Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
ale nadgarstek czy całą dłoń bo w ostatnim meczu ( tzn. z nami chyba) miał nadgarstek wraz z połową dłoni otejpowaną i nie wiem czy to kontuzja dłoni, czy też lans bansAdrian27th pisze:Ponieważ brak jeszcze topicu zawodnika,porusze tu.
Czy zauwazyliscie ze Lemina ciagle gra z bandażem na nadgarstku?
Myslalem ze to przejsciowe ale ciagle go ma, przez wszystkie mecze z kompilki.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A ja doskonale rozumiem o czym Pumex mówi i tu akurat się z nim zgadzam w dużej większości. To znaczy uważam, że jest bardziej przydatny niż Giovinco, nie przewraca się przy każdej okazji, robi dużo szumu, czasem mu wyjdzie ostatnie podanie, czasem coś strzeli. Ale powiedzmy sobie szczerze, Pereyra nie jest piłkarzem, a przynajmniej nie był takim w ostatnim sezonie, który pośle prostopadłą piłę i wypuści napastnika sam na sam z bramkarzem. Uważam, że jest dobrym graczem, spodziewam się, że w tym sezonie będzie jeszcze lepszy niż w poprzednim, ale, prawdę mówiąc, nie potrafię sobie przypomnieć akcji w której Argentyńczyk wykazałby się jakimś niekonwencjonalnym zagraniem, którym ośmieszyłby obrońców przeciwnika i otwarł naszym drogę do bramki. Ma on swoje zalety, jak prowadzenie piłki, drybling, klepka z partnerem, ale na pewno nie ostatnie podanie - przynajmniej w poprzednim sezonie tak było. Bardziej spodziewam się takich zagrań po Hernanesie niż po Argentyńczyku szczerze mówiąc.pumex pisze:Oczywiście, że dostrzegam u niego zalety. Jest całkiem szybki, ma niezły drybling - może nie zawiera on dużego wachlarza rozwiązań, ale często bywa skuteczny - całkiem dobrze trzyma się na nogach, potrafi sprytnie wywalczyć rzut wolny w dogodnej pozycji. Natomiast póki co nie dam sobie wcisnąć taniego kitu, że u Pereyry dobrze z jakością ostatnich podań, z wykończeniem akcji czy z myśleniem w kulminacyjnym momencie akcji.Cabrini_idol pisze:Nie. po prostu widzisz u niego same wady a nie zauważasz jego zalet.
...i uniwersalny, załata każdą dziurę. :hellyes: Aż dziw, że spora część tego forum potrzebowała meczów z Udine i Romą, żeby dostrzec jego mankamenty. Do niedawna był powszechnie wychwalany za to, że na każdej pozycji, na którą rzuci go trener, spisuje się dobrze.Anders Friden pisze:Ja też jestem zdziwiony, przecież Simone ... taki solidny :dance2:
- Shadow Marshall
- Juventino
Okienko całkiem spoko...szkoda tylko, że Berardi nie chciał dla nas grać. Oby tylko Stefan ogarniał jeszcze na ten sezon bo moim zdaniem obniża loty z roku na rok.
- Lambi120
- Juventino
Solidny, nie solidny- jak to mówią lepszy ryc niż nic.vitoo pisze:...i uniwersalny, załata każdą dziurę. :hellyes: Aż dziw, że spora część tego forum potrzebowała meczów z Udine i Romą, żeby dostrzec jego mankamenty. Do niedawna był powszechnie wychwalany za to, że na każdej pozycji, na którą rzuci go trener, spisuje się dobrze.Anders Friden pisze:Ja też jestem zdziwiony, przecież Simone ... taki solidny :dance2:
- zbysioJuve
- Juventino
Jak dla mnie bardzo dobre to mijające mercato w wykonaniu Juventusu. Może nie sprowadzono do drużyny jakiś wybitnych zawodników, ale sprowadzeni zawodnicy też przecież nie wypadli sroce spod ogona. A są w pewnym sensie już znani w świecie piłkarskim i mający za sobą już nie jedne dobre okresy w swoich karierach piłkarskich. Może też cieszyć to, że w tym okienku jak nigdy udało się sprowadzić tylu piłkarzy o znanych w świecie piłkarskim nazwiskach co chyba nie zdarzyło się już od dosyć dawna a którzy naprawdę mogą podnieść jakość tej drużyny. I myślę, że z tego powodu jednak większość Juventinich raczej powinna być zadowolona nawet przy tym gdy sprzedano czy oddano powiedzmy ten ścisły trzon drużyny. Tak ze swojej strony nie mam żalu o to do kierownictwa drużyny choć na pewno niektórych zawodników trochę szkoda i tu mam na myśli przede wszystkim Teveza a także po trochu tego młodego Comana. No, ale cóż się poradzi stało się jak stało i mam nadzieję, że to wszystko i bez nich zatrybi i będzie grało jak należy. Tutaj szczególnie liczę na dobry występ w Europie i powtórzenie co najmniej ubiegłorocznego sukcesu a jak nie to przynajmniej doba grę i co najmniej ćwierćfinał.
Wg mojej oceny mercato w wykonaniu Juve oceniam na 9/10 licząc same nabytki i 8/10 oceniając też odejścia z klubu.
A co do Padoina to mi się wydaje, że nie trzeba już po nim aż tak bardzo jechać bo nie tylko od jego osoby jest takie słabe rozpoczęcie obecnego sezonu. I tak w ogóle się dziwię, że większość tutaj niejednokrotnie w niejednym meczu w ubiegłym sezonie go wychwalała za jego solidność i możliwość gry na paru pozycjach. A teraz tylko wystarczyły dwa słabsze meczu i na bogu ducha winnym zawodniku już wieszane są nie wiem jakie psy jakby to on tylko przyczyniał się do tych porażek. Jak widać nie tylko chyba kobieta zmienną jest
....
Wg mojej oceny mercato w wykonaniu Juve oceniam na 9/10 licząc same nabytki i 8/10 oceniając też odejścia z klubu.
A co do Padoina to mi się wydaje, że nie trzeba już po nim aż tak bardzo jechać bo nie tylko od jego osoby jest takie słabe rozpoczęcie obecnego sezonu. I tak w ogóle się dziwię, że większość tutaj niejednokrotnie w niejednym meczu w ubiegłym sezonie go wychwalała za jego solidność i możliwość gry na paru pozycjach. A teraz tylko wystarczyły dwa słabsze meczu i na bogu ducha winnym zawodniku już wieszane są nie wiem jakie psy jakby to on tylko przyczyniał się do tych porażek. Jak widać nie tylko chyba kobieta zmienną jest

- Cabrini_idol
- Juventino
PADOIN, ludzie, był chwalony i SŁUSZNIE, ze względu, że potrafił wejść w 70 minucie i nie popełnić błędu, wybiegać swoje i załatać dziurę na kilku pozycjach.
Nikt nie mówił, że to gracz na pierwszy skład a tym bardziej na pozycję registy. Tylko to gracz, który przydaje się na ławce i w końcówkach czy w spotkaniach z leszczami utrzyma pewien poziom grając na lewej obronie, pomocy czy jako pomocnik na pozycji b2b.
Nikt nie mówił, że to gracz na pierwszy skład a tym bardziej na pozycję registy. Tylko to gracz, który przydaje się na ławce i w końcówkach czy w spotkaniach z leszczami utrzyma pewien poziom grając na lewej obronie, pomocy czy jako pomocnik na pozycji b2b.

- mibor
- Juventino
Padoin, ja uważam że to solidny zmiennik tak własnie na 70 min, na obu Wingach radził sobie b przyzwoicie, widac że środek pola to miejsce gdzie czuje się najsłabiej... zeszły sezon b przyzwoity w jego wykonaniu. Nie bardzo rozumiem więc hejty na niego, cisniecie po gościu bo wypadł słabo w jednym meczu tego sezonu? Odnosze wrazenie ze pełno tu ,,ekspertów" po obejrzeniu jednego czy 2 spotkań... Morata w zeszłym sezonie miał b słaby początek chcieliscie go już sprzedawać...a gdy odpalił mało mu tyłka nie nadstawiali co poniektorzy...Cabrini_idol pisze:PADOIN, ludzie, był chwalony i SŁUSZNIE, ze względu, że potrafił wejść w 70 minucie i nie popełnić błędu, wybiegać swoje i załatać dziurę na kilku pozycjach.
Juve, storia di un grande amore
- zahor
- Juventino
Co wy wszyscy macie z tym regista, skoro Padoin w tracie calej swojej przygody z Juventusem nie wystepowal ani minuty w tej roli? Wiecie w ogole co oznacza to slowo? Wbrew temu co moznaby bylo pomyslec czytajac te komentarze, nie jest to okreslenie na zawodnika ustawionego w srodku pomocy w 3-5-2.Cabrini_idol pisze: Nikt nie mówił, że to gracz na pierwszy skład a tym bardziej na pozycję registy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Padoin pełnił w tych dwóch meczach taką samą rolę, jak wszędzie na boisku. Zabezpieczał swój sektor. Nawet kartkę złapał za przerwanie groźnej kontry. Gdyby miał rozrzucać piłki, to by chyba chociaż raz spróbował, no nie?
- bajbek17
- Juventino
Dla mnie glupotą jest utrzymywanie pozycji registy po tym jak straciliśmy Pirlo. Ta pozycja była wymyślona pod niego, aby wyciągnąć z niego ile się da. Ustawmy tam typowego przecinaka gdy Marchisio nie jest dostępny i tyle.
Szkoda, że Mascherano jednak nie postanowił odejść. Jeden z najlepszym DMF na świecie.
Szkoda, że Mascherano jednak nie postanowił odejść. Jeden z najlepszym DMF na świecie.
- Hypeman
- Juventino
A jaką funkcję spełniał Padoin na tej pozycji?bajbek17 pisze:Dla mnie glupotą jest utrzymywanie pozycji registy po tym jak straciliśmy Pirlo. Ta pozycja była wymyślona pod niego, aby wyciągnąć z niego ile się da. Ustawmy tam typowego przecinaka gdy Marchisio nie jest dostępny i tyle.

- bajbek17
- Juventino
Więc nie widzę sensu oceniania go pod kątem gry Pirlo/registy,a bardziej przyczepiłbym się do gry Pogby. Ja widziałem może pół godziny drugiej połowy meczu z Romą więc się nie wypowiadam. Raz widziałem jak jeden z naszych osrto zawalczył po tym jak Salah założył mu siatkę. Nie wiem tylko czy to był Padoin, czy Sturaro.Hypeman pisze: A jaką funkcję spełniał Padoin na tej pozycji?
Nie będę jednak ukrywał, że sam nie jestem zwolennikiem gry Padoina.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A teraz bomba od Sky na koniec.Arsenal made a last-ditch attempt to sign Juventus' Simone Zaza. Arsene Wenger was still searching for a new striker on deadline day, but the Serie A champions rejected the deal because they wouldn't have time to find a replacement.
;-)
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Astarot
- Juventino
No oczywiście regista to nie pozycja a sposób gry - posługując się FM'owską nomenklaturą jest to odpowiednik deep-lying playmaker - to tacy gracze jak Pirlo, Xavi, Luka Modrić grający przed obrońcami ale nie bazujący na atrybutach fizycznych a bardziej umiejętności ustawiania się i szeroko pojętej taktycznej ogarniętości jeżeli chodzi o defensywę a w ofensywie cechujący się: kreatywnością, wizją, techniką i przede wszystkim dobrym dalekim podaniem.zahor pisze:Co wy wszyscy macie z tym regista, skoro Padoin w tracie calej swojej przygody z Juventusem nie wystepowal ani minuty w tej roli? Wiecie w ogole co oznacza to slowo? Wbrew temu co moznaby bylo pomyslec czytajac te komentarze, nie jest to okreslenie na zawodnika ustawionego w srodku pomocy w 3-5-2.Cabrini_idol pisze: Nikt nie mówił, że to gracz na pierwszy skład a tym bardziej na pozycję registy.
W skrócie regista jest to pojęcie tak dalekie Padoinowi jak bycie skrzydłowym Barzagliemu. Padoin to typowy wyrobnik DM i myślę że wszyscy zdają sobie z tego sprawę. To regista to chyba po prostu zwyczajne nawiązanie do Pirlo i jego miejsca na boisku a nie odgrywanej w jego zastępstwie przez Padoina roli.
- Cabrini_idol
- Juventino
Astarot , masz rację, pełną, ale Modric to nie regista 
Padoin grał w 3 osobowym bloku pomocy na samym środku lekko cofniętego tam gdzie grał Pirlo, a to, że nie jest registą dobrze o tym wiemy, nie musicie mi tego tłumaczyć
Arsenal chciał Zaze ? Dlaczego go nie sprzedali, po co nam on... bez niego nawet mamy rezerwę.

Padoin grał w 3 osobowym bloku pomocy na samym środku lekko cofniętego tam gdzie grał Pirlo, a to, że nie jest registą dobrze o tym wiemy, nie musicie mi tego tłumaczyć

Arsenal chciał Zaze ? Dlaczego go nie sprzedali, po co nam on... bez niego nawet mamy rezerwę.