Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- kamil-8853
- Juventino
Coś tak czuję że sprowadzimy Kovacicia. Chorwat oficjalnie odrzucił ofertę MU, publicznie wypowiadał się o chęci odejścia z Realu a na dodatek smaczku całej sytuacji dodaje fakt że jest on nadal na urlopie (więc zarząd spokojnie oczekuje na jego powrót) i nagle BANG ! Badania medyczne i witamy w Turynie 

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Definitywne pozbycie się w kwestii Favillego i przede wszystkim Keana oznacza całkowitą sprzedaż czy masz na myśli włączenie możliwości odkupu?Osgiliath pisze:Jeśli chodzi o końcówkę mercato liczę na definitywne pozbycie się Favillego, Keana i zrobienie porządku z Pjacą i Sturaro, bo tak po prawdzie, to nic innego nam nie zostało i po cichu mam nadzieję, że jednak jakaś ta niespodzianka będzie, tj. albo Pogba, albo SMS
Dla mnie do odpalenia na 100% jest Sturaro, a na rozwój Pjacy też już nie liczę, więc też pomyślałbym o odzyskaniu jak największej kasy zainwestowanej w przeszłości w Chorwata.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Osgiliath
- Juventino
Myślę, że to w kwestii cena/jakość dość rozsądne rozwiązanie, bo o ile może nie da tyle jakości co Pogba/SMS (choć nigdy nie wiadomo), to można powiedzieć, że to dobry grajek a na pewno przyjaźniejszy dla naszego budżetu niż ww. dwójka pod względem zakupu/wynagrodzenia.kamil-8853 pisze:Coś tak czuję że sprowadzimy Kovacicia. Chorwat oficjalnie odrzucił ofertę MU, publicznie wypowiadał się o chęci odejścia z Realu a na dodatek smaczku całej sytuacji dodaje fakt że jest on nadal na urlopie (więc zarząd spokojnie oczekuje na jego powrót) i nagle BANG ! Badania medyczne i witamy w Turynie
Ofc, chodzi mi o ich sprzedaż z klauzulą odkupu a nie jakieś wypożyczeniadimebag11 pisze:Definitywne pozbycie się w kwestii Favillego i przede wszystkim Keana oznacza całkowitą sprzedaż czy masz na myśli włączenie możliwości odkupu?Osgiliath pisze:Jeśli chodzi o końcówkę mercato liczę na definitywne pozbycie się Favillego, Keana i zrobienie porządku z Pjacą i Sturaro, bo tak po prawdzie, to nic innego nam nie zostało i po cichu mam nadzieję, że jednak jakaś ta niespodzianka będzie, tj. albo Pogba, albo SMS
Dla mnie do odpalenia na 100% jest Sturaro, a na rozwój Pjacy też już nie liczę, więc też pomyślałbym o odzyskaniu jak największej kasy zainwestowanej w przeszłości w Chorwata.

Masz rację, że z tym Pjacą może być kiepsko, jeśli faktycznie nie pokaże się z dobrej strony w Violi, bo wtedy ani my nie zyskamy sportowo, ani finansowo, bo raczej nikt nie będzie go chciał kupić za rozsądne pieniądze. Sturato to nei ma tematu, to powinien być obowiązek definitywnego spieniężenia go raz na zawsze.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Chelsea kupiła zanim tobołki rozpakował Sarri Jorginho. Także argument o tym , że nie ma czasu jest słaby. To, że zespól jest fatalnie zarządzany to widać od jakiegoś czasu. Mieli czas, żeby kupić Igłę i Ruganiego czy Caldarę, może chcieli wziąć na przeczekanie? Nie wierzę, że jakby się pojawiła oferta 100 milionów, to zarząd by ją odrzucił.
- Yaro417
- Juventino
Nie no sorry, na lewej zagra Darmian, za którego damy ManU 20 baniek, a potem powiemy Barzagliemu, że jest za dużo zawodników i nie zgłosimy go do rozgrywek LM. No chyba, że zarząd ma jeszcze zamiar sprzedać Ruganiego/Benatię, to wtedy rzeczywiście masz racjęAlexinhio-10 pisze:Na LO zagra MDS, a na prawej Cuadrado, Barza (tak wiem)

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Interesujące. Czy info o Bonusie faktycznie było 10 czerwca?? Pjanic... Kreatywny i fenomenalne wolne. Ja nie wiem jaki miałby być plan na taktykę, jak się mamy jego pozbyć.Poprostu pisze:To samo źródło które informowalo mnie 10 czerwca o powrocie Bonucciego do Juve twierdzi, że Pjanic jest już sprzedany i w jego miejsce przychodzi SMS.
- Ravezzani
- pumex
- Juventino
Kurczę, jakoś wciąż nie potrafię przetrawić wymiany Bonucci-Caldara. Nie potrafię wyzbyć się emocji oceniając ten ruch. Tak jak już wcześniej pisałem, personalnie do Leo nie mam za wiele, szacunek za minione lata raczej góruje nad wydarzeniami sprzed roku. Bardziej uwiera mnie oddanie Caldary. Cholera, był tak naprawdę chyba jedynym spoza Juve, którego grę uważnie śledziłem, był jedynym ze stosunkowo młodych, w których mocno wierzyłem i wiązałem z nim ogromne nadzieje. Dobry w defensywie, świetny w powietrzu, bramkostrzelny, bardzo dobre statystyki. Czekało się na niego tyle czasu. I bum - jak w pysk, do Milanu. Bez zagwarantowanej opcji kontrwykupu.

- Piotr Juvefan
- Juventino
To co po początkowym uszczęśliwianiu kibiców teraz zaczyna się ich wkurzanie
?

- jaccek24
- Juventino
Hołek, Mercato w anglii kończy się 9 sierpnia i Chelsea nikogo nie sprzedała - bo na ich napastników nie ma chętnych - są przepłaceni.
Podchody pod piłkarzy robi się wcześniej i wydaje mi sie że ze względu na wiek nikt się nim nie interesował.
Co do wymiany pokoleniowej - myśle że przed Bonusem jeszcze 4-5 lat na najwyższym poziomie i o wymianę pokoleniową bym się tak nie martwił, pojawią się nowi.
Nie przesadzaj, że robi cały czas błędy grał, zresztą który ich nie robi?? Benatia nie robi?? Chielinii ich nie robi?
A druga sprawa kto to jest obecnie przy Bonuccim Caldara?
Nie rób z niego już gwiazdy TOPa bo jeszcze nim nie jest, Umtiti, Varane- są w podobnym wieku a już grają od kilku lat w Realu i Barcelonie
Podchody pod piłkarzy robi się wcześniej i wydaje mi sie że ze względu na wiek nikt się nim nie interesował.
Co do wymiany pokoleniowej - myśle że przed Bonusem jeszcze 4-5 lat na najwyższym poziomie i o wymianę pokoleniową bym się tak nie martwił, pojawią się nowi.
Nie przesadzaj, że robi cały czas błędy grał, zresztą który ich nie robi?? Benatia nie robi?? Chielinii ich nie robi?
A druga sprawa kto to jest obecnie przy Bonuccim Caldara?
Nie rób z niego już gwiazdy TOPa bo jeszcze nim nie jest, Umtiti, Varane- są w podobnym wieku a już grają od kilku lat w Realu i Barcelonie
- Osgiliath
- Juventino
Tylko pytanie dokąd ten Pjanic? Do CFC nie, do Barcy? Też nie. Pozostaje MCFC, ale czy oni potrzebowaliby akurat jego? Poza tym za ile? Raczej wątpię na deal za 100 mln tylko po to, by wydać 120 za SMS. I w efekcie mamy mieć w pomocy 3 silnych przecinaków/walczaków a za Pjanicia rolę przejmie Bonucci? Może, ale raczej nie w dwójkowej obronie.
Pójście w taką wymianę Pjanic za SMS byłoby faktycznie dopiero bezcelowe w kontekście naszej drużyny o wiele bardziej niż wymiana Bonucci - Caldara.
Z wykonywaniem wolnych bym się nie martwił, bo mamy CR na prawą nogę i Dybalę na lewą.
Pójście w taką wymianę Pjanic za SMS byłoby faktycznie dopiero bezcelowe w kontekście naszej drużyny o wiele bardziej niż wymiana Bonucci - Caldara.
Z wykonywaniem wolnych bym się nie martwił, bo mamy CR na prawą nogę i Dybalę na lewą.
- jaccek24
- Juventino
Na pewno dobrze wiesz, że to że grał dobrze w Atalancie nie oznacza, że grałby dobrze też i u naspumex pisze:Kurczę, jakoś wciąż nie potrafię przetrawić wymiany Bonucci-Caldara. Nie potrafię wyzbyć się emocji oceniając ten ruch. Tak jak już wcześniej pisałem, personalnie do Leo nie mam za wiele, szacunek za minione lata raczej góruje nad wydarzeniami sprzed roku. Bardziej uwiera mnie oddanie Caldary. Cholera, był tak naprawdę chyba jedynym spoza Juve, którego grę uważnie śledziłem, był jedynym ze stosunkowo młodych, w których mocno wierzyłem i wiązałem z nim ogromne nadzieje. Dobry w defensywie, świetny w powietrzu, bramkostrzelny, bardzo dobre statystyki. Czekało się na niego tyle czasu. I bum - jak w pysk, do Milanu. Bez zagwarantowanej opcji kontrwykupu.
Myśle, że tu chodzi o FFP i to, że Milan nie łyknąłby Higuaina, dlatego wbrew pozorom nie byliśmy w ąz tak dobrej pozycji negocjajcyjnej
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
@osgi
A może Max chce 3 fizycznych do środka, żeby nasi trzej ofensywni mieli luzy w fazie defensywnej. :co?:
Albo
SMS - Can - BernaGuti :C
Cancelo - bonucci - Chiellini - Sandro
Berna - Can - Savic - Costa
Dybala - Ronaldo

A może Max chce 3 fizycznych do środka, żeby nasi trzej ofensywni mieli luzy w fazie defensywnej. :co?:
Albo
SMS - Can - BernaGuti :C
Cancelo - bonucci - Chiellini - Sandro
Berna - Can - Savic - Costa
Dybala - Ronaldo

Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2018, 10:59 przez Poprostu, łącznie zmieniany 2 razy.