Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 00:23

Dobra juz Bonucci wrocil i ponarzekaliscie sobie to teraz moje pytanie czy jest jakies info jakie beda kolejne ruchy Juve? Sprzedaze czy zakupy? I jesli zakupy to na jaka pozycje? Srodek pola?

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 01:19

Ja czuje że już żadnych ruchów do nas nie będzie. Skupimy sie teraz na pogonieniu szrotu/dzieciaków za jakąś kase by bilans nieco sie wyrównał. Pewnie bedziemy ciułać na topa do pomocy za rok w miejsce Matuidiego.
A Ty, Bonucci, nie jesteś polakaem.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 01:31

Principino pisze:Dobra juz Bonucci wrocil i ponarzekaliscie sobie to teraz moje pytanie czy jest jakies info jakie beda kolejne ruchy Juve? Sprzedaze czy zakupy? I jesli zakupy to na jaka pozycje? Srodek pola?
Wiadomo tylko, że prowadzimy rozmowy z Fiorentiną odnośnie Pjacy i Sturaro. Co do zakupów nie ma żadnych konkretnych wieści. Trzeba czekać na rozwój wypadków.

Juve per sempre sara...!!!!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 06:14

mrozzi pisze:Według VS to transfer niezależny od pozyskania Ronaldo. A Włosi bawili się w wyliczenia, po czym stwierdzili, że moglibyśmy sobie pozwolić na np. SMS bez konieczności oddania kluczowych graczy, rozbijając płatność.
Na tuzie też ktoś takie coś rozpisywał i wyszło, że lajtowo moglibyśmy wydać 120mln rozłożone na 3 lata.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 07:06

Urbi27 pisze:Brak klazuli za Caldare uważam za bardzo, ale to bardzo duży błąd, nie chciało mi się nawet wierzyć że na coś takiego pójdziemy

Bonu ewidentnie chciał do nas wrócić i powinniśmy ten transfer przeprowadzić na idealnych dla nas warunkach, a tak się nie stało. Mam nadzieję że nasi poprawnie ocenili potencjał Caldary i stwierdził że nigdy topem nie będzie
Dokładnie. Dziwi mnie zmiana podejścia nie tylko kierownictwa Juve,ale i społeczności Juvepoland do Caldary. Do niedawna był najzdolniejszym włoskim defensorem, reprezentantem młodzieżówek i tym lepszym z pary Rugani-Caldara, bramkostrzelnym, liderem defensywy Atalanty i wgl naj, naj. Teraz? A bo to nie wiadomo, a bo potrzebujemy na teraz, a bo najwyraźniej źle się pokazał Allegriemu, bo potrzebujemy gwaranta. Jakby Bonucci był tym gwarantem..

Teraz mamy super mocarną obronę? Tak, jest mocna,ale przecież taką samą mieliśmy dwa lata temu, dwa lata młodszą. Nie rozumiem ogólnej euforii. Tak jak napisałeś- to Bonucciemu zależało, nie nam, a podłożyliśmy się jak dzieci. Totalnie nie rozumiem tego ruchu, na takich warunkach. Bonu jest rozgrywającym obrońcą? Nagle się obudziliśmy, że takiego potrzebujemy jak okazał skruchę? Godin, też jest rozgrywający? Dokładnie tego mitycznego "rozgrywającego " potrzebowaliśmy? Zreszta jego umiejętności rozgrywania są mocno przesadzone wg mnie ale ok.

Transferu Igły nie skomentuje, bo każdy się tego spodziewał, ale sprawa Bonu jest dla mnie podejrzana i ogólnie, nasze podkładanie się Milanowi jest dziwne. Swoją drogą zastanawia mnie sam Bonucci. Dziwne podejście do honoru ma i nie wiem jak można sobie w ciągu dwóch lat zepsuć tak opinię u kibiców obydwu drużyn, a jeszcze do jednej z nich wracać. Dziwny człowiek.

btw. nie pompujcie tak balonika z LM jakbyśmy już wkładali puchar do gabloty

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 08:34

Holek nie patrz na tą transakcje 1:1 nie była to tylko transakcja wymiany obrońców, tylko łączona ze sprzedażą napastnika ( wypożyczenie z dżentelmeńską umową, że go wykupią) za dobrą kasę z dużym kontraktem - chyba przyznasz, ze sprzedaż Higuaina za 54 mln to jest dobry deal.
Prawdopodobnie nikt się po niego nie zgłosił - tak więc mimo tego co uważa tutaj przynajmniej połowa forum wcale nie byliśmy stroną dyktującą warunki.
Każdy miał swoje asy w ręku.
Oddaliśmy Caldarę, który obrósł już tu mitem cudownego dziecka obrony - a narazie grał tylko w Atalancie - nie mówię, że nie będzie świetnym zawodnikiem, ale to się dopiero okaże.
Bonucci - kązdy wie jaki jest dobry w obronie i potrafi coś z piłką zrobić posłać długą lub jakoś rozegrać, odciąży to naszą pomoc.
Myślisz dlaczego tak bardzo jakiś czas temu chciał Guardiola ??
Zobacz jak wyglądała gra naszej repry, nie mamy obrońcy, który potrafi zrobić coś z piłką, nasi defensywni pomocnicy to samo - dramat, to powodowało, że traciliśmy piłkę nie przekraczając naszej połowy boiska.
Jakby spojrzeć tak chlodnym okiem i rozbić transakcję tak jak Ty robisz to:

Bonus> Caldara i bardzo dobra kasa napastnika, którego nikt nie chciał.
Transakcja win to win my mamy klasowego obrońce+ 42 mln eur do FFP ( co jest wbrew pozorom istotne), a Milan ma obrońcę, z którego może coś wyrośnie i TOPa na 9 którego mega potrzebowali

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 08:46

Jeśli chodzi o końcówkę mercato liczę na definitywne pozbycie się Favillego, Keana i zrobienie porządku z Pjacą i Sturaro, bo tak po prawdzie, to nic innego nam nie zostało i po cichu mam nadzieję, że jednak jakaś ta niespodzianka będzie, tj. albo Pogba, albo SMS :prochno:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:14

I teraz słowa Nedveda wskazują ze szykuje się coś o czym mówili na VS.

Mamy tylko potrzebę w pomocy. Panowie, a jak wyglada sprawa z wychowankami itp?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:17

Adrian27th pisze:I teraz słowa Nedveda wskazują ze szykuje się coś o czym mówili na VS.

Mamy tylko potrzebę w pomocy. Panowie, a jak wyglada sprawa z wychowankami itp?
Ja już nie liczę na nikogo mocnego ale fajnie byłoby się zdziwić ;)

Z wychowankami u nas cienko, Sturaro musi odejść bo jego miejsce wziął Can, z moich rachunków to mamy jeszcze 1 miejsce jak byśmy nie zarejestrowali Spiny. W przeciwnym przypadku przypadku każdy zakup wymaga sprzedaży/wypożyczeń.

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:23

Do kiedy to okienko trwa? Jakieś 2 tygodnie jeszcze nie?

Już to widzę, jak zwykle końcówka będzie taka że albo nikogo nie sprwoadzimy, albo jakiś ochłap.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:32

W orbicie zainteresowań in jest prócz ewentualnego topa do środka chyba jeszcze tylko Darmian, który albo przyjdzie albo nie, zważywszy, że Sandro koniec końców chyba zostanie, Spina się kuruje, a na lewej może zagrać prócz MDS chyba też i Cancelo (?)

Poza tym istotnie najpierw musimy porobić sprzedaże zanim cokolwiek zaczniemy kupować. Gdzieś tam mi mignął news, że Pjaca chciałby już w to okienko zawitać do Violi, która nie jest tak wcale niechętna zakupowi Sturaro, więc mam nadzieję, że jakoś się dogadamy w miarę szybko.

Cały czas mnie będzie też zastanawiać kwestia tego, czy pozbędziemy się Markiza (tak, wiem, Rictor zaraz mnie pojedzie z argumentem, bo wychowanek, co rozumiem), ale i tak albo on albo ewentualnie jeszcze Khedira mógłby być spieniężony w ostatnich dniach, choć i tak nie wydaje mi się.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:33

Profesor idź na korepetycje z matmy :czytaj:

Mamy obecnie o jednego zawodnika za dużo, który może zostać zgłoszony tylko do SerieA, a do LM się już nie łapie......kolejny zakup oznacza sprzedaż lub niezgłoszenie któregoś z obecnych piłkarzy do LM

bramka: Szczęsny, Perin i Pinsoglio (wychowanek)
obrona: MDS, Cancelo, Bonu, Chiellini, Barza, Benatią, Rugani (wychowanek na SetieA), A. Sandro, Spinazzola (wychowanek na SerieA)
pomoc: Marchisio (wychowanek), Pjanić, Matuidi, Khedira, E. Can, Bentancur
atak: CR7, Mandzu, Dybala, D. Costa, Berna, Cuadrado

jeśli nam obstawiać, to Spina od listopada będzie grał tylko w SerieA, na lewej obronie Sandro i MDS, zaś z prawej Cancelo z Barzą/Cuadrado. Jeśli ma przyjść nowy pomocnik to obstawiam sprzedaż Bentancura z klauzulą odkupu (robimy miejsce, a jednocześnie eliminujemy zapis o procencie ze sprzedaży dla Boca)
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2018, 09:35 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:34

Hołek pisze:
Urbi27 pisze:Brak klazuli za Caldare uważam za bardzo, ale to bardzo duży błąd, nie chciało mi się nawet wierzyć że na coś takiego pójdziemy

Bonu ewidentnie chciał do nas wrócić i powinniśmy ten transfer przeprowadzić na idealnych dla nas warunkach, a tak się nie stało. Mam nadzieję że nasi poprawnie ocenili potencjał Caldary i stwierdził że nigdy topem nie będzie
Dokładnie. Dziwi mnie zmiana podejścia nie tylko kierownictwa Juve,ale i społeczności Juvepoland do Caldary. Do niedawna był najzdolniejszym włoskim defensorem, reprezentantem młodzieżówek i tym lepszym z pary Rugani-Caldara, bramkostrzelnym, liderem defensywy Atalanty i wgl naj, naj. Teraz? A bo to nie wiadomo, a bo potrzebujemy na teraz, a bo najwyraźniej źle się pokazał Allegriemu, bo potrzebujemy gwaranta. Jakby Bonucci był tym gwarantem..

Teraz mamy super mocarną obronę? Tak, jest mocna,ale przecież taką samą mieliśmy dwa lata temu, dwa lata młodszą. Nie rozumiem ogólnej euforii. Tak jak napisałeś- to Bonucciemu zależało, nie nam, a podłożyliśmy się jak dzieci. Totalnie nie rozumiem tego ruchu, na takich warunkach. Bonu jest rozgrywającym obrońcą? Nagle się obudziliśmy, że takiego potrzebujemy jak okazał skruchę? Godin, też jest rozgrywający? Dokładnie tego mitycznego "rozgrywającego " potrzebowaliśmy? Zreszta jego umiejętności rozgrywania są mocno przesadzone wg mnie ale ok.

Transferu Igły nie skomentuje, bo każdy się tego spodziewał, ale sprawa Bonu jest dla mnie podejrzana i ogólnie, nasze podkładanie się Milanowi jest dziwne. Swoją drogą zastanawia mnie sam Bonucci. Dziwne podejście do honoru ma i nie wiem jak można sobie w ciągu dwóch lat zepsuć tak opinię u kibiców obydwu drużyn, a jeszcze do jednej z nich wracać. Dziwny człowiek.

btw. nie pompujcie tak balonika z LM jakbyśmy już wkładali puchar do gabloty
Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś. Jeszcze niedawno (chociażby w informacjach o negocjacjach z Chelsea w sprawie Ruganiego) większość pisała, że Daniele może odejść, bo już dostał swoją szansę i jej nie wykorzystał, a teraz i tak mamy zdolniejszego Caldarę, który świetnie prezentował się w Atalancie, a do tego jest dojrzalszy, lepiej wyprowadza piłkę, itd. Natomiast teraz widzimy całkowitą podejścia do sprawy przez tych samych użytkowników twierdzących po zaledwie paru przedsezonowych sparingach, że Caldara jednak się nie nadaje, itp. Przecież mieliśmy już okazję oglądania Bonucciego w dwóch finałach LM w barwach Juve i jakoś nie pomógł nam w triumfie w tych rozgrywkach (a w meczu z Realem, to śmiem twierdzić, że nawet przeszkodził), więc nie mam pojęcia skąd u tak wielu ludzi przekonanie, że ponowne przyjście Leo do Starej Damy spowoduje nagle wzrost naszych szans na "uszatego".

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:40

Na LO zagra MDS, a na prawej Cuadrado, Barza (tak wiem :prochno: ).

SMS/Pogba :uklon: Ale by to byly jaja. Bonu i Pogba wracaja po LM. A zarzad powie "LM nie jest priorytetem" :-) Jeszcze wieksze by byly jaja jakbysmy dali ciala w LM, bo oczekiwania beda ogromne.

Jakby ktos jeszcze przyszedl do srodka, to Benta na wypozyczenie, bo Matuidi i Khedira nie odejda, a Markiz nie moze (wychowanek).
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2018, 09:41 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 09:40

jaccek24 pisze: Prawdopodobnie nikt się po niego nie zgłosił - tak więc mimo tego co uważa tutaj przynajmniej połowa forum wcale nie byliśmy stroną dyktującą warunki.
Każdy miał swoje asy w ręku.
Zgodziłbym się, jeśli do końca mercato pozostałyby godziny, a nie ponad pół miesiąca. Sarri nie zdążył rozpakować tobołków w CFC, a my polecieliśmy ze sprzedażą Igły jak desperaci. Tak, kwota jaką za niego prawdopodobnie (tez pewności nie mamy) dostaniemy, jest niezła i wszyscy wiedzieli, że musi odejść, ale czy wmieszanie w to Caldary i Bonuca było konieczne? Przecież nie było nawet planów wzmacniania środka obrony, plotki pojawiły się dopiero po niezdecydowaniu Benatii i możliwym odejściu Ruganiego. Totalnie ustawiliśmy też sprzedaż Caldary pod Bonuca, jakbyśmy za wszelką cenę go potrzebowali. Allegri dostał olśnienia, że bez rozgrywającego obrońcy nie da rady? Mniejsza z kwasem na trybunach i w drużynie.. Mowa o synu marnotrawnym. No tak, ale ojciec z tej przypowieści nie wygnał drugiego syna, żeby mu miejsce zrobić.
Oddaliśmy Caldarę, który obrósł już tu mitem cudownego dziecka obrony - a narazie grał tylko w Atalancie - nie mówię, że nie będzie świetnym zawodnikiem, ale to się dopiero okaże.
Obyśmy nie musieli za zdolnych obrońców Milanu- Romagnoliego i Caldare w przyszłości wydawać milionów, kiedy trzeba będzie dokonać wymiany pokoleniowej.Mam nadzieje, że oni tez będą takimi dżentelmenami sprzedaży jak my.
Bonucci - kązdy wie jaki jest dobry w obronie i potrafi coś z piłką zrobić posłać długą lub jakoś rozegrać, odciąży to naszą pomoc.
Myślisz dlaczego tak bardzo jakiś czas temu chciał Guardiola ??
Dobra, pośle w sezonie z 10 długich piłek otwierających, trzy będą wykorzystane. Z trzy błędy też zrobi i stracimy bramy. Reszta rozgrywania to podania do zawodników oddalonych o 10 metrów, Benatia też to potrafi. W Milanie nie specjalnie udowodnił, że jest taki dobry w obronie. Bo nie miał przy boku Chielliniego? No proszę.. przecież większość błędów to błędy techniczne a nie wynikające ze współpracy z innymi. Dla mnie nie jest on lepszy od Benatii, a dodatkowo będzie musiał się zmagać z obciążeniem mentalnym i nie wiadomo jak sobie z tym poradzi.
Podsumowując: dla mnie to wciąż niezrozumiały transfer; słabo też potraktowaliśmy jako firma Caldare, aż mi się Ziegler przypomina

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Zablokowany