Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 16:01

pumex pisze:Licht będzie łypał w 4-3-3 bądź wchodził z konieczności w 3-5-2.
Jeśli będziemy preferować 3-5-2, a tak to chyba będzie wyglądać, to zdecydowanie brakuje nam obrońców. Jest Chiellini, Barzagli, Bonucci i Caceres. Może Conte planuje także Lichtsteinera wykorzystać w tej formacji jako półprawego obrońcę :think: To rozwiązywałoby nasz problem. Tylko czy Szwajcar grał kiedykolwiek na podobnej pozycji? Bo wydaje mi się, że chyba widziałem go już na środku obrony albo mnie pamięć zawodzi :doh:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 16:22

yanquez pisze: Dobra, tłumaczę ostatni raz espeszali for Ju:
Jest bardzo duża różnica przy kupowaniu "na raty" i przy kupowaniu dwóch połówek karty "rok po roku". Pomimo, iż od strony przepływów pieniężnych wygląda to na tożsamość, to od strony bilansowej druga opcja o połowę mniej obciąża budżet. W myśl zasady memoriałowej: kwota transakcji jest księgowana w momencie transakcji, nie zaś w momencie przepływu pieniężnego. W bilansie po stronie wydatków będzie wprowadzona kwota 30mln. eurasiów, a to właśnie bilans jest podstawowym narzędziem, dzięki któremu akcjonariusze wiedzą w jakiej kondycji jest klub i na jakie wydatki może sobie jeszcze pozwolić.
Na Twoim miejscu yanquezie, skasowałbym Bartka88 za mini wykład z propedeutyki księdowości. To że masz całkowitą rację w tym sporze jest oczywiście bezdyskusyjne.

Asamoah, Isla, Leali, zaczeliśmy z wysokiego C. Jeżeli Marotta faktycznie ich sprowadzi, a przy tym uda mu się ściągnać cracka do napadu, solidnego stopera i Kolarova, bez względu na powodzenie negocjacji w temacie Marco V. i ewentualne odpuszczenie Gio, będzie to najlepsze mercato od tego w którym wzmocnili nas Nedved, Thuram i Gigi.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 16:23

W Juve ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, ale Szwajcar raczej do tego predyspozycje ma- dobrze broni, fizycznie chuchrem też nie jest i raczej w defensywie sobie radzi.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 16:29

Dante93 pisze:W Juve ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, ale Szwajcar raczej do tego predyspozycje ma- dobrze broni, fizycznie chuchrem też nie jest i raczej w defensywie sobie radzi.
Raczej chodziło mi o czasy Lille i Lazio. W Juve raczej nie miał to miejsca :wink:

Nie jestem przekonany do pomysłu ze sprowadzeniem Peluso :| Może warto najpierw skorzystać z tego, co mamy...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 17:29

Przedłużamy współwłasność Sorensena, a Taider w 100% własnością Bologny. Dziwne to z tym Taiderem...

http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... -sorensen/
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... -rossoblu/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 17:40

Alinko drogi, wchodzisz na bloga młodego Di Marzio? :roll: Znając jego skuteczność w strzelaniu do celu, dowiesz się z tego źródła niewiele więcej pewnych rzeczy, niż z Onetu.

Rysiek jako półprawy obrońca w 3-5-2? Ludzie...

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 17:41

Dante93 pisze:W Juve ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, ale Szwajcar raczej do tego predyspozycje ma- dobrze broni, fizycznie chuchrem też nie jest i raczej w defensywie sobie radzi.
To wszystko co piszesz to prawda, ma świetne odbiory, daje radę w powietrzu, ciężko go przejść w pojedynku jeden na jeden. To wszystko może jednak nie wystarczyć jeżeli okaże się że Lichtsteiner nie potrafi się ustawiać i czytać gry jako środkowy obrońca - na tym polu akurat między bocznym i środkowym defensorem istnieją największe różnice. Jeżeli Szwajcar przez ileś lat miał wpajane żeby w takiej i takiej sytuacji pobiec tu, ustawić się tam itp. to nie jest powiedziane że nagle ot tak uda mu się zmienić przyzwyczajenia. I to jest chyba moja największa obawa w temacie "Lichtsteiner na środku obrony".

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 17:45

Kucharius1 pisze: Giroud na 99% w Arsenalu. RvP do nas. Bardzo bym chciał Robina u nas, bo Cavani po prawie dogadanym transferze dwójki z Udine, jest mało realny.
Dlaczego mało prawdopodobne? Bo kasa, bo co? Nie chcę Van Persiego w klubie, za Cavanim przemawia perspektywiczność, umiejętności, znajomość włoskich boisk, kolega z kadry, osoba, dodatkowo z nim można grać i kontry i grać atak pozycyjny. Chciałbym tego chłopaka i Koralova i będę zadowolony z mercato.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 18:16

pumex pisze:Alinko drogi, wchodzisz na bloga młodego Di Marzio? :roll: Znając jego skuteczność w strzelaniu do celu, dowiesz się z tego źródła niewiele więcej pewnych rzeczy, niż z Onetu.
W zasadzie nie wchodzę. Mam jego bloga zasubskrybowanego w google reader, czytam tylko nagłówki i klikam 'oznacz jako przeczytane'.

No i np stąd wiem, ze Juve wypożyczyło Nocchiego do Juve Stabii, albo że Inter przedłużył kontrakt z Chivu.

Newsy z mercato często są dobre, bo on siedzi w Mediolanie i patrzy kto się z kim spotyka. Dziś jest fota agenta Isli - widzi się z 'naszymi'.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 18:57

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 19:05

No przecież to Twój guru transferowy :-D
Moggi gada o Lewandowskim, a nawet nie wie z którego rocznika jest.

Po transferach Isli i Asamoaha czekam aż Pumex będzie całował Marotte po stopach 8) . Nad tym drugim przecież fapię od paru miesięcy, a pierwszy to równie duże wzmocnienie.

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 19:07

czemu? Lewy jest swietnym napastnikiem. Bardzo sie wyrobil w Borussi i teraz to pokazuje na boisku. Co najwazniejsze jest bardzo mlody. Trudno teraz o rownie dobrego napastnika w jego wieku w europie. Wg. mnie jego kariera rozwija sie podobnie do Cavaniego. w hejtowaniu polacy sa najlepsi. kapitalnie potrafimy zrzedzic i wytykac palcami kogos, kto cos potrafi i jest w czyms fachowcem.
Fapie na mysl w RVP ale po cichu licze ze naszym fajterem bedzie wlasnie Robert Lewandowski. Slowa Lucka tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu ze moje przemuslunki nie sa kiepske:P

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 19:18

Pewnie, że chce Lewego w Juve.
Bo jest okazja żeby Polak grał w Juve. Takie coś zdaża się raz na kilkadziesiąt lat poza tym transmisje a Lewy bądź co bądź dobry napastnik...
Jak dla mnie
Cavani>Lewy>Van Persie

Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 20:11

Kolegę wyżej chyba poniosło, Van Persie jest lepszy od Lewego i to bezdyskusyjnie. Samo ogranie międzynarodowe powoduje że Robin jest wyżej od naszego snajpera.

Zakup obu panów z Udinese może być świetnym ruchem, wzmacniamy kadrę na LM, nie tylko poszerzamy ale też dowartościowujemy.

Juventus na zawsze!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 20:12

Mate.G pisze:Cavani>Lewy>Van Persie
Naprawdę? :whistle:
A powiedziałbyś tak miesiąc temu, czy po prostu przez ostatni mecz, Van Persie stracił w twoich oczach?
Opcja na teraz = Van Persie
Opcja na przyszłość = Cavani
Opcja dość ryzykowna, ale być może bardzo korzystna = Lewandowska.

Obrazek
Zablokowany