Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 11:51

MRN pisze:Jeżeli Juve było w stanie przyjąć ponownie Bonucciego to nie rozumiem, że nie mogli ściągnąć Vidala.
Może nie byli zainteresowani, bo:

a) wyskokowy tryb życia (tak, tak, tu się nic nie zmieniło, podobnie było w Bayernie);
b) pracujemy nad kimś innym;
c) nie do końca chodzi nam o taki profil piłkarski jak ten Chilijczyka.

W życiu nie uwierzę, że Lotito poszedłby na deal 40 mln plus 80 wykupu za rok. Przy takim układzie na pewno byśmy uderzyli (o ile nie wolimy Pogby). Pytanie, czy w Milanie są aż tak głupi? Skąd niby te pieniądze? Nad nimi w dalszym ciągu wisi FFP, o mało się teraz nie przekręcili.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 11:52

mrozzi pisze:Vidala Barcelona oficjalnie już wczoraj na Twitterze potwierdziła (porozumienie stron). Natomiast pojawiło się info o 3-letnim kontrakcie plus pensji rzędu 9 mln.
Ciekawe czy ta podana kwota to brutto czy netto. Jeśli brutto to nas również spokojnie byłoby stać na jego kontrakt.

Sporo czasu nie widziałem Vidala w akcji, pewnie przez wielki sentyment nie oceniam go do końca obiektywnie, ale jak dla mnie ten facet posadziłby na ławce Khedirę i Matuidiego.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:02

mrozzi pisze:b) pracujemy nad kimś innym;.
Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi. Gdyby jednak okazało się, że ma przyjść półprodukt to chyba wolałbym imprezowicza Vidala, który mimo wszystko na boisku robił swoje choć zbyt często się podpalał.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:09

MRN pisze:
mrozzi pisze:b) pracujemy nad kimś innym;.
Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi. Gdyby jednak okazało się, że ma przyjść półprodukt to chyba wolałbym imprezowicza Vidala, który mimo wszystko na boisku robił swoje choć zbyt często się podpalał.
Tym bardziej,że trwa okres powrotów z emigracji i podobno wszystkie żagle na pokład po LM. Skoro Vidala chciała Barca to znaczy,że jeszcze kopać w piłkę potrafi. Może jeszcze ktoś wartościowy do nas zawita.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:11

MRN pisze: Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi.
Ty znasz się bardziej niż Deschamps i Allegri, dlatego dałbyś sobie spokój z Matuidim w pierwszym składzie. Nie wiem jakim cudem nie pracujesz jeszcze w najlepszych klubach/reprezentacjach świata.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:25

W reprezentacji Matuidi to inny zawodnik, u nas nie wnosi nic poza bezproduktywnym bieganiem. Może półprodukt to zbyt ostre określenie bo to tak jak bym na Messiego powiedział półśrodek bo przecież w reprezentacji nie jestem tym samym zawodnikiem z Barcy. Nie zmienia to faktu, że gdyby ktoś chciał go odkupić to należałoby go bez żalu odpalić chyba, że w nadchodzącym sezonie się ogarnie. Jak do tej pory jest bardzo dużym rozczarowaniem.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:28

Ja się kompletnie nie zgadzam. Uważam wręcz, że często był zawodnikiem wyróżniającym się. Ale jest gościem od czarnej roboty, więc często przy pomeczowych pochwałach jego dokonania się pomija. Zmiennik fantastyczny, co do pierwszego składu zgoda.

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:30

mrozzi pisze:Ja się kompletnie nie zgadzam. Uważam wręcz, że często był zawodnikiem wyróżniającym się. Ale jest gościem od afroamerykańskiej roboty, więc często przy pomeczowych pochwałach jego dokonania się pomija. Zmiennik fantastyczny, co do pierwszego składu zgoda.

Poprawiłem żeby Cie nie zamknęli za rasizm xDD

Oby Matuidi w tym sezonie zagrał tak jak w reprezentacji na mistrzostwach to bedzie z niego pociecha.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:32

Na ławkę - to określenie zmienia postać rzeczy ale problem w tym, że u nas to podstawowy zawodnik chyba, że jego rola ( mam nadzieję ) zmieni się w nadchodzącym sezonie. Pamiętam jego dobre występy ale te można policzyć na palcach jednej ręki natomiast firmowe jego zagrania w poprzek boiska robiące smród to majstersztyk. Asamoah też miał dobre momenty, znacznie częściej niż Matuidi ale Asy nikt nie żałuje.

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:40

Wojtek pisze:
mrozzi pisze: Pjaca ma iść do Violi na płatne wypożyczenie z opcją wykupu (Juventus zachowa opcję kontrwykupu), ale Sturaro nie uda się włączyć w ten deal. Ponoć Fiołków na to nie stać.
No tak...mało kogo stać na najlepszego piłkarza świata...Nie pozbędziemy się go..trzeba czekać na koniec kontraktu (jeszcze trzy lata :punish: )
A moze dzieki kreatywnej ksiegowosci Marotty i spolki pobyt Sturaro w Juventusie generuje jakis dodatni efekt ekonomiczny :think:

Szkoda tego Vidala...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 12:53

ewerthon pisze:
MRN pisze: Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi.
Ty znasz się bardziej niż Deschamps i Allegri, dlatego dałbyś sobie spokój z Matuidim w pierwszym składzie. Nie wiem jakim cudem nie pracujesz jeszcze w najlepszych klubach/reprezentacjach świata.

No idąc takim tokiem rozumowania to Giroud to ultimate killer, bo przeciez jest podstawowym napastnikiem mistrzow swiata. Czemu Real go jeszcze nie kupil, za Ronaldo jak znalazl!?

Matuidi to fajny zawodnik do rotacji, jako ten 4/5 pomocnik, co zagra te 25 spotkań w sezonie, nic wiecej. W chwili przyjscia Cana obecność jednego z dwójki Khedira/Matuidi jest po prostu zbędna. W chwili obecnej potrzebny nam jest gracz o charakterystyce Pogby, Vidala czy SMSa, który do biegania czy siły fizycznej dołoży umiejętności techniczne, drybling, dobre uderzenie z dystansu i konkretne liczby gol/asysty

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 16:10

Jacky pisze:Szkoda tego Vidala...
what?
gość, który jedzie na jednym kolanie od klubu do klubu? Srsly, Juve odpaliło go w najwłaściwszym momencie i nie odczuło jego straty (jak z Bonnym i jak z Pogbą) a biorąc pod uwagę obecne realia rynkowe i posiadany przez nas hajs Beppe powinien go spożytkować na kogoś, kto mentalnie i sportowo podniesie poziom a miałbym wątpliwości, czy Vidal by to zrobił mimo, że generalnie darzę go sympatią za grę w Juve.

Dawać mnie tego SMS/Pogbę.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 16:44

Nedved dziś powiedział, że to jeszcze nie koniec okienka transferowego w wykonaniu Juve. Ktoś jeszcze do pomocy, są na to środki ?

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 17:03

Julek997 pisze:Nedved dziś powiedział, że to jeszcze nie koniec okienka transferowego w wykonaniu Juve. Ktoś jeszcze do pomocy, są na to środki ?
Nie na kogoś kto by podniósł jakość w środku czyli na Pogbę lub SMS. Raczej przyjście któregoś oznaczała by sprzedaż kogoś z Pjanic/Sandro/Dybala.

Oczywiście zarząd potrafił nas zadziwiać tylko widać w liczbach ile już wydaliśmy i ile by taki Pogba/SMS kosztował.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2018, 17:12

Profesor pisze:
Julek997 pisze:Nedved dziś powiedział, że to jeszcze nie koniec okienka transferowego w wykonaniu Juve. Ktoś jeszcze do pomocy, są na to środki ?
Nie na kogoś kto by podniósł jakość w środku czyli na Pogbę lub SMS. Raczej przyjście któregoś oznaczała by sprzedaż kogoś z Pjanic/Sandro/Dybala.

Oczywiście zarząd potrafił nas zadziwiać tylko widać w liczbach ile już wydaliśmy i ile by taki Pogba/SMS kosztował.
Ale na Rabiota myślę, że nas stać. Kończy się mu kontrakt za rok i taki zawodnik podniósłby poziom naszej pomocy. Z drugiej strony ten transfer oznaczałby sprzedaż Marchisio :(

Zablokowany