Wszystko o Milanie
- pumex
- Juventino
Moje skromne zdanie jest takie, że na przegranej walce o Martineza Milan więcej zyska niż straci. Jestem wśród tych, którzy uważają Kolumbijczyka za zawodnika przereklamowanego, mogącego mieć spore trudności w Serie A. 35 milionów za 29-latka mającego nikły staż w Europie - kiepsko to brzmi. Podobną kwotę Rossoneri mogą spożytkować znacznie lepiej.Dizzee pisze:acmilan24.com pisze:La Repubblica donosi, że Jackson Martinez osiągnął porozumienie z Atletico Madryt. Adriano Galliani już rozgląda się za alternatywami. Pod lupą są Carlos Bacca, Edin Dzeko i Stevan Jovetić.

- Dizzee
- Interista
Też jestem tego zdania, jednak dzisiejszy dzień może być wyjątkowo przykry dla kibiców Milanu, bo jeśli plotki o Martinezie w Atletico okażą się prawdziwe, to tak jak napisał D-Rose w ciągu 24 godzin Gallianiemu rozpadnie się cały plan na Mercato.pumex pisze:Moje skromne zdanie jest takie, że na przegranej walce o Martineza Milan więcej zyska niż straci. Jestem wśród tych, którzy uważają Kolumbijczyka za zawodnika przereklamowanego, mogącego mieć spore trudności w Serie A. 35 milionów za 29-latka mającego nikły staż w Europie - kiepsko to brzmi. Podobną kwotę Rossoneri mogą spożytkować znacznie lepiej.Dizzee pisze:acmilan24.com pisze:La Repubblica donosi, że Jackson Martinez osiągnął porozumienie z Atletico Madryt. Adriano Galliani już rozgląda się za alternatywami. Pod lupą są Carlos Bacca, Edin Dzeko i Stevan Jovetić.
Swoją drogą myślicie, że niepowodzenia Milanu na rynku transferowym to wina Gallianiego, podupadłej renomy klubu, mało medialnego trenera, czy może są jakieś inne przyczyny? Bo jeśli mając rzekome 150 milionów budżetu Galliani przegrywa z wiele biedniejszym i będącym w porównywalnym kryzysie Interem, a Martinez może im przejść koło nosa z powodu przeciągania testów medycznym, to chyba coś z panem Adriano jest nie tak.

- pan Zambrotta
- Juventino
jest tu taki jeden, który uważa, że gdyby Galliani był DS-em Juventusu, już dawno sięgnęlibyśmy po puchar europy, tak więc uważaj na słowaDizzee pisze:Swoją drogą myślicie, że niepowodzenia Milanu na rynku transferowym to wina Gallianiego, podupadłej renomy klubu, mało medialnego trenera, czy może są jakieś inne przyczyny? Bo jeśli mając rzekome 150 milionów budżetu Galliani przegrywa z wiele biedniejszym i będącym w porównywalnym kryzysie Interem, a Martinez może im przejść koło nosa z powodu przeciągania testów medycznym, to chyba coś z panem Adriano jest nie tak.

- kacopys
- Juventino
Milanowi jest potrzebny w mojej opinii w pierwszej kolejności klasowy rozgrywający. Żaden napastnik ani Kondogbia ich nie zbawi, jak w drugiej linii same przecinaki.
Inna sprawa, że tragiczna jest niemal cała obrona, a środkowych obrońców mają tyle że mogliby obstawić połowę zespołów ze środka/dołu tabeli. Ogólnie praktycznie cała kadra wygląda tragicznie. Dla Łysego to okienko będzie sprawdzianem czy nadaję się do budowy nowego Milanu, ma jeszcze niby kupę czasu ale okazji im okienko będzie dłużej trwać, będzie coraz mniej.
Inna sprawa, że tragiczna jest niemal cała obrona, a środkowych obrońców mają tyle że mogliby obstawić połowę zespołów ze środka/dołu tabeli. Ogólnie praktycznie cała kadra wygląda tragicznie. Dla Łysego to okienko będzie sprawdzianem czy nadaję się do budowy nowego Milanu, ma jeszcze niby kupę czasu ale okazji im okienko będzie dłużej trwać, będzie coraz mniej.
- Milano1910
- Milanista
Cóż dostajemy po czterech literach na każdym froncie. Winny jest Galliani? Na pewno trochę tak, zamiast załatwić Kondogbie(którego tak bardzo nie żałuje) opierdzielał się i wcinał rybki. Nie wiem jak to będzie. Jak byłem mega optymistycznie nastawiony tydzień temu tak teraz mówię jedno. Nie przyjdzie nikt.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Milano1910 pisze:Cóż dostajemy po czterech literach na każdym froncie. Winny jest Galliani? Na pewno trochę tak, zamiast załatwić Kondogbie(którego tak bardzo nie żałuje) opierdzielał się i wcinał rybki. Nie wiem jak to będzie. Jak byłem mega optymistycznie nastawiony tydzień temu tak teraz mówię jedno. Nie przyjdzie nikt.
Spokojnie, nie czas zalamywac rece, przeciez jeszcze mercato sie nie zaczelo nawet, troche wiary

- Milano1910
- Milanista
Dla nas się skończyło. Nikt nie przyjdzie, bo nie ma pieniędzy. Chyba, że jakiś Menez czy inny Alex za darmo.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie siałbym wśród rossonerich aż takiego pesymizmu.Milano1910 pisze:Cóż dostajemy po czterech literach na każdym froncie. Winny jest Galliani? Na pewno trochę tak, zamiast załatwić Kondogbie(którego tak bardzo nie żałuje) opierdzielał się i wcinał rybki. Nie wiem jak to będzie. Jak byłem mega optymistycznie nastawiony tydzień temu tak teraz mówię jedno. Nie przyjdzie nikt.
Może niech Galliani do Marotty zadzwoni i się poradzi. Beppe do połowy lipca się wyrobi z transferami u nas to później będzie mógł Wam doradzić kilku piłkarzy za free - w przeciwieństwie do Gallianiego jest w tym dobry.Milano1910 pisze:Dla nas się skończyło. Nikt nie przyjdzie, bo nie ma pieniędzy. Chyba, że jakiś Menez czy inny Alex za darmo.

- Milano1910
- Milanista
Wy nie kumacie jednego. Też bym wolał Bacce od Martineza, ale za co go kupić? Jakby była kasa to Martinez już by był i Kondogbie dużo wcześniej by załatwili. Ja już nie mam siły do tej łysej pały.
- Alex96
- Juventino
35-40 baniek za defensywnego pomocnika majacego 22 lata z pensja na poziomie 5mln... Czy to jest jakis interes zycia Interu? Raczej mocne przeplacenie dobrze rokujacego gracza...
A co do Martineza to czytalem, ze Atletico zgadza sie na kupno bez koniecznosci przeprowadzania testow medycznych...
Milan chce testow, a te dopiero mogą byc po Coppa America, wiec w mediach Atletico jest pierwsze po Martineza...
A co do Martineza to czytalem, ze Atletico zgadza sie na kupno bez koniecznosci przeprowadzania testow medycznych...
Milan chce testow, a te dopiero mogą byc po Coppa America, wiec w mediach Atletico jest pierwsze po Martineza...
- Milano1910
- Milanista
Nie no Martineza już nie ma. Teraz już pozostaje walka o Kucke.
- Milano1910
- Milanista
Nie ma oficjala, ale myślę, że dziś albo jutro będzie. Jak będę miał do wrzucę.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Skoro już samo Sky informuje, że Kondogbia w poniedziałek na testach medycznych w niebieskoczarnej części Mediolanu, to wiedz, że coś jest na rzeczy.
To czarny dzień dla fanów Milanu, którzy jeszcze niedawno myśleli o walce o podium, a tymczasem sypie się im cały plan letnich wzmocnień. Nagle pojawia się info o przejęciu Jacksona przez Atletico (i ja w to info wierzę - jest wiarygodne w obliczu ostatnich zdarzeń). Temat Ibrahimovicia ucichł, bo nie chce go puścić PSG, Milanowi odmówił Ancelotti...
Swoją drogą kwota, jaką prawdopodobnie za Francuza zapłaci inter jest imponująca. Najdroższy transfer w przeciągu kilku ładnych lat.
O ile samego gracza bardzo lubię, tak idzie jak dla mnie na zmarnowanie. Osobiste uprzedzenia na bok, ale nie wiem, jak się można przenieść do klubu pogrążonego w takim chaosie. Z drugiej strony to samo można by napisać o Milanie, ale tam z kolei większa renoma klubu powinna zrobić swoje... Łysy zawiódł na całej linii. Nagle zacznie się poszukiwanie alternatyw i nerwówka.

Swoją drogą kwota, jaką prawdopodobnie za Francuza zapłaci inter jest imponująca. Najdroższy transfer w przeciągu kilku ładnych lat.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Już chyba nawet podpisał kontrakt, do tego są bliski Imbulli.
Inna sprawa,że cel Interu niejaki Carillo w Monaco, być może Inter im go odpuścił czym zbliżył się do Kandogbii i pokonali Milan.