Wszystko o Milanie
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wybacz, ale Ibra przechodzący do Milanu bez pucharów to też mało realny scenariusz... Bo niby co by go miało skupić? Mediolańczycy mogliby go na chwilę obecną skusić jedynie pieniędzmi, a tych z kolei w Paryżu nie brakuje. Nie widzę argumentu, dla którego Szwed miałby w tym wieku rezygnować z gry w LM i zdecydować się na, nie ma się co oszukiwać, póki co niejasny projekt. Już bardziej prawdopodobne, że przeniesie się do nas, o ile wyrazimy nim zainteresowanie w przypadku odejścia Teveza (a wczoraj pojawiło się info, że jakieś tam zakusy na napastnika PSG mamy). Jestem z kolei w stanie uwierzyć w Jacksona, ale nie spodziewałbym się po nim jakichś fajerwerków. Gdyby był takim kozakiem, jak go wielu maluje, dawno grałby w dużo lepszym klubie.Milano1910 pisze:Czemu Jackson i Ibra to nierealne transfery? Z tego co wiem to wszystko w sprawie Kolumbijczyka jest już jasne. A info, że nie podoba mu się Serie A jest wyssane z palca. Myślę, że na dniach już będzie w Milanie. Z Ibrą to nigdy nie wiadomo, bo niby już jest potem dementuje i go nie ma, ale tak samo było w 2010 więc może może. Dla mnie jedyny nierealny to jest Kondogbia i jak go Adriano capnie to czapki z głów z mojej strony.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2015, 16:42 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrzejkosik
- Juventino
Jeżeli do Milanu przyjdzie J. Martinez i Ibrahimović, to w tej chwili mają jeden z najsilniejszych ataków w całej Europie. Przy odejściu Teveza, takie nazwiska jak Morata, Zaza, Berardi, Llorente, Matri, Dybala to jest śmiech na sali. W ogóle, nasz atak jest naszą jedyną słabą pozycją i gdyby nie Tevez, to w życiu nie doszlibyśmy tak daleko w LM. Z tego powodu, przy jego odejściu potrzebny jest minimum jeden TOP pokroju Cavaniego. Mi się marzy Zlatan, ale to już raczej nierealne...
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie żebym był jakoś strasznie złośliwy, ale Ibrahimović - Robinho - Pato - Cassano też już byli chrzczeni najlepszy atakiem od czasów Chrystusa i gwarantem sukcesów na lata, aż w ciągu roku pierwszego sprzedali, reszcie się odechciało i się grill skończył zanim kiełbasa wylądowała na ruszcie.
- andrzejkosik
- Juventino
To chyba oczywiste, że póki co mowa tylko o papierze. Życie zweryfikuje, jak zwykle.Ouh_yeah pisze:Nie żebym był jakoś strasznie złośliwy, ale Ibrahimović - Robinho - Pato - Cassano też już byli chrzczeni najlepszy atakiem od czasów Chrystusa i gwarantem sukcesów na lata, aż w ciągu roku pierwszego sprzedali, reszcie się odechciało i się grill skończył zanim kiełbasa wylądowała na ruszcie.
Dybala, Morata, Berardi, Zaza, Matri ... czy przeciętny kibic piłki nożnej, słyszał w ogóle kiedykolwiek nazwiska tych gości? Podejrzewam, że tylko Alvaro, bo grał w Realu M. Reszta to totalne anonimy, chłystki, goście, którzy w piłce nożnej nie osiągneli.alessandro1977 pisze:Śmiechem na sali to Ty raczej jesteś jeżeli Dybala - Morata - Berardi wywołuje wesołość u Ciebie...
Barcelona ma atak: Messi - Neymar - Suarez
Real: Ronaldo - Bale - Benzema
Bayern ofensywne trio: Lewandowski - Robben - Ribery
Juventus: Dybala - Morata - Berardi, uuułaa, klękajcie narody :lol:
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zdaje się, że masz znikome pojęcie o mercato i wartości wyżej przytoczonych nazwisk. Dybala oraz Berardi to dwaj najbardziej perspektywiczni napastnicy w lidze włoskiej. Piszesz o Tevezie, a zdaje się zapominasz o fenomenalnym Moracie, bez którego też tego sukcesu by nie było. Przypominam, że Hiszpan zdobył 2 gole w rywalizacji z Realem i w większym stopniu dzięki niemu pojechaliśmy do Berlina. Swój udział miał także w rywalizacji z BVB. Oczywistym jest, że jeśli opuści nas Apacz, sprowadzimy na jego miejsce jakieś większe nazwisko.andrzejkosik pisze: To chyba oczywiste, że póki co mowa tylko o papierze. Życie zweryfikuje, jak zwykle.
Komentarz, że nasz atak jest naszą jedyną słabą pozycją pozostawię bez... komentarza...
:doh:
Jakoś nasz atak wyrzucił ten kosmiczny z Realu za burtę.
Milan ponownie stara się budować zespół od formacji ofensywnych, zapominając o potężnych dziurach z tyłu.
- Arbuzini
- Juventino
Rok 2011
Ułaaaa... co to jest w ogóle za środek pomocy: Pirlo, Vidal i Marchisio. Stary dziad, którego nie chcieli w Milanie, bo już nie potrafi biegać. Jakiś gość z Bundesligi, który wali tylko karne, ale broni chyba tak sobie i generalnie lepiej zostawić Melo. No i ten nieszczęsny Marchisio, którego dawno by nie było w Juventusie, gdyby nie był wychowankiem.
Rok 2014
O JEZU! Najgorsze mercato Marotty. Nie mam pytań kogo on sprowadził. Z trójki Evra, Morata i Pereyra ewentualnie tylko pierwszy złapie się do pierwszego składu. Z takim "wzmocnieniami" Antoś miał rację, że pitnął, bo po co ma się kompromitować nie wychodząc ponownie z grupy.
Nauczcie się ludzie, że gdybyście byli tak mądrzy jak Marotta i Paratici to nie siedzielibyście na forum JuvePoland tylko liczyli miliony na koncie pracując dla jednej z TOP10 drużyn piłkarskich na świecie.
W tym sezonie naszemu atakowi brakowało tylko jednego zawodnika na poziomie Teveza i Moraty. Spora w tym "zasługa" Llorente, który w ogóle nie sprawdził się w tym sezonie. Odejście Argentyńczyka nie jest jeszcze przesądzone, ale jeśli trzon napadu pozostanie nietknięty to zestawienie: Tevez, Morata, Dybala, Berardi i Zaza wygląda przecież rewelacyjnie.
Ułaaaa... co to jest w ogóle za środek pomocy: Pirlo, Vidal i Marchisio. Stary dziad, którego nie chcieli w Milanie, bo już nie potrafi biegać. Jakiś gość z Bundesligi, który wali tylko karne, ale broni chyba tak sobie i generalnie lepiej zostawić Melo. No i ten nieszczęsny Marchisio, którego dawno by nie było w Juventusie, gdyby nie był wychowankiem.
Rok 2014
O JEZU! Najgorsze mercato Marotty. Nie mam pytań kogo on sprowadził. Z trójki Evra, Morata i Pereyra ewentualnie tylko pierwszy złapie się do pierwszego składu. Z takim "wzmocnieniami" Antoś miał rację, że pitnął, bo po co ma się kompromitować nie wychodząc ponownie z grupy.
Nauczcie się ludzie, że gdybyście byli tak mądrzy jak Marotta i Paratici to nie siedzielibyście na forum JuvePoland tylko liczyli miliony na koncie pracując dla jednej z TOP10 drużyn piłkarskich na świecie.
W tym sezonie naszemu atakowi brakowało tylko jednego zawodnika na poziomie Teveza i Moraty. Spora w tym "zasługa" Llorente, który w ogóle nie sprawdził się w tym sezonie. Odejście Argentyńczyka nie jest jeszcze przesądzone, ale jeśli trzon napadu pozostanie nietknięty to zestawienie: Tevez, Morata, Dybala, Berardi i Zaza wygląda przecież rewelacyjnie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 206 razy
Bez komentarza kolo ale Ty nie jesteś w ogóle związany z Juve...chyba Milanistą, który myśli, że na kimś tutaj zrobią wrażenie nazwiska łączone z Milanem dlatego pojawił się aby rozkoszować się dumą...aby była jasność - tercet MSN z Barcy robi na mnie takie wrażenie jak Pazzini - Szary - Menez...zdecydowanie wolę młodość w postaci tercetu Morata - Dybala - Berardi...a dlaczego to się przekonasz w nadchodzących sezonach !andrzejkosik pisze: Juventus: Dybala - Morata - Berardi, uuułaa, klękajcie narody :lol:

- zahor
- Juventino
To byl dwumecz 11 na 11 czy atak Juventusu vs atak Realumrozzi pisze: Jakoś nasz atak wyrzucił ten kosmiczny z Realu za burtę.

O ile kolega andrzejkosik troche sie zagalopowal z tym smiechem na sali, o tyle pewnej racji odmowic mu nie mozna. W chwili obecnej jezeli jakas formacja Juventusu jest w TOP3/TOP5 w Europie, to najpredzej pomoc, moze obrona, ale z pewnoscia nie atak. Jezeli faktycznie odejdzie Tevez, ktory jako jedyny prezentowal rowna, wysoka forme przez prawie caly sezon, o czym swiadczy chociazby liczba goli zdobytych we wszystkich rozgrywkach, a zaden z dwojki mlodych nie odpali od razu z miejsca w pierwszym sezonie na tyle, zeby przejac po nim ciezar "10" na plecach, to faktycznie w sezonie 2015/16 moze byc roznie. Jeszcze inna sprawa to taka, ze Juventus nie jest najpewniej jeszcze zespolem, ktory rok w rok moze sie bic o najwyzsze cele i zapewne ewentualny gorszy kolejny sezon czy dwa jest wkalkulowany w ta przebudowe, ktorej jestesmy/bedziemy swiadkami.
:doh:alessandro1977 pisze:tercet MSN z Barcy robi na mnie takie wrażenie jak Pazzini - Szary - Menez...
- Cabrini_idol
- Juventino
zahor pprosze Cie.... atak Tevez Morata Dybala Berardi Zaza to top 5 na swiecie.
Ibra nie przyjdzie do Milanu to raz on zarabia tam 16 mln, dwa Milanu nie stac na wydatek 40 mln bo taka cena figuruje przy Martinezie. 35 mln to byla cena wyjsciowa Porto, a Milan nie jest jedyna druzyna ktora chce Kolumbijczyka. Nie wiem skad w ogole przypuszczenia ze Milan stac na taki wydatek na jednego gracza. Tam trzeba wymienic pol skladu, xos podobnego do Juve z przed 4 lat. Juventus zainwestowal w wielu pilkarzy nie przekraczajac kwoty 15 mln na jednego pilkarza i zlikwidowal kominy placowe. Milan nawet jak kupi Ibre to musi mu dac cos kolo 7 mln, Martinez tez bedzie chcial cos kolo 5mln. Przeciez to sie szybciej rozsypie niz zostanie zbudowane. Ibra 34 lata, Martinez Przed 30 a moze i nawet po
Ibra nie przyjdzie do Milanu to raz on zarabia tam 16 mln, dwa Milanu nie stac na wydatek 40 mln bo taka cena figuruje przy Martinezie. 35 mln to byla cena wyjsciowa Porto, a Milan nie jest jedyna druzyna ktora chce Kolumbijczyka. Nie wiem skad w ogole przypuszczenia ze Milan stac na taki wydatek na jednego gracza. Tam trzeba wymienic pol skladu, xos podobnego do Juve z przed 4 lat. Juventus zainwestowal w wielu pilkarzy nie przekraczajac kwoty 15 mln na jednego pilkarza i zlikwidowal kominy placowe. Milan nawet jak kupi Ibre to musi mu dac cos kolo 7 mln, Martinez tez bedzie chcial cos kolo 5mln. Przeciez to sie szybciej rozsypie niz zostanie zbudowane. Ibra 34 lata, Martinez Przed 30 a moze i nawet po

- andrzejkosik
- Juventino
Trafiasz do tematu "cytaty Juvepoland".Cabrini_idol pisze:zahor pprosze Cie.... atak Tevez Morata Dybala Berardi Zaza to top 5 na swiecie.

Chłopie, poczytaj trochę o tym, co dzieje się obecnie z Milanem i dopiero się wypowiadaj...Cabrini_idol pisze:Nie wiem skad w ogole przypuszczenia ze Milan stac na taki wydatek na jednego gracza.
- zahor
- Juventino
Ja też Cię proszę... o czytanie ze ze zrozumieniem. Cały czas jest mowa, przynajmniej z mojej strony, o sytuacji, w której odchodzi Tevez (ew. strzela focha i pali wrotki do Argentyny w środku sezonu). Taka konfiguracja o której mówisz to wygląda już ciekawiej, zakładając że Apacz gra tak, jak w tym roku, a jego partnerem jest najlepiej prezentujący się na dany moment młodzik, ale na chwilę obecną nie podejmę się zgadywania czy to 3., 5. czy może 12. atak świata. Bardzo mało prawdopodobne wydaje mi się żeby i Dybala i Berardi mieli z miejsca odpalić i stać się napastnikami klasy światowej. Równie nieprawdopodobny jest scenariusz, w którym obaj są niewypałami i przez cały sezon pożytku z nich niewiele.Cabrini_idol pisze:zahor pprosze Cie.... atak Tevez Morata Dybala Berardi Zaza to top 5 na swiecie.
- Milano1910
- Milanista
Cabrini
35 to jest klauzula więc czy chcą czy nie muszą ją przyjąć, a Jackson będzie zarabiał 3,5 mln rocznie. To nie jest jakaś astronomiczna kwota. Trzeba dużo wymienić, ale może Pan Bee okaże się zbawicielem, skoro powiedział, że 150 mln na marcato, a coś zaczyna się dziać to nie wiedzę powodu żeby miał kłamać.
35 to jest klauzula więc czy chcą czy nie muszą ją przyjąć, a Jackson będzie zarabiał 3,5 mln rocznie. To nie jest jakaś astronomiczna kwota. Trzeba dużo wymienić, ale może Pan Bee okaże się zbawicielem, skoro powiedział, że 150 mln na marcato, a coś zaczyna się dziać to nie wiedzę powodu żeby miał kłamać.
- Robaku
- Juventino
Mistrzu złoty, ale co się działo? Bo na razie to się nic nie dzieje, oprócz glosów pismaków. Dzieje się to w Juve. Dybala i Khedira in. Mówmy o rzeczywistych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> a nie hipotetycznych wynysłach dziennikarzy. Bo własnie wyczytalem, ze tajski dziennikarz KAO NOŁ SPAJCY napisal, ze Milan idzie po C. Ronaldo . Póki co nic w Milanie nie jest pewne.Milano1910 pisze:Cabrini
- Milano1910
- Milanista
Robaku
Jakich wymysłach dziennikarzy? Cała trójka agentów(Kondogbia, Raiola, Martinez) potwierdzili, że trwają rozmowy na temat ich klientów. Nic nie jest wymysłem dziennikarzy. Takim czymś można nazwać Godina, Mirandę czy Hummelsa...
Jakich wymysłach dziennikarzy? Cała trójka agentów(Kondogbia, Raiola, Martinez) potwierdzili, że trwają rozmowy na temat ich klientów. Nic nie jest wymysłem dziennikarzy. Takim czymś można nazwać Godina, Mirandę czy Hummelsa...