Wszystko o AS Roma
- Fonczek1
- Juventino
Nom. Wolałbym by Roma miała majstra a nie jinter ;/ewerthon pisze:Nawet nie szkoda tego, że Juve straciło już szanse na LM... bo straciło już dawno, teraz tylko są iluzoryczne. Szkoda tego, że Roma prawdopodobnie tą porażką przerżneła tytuł z tym ***** interem
- KINIEK
- Juventino
Współczuję kibicom Romy. Sampa nic szczególnego nie pokazała, Roma przeciwnie, zagrali dobre spotkanie i już po przerwie powinni byli zapewnić sobie wygraną w tym meczu, pech chciał że to Sampdoria wywozi 3 pkt. Szansa na tytuł taka sama jak to że Juve załapie się na LM.
- Lord of San Siro
- Interista
Może i nie zasługiwali, chociaż w drugiej połowie wg mnie zagrali piach i stąd ten wynik. Pech? Jeśli tu był pech, to z Lazio Roma miała wielkie szczęście, bo tam wygrać nie powinna, a wygrała.Wicior pisze:ależ ranieri stworzyl swietny kolektyw z romy.oglądam mecz i według mnie w ogóle nie zasługują na porażke.. pech, wielki pech.
Humor mi ten mecz poprawił znacznie, chociaż do końca sezonu jeszcze 3 kolejki i wstrzymałbym się z przydzielaniem tytułów komukolwiek. Mówiło się, że jak Roma wygra, to ma praktycznie scudetto w kieszeni, jak nie wygra to mistrzostwo weźmie Inter. Uważam, że trochę bez sensu jest takie gadania, kiedy wszystko jest jeszcze możliwe.
Fakt faktem, teraz to my mamy wszystko w swoich rękach i to jest najważniejsze, nie musimy liczyć na potknięcia rywali, co jest ogromnym handicapem. Ogólnie bardzo przyjemny wieczór dla każdego Interisty.
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- L u k
- Interista
Nie wiem czy to sprawiedliwa ocena. No chyba, ze mowisz wylacznie o tym meczu, chociaz i tu bym sie tak daleko nie posuwal z wnioskami. Fakt, ze w pierwszej polowie Roma miala swoje okazje, ale w drugiej wyszli z fatalnym nastawieniem na boisko.Wicior pisze:ależ ranieri stworzyl swietny kolektyw z romy.oglądam mecz i według mnie w ogóle nie zasługują na porażke.. pech, wielki pech.
Wedlug mnie na zwyciestwo nie zasluzyli, bo Sampdoria zagrala bardzo dobra druga polowe. Jesli cos, to remis.
Jesli jednak juz mowimy o pechu/szczesciu w obliczu sezonu, to Roma miala wielkie szczescie od jakiegos czasu. Wystarczy przypomniec mecz z nami, gdzie wygrali bardzo szczesliwie (3 slupki/tyki w tym slupek Milito w 94 minucie), no i ostatni mecz z Lazio, a poza nimi bylo i pare innych spotkan.
Trzeba oddac Romie, ze grali dobrze, samym szczesciem ligi tez sie nie wygrywa, ale wedlug mnie duzo rzeczy im sprzyjalo w tym sezonie.
ps. Zgadzam sie ze zdaniem Lorda, ze wszystko jeszcze mozliwe. 3 kolejki to bardzo duzo, i jeszcze moze sie wiele zmienic. Inter wskakuje na fotel kierowcy, ale mecz z Lazio moze znowu duzo zmienic. Skreslanie Romy w tej chwili to by byl wielki blad, ktorego mam nadzieje, nasi pilkarze/Jose nie popelnia.
- ewerthon
- Juventino
Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.Luker pisze:Inter wskakuje na fotel kierowcy, ale mecz z Lazio moze znowu duzo zmienic.
Przyjaciele Interu, zażarci wrogowie Romy i jednocześnie drużyna, która praktycznie nie walczy w tym sezonie już o nic, będzie walczyć z całych sił! Urwią Interowi punkty i zostaną bohaterami całego Rzymu...
Ludzie zejdzmy na ziemię, faszyści się podłożą w tym meczu i przybliżą Inter do mistrzostwa.
- Lord of San Siro
- Interista
Aż dziwne, że się w 2002 roku nie podłożyli, a taką mieli klarowną sytuację ku temu...ewerthon pisze: Ludzie zejdzmy na ziemię, faszyści się podłożą w tym meczu i przybliżą Inter do mistrzostwa.
Liczę na Inter, a nie na Lazio. Grając w Rzymie już będziemy znali wszystkie pozostałe wyniki w tym Romy, który uzyska w Parmie. Kalkulacje się już skończyły, wszystkie mecze, które rozegramy do końca tego sezonu są spotkaniami o wszystko i nie może być mowy o żadnej taryfie ulgowej.
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- L u k
- Interista
Historia nas nauczyla czego innego (o czym juz napisal Lord).ewerthon pisze: Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.
Masz liczyc na kogos licz na siebie. Pewnie zdecydowana wiekszosc laziali nie beda przyjmowac innej mozliwosci jak zwyciestwo Interu, ale pilkarze nie musza byc tego samego zdania.
2002 to najlepszy ku temu dowod.
Zobaczymy. Tak jak wierzylem na 5 kolejek przed koncem, ze tak bez historii sie ten sezon nie skonczy, tak uwazam, ze jeszcze sie wiele moze zmienic.
Trzeba byc rozsadnym kibicem, a nie naiwnym. Nie robmy z siebie kibicow Barcy, ktorzy uwazaja, ze ich galaktyczny football mozna tylko powstrzymac zagraniami z kickboxingu, lub uprawiajac kartofle na boisku.
Sytuacja sie przechylila na korzysc Interu, ale historia Calcio zna wiele niespodzianek. 3 kolejki to jeszcze bardzo duzo.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Widać nie znasz nawet swojej historii. W 2002 roku Lazio nie mogło się podłożyć Interowi bo do ostatniej kolejki walczyło z Bologną i Chievo o 5 i 6 miejsce, które dawało puchary. Gdyby Lazio przegrało skończyłoby na 7.
- L u k
- Interista
Pewnie dlatego caly stadion sie zachowywal jakby byli na Meazza, gwizdzac pilkarzy Lazio, a dopingujac Interu, poniewaz zalezalo bardzo im aby grac w UEFA ?
Nie wspominajac juz, ze po meczu domagali sie glowy Zac'a, jesli mnie pamiec nie myli.
Nie zapominajmy takze, ze 2 miejsca za UEFA bylo jeszcze Intertoto, ktore jesli wygrane (jedna z trzech galezi), dawalo w efekcie miejsce w UEFA.
Fakt jest taki, ze jakby sie uprzez zawsze znajdzie sie jakis powod, aby pilkarze Lazio grali swoje.
Nie wspominajac juz, ze po meczu domagali sie glowy Zac'a, jesli mnie pamiec nie myli.
Nie zapominajmy takze, ze 2 miejsca za UEFA bylo jeszcze Intertoto, ktore jesli wygrane (jedna z trzech galezi), dawalo w efekcie miejsce w UEFA.
Fakt jest taki, ze jakby sie uprzez zawsze znajdzie sie jakis powod, aby pilkarze Lazio grali swoje.
- FalsoVero
- Juventino
Szkoda porażki Romy... Niestety ale teraz będą znów musieli gonić inter a nie sądzę by "duma Mediolanu" oddała teraz fotel lidera. Teraz czeka ich mecz z Genuą która jest ich przydupaskami wiadomo jaki wynik bedzie
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Marcin_FCJ
- Juventino
Fakt jest taki, że to zarząd a nie kibice ustala cele dla zawodników. Zresztą przy korzystnym układzie meczów Milanu i Chievo to Lazio mogło zająć wtedy nawet i 4 miejsce, które dałoby im Ligę Mistrzów.Luker pisze:Pewnie dlatego caly stadion sie zachowywal jakby byli na Meazza, gwizdzac pilkarzy Lazio, a dopingujac Interu, poniewaz zalezalo bardzo im aby grac w UEFA ?
Teraz Lazio już w zasadzie nic nie grozi i podłożą się na 100% choćby tylko po to, żeby dołożyć Tottiemu.
- pawełek89
- Romanista
prowincja podlozy sie Interowi kazdy o tym wie tylko nie Internisci :roll: .
widok Mexesa po meczu straszny :płaczę: i ja mialem swieczki w oczach:/ .
Zasluzylismy wczoraj na 3pkt. zenujace sa slowa mediolanczykow ze nie.
Tak to jest z laziale zagralismy piach i wygralismy z Doria zagralismy dobry mecz i porazka...
Wiecie co ale wierze w Scudetto licze na cud
widok Mexesa po meczu straszny :płaczę: i ja mialem swieczki w oczach:/ .
Zasluzylismy wczoraj na 3pkt. zenujace sa slowa mediolanczykow ze nie.
Tak to jest z laziale zagralismy piach i wygralismy z Doria zagralismy dobry mecz i porazka...
Wiecie co ale wierze w Scudetto licze na cud

- Tharp
Pozwolisz ze dokoncze za ciebie:pawełek89 pisze: Tak to jest z laziale zagralismy piach i wygralismy z Doria zagralismy dobry mecz i porazka...
Tak to jest z...
...Ranierim.