Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Może i durne, ale bywały durniejsze:DDon Paolo pisze:AdiJuve pisze:Cena do 8mln i pensja do 2,5mln i wcale nie taki zły transfer, na pewno na lepszych warunkach niż Morata a i gracz znacznie lepszy:)![]()
![]()
![]()
Ekstremalnie durne porównanie.
Osobiście dużo wyżej cenię Podolskiego od Moraty:)
- gucio_juve
- Juventino
Podobno chcemy wypożyczyć Podolskiego z opcją pierwokupu, Arsenal chce go sprzedać definitywnie. Na jutro zaplanowano ponoć spotkanie między włodarzami obu klubów.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bardzo go lubię, był jednym z najbardziej aktywnych "przy świętowaniu" tytułu Weltmeister, ale graczem jest przeciętnym. Ponownie bierzemy jakiś odrzut?gucio_juve pisze:Podobno chcemy wypożyczyć Podolskiego z opcją pierwokupu, Arsenal chce go sprzedać definitywnie. Na jutro zaplanowano ponoć spotkanie między włodarzami obu klubów.

- Sorek21
- Juventino
I po co było wywalać kasę na tego Sturaro ? I tak za rok nie będzie stanowił o sile Juve,nawet nie będzie dla niego miejsca. Gdybyśmy teraz mieli te 6 mln czy ile tam było to Arsenal prędzej zgodziłby się na wypożyczenie za np 5ml + kolejne 5 a tak to nic z tego nie wyjdzie.
- jakku1
- Juventino
To sam Arsenal zaproponowal nam Podolskiego. To nie my sie pchalismy po jego podpis.
- Jest kilka opcji do ataku, mniej lub bardziej realnych, ale wszystkie monitorujemy: Lavezzi, Podolski, Shaqiri (z adnotacja, ze Bayern chce tylko gotowki, nie interesuja ich raczej wypozyczenia), plus pewnie ktos jeszcze i Gabbiadini.
- Torres tez zostal nam zaproponowany, ale chyba nie jestesmy zainteresowani.
- Nie jestesmy juz tak bardzo napaleni na obronce, bo Marrone zostaje. Allegri sie przekonal do chlopaka. Jak bedzie jakas fajna okazja, to moze zgarniemy jakiegos Nastasicia czy Luisao, ale na dogodnych dla nas warunkach, bo jakiejs wielkiej potrzeby tutaj podobno nie ma.
- De Ceglie moze pojdzie do Palermo, a moze do Parmy (pisalem o tym wczesniej chyba).
- Motta pewnie w ostatnich dniach mercato tez odejdzie gdzies, ale na razie nikt sie o niego nie zabija.
- Jest kilka opcji do ataku, mniej lub bardziej realnych, ale wszystkie monitorujemy: Lavezzi, Podolski, Shaqiri (z adnotacja, ze Bayern chce tylko gotowki, nie interesuja ich raczej wypozyczenia), plus pewnie ktos jeszcze i Gabbiadini.
- Torres tez zostal nam zaproponowany, ale chyba nie jestesmy zainteresowani.
- Nie jestesmy juz tak bardzo napaleni na obronce, bo Marrone zostaje. Allegri sie przekonal do chlopaka. Jak bedzie jakas fajna okazja, to moze zgarniemy jakiegos Nastasicia czy Luisao, ale na dogodnych dla nas warunkach, bo jakiejs wielkiej potrzeby tutaj podobno nie ma.
- De Ceglie moze pojdzie do Palermo, a moze do Parmy (pisalem o tym wczesniej chyba).
- Motta pewnie w ostatnich dniach mercato tez odejdzie gdzies, ale na razie nikt sie o niego nie zabija.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Osgiliath
- Juventino
Akurat myślę, że w porównaniu z innymi odrzutami, jak Bendtner, czy Anelka, to Poldi jest tym najlepszym odrzutemmrozzi pisze:Bardzo go lubię, był jednym z najbardziej aktywnych "przy świętowaniu" tytułu Weltmeister, ale graczem jest przeciętnym. Ponownie bierzemy jakiś odrzut?gucio_juve pisze:Podobno chcemy wypożyczyć Podolskiego z opcją pierwokupu, Arsenal chce go sprzedać definitywnie. Na jutro zaplanowano ponoć spotkanie między włodarzami obu klubów.On się nawet w Arsenalu nie łapie do składu.

Mrozzi, a czy chodzą słuchy w temacie obrońcy? Broniłem Ogbonny, uznając, ze chłop potrzebuje ogrania, ale, kurde, jak znowu coś się trafi Andrei, a występy Angelo są ten tego, to chyba jednak ktoś by się przydał.
E: po części już Jakku udzielił odpowiedzi

- gucio_juve
- Juventino
Jednak jakieś zainteresowanie nim wyrażamy, skoro nasi mają w poniedziałek rozmawiać o jego transferze.jakku1 pisze:To sam Arsenal zaproponowal nam Podolskiego. To nie my sie pchalismy po jego podpis.
Ja z kolei czytałem, że najpierw mamy dopiąć transfer napastnika, a potem skupimy się na obrońcy (transfer last-minute).jakku1 pisze: - Nie jestesmy juz tak bardzo napaleni na obronce, bo Marrone zostaje. Allegri sie przekonal do chlopaka. Jak bedzie jakas fajna okazja, to moze zgarniemy jakiegos Nastasicia czy Luisao, ale na dogodnych dla nas warunkach, bo jakiejs wielkiej potrzeby tutaj podobno nie ma.
- Kubba
- Juventino
Shaqiri podobno nie jest zadowolony z roli rezerwowego, dlatego byłoby świetnie gdyby Juve to wykorzystało. Ale pewnie Alpy trochę zasłonią Szwajcara i Beppe nie przebije się spojrzeniem i nic w tej sprawie nie zrobi...
Podolski? Torres? Ehh...
Podolski? Torres? Ehh...
- deszczowy
- Juventino
Może i Podolski nie miał najlepszych ostatnich sezonów ale to nadal gracz co najmniej niezły. Zdecydowanie lepszy on niż Bendtner czy inny Anelka. Moim zdaniem to nie jest złe rozwiązanie. Pytanie na jakich warunkach.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Właśnie, warunki... Jeśli okaże się, że bierzemy Poldiego na darmowe wypożyczenie, nie będę narzekał. Nie podniesie on jednak poziomu jakości w ataku.
W obronie nic się nie dzieje. Marotta w dalszym ciągu wszystkich monitoruje, a brakuje jakichkolwiek konkretów. Uważam, że całkiem prawdopodobne jest pozostanie przy obecnym składzie. Allegri daje wiele szans Ogbonnie, by ostatecznie się do niego przekonać - tak mi się wydaje.. Luisao to żadne wzmocnienie składu, a na Nastasicia, jak zresztą jak na jakiegokolwiek dobrego piłkarza w Europie, po prostu nas nie stać. True story.
Atak Tevez, Llorente, Morata, Giovinco, Podolski pupy nie urywa na pewno, ale w sumie byłby chyba najlepszy w lidze..
W obronie nic się nie dzieje. Marotta w dalszym ciągu wszystkich monitoruje, a brakuje jakichkolwiek konkretów. Uważam, że całkiem prawdopodobne jest pozostanie przy obecnym składzie. Allegri daje wiele szans Ogbonnie, by ostatecznie się do niego przekonać - tak mi się wydaje.. Luisao to żadne wzmocnienie składu, a na Nastasicia, jak zresztą jak na jakiegokolwiek dobrego piłkarza w Europie, po prostu nas nie stać. True story.
Atak Tevez, Llorente, Morata, Giovinco, Podolski pupy nie urywa na pewno, ale w sumie byłby chyba najlepszy w lidze..
- Gajowy Marucha
- Juventino
Polecam zerknąc na strony kibiców Arsenalu. Większość nie jest zachwycona potencjalnym odejściem Poldiego. Porównywanie Podolskiego do Bendtnera czy Anelki to już gruba przesada. Zresztą podobno Wolfsburg chetnie przygarnie Niemca. Jeśli Marotta będzie załatwiał sprawę po swojemu(szczypanie sie o kazdy milion, bazowanie na porozumieniu z zawodnikiem itd) to pewnie juz za kilka dni temat Podolskiego upadnie i skonczymy z Boriello
- jakku1
- Juventino
mrozzi pisze:Właśnie, warunki... Jeśli okaże się, że bierzemy Poldiego na darmowe wypożyczenie, nie będę narzekał. Nie podniesie on jednak poziomu jakości w ataku.

Czytalem, ze jesli chodzi o Luisao to wcale nam sie jakos strasznie nie spieszy i napaleni na niego nie jestesmy, zwlaszcza, ze Benfica bezczelnie odrzucila nasza propozycje oddania zawodnika za free

Podolski za jakies marne pieniadze z niewielkim kontraktem (2,5m euro?) to byloby znosne uzupelnienie skladu. Zwlaszcza, ze potrzebujemy koniecznie kogos lewonoznego do ataku a Lukasz jest graczem - mimo wszytko - wartosciowym i jeszcze w sile wieku. Czytalem opinie, ze chlopak wlasnie najlepiej czuje sie za napastnikami i prezentuje sie tam bardzo dobrze. Natomiast duzo gorzej wyglada jego gra na lewej stronie pomocy/ataku.
Jesli tak by sie skonczylo to mercato, czyli:
+ Marrone, Evra, Romulo, Sturaro, Coman, Pereyra, Podolski, Morata
- Peluso, Isla, Vucinic, Quagliarella, Immobile, De Ceglie, Motta, etc.
To w mojej ocenie byloby to srednio-niezle okienko, ktore ocenilbym w sumie na 6+/10. Zwlaszcza, ze de facto wyszloby na to, ze wydalismy okolo 40 milionow euro, a zarobilismy ponad 30.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Azrael
- Juventino
Podolski w swojej najwyższej formie w mojej ocenie odpowiada Vuciniciowi w najwyższej formie. Obaj są to gracze, którzy jeśli mają swój dzień to potrafią zrobić różnice na boisku. Problemem obu jest jednak chimeryczność. Ja jednak lubię takich piłkarzy, po których nie wiadomo czego się można spodziewać, dlatego Podolskiego w Juve zobaczyłbym z przyjemnością, zwłaszcza, że przed "Poldim" jeszcze kilka sezonów dobrego grania o ile nic poważnego się nie wydarzy.
Atak Tevez-Llorente-Giovinco-Morata-Podolski może nie rozkłada nazwiskami na łopatki tak samo jak wyczytywanie jednym tchem "Messi-Suarez" albo "Ronaldo-Bale-Rodrigez-Benzema", ale swój "ciężar gatunkowy" już posiada i daje szeroki wachlarz rozwiązań taktycznych.
Poza tym mam nadzieję, że nie zamienimy "siekierki na kijek" i nie będziemy na siłę sprzedawać Ogbonny kosztem jakiegoś "wynalazku" z ligi portugalskiej. Angelo należy się choćby jeszcze jeden sezon na zaprezentowanie swoich umiejętności.
Czekam na ostatnie dni mercato, bo zaglądając tutaj przez ostatnie tygodnie obserwowałem jak wieje nudą...
Atak Tevez-Llorente-Giovinco-Morata-Podolski może nie rozkłada nazwiskami na łopatki tak samo jak wyczytywanie jednym tchem "Messi-Suarez" albo "Ronaldo-Bale-Rodrigez-Benzema", ale swój "ciężar gatunkowy" już posiada i daje szeroki wachlarz rozwiązań taktycznych.
Poza tym mam nadzieję, że nie zamienimy "siekierki na kijek" i nie będziemy na siłę sprzedawać Ogbonny kosztem jakiegoś "wynalazku" z ligi portugalskiej. Angelo należy się choćby jeszcze jeden sezon na zaprezentowanie swoich umiejętności.
Czekam na ostatnie dni mercato, bo zaglądając tutaj przez ostatnie tygodnie obserwowałem jak wieje nudą...

Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2014, 15:26 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!