuolo pewnie by dostało za taki przyśpieszony transfer jakieś dodatkowe hajsy, my mielibyśmy dodatkową opcję w ataku, a sam Berardi miałby pół sezonu na spokojne "wejście" do naszej drużyny, bo na pewno nikt by od niego nie wymagał, żeby od pierwszego meczu był topem.
Poza tym pamiętajmy, że jednak odejście Comana zostawiło po sobie jakąś lukę, której, w czasie letniego mercato, nasi nie zdążyli już załatać.
- Eric6666
- Juventino
4-3-3 zaczyna nam wychodzić (za wcześnie powiedziane, ale dla gazet nigdy nie jest za wcześnie) i szukamy skrzydła. Odszedł Coman, za którego przyszedł (?) Hernanes i załatał w środku pola dziurę. Natomiast dziura (jakby pozbyli się Zazy i wzięli Berardiego byłby git) powstała w ataku (chociaż ciężko nazwać dziurą atak, gdzie mamy 6 zawodników).Ouh_yeah pisze:Nie ogarniam. Nie wzięli go latem, zagrali trzy kolejki, chłopak się po pierwszej połamał i teraz nagle wzrosły szanse, że wezmą go w styczniu?
Wydaje mi się, że to tylko wymysł prasy, chyba, że faktycznie pozbylibyśmy się Zazy. Arsenal dał ciała w LM, więc może znowu się na niego skuszą

- Tobor
- Juventino
Też mi się wydaje, że pomysł Zaza<->Berardi nie byłby taki bezsensowny (poza tym, że Zaza przechodzi między Juve a Sassuolo co okienko jeśli chodzi o papieryEric6666 pisze:4-3-3 zaczyna nam wychodzić (za wcześnie powiedziane, ale dla gazet nigdy nie jest za wcześnie) i szukamy skrzydła. Odszedł Coman, za którego przyszedł (?) Hernanes i załatał w środku pola dziurę. Natomiast dziura (jakby pozbyli się Zazy i wzięli Berardiego byłby git) powstała w ataku (chociaż ciężko nazwać dziurą atak, gdzie mamy 6 zawodników).Ouh_yeah pisze:Nie ogarniam. Nie wzięli go latem, zagrali trzy kolejki, chłopak się po pierwszej połamał i teraz nagle wzrosły szanse, że wezmą go w styczniu?
Wydaje mi się, że to tylko wymysł prasy, chyba, że faktycznie pozbylibyśmy się Zazy. Arsenal dał ciała w LM, więc może znowu się na niego skuszą

(EDIT: zapomniałem, że teraz Juve dostało 10mln za sprzedaż połówki Berardiego do Sassuolo, więc ostateczny wynik zakończyłby się w <10mln. Mam nadzieję że się to uda, to będzie, że Beppe w sprowadzaniu zawodników to MISTRZ!!!)
, który jest ograny przez 2,5 sezonu w Serie A, gdzie udowodnił, że drewniakiem nie jest i ma papiery na gwiazdę światowego formatu. Sam chłopak jest młodszy od Moraty, Pogby, Sturaro, Leminy, Dybali i urodzony prawie dokładnie w tym samym dniu co Rugani. Co jak co, ale ilość młodych zawodników (dorzucić jeszcze A.Sandro, Pereyre i Neto) i to o uznanej jakości robi wrażenie

Ostatnio zmieniony 17 września 2015, 13:15 przez Tobor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
W okienku zimowym wymiana Zaza> Berardi z naszą dopłatą i wszyscy są zadowoleni, tym bardziej, że mam przeczucie, że 433 będzie naszą podstawową formacją, w której Berardi znalazłby sobie miejsce i minuty.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ja bym miał pewne obawy. Większość zawodników którzy przechodzą do innych zespołów w zimowym okienku, nie daje rady. Lepiej chuchać i dmuchać na Berardiego.Cabrini_idol pisze:W okienku zimowym wymiana Zaza> Berardi z naszą dopłatą i wszyscy są zadowoleni, tym bardziej, że mam przeczucie, że 433 będzie naszą podstawową formacją, w której Berardi znalazłby sobie miejsce i minuty.
mrozzi Jak Morata strzeli 20 goli w sezonie to będziemy mogli się zacząć obawiać. Jak na razie nie wydaję mi się, żeby ktokolwiek z wielkich był nim zainteresowany.
Ostatnio zmieniony 17 września 2015, 14:18 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tak swoją drogą wielu kibiców obawia się, że Morata po sezonie, ale... Hiszpan nie może się oszukiwać, bo choć jest coraz bardziej medialny i Real mógłby na jego powrocie zyskać także marketingowo, tak nie będzie miał żadnych szans na pierwszy skład. Miłość do klubu to jedno, możliwość gry to drugie. Jeśli Alvaro będzie miał choć trochę rozumu, zostanie u nas, gdzie jest jednym z kluczowych graczy. Jeśli wróci do Realu, będzie tego żałował - potwierdzone info.
- Robaku
- Juventino
Pojawiają się głosy we włoskich i hiszpańskich mediach dotyczące powrotu Moraty do Madrytu, ale prawda jest taka, że może tam grać w pierwszym składzie ale nie musi. Wystarczy, że podczas Euro wyskoczy jakiś napadzior i Real medialnie go sprzątnie.
Co do Wymiany Zaza za Berardiego to nie ma to sensu, czuje,że Angole będą chętnie na Simone i tam możemy zrobić lepszy deal. A Sassuolo odda nam Domenico, jesli będą w dobrej sytuacji punktowej na półmetku, a sam Domenico zauważy, że ma szanse na powołanie od Conte grając w Juve.
Jakoś ostatnio jest tak,że Antek go pomija gdy chłopak gra na Mapei.
Co do Wymiany Zaza za Berardiego to nie ma to sensu, czuje,że Angole będą chętnie na Simone i tam możemy zrobić lepszy deal. A Sassuolo odda nam Domenico, jesli będą w dobrej sytuacji punktowej na półmetku, a sam Domenico zauważy, że ma szanse na powołanie od Conte grając w Juve.
Jakoś ostatnio jest tak,że Antek go pomija gdy chłopak gra na Mapei.
- wloski
- Juventino
Berardi wcale nie jest pomijany przez Conte, ale pierw był ważnym ogniwem młodzieżówki, a jak nadarzyła się szansa jego sprawdzenia to po prostu miał kontuzje.
A wymiana Berardi za Zazę nie wchodzi w grę, bo Sassuolo "dało" nam 10 mln i muszą to jakoś odzyskać, wiec nie zgodzą się na Zazę + 10 mln, które oddamy plus jakiś hajs za wcześniejsze sprowadzenie, tylko chcą hajsu, zresztą czytałem na jednej stronie, że wykup ustalony jest na 18 mln, więc nijak by nam się opłacało dać 10 mln + Zaza. Bo lepiej dać 18 mln za Berardiego czy tam nawet 20, a Zazę sprzedać do Anglii, gdzie spokojnie możemy dostać te 15, bo dla Anglików to są drobne.
A wymiana Berardi za Zazę nie wchodzi w grę, bo Sassuolo "dało" nam 10 mln i muszą to jakoś odzyskać, wiec nie zgodzą się na Zazę + 10 mln, które oddamy plus jakiś hajs za wcześniejsze sprowadzenie, tylko chcą hajsu, zresztą czytałem na jednej stronie, że wykup ustalony jest na 18 mln, więc nijak by nam się opłacało dać 10 mln + Zaza. Bo lepiej dać 18 mln za Berardiego czy tam nawet 20, a Zazę sprzedać do Anglii, gdzie spokojnie możemy dostać te 15, bo dla Anglików to są drobne.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dokładnie. Do ostatnich dniach okienka mówiło się o zainteresowaniu Arsenalu osobą Zazy. Potwierdziło się to zresztą już po zakończeniu mercato. Potem pojawiały się nawet informacje, że Anglicy uderzą po niego w styczniu, więc taka transakcja łączona z Berardim miałaby sens.