Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 10:12

Wzmocnienie zespołu to nie tylko zakup gwiazdy. Wzmocnienie zespołu to także zwiększenie możliwości taktycznych, a także polepszenie sytuacji kadrowej. Przykładowo w poprzednim sezonie na trzy miejsca w środku pola mieliśmy czterech zawodników przez co Pirlo i Vidal byli zajechani pod koniec sezonu, teraz do klubu doszedł Pereyra, a poprzez przyjście Evry, Asamoah też może być brany pod uwagę do gry w środku pola. Na prawej obronie zmiennikiem Lichtsteinera nie będzie słaby Isla a całkiem przyzwoity Romulo. Oczywiście Pereyra czy Romulo nie zagrają tak dobrze przeciw Realowi jak zawodnicy pierwszego składu, ale trzy dni później przeciwko Atalancie godnie ich zastąpią a nie jak Padoin czy Isla.
Moim zdaniem drużyna ma ręce i nogi. Jesteśmy silniejsi kadrowo niż sezon temu.

Zabek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 10:18

19 pisze:Wzmocnienie zespołu to nie tylko zakup gwiazdy. Wzmocnienie zespołu to także zwiększenie możliwości taktycznych, a także polepszenie sytuacji kadrowej. Przykładowo w poprzednim sezonie na trzy miejsca w środku pola mieliśmy czterech zawodników przez co Pirlo i Vidal byli zajechani pod koniec sezonu, teraz do klubu doszedł Pereyra, a poprzez przyjście Evry, Asamoah też może być brany pod uwagę do gry w środku pola. Na prawej obronie zmiennikiem Lichtsteinera nie będzie słaby Isla a całkiem przyzwoity Romulo. Oczywiście Pereyra czy Romulo nie zagrają tak dobrze przeciw Realowi jak zawodnicy pierwszego składu, ale trzy dni później przeciwko Atalancie godnie ich zastąpią a nie jak Padoin czy Isla.
Moim zdaniem drużyna ma ręce i nogi. Jesteśmy silniejsi kadrowo niż sezon temu.
Skad ta pewnosc ze Romulo czy Pereyra beda lepszymi zawodnikami jeden jeszcze nawet nie zagral pelnego meczu a drugi szalu narazie nie robi.Isla tez w Udine był kozakiem a w Juve cieniował a Padoin na Serie A dawał rade i raczej wielkich bledow nie popelniach.
Tak jak pisalem fajnie ze wzmocnili ławke ale zeby powalczyc w europie powinno sie wzmocnic 11 a nie ławke.
Wiec dla mnie jak nie przyjdzie ktos kto moze odrazu wskoczyc do 11 to mercato bedzie słabe niestety.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 10:24

19 ok zgadzam się, że nasza ławka została wzmocniona, jednak okienko, w którym nie kupujemy nikogo kto byłby od razu pewniakiem do zasilenia pierwszego składu jest dla mnie słabe. Pierwsza 11 praktycznie ta sama tylko o rok starsza, lipa. No chyba, że zarząd pogodził się z tym, że głównym celem jest Serie A, a Liga Mistrzów to tylko jak to Conte mówił wspaniały sen czy coś w tym rodzaju.

#AllegriOut
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 11:27

jarmel pisze:19 ok zgadzam się, że nasza ławka została wzmocniona, jednak okienko, w którym nie kupujemy nikogo kto byłby od razu pewniakiem do zasilenia pierwszego składu jest dla mnie słabe. Pierwsza 11 praktycznie ta sama tylko o rok starsza, lipa. No chyba, że zarząd pogodził się z tym, że głównym celem jest Serie A, a Liga Mistrzów to tylko jak to Conte mówił wspaniały sen czy coś w tym rodzaju.

Zapomniałeś chyba że już w zeszłym roku mieliśmy mocny skład.

Na piłkarza który mógłby wejść od razu do pierwszego składu i wygryźć
Pirlo, Pogbe, Vidala, Fernando, Teveza, Lichego, Kielona czy Barze po prostu nas nie stać.

Zostały poczynione wzmocnienia w celu uzupełnienia składu oraz dania większej możliwości taktycznej dla Maxa. Za Jedyne realne wzmocnienie pierwszej 11 można uznać Evre (mam nadzieję że dzięki temu zobaczymy Ase w środku pola)

Owszem szkoda że nie było wisienki na torcie ale po prostu nie nadarzyła się taka okazja jak Carlitos w zeszłym roku i z tym trzeba sie pogodzić.

Za to można wierzyć że z zawodników takich jak Pereyra, Coman czy choćby Alvaro będziemy mieli dużo radości w trakcie trwającego sezonu
i kto wie może któryś z nich okaże się tą "wisienką na torcie"

Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 12:53

Czytam dzisiaj o tym Gabbiadinim i moim zdaniem to dobry pomysł. Nie wiem jak to jest, my mamy współwłasność czy on jest wypożyczony do Sampy? Tak czy siak: na żadną gwiazdę typu Falcao nie ma kasy i to już przede mną zostało ustalone. Gabbiadni według mnie jest solidny, spokojnie mógłby zastępować Llorente. Co do obrońców to ja bym zostawił tak jak jest ew. tego Nastasica za Angelo. Z całym szacunkiem dla umiejętności Luisao ale wg mnie byłby to transfer zupełnie bez sensu.

Jak nic się nie zepsuje to mamy kadrę na awans z LM i na podium w Serie A, póki nie będzie grubej kasy na transfery to tak to będzie co roku wyglądało.

Juventus na zawsze!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 13:03

Gabbiadini jest w Sampie i to oni mają tą grającą połówkę, Berardi jest chyba wypożyczony. Jeszcze niedawno chciał wiedzieć na czym stoi i albo przyjść do Juve albo zostać w Sampie, ale myślę,że jak Juventus się po niego zgłosi to przyjdzie do Turynu, tylko problem z Sampą bo będzie im trzeba sporo za niego zapłacić i dodatkowo w ramach dobrych relacji znaleźć zmiennika.Trochę zachodu by z tym było;/

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 14:09

Zabek pisze:Jeśli faktycznie tak zakończymy marcato bez przysłowiowej kropki na i to będzie ta słabe marcato nawet nie wiem czy nie najsłabsze odkąd pamiętam i jedyny sukces wg. mnie to zatrzymanie Vidala.
Hm, nawet jeśli za rok lub dwa będziemy mieli np. za Comana oferty rzędu 30-40 mln E? Okienko nie wygląda jakoś mocarnie, ale kiedy w 2011 przychodzili: Vucinic żeby wkrótce zastąpić Del Piero, Vidal za Melo, niechciany w Milanie Pirlo, Lichtsteiner na prawą obronę oraz Gacek i Caceres na ławkę to też jakoś specjalnie nie wiało optymizmem na forum.

Obecne okienko wcale nie wydaje mi się słabsze od tego, kiedy sprowadziliśmy Asamoaha, Islę, Pogbę i Giovinco. Szczególnie, że z oceną niektórych transferów należy się wstrzymać, a i potrzeby drużyny są trochę inne niż 2 lata temu. Na pewno jestem rozczarowany obecnym mercato, ale na ocenę transferów jest trochę za wcześnie. Generalnie na podstawie sparingów niewiele można stwierdzić, a że my do tej pory graliśmy tylko przeciwko totalnym ogórkom to taka weryfikacja dla kibiców nie ma praktycznie żadnej wartości.

Zabek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 14:39

Tak ja to rozumiem ale wtedy byliśmy po 2 katastrofalnych sezonach a teraz mamy 3 mistrzostwa za pasem i chciałoby sie widzieć lepsze wzmocnienia.
Fajnie jak Coman czy Morata wypala ale liczac na to nigdy nie dobijemy do czołówki. Staniemy sie średniakiem w obecnym stanie powinniśmy kupic 2 znaczace nazwiska.
I ja nie mowie tu o zakupie Di Mari czy Cavaniego ale Pastore ktory pasuje Maxowi na traque czy prawy napastnik jak Lavezzi powinni do tego klubu dołączyć aby podnieść konkurencje i dac mozliwosci w innych taktykach bo skonczy sie tym ze na traque bedzie brylował Markizio a wszyscy wiemy jak sie to skonczy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 14:42

Arbuzini pisze:
Zabek pisze:Jeśli faktycznie tak zakończymy marcato bez przysłowiowej kropki na i to będzie ta słabe marcato nawet nie wiem czy nie najsłabsze odkąd pamiętam i jedyny sukces wg. mnie to zatrzymanie Vidala.
Hm, nawet jeśli za rok lub dwa będziemy mieli np. za Comana oferty rzędu 30-40 mln E? Okienko nie wygląda jakoś mocarnie, ale kiedy w 2011 przychodzili: Vucinic żeby wkrótce zastąpić Del Piero, Vidal za Melo, niechciany w Milanie Pirlo, Lichtsteiner na prawą obronę oraz Gacek i Caceres na ławkę to też jakoś specjalnie nie wiało optymizmem na forum.

Obecne okienko wcale nie wydaje mi się słabsze od tego, kiedy sprowadziliśmy Asamoaha, Islę, Pogbę i Giovinco. Szczególnie, że z oceną niektórych transferów należy się wstrzymać, a i potrzeby drużyny są trochę inne niż 2 lata temu. Na pewno jestem rozczarowany obecnym mercato, ale na ocenę transferów jest trochę za wcześnie. Generalnie na podstawie sparingów niewiele można stwierdzić, a że my do tej pory graliśmy tylko przeciwko totalnym ogórkom to taka weryfikacja dla kibiców nie ma praktycznie żadnej wartości.
Ja bym zupełnie nie porównywał nastrojów wtedy i teraz, wtedy każdy by sceptyczny przez pryzmat dwóch 7 lokat, ale obiektywnie patrząc, Lichy to był praktycznie najlepszy prawy obrońca we Włoszech, Vidala bardzo chciał Bayern bo już w Leverkusen grał bardzo dobrze, Vucinić kolejne uznane nazwisko we Włoszech, Prilo wiadomo sceptycyzm był ale nikt mu nie mógł zarzucić,ze jest słabym graczem, Caceres już drugi raz przychodził do Juve a wielu chciało by został po pierwszej przygodzie w Turynie bo grał całkiem dobrze, w sumie tylko Gacka bym porównał z obecnymi transferami. Nawet to okienka z Asą i Gio, choć do tej pory najsłabsze było ciut lepsze od tego, bo jednak przyszedł ktoś kto znacząco miejsca podniósł poziom na lewej stronie.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 15:57

Asa też nie przychodził jako obrońca lewy, dopiero po chwili okazał się wzmocnieniem pierwszego składu.

Btw. Perrerya, Morata, Romulo prawdopodobnie w tamtym okresie również z miejsca wskoczyli by do pierwszego składu. Naszym bólem nie była i nie jest pierwsza 11. Tylko właśnie brak odpowiednik zmieników. Inną kwestią pozostaje brak rotacji w wykonaniu Antka, czy był spowodowany brakiem właśnie klasowych zmienników czy jego nie chęci do zmian.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 16:17

Nie wciskajcie kitu, że Vidal był wtedy kojarzonym na forum zawodnikiem, bo nawet nikt sensownie nie potrafił odpowiedzieć, czy broni przynajmniej tak dobrze jak Melo... Dopiero jak zawitał tutaj kibic jednego z niemieckich zespołów i nakreślił trochę sylwetkę Arturo to pojawiły się pierwsze informacje oparte na czymś więcej niż youtube i transfermarkt.

Co do okienka Asamoah, Isla, Giovinco to akurat ten pierwszy wydawał się najmniej znaczącym nazwiskiem i dzięki ciężkiej pracy oraz względnej uniwersalności wypracował sobie mocną pozycję w drużynie. Kwadwo bardzo szanuję, systematycznie staje się u nas coraz lepszym piłkarzem, ale na początku nie znalazł się chyba żaden forumowicz, który traktowałby go jako zawodnika do pierwszego składu.

Podkreślę jeszcze raz - nie tak wyobrażałem sobie to okienko. Ba, jestem nim w jakimś stopniu na pewno rozczarowany, ale ciężko je teraz kategorycznie oceniać, bo postawiliśmy głównie na zawodników młodych, którzy dopiero będą mieli okazję mierzyć się z wielką piłką. Niestety na transfery za choćby te 25 mln E nas obecnie nie stać i to jest farsa jakich mało, ale nie ma sensu ciągnąć tego tematu w nieskończoność. Właściciele wymogli na zarządzie taką, a nie inną politykę prowadzenia klubu i naprawdę nic nie zwiastuje tego żeby podejście miało się zmienić. Niestety brak wyników w LM i LE w ubiegłym sezonie najwyraźniej zamiast podrażnić ambicje udziałowców tylko utwierdził ich w przekonaniu, że spore nakłady finansowe wcale nie muszą przekładać się na wyniki.

rolek86

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 16:44

Sam pamiętam jak na forum były narzekania że Juve kupuje jakiegoś Vidala. Ludzie pisali że jak na pomocnika to mało goli strzela (bo tylko po karnych). Zresztą sam nie wiedziałem co to za piłkarz. A on w pierwszym meczu po wejściu z ławki strzela gola. Marrota miał nosa :)

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 18:13

Corriere dello Sport oraz Daily Express piszą o naszym zainteresowaniu Depay'em. Słabe źródła, ale może jednak coś się zadzieje na koniec tego okienka. Mowi się o 15 mln euro. Gdyby dorzucić do tego wypożyczenie Nastasica z opcją pierwokupu byłoby cudnie, ale aż trudno realnie na to patrzeć.

Aż tak negatywnie nie oceniałbym jakości zawodników, którzy do nas dołączyli.
Coman z Moratą spokojnie mogą błysnąć (oczywiście abstrahuje tutaj od formy transakcji). Romulo z Pereyrą mogą podnieść poziom ławki i dać trochę więcej wytchnienia naszym asom. Evra powinien wejść do pierwszego skladu i pozwolić Asie na wzmocnienie środka pola lub prawdziwą rywalizację o pozycję lewego obrońcy. Na dodatek pozbyliśmy się całkiem sporej liczby zawodników, ktora była nam niepotrzebna, dzięki temu nie mamy na trybunach grajków pobierających spore pensję. Brak wisienki to oczywiste, ale nawet bez tego aż tak katastrofalnie nie jest. Pamiętajmy, że aż tak wiele nie zabrakło nam do wyjścia z grupy rok temu w LM. Teraz spokojnie można mieć nadzieje na 1/4 LM - realnie patrząc to maksimum czego możemy oczekiwać.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 18:15

No jeżeli ktoś nie wyglądał w ogóle poza SerieA to o Vidalu mógł nie słyszeć, ale Marotta dobrze wiedział,że ściąga dobrego gracza, oczywiście w najśmielszych snach nie myślał,że aż tak dobrego:) No i inne transfery w tamtym okienku były znacznie lepsze niż teraz, a na dobrą sprawę wtedy Juventus był w gorzej sytuacji negocjacyjnej niż teraz. Niestety przez te 4 lata dalej polityka transferowa jest taka sama, on pozwoliła skoczyć z 7 miejsca na 1 w lidze, ale na dobry wynik w LM są małe szanse, bo jednak potrzeba wzmacniać pierwszy skład, a ławka wzmocni się wtedy automatycznie:)
A co do ławki to trzeba umieć i chcieć z niej korzystać, Conte za bardzo nie chciał korzystać, a na ławce w ostatnim sezonie było kilku graczy, którzy wcześniej dawali scudetto i byli kluczowymi/ważnymi piłkarzami jak Vucinić,Quaglia czy Matri a i tak ściągano 6 napastnika. Największym wzmocnieniem ławki to może być Allegri jeżeli będzie z niej korzystał:)
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2014, 18:18 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 18:16

Ja wczoraj gdzieś czytałem, że Tottenham wykłada 20 milionów euro na Depaya :whistle:

Zablokowany