Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Osgiliath
- Juventino
Also, wg Gazetty Barza jest chętny do przedłużenia z nami kontraktu, ale zarząd dał sobie czas do końca sezonu, by zobaczyć jak wyjdzie.Poprostu pisze:Wydaje mi się, że jak pożegnamy się z Allegroszem to Rugani jednak zostanie a kontrakt z emerytem nie zostanie przedłużony. To tylko moje zdaniem, więc bez spiny. Do tego sprzedałbym Benatie bo w kluczowym momencie sezonu się ostro pogubił. Caldara+Rugani+Kielon+ jakiś doświadczony stoper było by optymalnym rozwiązaniem do gry 4 z tyłu. No może jeszcze Gimenez :Cjackop pisze:Sprzedaj Bonucciego. Zmarnuj i sprzedaj Ruganiego. Kup 2 nowych obrońców żeby się zmarnowali :hellyes:
Mam nadzieję, że dojrzą do stwierdzenia, że już nie ma sensu, tym bardziej względem plotek o Ruganim i Caldarze i kontuzjogenności Kielona i obecnej grze w kratkę Benatii.
Pytanie, czy będziemy mieli jaja postawić na parę młodych stoperów, czy znowu Allegri będzie ich miesiącami wprowadzał do składu etc.
No i za piątego CB mógłby wtedy robić Howedes.
- wagner
- Juventino
Odnośnie Barzagliego (ja) nie mam problemu, żeby został. Niech kontrakt z nim zostanie przedłużony i niech dzieli się dalej swoim doświadczeniem z młodszymi kolegami, ale niech będzie przy tym tym czwartym obrońcą na środek. Rugani niech odejdzie, Caldara przyjdzie i będzie grał więcej, a i wywalczyć miejsce będzie mu znacznie łatwiej niż Daniele i jakiego będziemy mieli wtedy trenera nie będzie miała tu znaczenia.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- notquitemytempo
- Juventino
To nie jest powszechna opinia, ale widziałem już parę głosów mówiących, że Caldara dysponuje większym talentem od Ruganiego i w pełni się z nimi zgadzam. Widziałem ich w parze na żywo w meczu Euro U21 z Niemcami i Caldara sprawiał wrażenie znacznie dojrzalszego i pewniejszego. Dodatkowo ma większy ciąg na bramkę przy SFG. Generalnie myślę, że regularna gra w lepszym średniaku Serie A> trzy lata ławkowania w Juventusie, treningi z "mistrzami" i nasiąkanie domniemaną mentalnością klubuwagner pisze:Rugani niech odejdzie, Caldara przyjdzie i będzie grał więcej, a i wywalczyć miejsce będzie mu znacznie łatwiej niż Daniele i jakiego będziemy mieli wtedy trenera nie będzie miała tu znaczenia.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2018, 20:28 przez notquitemytempo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Out: A.Sandro, Dybala
In: R.Pereira, F.Luis (za grosze), E.Can (za darmo), Milinković-Savić, Martial
Martial [22] - Higuain [30] - D.Costa [27]
Milinković-Savić [23] - Pjanic [28] - E.Can [24]
F.Luis [32] - Chiellini [33] - Caldara [23] - R.Pereira [24]
Szczęsny [28]
Mało medialni gracze, ale sportowo całkiem dobrze by to wyglądało. Taka pomoc mogłaby rozwiązać nasze problemy i to na kilka dobrych lat.
In: R.Pereira, F.Luis (za grosze), E.Can (za darmo), Milinković-Savić, Martial
Martial [22] - Higuain [30] - D.Costa [27]
Milinković-Savić [23] - Pjanic [28] - E.Can [24]
F.Luis [32] - Chiellini [33] - Caldara [23] - R.Pereira [24]
Szczęsny [28]
Mało medialni gracze, ale sportowo całkiem dobrze by to wyglądało. Taka pomoc mogłaby rozwiązać nasze problemy i to na kilka dobrych lat.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Co do sprzedaży Ruganiego to Sarri i Napoli są mocno zainteresowani (GdS). Mam nadzieje, że go nie sprzedamy tylko damy mu w końcu grać. Boimy się postawić na młodych a Ci nasi starzy nie dają nam żadnej gwarancji. :doh:
Martial [22] - Higuain [30] - Berna [24]
Milinković-Savić [23] - E.Can [24] - Pjanic [28]
X [x] - Chiellini [33] - Caldara [23] - R.Pereira [24]
Szczęsny [28]
Ja bym tak wolał
A jeszcze bardziej to tak:
Igła-Dybala
Costa- SMS- Can- Berna
x- Kielon- Caldara- Pereira
:C
Martial [22] - Higuain [30] - Berna [24]
Milinković-Savić [23] - E.Can [24] - Pjanic [28]
X [x] - Chiellini [33] - Caldara [23] - R.Pereira [24]
Szczęsny [28]
Ja bym tak wolał

A jeszcze bardziej to tak:
Igła-Dybala
Costa- SMS- Can- Berna
x- Kielon- Caldara- Pereira
:C
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Byly jakies bardziej wiarygodne info za ile ManU moze nam puscic Darmiana? I jeszcze za ile Atleti moglo by sprzedac Vrsaljko?
Piszecie tutaj, ze 5 srodkowych obroncow, to za duzo (oczywiscie sposrod: Benatia, Chiellini, Rugani, Caldara, de Vrij). Ja natomiast jestem zdania, ze nasze obecne pierwszoplanowe asy na tej pozycji nie sa takie pewne. Co sie dzieje z Medhim, kazdy widzi. A Kielon najmlodszy tez juz nie jest i pomimo walecznosci z top-druzynami zdarza sie mu czesto przybabolic, jak i zlapac kontuzje. Moim zdaniem u nowego trenera (
), kazdy z powyzszych powinien miec czysta karte i kto najbardziej zasluzy, to pierwszy plac.
Piszecie tutaj, ze 5 srodkowych obroncow, to za duzo (oczywiscie sposrod: Benatia, Chiellini, Rugani, Caldara, de Vrij). Ja natomiast jestem zdania, ze nasze obecne pierwszoplanowe asy na tej pozycji nie sa takie pewne. Co sie dzieje z Medhim, kazdy widzi. A Kielon najmlodszy tez juz nie jest i pomimo walecznosci z top-druzynami zdarza sie mu czesto przybabolic, jak i zlapac kontuzje. Moim zdaniem u nowego trenera (
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Akurat taka piątka środkowych obrońców byłaby optymalna - dwóch młodych, jeden z wielkim doświadczeniem zarówno w piłce klubowej jak i reprezentacyjnej oraz jeden z najlepszych defensorów Serie A dwóch ostatnich sezonów oraz potrafiący wspiąć się na światowy poziom Medhi. Dodatkowo zarówno Benatia, Chiellini jak i de Vrij łapią dość często jakieś urazy, więc każdy z tej 5 miałby sporą liczę rozegranych minut.Jacky pisze:Byly jakies bardziej wiarygodne info za ile ManU moze nam puscic Darmiana? I jeszcze za ile Atleti moglo by sprzedac Vrsaljko?
Piszecie tutaj, ze 5 srodkowych obroncow, to za duzo (oczywiscie sposrod: Benatia, Chiellini, Rugani, Caldara, de Vrij). Ja natomiast jestem zdania, ze nasze obecne pierwszoplanowe asy na tej pozycji nie sa takie pewne. Co sie dzieje z Medhim, kazdy widzi. A Kielon najmlodszy tez juz nie jest i pomimo walecznosci z top-druzynami zdarza sie mu czesto przybabolic, jak i zlapac kontuzje. Moim zdaniem u nowego trenera (), kazdy z powyzszych powinien miec czysta karte i kto najbardziej zasluzy, to pierwszy plac.
Odnośnie Vrsaljko, to nie liczyłbym na to, że Atletico go sprzeda, bo Juanfran ma już swoje lata i Chorwat ma być jego następcą, a dobrych bocznych obrońców jest jak na lekarstwo. Przespaliśmy niestety możliwość jego transferu z Sassuolo, z którym ponoć mieliśmy dobre stosunki, a szkoda, bo był wyróżniającym się zawodnikiem ligi i nie kosztował wcale tak dużo, a może trzeba było pożegnać się z Lichym na rzecz Sime.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Mnie to martwi, że w tym środku obrony (a na bokach wcale lepiej nie jest) zaczynamy tracić topów, albo bardziej śmiała teza w zasadzie już mamy jednego:dimebag11 pisze:Akurat taka piątka środkowych obrońców byłaby optymalna - dwóch młodych, jeden z wielkim doświadczeniem zarówno w piłce klubowej jak i reprezentacyjnej oraz jeden z najlepszych defensorów Serie A dwóch ostatnich sezonów oraz potrafiący wspiąć się na światowy poziom Medhi. Dodatkowo zarówno Benatia, Chiellini jak i de Vrij łapią dość często jakieś urazy, więc każdy z tej 5 miałby sporą liczę rozegranych minut.Jacky pisze:Byly jakies bardziej wiarygodne info za ile ManU moze nam puscic Darmiana? I jeszcze za ile Atleti moglo by sprzedac Vrsaljko?
Piszecie tutaj, ze 5 srodkowych obroncow, to za duzo (oczywiscie sposrod: Benatia, Chiellini, Rugani, Caldara, de Vrij). Ja natomiast jestem zdania, ze nasze obecne pierwszoplanowe asy na tej pozycji nie sa takie pewne. Co sie dzieje z Medhim, kazdy widzi. A Kielon najmlodszy tez juz nie jest i pomimo walecznosci z top-druzynami zdarza sie mu czesto przybabolic, jak i zlapac kontuzje. Moim zdaniem u nowego trenera (), kazdy z powyzszych powinien miec czysta karte i kto najbardziej zasluzy, to pierwszy plac.
1. Barzagli - żadną miarą nie może już być uważany za topa, motorycznie nie nadąża za szybkimi graczami, wieku się nie oszuka
2. Benatia - przez jakiś czas było nieźle po czym zawalił nam najważniejsze mecze sezonu + opinia z Bayernu, że jest koniem trojańskim w najważniejszych meczach. Żadną miarą nie można powiedzieć, że to top.
3. Chiellini - moim zdaniem ostatni środkowy, który nam pozostał i jest topem, ale niestety do końca kariery jest znacznie bliżej, niż dalej, motorycznie będzie niedługo odstawał tak jak niegdyś genialny "profesor" odstaje obecnie.
4. Rugani - kompletnie nieograny w LM, w Serie A, niby złapał trochę minut. Nie wiem sam na co w ogóle stać tego gościa, bo jest taki jakiś nijaki, ani jednoznacznie słaby, ani dobry. Nie mam również pojęcia czy klub pokłada w nim jakieś nadzieje skoro gra w LM 110 minut

5. Howedes - pan dokumentacja medyczna, nie dziękuję biorąc pod uwagę ile kontuzji łapią nasi zawodnicy.
Statystyki tylko potwierdzają, że nasza obrona nie jest już taką skałą jak dawniej. Real wbił nam więcej bramek, niż przez poprzednią edycję straciliśmy w drodze do finału (2 gole, nie licząc Cardiff). Trójka od Barcy i Realu nie była przypadkiem. W lidze również kiedyś dominowaliśmy nad innymi w liczbie straconych bramek, obecnie bardzo się to wyrównało.
Pokładam nadzieje na przyszłość w tym Caldarze i liczę, że zainteresujemy się tym De Vrijem, to jest okazja w stylu Marotty powinien do nas trafić.
- Arbuzini
- Juventino
Też mi się podoba ten komplet stoperów wymieniony przez Jackiego. Perspektywiczna i mocna paka. Moglibyśmy nawet czasem grywać 352. Wiadomo, że nie jest to najcudowniejszy system na świecie, ale bywa przydatny - szczególnie jak się ma ciekawych wykonawców.
Pozostając w temacie obrony to podobno usługami Sandro najbardziej zainteresowane jest PSG. Dla nas to chyba najlepszy możliwy kupiec, bo mają w swoim składzie aż dwóch bocznych, którzy powinni nas interesować. Pierwszy to Kurzawa - w Paryżu przygasł, ale w Monaco był świetny. Z obecnym klubem mu chyba nie po drodze więc wyczuwam szanse na dobry ruch i łatwe znalezienie godnego następcy dla Brazylijczyka. Drugim jest Meunier niezadowolony z faktu, że musi dzielić czas na boisku z Alvesem. Dokładając do nich solidnego oraz uniwersalnego De Sciglio (niech mu tylko zdrowie dopisuje), a także Spinę, który ma coś do udowodnienia, spokojnie moglibyśmy zaakceptować "paryskie odpady" w naszym składzie i zamknąć temat boków obrony.
Pozostając w temacie obrony to podobno usługami Sandro najbardziej zainteresowane jest PSG. Dla nas to chyba najlepszy możliwy kupiec, bo mają w swoim składzie aż dwóch bocznych, którzy powinni nas interesować. Pierwszy to Kurzawa - w Paryżu przygasł, ale w Monaco był świetny. Z obecnym klubem mu chyba nie po drodze więc wyczuwam szanse na dobry ruch i łatwe znalezienie godnego następcy dla Brazylijczyka. Drugim jest Meunier niezadowolony z faktu, że musi dzielić czas na boisku z Alvesem. Dokładając do nich solidnego oraz uniwersalnego De Sciglio (niech mu tylko zdrowie dopisuje), a także Spinę, który ma coś do udowodnienia, spokojnie moglibyśmy zaakceptować "paryskie odpady" w naszym składzie i zamknąć temat boków obrony.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Sandro szkoda, ale facet jak ma prezentować taki poziom bo jest obrażony to niech idzie. NAJWAŻNIEJSZE to zatrzymać:
Dybala,Costa,Igła,Berna,Pjanic.
Odejście Asy -> Spina.
Szkoda ze trzeba nam lewego i prawego. Chyba że naprawdę widzą MDS na prawej.
Marzenie to SMS,Torreira,Matudi,Pjanic,Khedira,Marchisio,Benek
Odejście Asy -> Spina.
Szkoda ze trzeba nam lewego i prawego. Chyba że naprawdę widzą MDS na prawej.
Marzenie to SMS,Torreira,Matudi,Pjanic,Khedira,Marchisio,Benek
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Adrian27th pisze:Sandro szkoda, ale facet jak ma prezentować taki poziom bo jest obrażony to niech idzie. NAJWAŻNIEJSZE to zatrzymać:
Podobno PSG jest zainteresowane

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Gdyby chcieli się wymienić za Cavaniego to bym zaryzykował. Kierują mną przede wszystkim statystyki w LM - Cavani ponad 0,5 bramki na mecz, Higuain mniej niż 1/3 bramki na mecz.Poprostu pisze:Adrian27th pisze:Sandro szkoda, ale facet jak ma prezentować taki poziom bo jest obrażony to niech idzie. NAJWAŻNIEJSZE to zatrzymać:
Podobno PSG jest zainteresowane
Bez ryzyka raczej LM nie wygramy, zachowamy jedynie status quo.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To by byl ciekawy ruch: wymienic naszego jednego Sandro, na dwojke bocznych obroncow. Ale tak po prawdzie PSG i tak jeszcze wtedy (moim zdaniem) musialo by doplacic, a na to raczej nie pojda. Druga sprawa: prawa obrona pt. Meunier/De Sci wyglada jakos nie zbyt mocarnie.Arbuzini pisze:Kurzawa+Meunier
Szczerze mowiac: ja tez. Zreszta z darmowym Balo, rowniez.Tony Montana pisze:Gdyby chcieli się wymienić za Cavaniego to bym zaryzykował.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Sęk w tym, że co by nam dała wymiana Gonzalo na Cavaniego skoro pierwsze co zrobił by Allegri, to gwałt na mentalności, lewatywa i wpojenie Cavaniemu, że jest defensywnym napastnikiem :C
Prawda jest taka, że my nie potrzebujemy ofensywnych graczy mając Higuaina, Dybalę, Costę, Cuadrado, Bernardeshiego i wracającego Pjacę.. tylko kogoś, kto wykorzysta ten potencjał! Dybala miał byś drugim Messim, a jest drugim Giovinco. Z resztą Rugani zmarnowany, Pjanic miota się po boisku bo ma być na siłę drugim Pirlo.
Wiele osób mówiło, że Max dostał samograja po Conte. Ja uważam, że samograj to my mamy w tym sezonie, bo piłkarze grają sami, nie kierowani przez trenera.
Prawda jest taka, że my nie potrzebujemy ofensywnych graczy mając Higuaina, Dybalę, Costę, Cuadrado, Bernardeshiego i wracającego Pjacę.. tylko kogoś, kto wykorzysta ten potencjał! Dybala miał byś drugim Messim, a jest drugim Giovinco. Z resztą Rugani zmarnowany, Pjanic miota się po boisku bo ma być na siłę drugim Pirlo.
Wiele osób mówiło, że Max dostał samograja po Conte. Ja uważam, że samograj to my mamy w tym sezonie, bo piłkarze grają sami, nie kierowani przez trenera.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- jakku1
- Juventino
Teraz się mówi, że będą zmiany takze na lawce trenerskiej.LukaszG / DLuGi pisze:Sęk w tym, że co by nam dała wymiana Gonzalo na Cavaniego skoro pierwsze co zrobił by Allegri, to gwałt na mentalności, lewatywa i wpojenie Cavaniemu, że jest defensywnym napastnikiem :C
Nie zdziwie sie, jesli jeden z duetu Dybala-Higuain jest juz odstrzelony. Mandzukic, Sandro, Barzagli, Lichtsteiner, Buffon i Asamoah tez raczej (albo prawie na pewno) sie pozegnaja z klubem. Barza do tej pory nie przedluzyl kontraktu i coraz glosniej sie mowi, ze tego nie zrobi.
Prawie na pewno co najmniej polowa obrony zostanie przemodelowana i pomoc. Beda tez duze zmiany w ataku. Generalnie, cala druzyna przejdzie wielki remont. Moze odejsc wiecej niz 10 pilkarzy i trener.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113