Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 08:17

Juras_Senat pisze:Ehh. Obejrzałem dziś ostatnie trzy odcinki i zgadzam się ze spojlerem ;), no rozczarowałem się strasznie, wszystko tak ładnie się wyjaśniało i ciach.. zaczynamy od początku. Planuje zapoznać się z "Forbrydelsen" - pierwowzorem "The Killing" i zobaczyć jak tam się rozwija akcja.
Problem w tym, że ciężko z napisami do pierwowzoru. Ktoś tam się wziął do roboty na n24 ale chyba skończył się zapał po 1-2 odcinkach. Sam chętnie bym obejrzał i zastanawiam się czy gdzieś nie dorwać angielskich subków chociaż.
Juras_Senat pisze:Btw. Strasznie wkurzał mnie fakt, że nazwisko rodziny Rosie zaczerpnięto z "oryginału". No jak to wyglada? Larsen, jakiś tam duńczyk, w polskim gangu? :doh:
To jest właśnie problem. Niby remake starszej produkcji, niby nazwisko dziewczyny takie samo a fabuła jednak inna (podobno).

P.S. Newsik o Dexterze : http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/144 ... _w_czasie/

Dobry zabieg, wierzę że sezon będzie stał na wysokim poziomie, mimo że będzie mi brakowało Lumen...

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2011, 09:50

Pojawiły się zdjęcia promujące najnowszy sezon Spartacusa i króciutki teaser ;)

Zdjęcia dostępne na hataku pod tym adresem : http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/145 ... komentarze

Teaser :

Przypomnę tylko, że aktor grający głównego bohatera z powodu ciężkiej choroby został zastąpiony - na zdjęciach mamy jego następcę. Liczę, że się przyjmnie. Wierzę, że tak.

No i jeszcze jedna ciekawostka : http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/145 ... sza_matke/

Wreszcie facet wraca do telewizji. Wierzę, że tchnie nowego ducha w How i met your mother. Oby tylko trochę się w tym serialu utrzymał.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2011, 11:22

steru pisze:Wreszcie facet wraca do telewizji.
Kurcze, czyli porzucił rolę w Housie dla pracy w administracji a teraz jednak z niej zrezygnował i wraca do tv. Szkoda, że przez jego wahania musieli zrobić idiotyczne samobójstwo w serialu.

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2011, 21:06

Szósty sezon Dextera zbliża się wielkimi krokami :D mała zapowiedź tego co nas czeka już za ponad miesiąc.

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 lipca 2011, 10:34

Muszę podzielić się moimi spostrzeżeniami dotyczącymi czwartego sezonu True Blood. Otóż wg mnie jest najgorszy ze wszystkich dotychczasowych. Mam już dosyć [SPOILER!]Erica Northmana, który zachowuje się, jak dziewica. Rozumiem, dostał zaklęciem, ale to chyba jest ukłon w stronę tej części widzów, która na jego widok mdleje. A jak pod koniec wczorajszego odcinka Sookie zaczęła całować gościa, który jest odpowiedzialny za większość zła, które ją spotkało, to padłem.[KONIEC SPOILERA]. Dobrze, że chociaż Futurama i Leverage dają radę, bo nie miałbym już czego oglądać. :<

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2011, 18:28

charles pisze:Szósty sezon Dextera zbliża się wielkimi krokami :D mała zapowiedź tego co nas czeka już za ponad miesiąc.

Ciekawy trailer :ok:
charles narobiłeś smaka na nowego Dextera :dance:

W sumie można z tego filmiku kilku rzeczy się domyślać :lol:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2011, 21:54

Odpaliłem ten wasz Oz, aktualnie śledzę 4 sezon i rozbawiły mnie komentarze robiące z tego serialu arcydzieło. Jest niezły, tylko tyle.
pan Zambrotta pisze: Oz to nie nawiny serial
Oczywiście, że nie:
mordowanie za pomocą paznokci, korzystanie z telefonu komórkowego, w którym bateria jest wieczna oraz morderstwa, do których nie miało prawa dojść - samo życie. Takich akcji, można wymieniać dziesiątki. Serial ma mnóstwo idiotycznych mankamentów, które psują całą zabawę.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2011, 22:13

Lypsky pisze:Odpaliłem ten wasz Oz, aktualnie śledzę 4 sezon i rozbawiły mnie komentarze robiące z tego serialu arcydzieło. Jest niezły, tylko tyle.
Oczywiście, że nie:
mordowanie za pomocą paznokci, korzystanie z telefonu komórkowego, w którym bateria jest wieczna oraz morderstwa, do których nie miało prawa dojść - samo życie. Takich akcji, można wymieniać dziesiątki. Serial ma mnóstwo idiotycznych mankamentów, które psują całą zabawę.
Serial ma masę logicznych błędów, to prawda. Ale po prostu trzeba to jakoś przełknąć, przecież nie tylko Oz tak ma. Tak nawiasem, te błędy się namnożyły dopiero po 3 sezonie, bo wcześniej było zupełnie znośnie.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:40

Ostatnio skończyłem pierwszy sezon amerykańskiego Shameless. Bardzo przyjemny serial opowiadający o perypetiach rodzinki z ojcem alkoholikiem.
Na razie jest tylko jeden sezon - 13 odcinków.

Przedwczoraj za to szarpnąłem Sons of Anarchy. Serial o gangu motocyklowym w kalifornijskim miasteczku, który "strzeże porządku" przed innymi gangami itp.. Jestem po 6 odcinkach i serial mi się spodobał.

Game of Thrones? Nie ma co się rozpisywać - rewelacja

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:04

Zachęcony pozytywnymi opiniami ściągnąłem z netu Luthera i Wilfreda.
Miał ktoś z forum styczność z tymi pozycjami?

Edyta:
Wilfred jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. :prochno: Rzecz jest o gościu (Elijah Wood), który psa swojej sąsiadki widzi jako typa w stroju psa. :smile: Piesek ma ciekawe upodobania, ciągle pali faję wodną, pije browar i gada o jedzeniu "odbytu oposa". :wink: Dobra beka.

Tak na zachętę:

Obrazek
Obrazek

Obrazek
charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 20:08

Spartakus!! :dance: :ok: :ok: miażdży na pełnej ... :C

:bravo:

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 21:43

Lypsky pisze:Odpaliłem ten wasz Oz, aktualnie śledzę 4 sezon i rozbawiły mnie komentarze robiące z tego serialu arcydzieło. Jest niezły, tylko tyle.
Oczywiście, że nie:
Nie wiem, gdzie widzisz te dziesiątki nielogiczności Kamilku. Jednak chociażby taki prison break to masa tak naprawdę naciąganych nierealnych wątków, które jednak wciągały. W Oz czegoś takiego nie ma. I chociażby to, że dotrwałeś do 4 sezonu (IMHO najlepszego) świadczy o tym, że to nie taki idiotyczny serial. Inaczej byś się nie katował.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 10:59

charles pisze:Spartakus!! :dance: :ok: :ok: miażdży na pełnej ... :C

:bravo:
Super trailer, tego oczekuję po tym serialu. Liczę, że nowy Spartacus da radę, u mnie ma kredyt zaufania.
Kubba pisze:Ostatnio skończyłem pierwszy sezon amerykańskiego Shameless. Bardzo przyjemny serial opowiadający o perypetiach rodzinki z ojcem alkoholikiem.
Na razie jest tylko jeden sezon - 13 odcinków.
Również mogę wszystkim polecić ten serial z czystym sumieniem. William Macy to świetny aktor.
charles pisze:Szósty sezon Dextera zbliża się wielkimi krokami :D mała zapowiedź tego co nas czeka już za ponad miesiąc.

No i najbardziej oczekiwany serial. Zwiastun przeeeeeekozaaaak! Szykuje się świetny sezon. Podobno nie ostatni ;)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 08:04

Ale tu cisza :roll:

Deeeeeexter Behind The Scenes:

:)

Juras oglądam Wilfreda. Serial wymiata. Nie mogę uwierzyć, że wcześniej na niego nie trafiłem. Wiflred jest bardzo uroczym psem, który lubi masło orzechowe :smile:

HBO zamówiło 5 sezon True Blood, to bardzo dobra wiadomość. W bieżącym sezonie skończyłem na 3 odcinku, z resztą czekam aż do finału.

EDIT

Odnośnie "Desperate Housewives", oficjalnie potwierdzono że nadchodzący sezon będzie ostatnim. Trochę mi szkoda ponieważ oglądam ten serial od samego początku, ale trzeba przyznać że pomysły scenarzystów zaczynały powoli irytować. Teraz mają masę czasu na zamknięcie całej historii w satysfakcjonujący sposób.

Jako, że ostatnio obejrzałem wszystkie 6 sezonów Bones, muszę wspomnnieć że najbliższy sezon będzie krótszy w związku z ciążą aktorki grającej dr Brennan.

Prezes stacji CW powiedział ciekawą wiadomość odnośnie Supernaturala, tj. jeśli nie spadnie oglądalność ani poziom najnowszych odcinków, to nadchodzący sezon nie będzie ostatnim.

No i na koniec coś nowego. "American Horror Strory" od stacji FX. Mowa tu o serialu który ma być psychologicznym thrillerem, z dużą ilością mocnych scen - zarówno jeśli chodzi o przemoc jak i seks. Premiera ma mieć miejsce 5 października. Czeka ktoś?

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 17:51

steru pisze:Ale tu cisza :roll:

Juras oglądam Wilfreda. Serial wymiata. Nie mogę uwierzyć, że wcześniej na niego nie trafiłem. Wiflred jest bardzo uroczym psem, który lubi masło orzechowe :smile:
Widziałeś siódmy odcinek? Raffi.. :smile:
steru pisze: No i na koniec coś nowego. "American Horror Strory" od stacji FX. Mowa tu o serialu który ma być psychologicznym thrillerem, z dużą ilością mocnych scen - zarówno jeśli chodzi o przemoc jak i seks. Premiera ma mieć miejsce 5 października. Czeka ktoś?

Coś dla mnie. :wink: Chętnie obczaję. :whistle:

Zacząłem oglądać "Falling Skies". Marne to to prze okrutnie, ale.. wkręciłem się! Mimo iż kosmici wyglądają jakby byli w Polsce produkowani i fabuła trąci myszką, to jakoś brnę z odcinka na odcinek i nie nudzę się.

Obrazek
ODPOWIEDZ