Mercato (Lato 2015)
- Don Paolo
- Juventino
Kadra na sezon 2014-2015
Buffon-Fiorillo-Rubinho
Barzagli-Bonucci-Chiellini-Caceres-Ogbonna-Ranocchia
Lichtsteiner-Cuadrado-Asamoah-Lulic
Pirlo-Vidal-Marchisio-Guarin-Candreva-Baselli-Menez-Gabbiadini
Tevez-Llorente-Immobile-Mandzukic-Giovinco
:!:
Przyjrzyjcie jej się uważnie. Teraz zerknijcie na mój nick. Zapamiętajcie go, bo za cztery miesiące będę sławny.
Już widzę te nagłówki na Onecie: "Rozgryzł Marottę!", "Przechytrzył Di Marzio", "Skąd on to wiedział?", "Internauta z Polski przewidział ruchy transferowe mistrza Włoch", "Nowy wróżbita Maciej?"
Buffon-Fiorillo-Rubinho
Przyjrzyjcie jej się uważnie. Teraz zerknijcie na mój nick. Zapamiętajcie go, bo za cztery miesiące będę sławny.
Już widzę te nagłówki na Onecie: "Rozgryzł Marottę!", "Przechytrzył Di Marzio", "Skąd on to wiedział?", "Internauta z Polski przewidział ruchy transferowe mistrza Włoch", "Nowy wróżbita Maciej?"

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ten Guarin Ci nie pyknie. On co tydzień zmienia zdanie, pewnie już ma wy...walone na Juventus.
No i Menez chyba jednak nie przyjdzie. Facet publicznie ogłosił, że odchodzi, przez pewien czas ostro nas z nim łączono, ale temat wyraźnie upadł i najwyraźniej Conte go nie chce. Gdyby miał przyjść na wolny kontrakt, już dawno mielibyśmy zasyp informacji, na ile za ile na jaką pozycję itd.
No i Menez chyba jednak nie przyjdzie. Facet publicznie ogłosił, że odchodzi, przez pewien czas ostro nas z nim łączono, ale temat wyraźnie upadł i najwyraźniej Conte go nie chce. Gdyby miał przyjść na wolny kontrakt, już dawno mielibyśmy zasyp informacji, na ile za ile na jaką pozycję itd.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Daawac Alexisa. Prosi,prosi!jakku1 pisze:Di Marzio poinformowal, ze Sanchez zgodzil sie na transfer do nas. Teraz mamy zaczac rozmawiac z Barca.
Co przy zniesionym zakazie transferowym Barcelony dodaje jakies 2% do prawdopodobienstwa wykonania tego transferu.
Aha, przy okazji dodam, ze Agresti jest zdania, ze Sanchez - podobnie jak Nani - to zawodnik, ktorym sie interesujemy, ale nie jest to zaden numer 1, czy tez numer 2 na naszej liscie.
Reszta juz mi nie robi, byle był Drugi Chilijczyk. Vidala marzeniem jest gra z nim w jednym klubie - sprawi to ze pokocha nas jeszcze bardziej

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- elpueblo
- Juventino
no no kadra w pytkę ale niestety nierealna, żeby połowa twoich typów weszła to cieszyłbym się a chodzi mi głownie o :
Żabę, jestem pewien że Conte wyprostowałby go
Cuadrado
Lulic
Guarin
Rossi/Boselli czy jak mu tam
Immobile
te transfery i byłbym zadowolony
Żabę, jestem pewien że Conte wyprostowałby go
Cuadrado
Lulic
Guarin
Rossi/Boselli czy jak mu tam
Immobile
te transfery i byłbym zadowolony
- Ivory
- Juventino
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że Barca nie zażąda takich wielkich kwot jakie Real zażyczył sobie za Higuaina.
Zarząd wykorzystując zamieszanie w FCB jest w stanie zamknąć transfer w granicach 20-22 mln plus bonusy.
Lepiej wydać na Alexisa niż na inne podobne kopie Llorente, o których w sumie było do tej pory głośniej słychać. Ale jak mówi guru - mercato jest dynamiczne.
Zarząd wykorzystując zamieszanie w FCB jest w stanie zamknąć transfer w granicach 20-22 mln plus bonusy.
Lepiej wydać na Alexisa niż na inne podobne kopie Llorente, o których w sumie było do tej pory głośniej słychać. Ale jak mówi guru - mercato jest dynamiczne.

- jaqb
- Juventino
6 stoperów o aspiracjach reprezentacyjnych? nie sądzęDon Paolo pisze:Kadra na sezon 2014-2015
Buffon-Fiorillo-Rubinho
darmowego meneza chyba nie chce conte bo lepszy cerci król kosmosu za 20 baniek

no i jeśli przyszedłby mandzukic to immobile raczej rękami i nogami by się zapierał przed przyjściem do nas
- Arbuzini
- Juventino
O, przyjdzie taki Adaś i znowu będzie wywlekał temat Lichtsteiner-Conte. Naprawdę nie wiem jakie źródła przechodzą już na tym forum skoro wszystkie gazety kłamią
. Macie trochę histeryczne podejście do atmosfery w drużynie. Nie chce mi się o tym gadać.
Przyznam szczerze, że miałem nadzieję na utrzymanie zakazu transferowego Barcelony. Nie dlatego, że ich nie lubię, ale takie prawo to nie prawo. Sancheza z chęcią bym u nas widział, może grać w praktycznie każdym systemie. Osobiście stawiałbym go dużo wyżej w hierarchii niż Naniego, Meneza itd. To jest konkretne nazwisko i myślę, że dobrze wpasowałby się w nasz zespół. Jak już trochę fantazjujemy i zakładamy, że odchodzimy od 352 to bardzo podoba mi się Firmino grający u Wieśniaków. Niechciany w PSG Pastore też jest moim zdaniem super opcją, pod warunkiem, że cena będzie adekwatna do jego aktualnego statusu w drużynie.

Przyznam szczerze, że miałem nadzieję na utrzymanie zakazu transferowego Barcelony. Nie dlatego, że ich nie lubię, ale takie prawo to nie prawo. Sancheza z chęcią bym u nas widział, może grać w praktycznie każdym systemie. Osobiście stawiałbym go dużo wyżej w hierarchii niż Naniego, Meneza itd. To jest konkretne nazwisko i myślę, że dobrze wpasowałby się w nasz zespół. Jak już trochę fantazjujemy i zakładamy, że odchodzimy od 352 to bardzo podoba mi się Firmino grający u Wieśniaków. Niechciany w PSG Pastore też jest moim zdaniem super opcją, pod warunkiem, że cena będzie adekwatna do jego aktualnego statusu w drużynie.
krUl! Dla mnie pomysł tego transferu to porażka. Staty niby ma fajne, ale jak mu się odejmie te 5 goli strzelonych z karnych to okazuje się, że dorobek strzelecki ma identyczny jak nasz niespełna 20-letni Berardi.jaqb pisze:lepszy cerci król kosmosu za 20 baniek
Arbuzini nie chce być obrońcą Cerciego, ( wolę być obrońcą Ciro), ale oddajmy jednak całą prawdę a nie tylko połowę, że jesli odejmiemy 5 bramek Cerciego z karnych to powinnismny odjąc tez bramki Berardiemu z karnych, wiec okaze sie za chwile, ze Berardi ma podobna ilosc bramek co Zaza.Arbuzini pisze:krUl! Dla mnie pomysł tego transferu to porażka. Staty niby ma fajne, ale jak mu się odejmie te 5 goli strzelonych z karnych to okazuje się, że dorobek strzelecki ma identyczny jak nasz niespełna 20-letni Berardi.jaqb pisze:lepszy cerci król kosmosu za 20 baniek
Co do Ciro to pojawiaja sie info, iz jesli przejdziemy na 4-3-3, czyli w przypadku transferu Alexisa to Ciro poleci, szkoda, szkoda.
- @D@$
- Juventino
@Arbuzini - przecież sam wywlekłeś jakiś domniemany konflikt Conte-Lichtsteiner sprzed 2 lat :lol: Kupienie Isli by oddać Stefana do PSG to byłby bardziej ruch w stylu Secco niż Marotty.
Z tym Nanim to sam pomysł wydaje mi się dziwny. Dla mnie to taki zawodnik poza kontrolą, dasz mu piłkę a on robi co chce. Nie pasuje mi do taktycznej jednak ligi włoskiej, ani do zespołowej gry Conte. Do tego to typowy skrzydłowy, więc jeśli naszym podstawowym ustawieniem ma być nadal 3-5-2, to to średni pomysł, zwłaszcza za niemałą pewnie pensję. Już prędzej widziałbym Sancheza (który może grać i na skrzydle i ajko "10"), ale o niego będzie bardzo ciężko, nawet przy zniesieniu zakazu transferowego, bo Barca tak łatwo go nie odda.
Ciekawy jestem tego mercato, bo nie wiem czego się spodziewać. Apetyty rosną a nadzwyczajnych funduszy nie będzie, chyba, że poleci Pogba, ale to tworzy kolejne problem. Na pewno trzeba wzmocnić skrzydła, bo na lewą sam Peluso to mała alternatywa a Isla na prawej pewnego poziomu nie przeskoczy. W ataku to w zasadzie wiemy tylko tyle, że Quagliarella odejdzie a Tevez i Llorente są nie do ruszenia. Carlito ma jakiś kompleks pucharów, co też jest problemem a przecież pozycję ma niezaprzeczalną. Brakuje co najmniej jednego pomocnika do środka i tu chyba Dona Paolo dobrze kombinuje, może to być ktoś z dwójki Guarin-Candreva.
Z tym Nanim to sam pomysł wydaje mi się dziwny. Dla mnie to taki zawodnik poza kontrolą, dasz mu piłkę a on robi co chce. Nie pasuje mi do taktycznej jednak ligi włoskiej, ani do zespołowej gry Conte. Do tego to typowy skrzydłowy, więc jeśli naszym podstawowym ustawieniem ma być nadal 3-5-2, to to średni pomysł, zwłaszcza za niemałą pewnie pensję. Już prędzej widziałbym Sancheza (który może grać i na skrzydle i ajko "10"), ale o niego będzie bardzo ciężko, nawet przy zniesieniu zakazu transferowego, bo Barca tak łatwo go nie odda.
Ciekawy jestem tego mercato, bo nie wiem czego się spodziewać. Apetyty rosną a nadzwyczajnych funduszy nie będzie, chyba, że poleci Pogba, ale to tworzy kolejne problem. Na pewno trzeba wzmocnić skrzydła, bo na lewą sam Peluso to mała alternatywa a Isla na prawej pewnego poziomu nie przeskoczy. W ataku to w zasadzie wiemy tylko tyle, że Quagliarella odejdzie a Tevez i Llorente są nie do ruszenia. Carlito ma jakiś kompleks pucharów, co też jest problemem a przecież pozycję ma niezaprzeczalną. Brakuje co najmniej jednego pomocnika do środka i tu chyba Dona Paolo dobrze kombinuje, może to być ktoś z dwójki Guarin-Candreva.
- Arbuzini
- Juventino
@Robaku
Chodzi mi o to, że ich dorobek bramkowy jest identyczny. Często karne wypomina się Berardiemu, a o Cercim to już sporo osób zapomina. Tylko tyle. Zresztą zawodnik Torino to 27 latek z dwoma dobrymi sezonami i zerowym doświadczeniem poza Serie A. Takiemu Sanchezowi może buty czyścić.
EDIT:
Adaśko, koniec dyskusji
.
Chodzi mi o to, że ich dorobek bramkowy jest identyczny. Często karne wypomina się Berardiemu, a o Cercim to już sporo osób zapomina. Tylko tyle. Zresztą zawodnik Torino to 27 latek z dwoma dobrymi sezonami i zerowym doświadczeniem poza Serie A. Takiemu Sanchezowi może buty czyścić.
EDIT:
Adaśko, koniec dyskusji

- filippo
- Juventino
To przepraszam, kto ma być niby wyżej na tej liście?jakku1 pisze: Aha, przy okazji dodam, ze Agresti jest zdania, ze Sanchez - podobnie jak Nani - to zawodnik, ktorym sie interesujemy, ale nie jest to zaden numer 1, czy tez numer 2 na naszej liscie.
Bonaventura?

forumowy ujadacz
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
1. Paritici widziany w Barcelonie w sprawie Sancheza.
2. Marotta widziany w Brukseli - interesujemy się 19 letnim serbskim napatnikiem Anderlechtu - Aleksandarem Mitroviciem. 13 goli i 4 asysty w 23 meczach. Dodatkowo 4 gole w 5 meczach kadry młodzieżowej. Wyceniany na 7.5 mln euro.
3.Robimy podejście pod Lukaku, ale co ciekawsze - pod Witsela z Zenitu.
2. Marotta widziany w Brukseli - interesujemy się 19 letnim serbskim napatnikiem Anderlechtu - Aleksandarem Mitroviciem. 13 goli i 4 asysty w 23 meczach. Dodatkowo 4 gole w 5 meczach kadry młodzieżowej. Wyceniany na 7.5 mln euro.
3.Robimy podejście pod Lukaku, ale co ciekawsze - pod Witsela z Zenitu.
- jakku1
- Juventino
1. Cuadradofilippo pisze:To przepraszam, kto ma być niby wyżej na tej liście?jakku1 pisze: Aha, przy okazji dodam, ze Agresti jest zdania, ze Sanchez - podobnie jak Nani - to zawodnik, ktorym sie interesujemy, ale nie jest to zaden numer 1, czy tez numer 2 na naszej liscie.
Bonaventura?
2. Cerci
Dalej: Nani, Candreva i wlasnie podobno Sanchez.
Taka jest wersja Agrestiego. Calkiem logiczna biorac pod uwage nasze mozliwosci finansowe. Barcelona nie pusci Sancheza za 20m, to jest oczywiste. Chyba, ze... czegos nie wiem, ale w takim razie bardzo chcialbym sie dowiedziec

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pablo1503
- Juventino
Ten ranking, który podałeś wygląda mi na ranking piłkarzy, których najłatwiej wyciągnąć, a nie koniecznie najlepszych.
Ale czy nie lepiej dołożyć hipotetycznie te 10mln więcej i mieć Sancheza, niż pakować 20 baniek w Cerciego?jakku1 pisze:Calkiem logiczna biorac pod uwage nasze mozliwosci finansowe. Barcelona nie pusci Sancheza za 20m, to jest oczywiste.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
pablo1503@
A wg mnie to najciężej byłoby ściągnąć właśnie to pierwsze nazwisko
Viola nie robi przecen i 30mln za Cuardado to minimum, ale za to obstawi nam całą prawą stronę, od obrony po atak:)
A wg mnie to najciężej byłoby ściągnąć właśnie to pierwsze nazwisko

Viola nie robi przecen i 30mln za Cuardado to minimum, ale za to obstawi nam całą prawą stronę, od obrony po atak:)