Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!
- Tomash_WMG
- Juventino
Ma ktoś może porządne foty z oprawy Fiorentiny podczas dzisiejszego meczu z Palermo .Na seriea.pl było tylko małe zdjęcie ,ale naprawde kozacką oprawe przygotowali.
- Tomash_WMG
- Juventino
Acha ,ale mimo wszystko prosiłbym o przesłanie normalnej wielkości zdjęć z tego meczu na którym prezentowali tę oprawę.
pozdrawiam i przepraszam za przeoczenie.
PS.Oprawę z podobnym motywem zaprezentowała także Polonia Bydgoszcz w meczu z Wybrzeżem Gdańsk tydzień temu.
pozdrawiam i przepraszam za przeoczenie.
PS.Oprawę z podobnym motywem zaprezentowała także Polonia Bydgoszcz w meczu z Wybrzeżem Gdańsk tydzień temu.
- bociu
- Juventino
Jakby kogoś interesowało.
"Francuska minister spraw wewnętrznych Michele Alliot-Marie podpisała dekret o rozwiązaniu dwóch grup kibiców piłkarskich - Boulogne Boys i Faction Metz. Pierwszą z nich za wywieszenie transparentu obrażającego mieszkańców północnej Francji. "Pedofile, bezrobotni, bękarci: witamy Ch'tis" - pięciometrowa płachta z takim napisem przez kilka minut wisiała w sektorze kibiców z Paryża podczas finałowego meczu Pucharu Ligi Francuskiej PSG - RC Lens. Ch'tis, to potoczne określenie mieszkańców północy Francji. Transparent zdjęto po osobistej interwencji prezydenta Nicolas Sarkozy'ego. Nazajutrz po tym incydencie policja weszła do mieszkania członków grupy kibiców Boulogne Boys. Znaleziono skrawki materiałów z którego zrobiono transparent. Zatrzymano trzy osoby."
"Francuska minister spraw wewnętrznych Michele Alliot-Marie podpisała dekret o rozwiązaniu dwóch grup kibiców piłkarskich - Boulogne Boys i Faction Metz. Pierwszą z nich za wywieszenie transparentu obrażającego mieszkańców północnej Francji. "Pedofile, bezrobotni, bękarci: witamy Ch'tis" - pięciometrowa płachta z takim napisem przez kilka minut wisiała w sektorze kibiców z Paryża podczas finałowego meczu Pucharu Ligi Francuskiej PSG - RC Lens. Ch'tis, to potoczne określenie mieszkańców północy Francji. Transparent zdjęto po osobistej interwencji prezydenta Nicolas Sarkozy'ego. Nazajutrz po tym incydencie policja weszła do mieszkania członków grupy kibiców Boulogne Boys. Znaleziono skrawki materiałów z którego zrobiono transparent. Zatrzymano trzy osoby."
NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
- Dionizos
- Juventino
A to dziwne, ze sprawa BB nie zajela sie pani minister pochodzenia arabskiego...
. Co sie dzieje na tym pieknym kontynencie to rece opadaja. Ale coz, sami chcieliscie
.
Mam pewne, faszystowsko-reakcyjno-ciemnogrodzkie przypuszczenie, ze gdyby transparent o podobnej tresci wywiesila ktoras z multikulturowych grup trybyny Auteuil, uznano by to za zabawny element kibicowskiego folkloru.

Mam pewne, faszystowsko-reakcyjno-ciemnogrodzkie przypuszczenie, ze gdyby transparent o podobnej tresci wywiesila ktoras z multikulturowych grup trybyny Auteuil, uznano by to za zabawny element kibicowskiego folkloru.
- Gooray
- Juventino
Mam ogromną prośbę, bo sam kombinuje i za chorobę nie mogę do końca rozszyfrować co nasi śpiewają w tej przyśpiewce: anti luca bucci Wie może ktoś?

- Dionizos
- Juventino
Ja tez nie mam pojecia, ale wiem, ze za Bucciego juz dostalismy kiedys kare, kiedy gral w Empoli
.
Edit: juz rozkminilem po czesci: ten dluzszy fragment to: gdy jestes na stadionie, twoja zona fa la troia (czesto sie to gdzies slyszy, a nie wiem co to znaczy, ale napewno nic milego). A ten krotszy to cos w stylu: sei di vergogna, czy jakos tak. Fajny kawalek, tak swoja droga
.

Edit: juz rozkminilem po czesci: ten dluzszy fragment to: gdy jestes na stadionie, twoja zona fa la troia (czesto sie to gdzies slyszy, a nie wiem co to znaczy, ale napewno nic milego). A ten krotszy to cos w stylu: sei di vergogna, czy jakos tak. Fajny kawalek, tak swoja droga

- Gooray
- Juventino
Panowie, znalazłem!
Luca Bucci!
senti che gioia!
mentre sei allo stadio tua moglie fa la troia!
Tłumaczenie dla mniej zorientowanych:
Luca Bucci!
poczuj co za radość!
podczas gdy jesteś na stadionie Twoja żona się puszcza (tak lajtowo
)
Luca Bucci!
senti che gioia!
mentre sei allo stadio tua moglie fa la troia!
Tłumaczenie dla mniej zorientowanych:
Luca Bucci!
poczuj co za radość!
podczas gdy jesteś na stadionie Twoja żona się puszcza (tak lajtowo

Genialny!Dionizos pisze:Fajny kawalek, tak swoja droga.

- Dionizos
- Juventino
Jezeli juz mowimy o dobrze brzmiacych przyspiewkach, to ma cie tutaj hymn poparcia wloskich faszystow dla węgierskich patriotow walczacych z komuna w 56:VariaTH pisze:Genialny!Dionizos pisze:Fajny kawalek, tak swoja droga.
abstrachujac od polityki, to na mnie zrobili wrazenie goscie z Lazio.
Edit: zwroccie uwage jak nad tymi obroncami porzadku spolecznego i wszelkiej moralnosci unosi sie charakterystyczny dym

- Giovy
- Juventino
W nawiązaniu do filmiku zapodanego przez Dionizosa:
\o ; )
Co do tego video: Czy ja dobrze widze? che na curvach Milanu i Interu? (pierwsze 10 sekund) Ja rozumiem, że małe lewackie grupki są pewnie w wiekszosci grup ultra we Włoszech, a i w Veronie by się pewnie znalazły - ale tak tak bestrosko wiszące i powiewające ścierwo w niemal samym centrum curvy? Trochę to niesmaczne.
\o ; )
Co do tego video: Czy ja dobrze widze? che na curvach Milanu i Interu? (pierwsze 10 sekund) Ja rozumiem, że małe lewackie grupki są pewnie w wiekszosci grup ultra we Włoszech, a i w Veronie by się pewnie znalazły - ale tak tak bestrosko wiszące i powiewające ścierwo w niemal samym centrum curvy? Trochę to niesmaczne.

- Gooray
- Juventino
Też słyszałem. Geniusz! Polecam też posłuchać tej pieśni w oryginalnej wersji. A przy okazji to chyba właśnie pod melodię "Avanti ragazzi di Buda" nasi śpiewają coro anti violaDionizos pisze: Jezeli juz mowimy o dobrze brzmiacych przyspiewkach, to ma cie tutaj hymn poparcia wloskich faszystow dla węgierskich patriotow walczacych z komuna w 56:
Tak poza tym: wie ktoś może co było powodem takiego zachowania kibiców palermo: gabriele uno di noi