Chelsea Londyn - TUTAJ WSZYSTKO !

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 12:26

noto crespo do nas i 58mln romek daje i trezegol jest niestety jego ale to dla nas jest oplacalne mam nadzieje ze jak crespo przejdzie do nas to bedzie gral tak jak w milanie

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 12:37

Ja sie tylko zastanawiam po co nam tylu napastnikow... mamy Ibre, Treze, Mutu i Alexa... no i po co nam wiecej? Co to ma byc kolejny Real Madryt? Zabralbym sie raczej za zasilenie pomocy i obrony w postaci Bonery i Vieiry....

Becker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 14:04

wErOn pisze:
matt16 pisze:No i fajnie, Milan osłabiony.
A jak za pare dni kupią na jego miejsce Gilardino to tez bedziesz tak mówił? Przeciez to logiczne ze Ancelotti nie zostawi w druzynie 3 napastników w tym jednego naprawde klasowego, a 3 powiedzmy szczerze - sredniaków. Musza kogos kupic - kogo? Chyba nie musze odpowiadac :/
matt16 pisze:Jeszcze tylko, zeby Romek puścił Crespo do Juve i bedzie git.
A po cholere nam on, skoro mamy lepszego Trezegola, a i mozemy miec równiez lepszego Cassano. Zreszta Crespo sam mówil ze nie chce grac w Juve ;/
Post trafiony w samo sedno, Milan jest na prawde bliski pozyskania Gilardino :/ Zgodzilbym sie na odejscie Trezeguet pod warunkiem, ze zawita u nas Gilardino w przeciwnym wypadku kiepsko bedzie wygladalo zdobywanie przez nas goli podczas sezonu. Crespo dla mnie to sredniak, na co on komu ?:/ Treze lub Gila, nikt inny. Potrzebny nam lowca bramek!

Obrazek
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 14:39

wErOn pisze:A po cholere nam on, skoro mamy lepszego Trezegola, a i mozemy miec równiez lepszego Cassano. Zreszta Crespo sam mówil ze nie chce grac w Juve ;/
A jeśli Lucek puści Treze, to chyba logiczne, że bedziemy sie starać o Gilardino. Jeśli dostaniemy Crespo, to wtedy będziemy mogli "wymienić" sie z Milanem za Alberto ;)

SERAS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 14:44

kurde jezeli Milan nie chce Crespo to na bank sprowadzi GILARDINO !! i beda mieli magiczny atak !!

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 14:50

matt16 pisze:
wErOn pisze:A po cholere nam on, skoro mamy lepszego Trezegola, a i mozemy miec równiez lepszego Cassano. Zreszta Crespo sam mówil ze nie chce grac w Juve ;/
A jeśli Lucek puści Treze, to chyba logiczne, że bedziemy sie starać o Gilardino. Jeśli dostaniemy Crespo, to wtedy będziemy mogli "wymienić" sie z Milanem za Alberto ;)
No nie wie czy Milan tak chetnie odda nam Alberta za Crespo :? Najpierw by zainwestowli w Gilardino 30 mln i wymienic go na duzo starszego Crespo, mimo ze ostatni sezon w jego wykonaiu był bdb. Musieli byc chyba,przepraszam za wyrazenie, skonczonymi idiotami gdyby sie zgodzili na wymiane Crespo- Gilardino. Mozna teraz polemizowac, ale w milanie nie ma jeszcze Alberto a u nas Crespo...

Obrazek
bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 14:55

Juz tyle bylo informacji o tym ze Gilardino nie przejdzie do Milanu ze mi tez juz sie nie chce w to wierzyc. A po za tym watpie by placili Vieriemu chyba wysoki kontrakt po to by trzymac go na lawce. Maja tez w obwodzie Inzaghiego i chyba Tomassona(ale on mozliwe ze odszedl). Nie wiem wiec po co bylby im jeszczce jeden snajper... no chyba ze maja w planie wymiane za Vieriego bo kasy im troche brakowalo...

A co do Crespo tomial moim zdaniem udany sezon w Milanie. Czesto pakowal wazne bramki. Chelsea to nie jest pewnie jego szyt marzen wiec moze sobie znajdzie jesczce klub w Serie A. Moze Parma go znow sciagnie jesli Alberto sie pozbeda.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 15:04

Moim zdaniem Milan sobie tylko namieszal. Gdyby bardziej postarali sie o Crespo, ktory moim zdaniem jest lepszy od Vieriego, to mogliby miec porzadny atak, a tak, nie wiadomo, czy Bobo bedzie gral dobrze, czy tez nie. Watpie zeby gral az tak jak Crespo, ktory mimo wszystko jest dobry i strzela potrzebne bramki ( czyt. Manchester Utd. - LM ) Jednak nie ja tu jestem od myslenia i moze im to bardziej odpowiada, albo chcieli poprostu tak zrobic, aby moc jeszcze kogos sprowadzic. Kogos lepszego od Vieriego, a wtedy Bobo bylby tylko, a moze az, rezerwowym...

Zobaczymy co Milan wymysli, bo jesli nikt juz nie zasili ich ataku, to jakby nie bylo, bede zadowolony :)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 15:17

bartus pisze:No nie wie czy Milan tak chetnie odda nam Alberta za Crespo :? Najpierw by zainwestowli w Gilardino 30 mln i wymienic go na duzo starszego Crespo, mimo ze ostatni sezon w jego wykonaiu był bdb. Musieli byc chyba,przepraszam za wyrazenie, skonczonymi idiotami gdyby sie zgodzili na wymiane Crespo- Gilardino. Mozna teraz polemizowac, ale w milanie nie ma jeszcze Alberto a u nas Crespo...
Pisząc "wymienią" miałem na myśli "dadzą sobie spokój z Gilardino". Wątpie, żeby Milan sprowadzał Vieri'ego tylko na rezerwe, przy okazji podpisując z nim kontrakt, dzięki któremu będzie dość dużo zarabiał. Był nawet na JP news opisujący tą sytuację:
Gialloblu chętniej oddaliby Gilardino właśnie do Turynu, ponieważ negocjacje z Rossenerimi nie przynoszą oczekiwanych efektów.
Moim zdaniem będzie to wyglądało tak:

Crespo -> Chelsea <- dają sobie spokój z Alberto;
Vieri -> Milan <- dają sobie spokój z Alberto, ewentualnie ściągają kogoś innego;
Trezeguet -> Chelsea <- 50 mln dla Juve;
Gilardino -> Juve <- dzięki pieniążkom za Davida;

Możliwe, ze troche namieszałem, jesli tak to sorry i nie krzyczcie :)
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2005, 15:20 przez matt16, łącznie zmieniany 1 raz.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 15:19

matt16 pisze:A jeśli Lucek puści Treze, to chyba logiczne, że bedziemy sie starać o Gilardino. Jeśli dostaniemy Crespo, to wtedy będziemy mogli "wymienić" sie z Milanem za Alberto ;)
Na pewno dojdzie do takiej wymiany :roll: .

Myślałem, że Milan zrezygnował z Gilardino, negocjacje zbyt długo trwały, sądziłem, że nic z tego nie będzie. W dodatku przyszedł Vieri, który miał być piątym napastnikiem (Szewczenko, Tomasson, Inazghi, Crespo, Bobo) i w tym przypadku Milan nie sprowadzałby kolejnego napastnika. Jednak odszedł Crespo i sądzę, że rosso-neri kupią jeszcze jednego zawodnika ofensywnego. Mam nadzieję, że nie będzie nim Gilardino :pray: . Ciekawe czy Crespo rzeczywiście zostanie w Londynie czy posłuży jedynie jako karta przetargowa (może za Trezegueta?) :think: ?

:roll:
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 15:48

Kolejne informacje wywołują coraz wieksze zamieszanie i coraz więcj domysłów, kto bedzie grał w jakim klubie.
Jeżeli Crespo jednak wróci ostatecznie do Chelsea, to wątpie, by Abramowicz chciał sprowadzić Trezegueta - po co byłby im kolejny napastnik. Na pierwszy rzut oka wszystko wydaje sie więc proste: Vieri w Milanie, Crespo w Chelsea, Treze zpostaje w Juve, a Gilardinio skoro Parma utrzymała się w Serie A może nie zmienic klubu.
Tak naprawde jednak nic nie jest tak proste. Skoro Chelsea oferowała tak wielkie pieniadze za treze, to nie wierze, by tak szybko zrezygnowali z pozyskania go. Crespo może być częścia spłaty za Treze. Co wtedy - Crespo w Juve?? Z całym szacunkiem dla Crespo, ale jak mamy wymieniać Trezeguata na jakiegos innego napastnika, to dla mnie tylko na Gilardinio.
Narazie trzeba jednak czekać, bo kazdy kolejny dzien przynosi z soba nowe wiadomości, które moga w zasadniczy sposób zmienic dotychczasowe przypuszczenia co do transferów.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Radosław Gorol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 21:18

Właściciel Chelsea Londyn, rosyjski miliarder Roman Abramowicz zaoferował za piłkarza Barcelony Ronaldinho astronomiczną sumę 120 milionów euro - poinformował włoski dziennik "Corriere dello Sport".

Według gazety, nie tylko Barcelona wzbogaciłaby się na transferze, bowiem sam Brazylijczyk mógłby liczyć na wyjątkowo lukratywny, dziewięcioletni kontrakt z Chelsea, wartości 140 mln euro.

Gdyby doszło do transferu, byłaby to największa operacja finansowa w historii futbolu. Rekord należy do Realu Madryt, który w 2001 roku zapłacił Juventusowi Turyn 76 milionów euro za Francuza Zinedine'a Zidane'a.

25-letni Ronaldinho gra w Barcelonie od 2003 roku. Obecnie prowadzi negocjacje z kierownictwem katalońskiego klubu w sprawie przedłużenia kontraktu do 2010 roku, z opcją prolongaty do 2014 roku.

http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,7588288 ... 3&ticaid=1

według mnie Romek poprostu szleje po nieudanym planie zakupu Trezegueta.

Co wy myślicie o tak astronomicznej sumie za jednego piłkarza??

rocko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 21:41

120 okrągłych baniek :?:
myśle że abramowicz przesadza!!Co wiecej przez ludzi takiego pokroju jak on cierpi cała piłka nożna.Powoli przestają byc ważne aspekty piłkarskie a na pierwszy plan wchodza finansowe.
Mimo wszytsko uważam że to ogromna plotka,a nawet jeśli nie to jestem pewien ze Ronaldinhio i tak nie zgodzilby sie grac w chelsea(na szczescie) :pray:
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2005, 21:41 przez rocko, łącznie zmieniany 1 raz.

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 21:41

Chyba jeszcze nie wiadomo czy transfer Treze jest nieudany. Będzie wiadomo dopiero po zamknięciu okna transferowego.
120 mln &#8364;? No cuż, Ronaldinho jest bardzo dobry, ale przecież takimi kwotami sie nie operuje w świecie footballu. Nawet jeśli Barca chciała by przyjąć ofertę to myśle że Brazylijczykowi jest na tyle dobrze w Katalonii że nie zrezygnowałby.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 21:49

Śmiac mi sie chce z Abramowicza..czy on nie widzi, że z każdą kolejna oferta za nasteepnego pilkarza staje sie coraz wiekszym posmiewiskiem kibiców???poza tym taki zawodnik jak Ronaldinho nie jest na sprzedaz za zadne pieniądze..on po prostu nie mógłby grac gdzie indziej...chciał go real a on wybral Barcelone...i udowodnil przez to ze futbol to dla niego psja zycia a nie tylko jego zawód...zycze mu zeby gral w Barcelonie do konca kariery....

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ODPOWIEDZ