Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:12

deszczowy pisze:Bardzo dobry krok zarządu. W końcu mamy naprawdę niezłej próby piłkarzy, którzy mogą zrobić różnicę w razie jakichś kłopotów w środku pola i na skrzydle. Btw - czy przyjście Isli może oznaczać nasz rozbrat z Pepe?
Wątpliwe. Pepe idealnie wpisuje się w rolę zmiennika dla Chilijczyka, ponadto daje możliwość elastycznego modyfikowania ustawienia. Nie widzę powodów, by na siłę wypychać Włocha z Juventusu. Jeżeli miałby odejść, to po sezonie 2012/2013, ze względu na powoli kończący się kontrakt. Z takich głupot co dzisiaj wyczytałem, to TuttoJuve podało informacje o możliwej wymianie Boriello- Quagliarella :prochno:
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2012, 10:15 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:14

Również cieszę się bardzo z dwójki Isla, Asamoah. Jest to naprawdę mocny początek okienka transferowego. Brawo dla Marotty :bravo:
deszczowy pisze: Btw - czy przyjście Isli może oznaczać nasz rozbrat z Pepe?
Dużo na to wskazuje, ale wydaje mi się, że jako taki bardzo uniwersalny zmiennik mógłby zostać. Tutaj chyba zadecyduje Conte, rok temu chciał go przecież zatrzymać ale byłoby bez sensu jak miałby cały sezon siedzieć na trybunach/czasem ławie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:17

Gigi Buffon pisze:Co do szrotu to Motta ma iść w ramach rozliczenia za Peluso
Jeśli tak, to Kolarov nie przyjdzie, a szkoda.
iltalismano pisze:Więc czemu stawił się na badaniach dzisiejszego poranka?; )
Nie wiem, być może już się wyleczył :wink: Wiem tylko, że nie grał od przełomu lutego i marca do końca sezonu.

Deszczu, Staszku, co Wy macie z Islą jako bocznym napastnikiem? :| Co ma Isla do Pepe? Wytłumaczcie... :) Ja już swój pogląd na ten temat przedstawiłem parę razy, wydaje mnie się, że sensowny. Chcecie zrobić z Mauricio kogoś w rodzaju Alexisa Sancheza?

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:19

furiaceca11 pisze: Jak dla mnie jest to nieco zabawna historia. Dalismy 3mln za jego połówkę, a teraz trzeba dopłacić. W sumie ta Parma trochę na nas zarobi ;P[/b]
Nie daliśmy tylko dostaliśmy 3mln za jego połówke. Wiadome było, że jak zagra dobry sezon to jego wartość wzrośnie, więc ta połówka jest teraz dużo droższa. Dla mnie to było dziwne posunięcie, bo było wiadomo że seba grając regularnie w pierwszym składzie podbije swoją wartość. Można go było tylko wypożyczyć i teraz był by luz ( tak samo będzie z Verrattim, zagra dobry sezon w serie a i za drugą połówkę zapłacimy z 10mln, walą nas w d.... jak chcą z tym współwłasnościami ;p )

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:26

Dzisiejsze Corriere, Gazetta i Tuttosport są zgodne - Veratti w sezonie 2013-14 będzie grał dla Juve :!:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:36

pumex pisze:Co ma Isla do Pepe? Wytłumaczcie... :)
Ma nie wiele. Isla przychodzi do 3-5-2 jako prawy pomocnik. I to byłaby dla niego najlepsza pozycja. Może też od zastapić w 4-3-3 Vidala lub Marchisio, ale od tego będzie Asamoah. Niemniej jednak w 4-3-3 moim zdaniem mógłby również powalczyć z Pepe o pierwszy skład i walkę wygrać. Dlaczego? Isla nie ma może tak dobrego przyspieszenia jak Sanchez, nie jest tak szybki jak Pepe, ale nadrabia to techniką lepszą od naszego prawego skrzydłowego. Do tego jest świetny w odbiorze jak na ta pozycję, a Conte to ceni i chyba nigdy nie zdecyduje się w 4-3-3 na grę dwoma typowymi skrajnie ofensywnymi zawodnikami i wysuniętym napastnikiem.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:48

Ok Staszku, ale Isla nie jest tak ofensywnym piłkarzem jak Bale czy Bastos. Owszem, potrafi całkiem ładnie pociągnąć do przodu, ale to jednak nie to. 4-3-3 z Islą w składzie (na pozycji bocznego napastnika) byłoby jakimś oszukanym tworem. To tak, jakby Barca stawiała Daniego Alvesa na pozycji Sancheza, Real z Marcelo robił napastnika lub Arsenal wykorzystywał Andre Santosa zamiast Walcotta

EDIT
http://www.solojuve.com/transfery/tutto ... riello.php

Pomysł bardziej denny niż wczorajszy orgazm Trzeciaka w meczu Hiszpania-Irlandia. Nie jestem zwolennikiem pozostania Q na następny sezon, ale można uzyskać za niego jakiś pieniądz, a nie oddawać go za gostka, który nie jest warty więcej niż skrzynkę piwa
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2012, 10:54 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 10:51

^FAZZI^ pisze:
furiaceca11 pisze: Jak dla mnie jest to nieco zabawna historia. Dalismy 3mln za jego połówkę, a teraz trzeba dopłacić. W sumie ta Parma trochę na nas zarobi ;P[/b]
Nie daliśmy tylko dostaliśmy 3mln za jego połówke. Wiadome było, że jak zagra dobry sezon to jego wartość wzrośnie, więc ta połówka jest teraz dużo droższa. Dla mnie to było dziwne posunięcie, bo było wiadomo że seba grając regularnie w pierwszym składzie podbije swoją wartość. Można go było tylko wypożyczyć i teraz był by luz ( tak samo będzie z Verrattim, zagra dobry sezon w serie a i za drugą połówkę zapłacimy z 10mln, walą nas w d.... jak chcą z tym współwłasnościami ;p )

Tylko jak ktoś to kiedyś napisał, czasem klub chętniej wystawia w pierwszym składzie swojego niż obcego :) No cóż powiedzmy, że płacimy im za wyszkolenie naszego zawodnika. Inną sprawą jest to, że trochę drogo nam to wyjdzie. No ale jakby miał iść na wypożyczenie z opcją pierwokupu to jeszcze gorzej, bo mogliby go kupić i potem od razu sprzedać np interowi.

Co do Isli, Pepe i Licht i Caceresa. Na pewno Conte wie co robi i nie pozbędzie się raczej żadnego z nich. Zastanawiam się czy mimo plotek o Peluso, Conte nie chce na lewej pomocy w 3-5-2 grać PDC, Giac i ewentualnie Pepe lub nawet Caceres. Możliwe, że nie starczy nam kasy żeby obsadzić i LO i ŚO i atak.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 11:09

pumex pisze: Nie jestem zwolennikiem pozostania Q na następny sezon, ale można uzyskać za niego jakiś pieniądz, a nie oddawać go za gostka, który nie jest warty więcej niż skrzynkę piwa
Jak chcą koniecznie pozbyć się Quagliarelli, to już lepiej włączyć go w jakąś inną transakcję, np. oddać w rozliczeniu za Joveticia (ponoć Viola lubi naszego strikera). Co do Borriello, to ja go nie darzę sympatią, jednak Conte jak widać ma odmienne zdanie na ten temat i koniecznie chce go mieć w składzie.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 11:11

pumex pisze:Ok Staszku, ale Isla nie jest tak ofensywnym piłkarzem jak Bale czy Bastos.
Zgoda, dlatego po pierwszych informacjach o jego transferze, od razu stwierdziłem, że Conte chce grać na stałe 3-5-2... i się lekko zasmuciłem ;)
Daniego Alvesa na pozycji Sancheza, Real z Marcelo robił napastnika
Trochę złe przykłady, bo Alves nawet w którymś Gran Derby grał prawego napastnika w 4-3-3 (zresztą Maxwell kiedys lewego...), a Marcelo... tez miał epizody na lewej stronie 4-2-3-1. :)

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 11:17

JA jestem pewnien, że nasza taktyka w ogole się nie zmieni 4-3-3 lub 3-5-2 a Isla i Asamoah są potrzebni jako zmiennicy za Vidala i Marchisio, i to wcale nie jest śmieszne, chyba każdy wie, że pozycje i zadania jakie mają Vidal i Marchisio są niesamowicie wyczerpujące bieganie przez 90 min cały czas, a my w tym sezonie mamy grac w LM, dlatego też jestem pewnien że dwójka z Udinese będzie niby na ławkę, ale ze względu na bardzo wyczerpujące zadania każdy z naszych 4 pomocników b2b będzie duzo grał i to mi się podoba że w razie zmęczenia, wykluczenia kontuzji nie tracimy na jakości z tym że trzeba pamiętac ze reżyserem gry jest Pirlo a za niego to my jak narazie nie mamy zmiennika a powinniśmy !

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 11:18

Zejdźcie z tego włoskiego, bo chłop przynajmniej myśli racjonalnie. Niektorzy tu żyją świecie w którym dajemy 40 mln + zawodników na napastników, ok, życze miłego samopoczucia.
Tyle że Lewnadowski sam nie chce do Włoch trafić, więc też nie ma co dyskutować.
pumex pisze:Deszczu, Staszku, co Wy macie z Islą jako bocznym napastnikiem? :| Co ma Isla do Pepe? Wytłumaczcie... :) Ja już swój pogląd na ten temat przedstawiłem parę razy, wydaje mnie się, że sensowny. Chcecie zrobić z Mauricio kogoś w rodzaju Alexisa Sancheza?
Ale w takim razie dziwne jest mieć 3 dobrych zawodników na jedną pozycję, a sprzedawanie Lichtsteinera po tak dobrym sezonie wygląda jak ponury żart.
Cóż dziwne to wszystko, może po prostu któryś z dwójki Isla-Asamoah przychodzi na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu? To jeszcze bym rozumiał, bo inaczej dziś się ucieszymy z uzupełnienia pomocy, jutro będzie wielkie zdziwko, że nie ma kasy na atak. I nie wciskajcie mi kitu, że na supernapastnika jest jakaś ekstra kasa w specjalnym schowku na takie okazje :stop: No chyba, że atak będzie wzmocniony tanio, ale dobrze. Inna rzecz, że Marott dobrze robi, że podczas euro działa, inni się napatrzą na gwiazdki euro a my możemy skorzystać. Holandia pewnie odpadnie, może i zainteresowanie Van Persiem ze strony MC i innych spadnie i napalą sięna jakieś Dżagojewy (czy jak mu tam).
pumex pisze:Pomysł bardziej denny niż wczorajszy orgazm Trzeciaka w meczu Hiszpania-Irlandia. Nie jestem zwolennikiem pozostania Q na następny sezon, ale można uzyskać za niego jakiś pieniądz, a nie oddawać go za gostka, który nie jest warty więcej niż skrzynkę piwa
Pomysł słaby, ale to samo tutto sugeruje teraz, że za Cavaniego dajemy Sebę i 40 mln, także piłkoszal na euro doszedł aż do nich, przygrzało im ewidentnie, cóż, zdarza się.
Co do samego Quagliarelli, to mam mieszane uczucia, bo tak naprawdę to wiele do koncowego sukcesu nie dołożył, w zasadzie żadna jego kacja nie decydowała o choćby punkcie, coś tam strzelił, ale były to gole na ustalenie wyniku a nie przechylenie, oczywiście fajnie, że w ogóle się przełamał i gol to gol, ale pytanie czy jest nam potrzebny, choć wiadomo, że długo do siebie dochodził po urazie. Ja tam wolę Matriego, ale wymiana Fabio-Marco byłaby słaba :/

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 11:19

Jeszcze sie lipiec nie zaczal, a my juz mamy dwoch mlodych, uniwersalnych graczy, ktorzy wyrozniali sie w Udinese. Kwota, nie do konca wiadomo w jaki sposob, ale pewnie zamknie sie w 30 mln € za obu. Niech teraz kupuja kolejne talenty z Ameryki Poludniowej, a my sie za pare lat do nich zglosimy po najlepszych :C

Bardzo mnie cieszy, ze te zakupy zostaly zrobione tak wczesnie - po pierwsze gracze beda od samego poczatku trenowac z nowa druzyna, a po drugie pozwala to miec nadzieje na dobre mercato. Nie kupilismy alternatywy alternatywy docelowego goscia, tylko tego, kogo chcielismy.

Teraz gazety donosza, ze mamy sobie klepnac Verrattiego na za rok, a i Pogba pewnie jest blisko (chociaz o tym ostatnio newsow brakuje, ale w sumie jego kontrakt konczy sie 30.06).

Teraz totalne minimum to dwa zakupy - obronca (na LB/LWB lub na srodek) i napastnik. Wiadomo, jakie nazwiska sie z nami na ten moment laczy. Ja marze o Kolarovie i Cavanim.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 11:23

Z perspektywy naszych zakupów i prognoz na najblizsze dni chciałbym by nasze mercato przyniosło nam:

- Isla (checked)
- Asamoah (checked)
- Leali (checked)
- Veratti
- Kolarov
- Pogba
- Cavani/VP
- Astori
- Giovinco

Niech ta lista sie spełni, a strumień bieli poleci na nasze monitory... ; )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 11:24

jest świetnie po prostu! :D teraz tylko czekajmy na jakich zasadach Isla i Asamoah do nas przejdą. Sprowadźmy z powrotem Giovinco i tego wymarzonego-hiper-super-top playera-napastnika (ja optuję cały czas za Van Persim, który w reprezentacji może sobie pograć piłeczką jedynie ze Sneijderem bo Robben jest tragiczny ostatnio) i (zgadzam się z Moggim) liga powinna zostać w przyszłym roku odwołana! :happy:

Boooże! jak to wygląda

bramkarze: Buffon i Storari
prawa obrona (lub pomoc przy 3-5-2): Lichy, Isla, Pepe
lewa obrona -II-: De Ceglie, Chiellini, Giaccherini
środek obrony: Barzagli, Chiellini, Bonucci, Caceres

środek pomocy:: Pirlo, Marchisio, Vidal, Asamoah, Padoin, Marrone, Pogba

skrzydłowi i atak:: Vucinic, Matri, Quaglia, Pepe + Giovinco i top player

ja za bardzo jeszcze tego nie ogarniam :)

a pozbyć się trzeba bezwględnie i definitywnie (żebym nikogo nie pominął): Motta, Grosso, Pazienza, Melo, Ziegler (chyba, że go zostawić do 3-5-2 na lewą mańkę), Krasić, Elia, Borriello, Iaquinta i zarobić na nich jak najwięcej się da. Nie wspominam o Lealim i ew. Verrattim, bo ich trzeba od razu wypożyczyć. Przy takiej pace na przyszły sezon, by sobie chłopaki za dużo nie pograli :wink:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
Zablokowany