Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Może nie byli zainteresowani, bo:MRN pisze:Jeżeli Juve było w stanie przyjąć ponownie Bonucciego to nie rozumiem, że nie mogli ściągnąć Vidala.
a) wyskokowy tryb życia (tak, tak, tu się nic nie zmieniło, podobnie było w Bayernie);
b) pracujemy nad kimś innym;
c) nie do końca chodzi nam o taki profil piłkarski jak ten Chilijczyka.
W życiu nie uwierzę, że Lotito poszedłby na deal 40 mln plus 80 wykupu za rok. Przy takim układzie na pewno byśmy uderzyli (o ile nie wolimy Pogby). Pytanie, czy w Milanie są aż tak głupi? Skąd niby te pieniądze? Nad nimi w dalszym ciągu wisi FFP, o mało się teraz nie przekręcili.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ciekawe czy ta podana kwota to brutto czy netto. Jeśli brutto to nas również spokojnie byłoby stać na jego kontrakt.mrozzi pisze:Vidala Barcelona oficjalnie już wczoraj na Twitterze potwierdziła (porozumienie stron). Natomiast pojawiło się info o 3-letnim kontrakcie plus pensji rzędu 9 mln.
Sporo czasu nie widziałem Vidala w akcji, pewnie przez wielki sentyment nie oceniam go do końca obiektywnie, ale jak dla mnie ten facet posadziłby na ławce Khedirę i Matuidiego.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi. Gdyby jednak okazało się, że ma przyjść półprodukt to chyba wolałbym imprezowicza Vidala, który mimo wszystko na boisku robił swoje choć zbyt często się podpalał.mrozzi pisze:b) pracujemy nad kimś innym;.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Tym bardziej,że trwa okres powrotów z emigracji i podobno wszystkie żagle na pokład po LM. Skoro Vidala chciała Barca to znaczy,że jeszcze kopać w piłkę potrafi. Może jeszcze ktoś wartościowy do nas zawita.MRN pisze:Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi. Gdyby jednak okazało się, że ma przyjść półprodukt to chyba wolałbym imprezowicza Vidala, który mimo wszystko na boisku robił swoje choć zbyt często się podpalał.mrozzi pisze:b) pracujemy nad kimś innym;.

- ewerthon
- Juventino
Ty znasz się bardziej niż Deschamps i Allegri, dlatego dałbyś sobie spokój z Matuidim w pierwszym składzie. Nie wiem jakim cudem nie pracujesz jeszcze w najlepszych klubach/reprezentacjach świata.MRN pisze: Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi.
- MRN
- Juventino
W reprezentacji Matuidi to inny zawodnik, u nas nie wnosi nic poza bezproduktywnym bieganiem. Może półprodukt to zbyt ostre określenie bo to tak jak bym na Messiego powiedział półśrodek bo przecież w reprezentacji nie jestem tym samym zawodnikiem z Barcy. Nie zmienia to faktu, że gdyby ktoś chciał go odkupić to należałoby go bez żalu odpalić chyba, że w nadchodzącym sezonie się ogarnie. Jak do tej pory jest bardzo dużym rozczarowaniem.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja się kompletnie nie zgadzam. Uważam wręcz, że często był zawodnikiem wyróżniającym się. Ale jest gościem od czarnej roboty, więc często przy pomeczowych pochwałach jego dokonania się pomija. Zmiennik fantastyczny, co do pierwszego składu zgoda.
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
mrozzi pisze:Ja się kompletnie nie zgadzam. Uważam wręcz, że często był zawodnikiem wyróżniającym się. Ale jest gościem od afroamerykańskiej roboty, więc często przy pomeczowych pochwałach jego dokonania się pomija. Zmiennik fantastyczny, co do pierwszego składu zgoda.
Poprawiłem żeby Cie nie zamknęli za rasizm xDD
Oby Matuidi w tym sezonie zagrał tak jak w reprezentacji na mistrzostwach to bedzie z niego pociecha.
- MRN
- Juventino
Na ławkę - to określenie zmienia postać rzeczy ale problem w tym, że u nas to podstawowy zawodnik chyba, że jego rola ( mam nadzieję ) zmieni się w nadchodzącym sezonie. Pamiętam jego dobre występy ale te można policzyć na palcach jednej ręki natomiast firmowe jego zagrania w poprzek boiska robiące smród to majstersztyk. Asamoah też miał dobre momenty, znacznie częściej niż Matuidi ale Asy nikt nie żałuje.

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A moze dzieki kreatywnej ksiegowosci Marotty i spolki pobyt Sturaro w Juventusie generuje jakis dodatni efekt ekonomicznyWojtek pisze:No tak...mało kogo stać na najlepszego piłkarza świata...Nie pozbędziemy się go..trzeba czekać na koniec kontraktu (jeszcze trzy latamrozzi pisze: Pjaca ma iść do Violi na płatne wypożyczenie z opcją wykupu (Juventus zachowa opcję kontrwykupu), ale Sturaro nie uda się włączyć w ten deal. Ponoć Fiołków na to nie stać.)

Szkoda tego Vidala...
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Kruczenzo
- Juventino
ewerthon pisze:Ty znasz się bardziej niż Deschamps i Allegri, dlatego dałbyś sobie spokój z Matuidim w pierwszym składzie. Nie wiem jakim cudem nie pracujesz jeszcze w najlepszych klubach/reprezentacjach świata.MRN pisze: Też o tym pomyślałem zakładając, e pracujemy nad kimś naprawdę konkretnym a nie nie półśrodkiem typu Matuidi.
No idąc takim tokiem rozumowania to Giroud to ultimate killer, bo przeciez jest podstawowym napastnikiem mistrzow swiata. Czemu Real go jeszcze nie kupil, za Ronaldo jak znalazl!?
Matuidi to fajny zawodnik do rotacji, jako ten 4/5 pomocnik, co zagra te 25 spotkań w sezonie, nic wiecej. W chwili przyjscia Cana obecność jednego z dwójki Khedira/Matuidi jest po prostu zbędna. W chwili obecnej potrzebny nam jest gracz o charakterystyce Pogby, Vidala czy SMSa, który do biegania czy siły fizycznej dołoży umiejętności techniczne, drybling, dobre uderzenie z dystansu i konkretne liczby gol/asysty
- Osgiliath
- Juventino
what?Jacky pisze:Szkoda tego Vidala...
gość, który jedzie na jednym kolanie od klubu do klubu? Srsly, Juve odpaliło go w najwłaściwszym momencie i nie odczuło jego straty (jak z Bonnym i jak z Pogbą) a biorąc pod uwagę obecne realia rynkowe i posiadany przez nas hajs Beppe powinien go spożytkować na kogoś, kto mentalnie i sportowo podniesie poziom a miałbym wątpliwości, czy Vidal by to zrobił mimo, że generalnie darzę go sympatią za grę w Juve.
Dawać mnie tego SMS/Pogbę.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie na kogoś kto by podniósł jakość w środku czyli na Pogbę lub SMS. Raczej przyjście któregoś oznaczała by sprzedaż kogoś z Pjanic/Sandro/Dybala.Julek997 pisze:Nedved dziś powiedział, że to jeszcze nie koniec okienka transferowego w wykonaniu Juve. Ktoś jeszcze do pomocy, są na to środki ?
Oczywiście zarząd potrafił nas zadziwiać tylko widać w liczbach ile już wydaliśmy i ile by taki Pogba/SMS kosztował.
- Julek997
- Juventino
Ale na Rabiota myślę, że nas stać. Kończy się mu kontrakt za rok i taki zawodnik podniósłby poziom naszej pomocy. Z drugiej strony ten transfer oznaczałby sprzedaż MarchisioProfesor pisze:Nie na kogoś kto by podniósł jakość w środku czyli na Pogbę lub SMS. Raczej przyjście któregoś oznaczała by sprzedaż kogoś z Pjanic/Sandro/Dybala.Julek997 pisze:Nedved dziś powiedział, że to jeszcze nie koniec okienka transferowego w wykonaniu Juve. Ktoś jeszcze do pomocy, są na to środki ?
Oczywiście zarząd potrafił nas zadziwiać tylko widać w liczbach ile już wydaliśmy i ile by taki Pogba/SMS kosztował.