Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 13:40

@wojczech7
Ani w pierwszej jedenastce, ani na ławce nie uwzględniłeś piłkarza, z którym wiążemy dość spore nadzieję. Nowego brata Bonucciego i Sturaro, czyli Moratę. ;)

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 13:57

Siekiera potwierdził, że byliśmy jego bardzo blisko, ale w końcu zdecydowalismy się na innego gracza... no coz.. Karma nas dopadła pod koniec mercato.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:12

Nie wiem czemu wszyscy permanentnie ustawiają w ataku, obok Dybali, Mandzukica a nie Moratę? Nasz nowy nabytek w ataku, gdy Morata wróci do zdrowia, będzie rezerwowym a przynajmniej powinien być. Poza tym niewiadome to lewa obrona i czy w środku będzie grał Khedira czy Pereyra w 4-3-1-2. Wbrew płaczom klasowego ofensywnego pomocnika pozyskaliśmy, więc Hernanes obowiązkowo między liniami.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:18

Ja myślę że dla nas najbardziej optymalne jest jednak 4-3-1-2

Buffon
Lichy-Bonu-Chellini-Sandro
Marchisio-Khedira-Pogba
Pereyra
Dybala----Morata

lub :
3-5-2

Buffon
Bonucci-Caceres-Chellini
Cuadrado-Marchsio-Hernanes-Pogba-Sandro
Dybala-Morata

Nie widzę możliwości gry 4-3-3 i na siłę wystawienia Dybali na zupełnie mu obcej pozycji i marnować jego potencjał.

Dlaczego nie Rugani ? Gdyż myślę że na razie w pierwszej kolejności Allegri będzie wystawiał Caceres i Chelliniego. Hernanes w 3-5-2 gdyż ktoś musi koniecznie rozgrywać w tym ustawieniu.
W obu ustawieniach ławka jest świetna więc jest możliwość dobrych zmian.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:19

Cabrini_idol pisze:w 3-5-2 potrzeba TYPOWEGO RASOWEGO (cześć Mariusz :P ) rozgrywającego, którego nie mamy. Rozgrywającego, który uruchamia wahadła jak to robił Pirlo przez 2 sezony pierwsze, który potrafi rzucić piłkę na wbiegających box2boxów. Rozgrywającego, który potrafi regulować tempo gry. NIE MAMY TAKIEGO więc dla mnie 3-5-2 to tragedia w obecnym składzie.
Jedno nazwisko. Marchisio. :cooler:

La fidanzata d'Italia
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:23

Nie ukrywam - spodziewałem się takiego odzewu odnośnie Alvaro :ok:

Nie umieściłem go w pierwszej 11 tylko dlatego, że mi zabrakło zmiennika dla Dybali :)

Z Chorwatem w pierwszej jedenastce rezerwa wygląda lepiej, bo Mandżu -> Zaza; Dybala -> Morata. Oczywiście nie przywiązujcie do tego większej wagi, bo również uważam, iż Hiszpan powinien być (i raczej będzie) naszym podstawowym napastnikiem. ;)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:24

Kolejny "fan" registy Marchisio proszę o jakiekolwiek statystki że on się w ogóle nadaje (gdyż ŻADNE, ŻADNE) go nie bronią jako rozgrywającego.

Fajnie że w tamtym sezonie rozegrał dosłownie kilka świetnych meczów jako rozgrywający, ale ile razy już próbował w ciągu kariery rozgrywać to często był z tego totalny piach. Marchisio najlepiej się sprawdza w innej roli i na siłę robienie z tego rozgrywającego to jest jakiś mit tego forum, ktoś sobie wymyślił a inni powtarzają jak mantrę :facepalm:

Gość nie ma ani asyst, ani kluczowych podań ani długich podań w jakiejkolwiek liczbie aby nim myśleć w kategoriach klasowego rozgrywającego, tym bardziej że jak ma pełnić taką rolę to musiałby się z niej wywiązywać regularnie przez 80min mecz za meczem. Szczerze w to wątpię w tym sezonie zarówno w meczach towarzyskich jak i meczu o superpuchar wyglądał bardzo kiepsko i z jego strony rozegrania to nie było wcale.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:27

Przestańcie już z tą "zupełnie obcą pozycją". Dybała często schodził z prawego lub lewego skrzydła w Palermo. Poza tym ze swoimi atrybutami pasowałby na tych dwóch pozycjach. Szkoda byłoby marnować Perreyre na ławce w sytuacji gdzie mógłby ogarnąć któreś ze skrzydeł. Nie bez powodu grał na skrzydle w Argentynie.

P.S Wiecie co mnie najbardziej martwi ? Nie ma się co oszukiwać Pogba za rok odejdzie, a pewnie sprzedamy go za 50mln, a nie 80, czy 100 z racji obecnej formy i "umiejętnościom" sprzedażowym Marotty.
Ostatnio zmieniony 02 września 2015, 14:35 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:32

@Virgil znajdź sobie posty użytkownika yanquez i zobacz co głosi hasło z jego podpisu.
Poza tym Marchisio zagrał nie kilka dobrych spotkań tylko genialny cały sezon, był naszym najlepszym pomocnikiem i mistrzostwo oraz finał LM to w dużej mierze jego zasługa. Zresztą 8 asyst w lidze to zła statystyka nie jest - Pirlo notował ich mniej.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:33

Virgil pisze:Kolejny "fan" registy Marchisio proszę o jakiekolwiek statystki że on się w ogóle nadaje (gdyż ŻADNE, ŻADNE) go nie bronią jako rozgrywającego.

Fajnie że w tamtym sezonie rozegrał dosłownie kilka świetnych meczów jako rozgrywający, ale ile razy już próbował w ciągu kariery rozgrywać to często był z tego totalny piach. Marchisio najlepiej się sprawdza w innej roli i na siłę robienie z tego rozgrywającego to jest jakiś mit tego forum, ktoś sobie wymyślił a inni powtarzają jak mantrę :facepalm:

Gość nie ma ani asyst, ani kluczowych podań ani długich podań w jakiejkolwiek liczbie aby nim myśleć w kategoriach klasowego rozgrywającego, tym bardziej że jak ma pełnić taką rolę to musiałby się z niej wywiązywać regularnie przez 80min mecz za meczem. Szczerze w to wątpię w tym sezonie zarówno w meczach towarzyskich jak i meczu o superpuchar wyglądał bardzo kiepsko i z jego strony rozegrania to nie było wcale.
Ogladnij troche meczy,a pozniej zrewiduj te swoje bzdury. Na poczatek polecam te z ubieglego sezonu gdzie Claudio grajac na regiscie w miejsce Pirlo wyraznie przyszpieszal nasza gre, czynil bardziej plynna i nieprzewidywalna, a w obronie duzo pewniejsza.

Kopi Pirlo nie znajdziesz, nie ma takiej, ale szczescie nasze jest w tym, ze znakomitego zastepce Juve ma pod swoim dachem.

La fidanzata d'Italia
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:42

wojczech7 pisze: Cóż kłującego i nielogicznego widzisz bowiem w:

-------------------------Buffon-----------------------
---------Barzagli------Bonucci-------Chiellini-------
Cuadrado--Khedira--Marchisio--Pogba--Alex Sandro
----------------Mandzukic-----Dybala------------------

oraz

--------------------Buffon---------------------
Lichtsteiner--Barzagli--Chiellini--Alex Sandro
-------Khedira------Marchisio-----Pogba--------
--------------------Hernanes-------------------
------------Mandzukic-----Dybala---------------
Oprócz tego, że Dybala powinien być bliżej prawej, więc zamienić się mejscami z Mandżu - nic. To optymalne ustawienia dla naszej kadry. 3 opcją jest "hispzańska gazeta", z Marchisio za Khedirę. No i Morata za Mandżukicia, mimo, że zmiennika dla Dybali brak.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:44

Właśnie tak się zdarzyło, że oglądałem prawie wszystkie mecze Juve w poprzednim sezonie i bzdurą jest uważanie Marchisio za klasowego rozgrywającego :facepalm:

Ale ok może byś jakimiś statystykami to poparł bo w zeszłym sezonie niby takim rewelacyjnym Marchisio
Dokładne Długi Piłki : 4.7 7.9
Niedokładne : 2.4 2.5
Kluczowe podania : 1.4 (1) 2.2

Pogrubione to statystki Pirlo, który miał słaby sezon. Mogę Ci przytoczyć też staty innych klasowych rozgrywających np. Modrica wszyscy są dużo lepsi niż Marchisio,
Ale oczywiście jestem ślepy i nie widzę tej maestrii Marchisio dlatego ratuję się statystykami. :dance:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 14:48

To, że Marchisio zagrał kilka bardzo dobrych meczy nie znaczy, że to regista czy nawet rozgrywający... ludzie...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 15:07

Te 3-5-2 od Wojczech7 wyglada przednio, patrz skrzydla. Problem w tym, ze z tym ustawieniem sie po prostu meczymy i mogloby sie sprawdzic jedynie z najsilniejszymi w Europie, kiedy to raczej ciezko byloby narzucic swoj sposob gry. Nikt z najwyzszej polki nie gra w ten sposob.

Naszym ustawieniem bedzie mam nadzieje 4-3-1-2, w koncu glownie ze wzgledu na nie tak bardzo chcielismy trequartiste. Emocje po ostatnich dniach okienka opadly i ze swojej strony napisze tylko - trzeba liczyc na to, ze Hernanes nawiaze do swojej najlepszej formy z Lazio, przy okazji wniesie doswiadczenie, ktorego nabral grajac chocby z kolegami z reprezentacji. Mam tez nadzieje, ze wyciegniety z kapelusza Lemina okaze sie nowym Vidalem (choc inna pozycja) i wszyscy, mimo poczatkowych obaw, bedziemy zadowoleni.

Tak patrzac na nasza kadre na LM musze stwierdzic, ze mamy bardzo silny sklad - teraz trzeba to jednak odpowiednio ulozyc, zwlaszcza ze mecze w Europie juz niebawem.

Dobrze sie stalo, ze ten Draxler nie przybyl. Nie chodzi mi rzecz jasna o jego umiejetnosci (bo sam bylem zwolennikiem jego sprowadzenia), ale charakter. Niemieckie media podkreslaja fakt, ze chlopak byl blisko przenosin do Juve, ale ostatecznie przestraszyl sie, bedac w tak mlodym wieku, wizji gry w innej lidze, bez znajomosci jezyka itd. Nie chce mi sie wierzyc, ze zanotuje skok grajac dla Wolfsburga, ale takie sa konsekwecje pewnych decyzji. Niektorzy dziennikarze we Wloszech twierdza nawet, ze Hernanes jest bez porownania lepszym wyborem, bo jest bardziej doswiadczony, zna j. wloski i realia ligi. Sam inter zrobil ich zdaniem spory blad, oddajac gracza do nas. Pod wzgledem czysto sportowym wiele nie stracil, biorac pd uwage przebudowe ekipy, ale oddal nam ostatni element do ukladanki, kiedy tylko godziny dzielily nas od niepowodzenia.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2015, 15:12

Ja też Draxlera aż tak bardzo nie żałuję skoro gość się boi to co z niego za lider.
Skład nie zaliczył skoku jakościowego ale nadal moim zdaniem jest najsilniejszy w Serie A, z grupy LM też mam nadzieję że wyjdziemy chociaż niewątpliwie będzie ciężko, pierwszy mecz na wyjeździe z City też nie wróży najlepiej.

Mam tylko nadzieję że za rok znajdziemy rozgrywającego i sprowadzimy wreszcie Berardiego.

Pytanie ile Lemina dostanie szans, jak będziemy grali 4-3-1-2 to na 4 pozycje mamy : Khdeirę, Leminę,Marchisio, Hernanesa, Pereyrę, Sturaro, Pogbę, Asamoaha. I nie wiem przed kim może być w wyborze Lemina co najwyżej przed Sturaro. W 3-5-2 to już w ogóle.

Zablokowany