Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SilverR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 20:54

Czyli co, chcemy robić na złość Agnellemu, a robimy całemu Juventusowi. Genialny sposób rozumowania. Mimo wszystko, dla mnie najważniejsze jest dobro Juve jako całości, ale właśnie takie protesty są małolackie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 20:59

Protest jest z gatunku "na złość babci odmrożę sobie uszy". Mogę się założyć że za pół roku większość tych mądrali co nie wykupią karnetu będzie sobie pluła w brodę płacąc krocie u konia żeby wejść na mecze z Milanem czy Napoli. Stadion jest tak mały, a zainteresowanie tak grającym Juventusem na tyle duże, że najbardziej poszkodowani będą właśnie oni.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 21:12

Dajcie spokój, pewnie 25 osób zbojkotuje 1 mecz i na tym się zakończy...

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 21:20

jareckik pisze: Co do pożegnania DP, jakby zapytać Nedveda, jakie by wolał pożegnanie. Dostać dużą koszulkę w oprawie czy wznieść na nowym stadionie puchar za zdobycie mistrzostwa italii i później jechać przez całe miasto słysząc jak skanduje twoje nazwisko 400 tyś fanów ? Ciekawe co by odpowiedział...
Jedno nie wyklucza drugiego. Tym bardziej, że na puchar i przejazd Alex zapracował wraz z drużyną. Na skandowanie nazwiska przez kibiców całą karierą. Wiernością i profesjonalizmem.
Ale powiedz mi co zrobił KLUB? Do tej pory nic. Spokojnie, mogę poczekać. Ważny mecz przed nami. Ale nie wyobrażam sobie, żeby jakaś forma pożegnania/podzięki ze strony klubu nie wyszła w kierunku Del Piero :shock:
Klub, dla którego Alex grał 19 lat powinien jakoś uhonorować kapitana. Ktoś zaprzeczy?

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 10:29

Corcky pisze:
jareckik pisze: Co do pożegnania DP, jakby zapytać Nedveda, jakie by wolał pożegnanie. Dostać dużą koszulkę w oprawie czy wznieść na nowym stadionie puchar za zdobycie mistrzostwa italii i później jechać przez całe miasto słysząc jak skanduje twoje nazwisko 400 tyś fanów ? Ciekawe co by odpowiedział...
Jedno nie wyklucza drugiego. Tym bardziej, że na puchar i przejazd Alex zapracował wraz z drużyną. Na skandowanie nazwiska przez kibiców całą karierą. Wiernością i profesjonalizmem.
Ale powiedz mi co zrobił KLUB? Do tej pory nic. Spokojnie, mogę poczekać. Ważny mecz przed nami. Ale nie wyobrażam sobie, żeby jakaś forma pożegnania/podzięki ze strony klubu nie wyszła w kierunku Del Piero :shock:
Klub, dla którego Alex grał 19 lat powinien jakoś uhonorować kapitana. Ktoś zaprzeczy?
Nikt się nie odważył zaprzeczyć :) I słusznie.

Nie ukrywam, że byłem bardzo zniesmaczony po tym, jak Real potraktował Raula. Myślałem sobie: "w moim Juve to na szczęście niemożliwe...". Byś może dla pokolenia wychowującego się na Cristiano Ronaldo wartości jakie wymienił Corcky są wartościami drugorzędnymi. Ale myślę, że dla osób pamiętających pierwsze sezony Del Piero w Juve już nie.
Del Piero, Maldini, Raul, (chyba) Totti, Zanetti, (mimo zawirowań towarzyskich) Giggs, Scholes (przepraszam, jeśli kogoś pominąłem) - takie osobowości zasługują na coś wiecej niż: dzięki, do widzenia.

Choperini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 10:33

jt10 pisze:
Corcky pisze:
Nikt się nie odważył zaprzeczyć :) I słusznie.

Nie ukrywam, że byłem bardzo zniesmaczony po tym, jak Real potraktował Raula. Myślałem sobie: "w moim Juve to na szczęście niemożliwe...". Byś może dla pokolenia wychowującego się na Cristiano Ronaldo wartości jakie wymienił Corcky są wartościami drugorzędnymi. Ale myślę, że dla osób pamiętających pierwsze sezony Del Piero w Juve już nie.
Del Piero, Maldini, Raul, (chyba) Totti, Zanetti, (mimo zawirowań towarzyskich) Giggs, Scholes (przepraszam, jeśli kogoś pominąłem) - takie osobowości zasługują na coś wiecej niż: dzięki, do widzenia.
Ale niestety wielu ludzi tego albo nie rozumiem, albo nie potrafi, bądź w najgorszym wypadku nie chce zaakceptować. Może ze względu za zasługi tych zawodników dla swoich klubów?

Mam nadzieję, że protesty kibiców się rozwinie i rzeczywiście uświadomi A.A., jak powinien postępować w takich przypadkach.

Jednak uważam, że cokolwiek by się nie działo, Ale nie podpisałby już żadnego kontraktu z Juventusem - bardzo honorowy i oddany z Niego piłkarz, ale obawiam się, że współpracy z Andreą, to Del Piero już sobie nie wyobraża.

"Run Hassan. Run! ;)"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 11:00

juventusprzemek pisze:Po meczu z Atalantą kibicom Juve poleciały łzy - Mnie Też bo naszemu Alexowi nie jest dane skończyć bogatej kariery tam gdzie rozkręciła się na dobre. Stara Dama rzuca swego Dżentelmena jak można przeczytać na jednym z blogów. Ale nie tylko łzy lecz nerwy puściły fanom Juve . Wszyscy zwolennicy zapowiedzieli protest - "Nie będziemy przychodzić na mecze" i nie wykupują karnetów na nowy sezon za to jak Agnelli potraktował Alexa ale to dopiero początek protestów.

Źródło :
http://juve.sportube.pl/aktualnosci/czy ... stuja.html

Moim zdaniem już zapewne nie ma szans na nowy kontrakt, bo Conte i Agnelli mają za nic Alexa - przerasta ich swoją osobą . Swojej legendzie powinno dane być zakończenie kariery w klubie w którym spędziła 19 lat, była z nim na dobre i na złe. Nikt z nas nie chciałby dogrywania Alexa w innych klubach niż Juve, tylko tu Alex czuje się najlepiej. Gianni czy Umberto bez wahania zatrzymaliby Il Capitano.

Tak tak, w zeszłym sezonie który był wielką niewiadomą karnetów nie starczyło dla wszystkich, a teraz Mistrzowski niepokonany Juventus nie znajdzie chętnych na karnety.

Tacy to fani Juventusu ; )

Andrea mógłby zatem powiedzieć: Przykro mi Tifosi, ale to Conte nie chce Alexa, chce wydać te pieniądze w innym miejscu.

Wtedy znienawidzili by Antosia? Przeciez logiczne jest że bez niego ta decyzja nie została by podjęta.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, 11:02 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 11:00

Raul chciał odejść z Realu żeby grać w pierwszym składzie, Mourinho chciał go na ławkę.

Nie wiemy do końca jak jest w przypadku Del Piero, ale łączy tych dwóch zawodników jedna rzecz: jeszcze grają, będą grać, nie kończą kariery. Oba kluby mogą, ba powinny, zorganizować pożegnanie, po zakończeniu kariery. Jak będzie? Zobaczymy.

Oczywiście Agnelli mógł coś ładnego powiedzieć do mikrofonu podczas zabawy z pucharem, ale ja sądzę, że pożegnanie będzie, gdy Alex zawiesi buty na kołku.

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 11:05

Ja się ciesze, że tak wielu z nas tutaj ma taką niebywałą zdolność na podstawie kilku wypowiedzi i przecieków medialnych dochodzić do takich a nie innych wniosków :shock:

Co do pożegnania Del Piero - na nic więcej co miało miejsce w ostatnim meczu nie było miejsca. Alex pożegnał się z Turynem, bo tam już nie zagra oficjalnego spotkania, ale z Juventusem nie mógł się żegnać. Oczywiście może będzie osobny mecz pożegnalny (może na zakończenie kariery) i może to sam Del Piero zaprosi graczy z którymi zagra w biało czarnych koszulkach. Jeszcze raz obok siebie Del Piero i Trezeguet, Nedved, Zidane, Davids, może nawet Conte itd. :-D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 11:08

Ja mam jeszcze pytanie. Ktoś wie czy "wielcy" piłkarze, którzy już zakończyli kariery (np. Zidane, Ronaldo, Maldini, Rivaldo, itd) mieli mecze pożegnalne lub inne formy pożegnań? Były one organizowane przez nich (np. Zidane Friends vs reszta świata) czy przez klub?

Bo mi się wydaje, że takie pożegnania z reguły są w geście samego zainteresowanego, klub co najwyżej 'udostępnia stadion' i ktoś palnie przemowę przed spotkaniem...

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 12:24

odnoszę wrażenie, że do niektórych nie trafia to co było już wielokrotnie pisane. Alex podpisał ostatni kontrakt, sam tak chciał i on jakoś nie rozpacza i nie wylewa żali - robią to za niego kibice.

Jeśli chodzi o 10... Alex mimo swojej skromności mógł przecież powiedzieć: "to decyzja zarządu, nie chcę nic narzucać". Mógł powiedzieć, że to trudny temat itd, ale nie, on powiedział że nie może odbierać tego przywileju innym świetnym piłkarzom, którzy chcą tworzyć historię Juve. I znowu kibice starają się na siłę zrobić temat z czegoś, co wydaje się zamknięte. Numer nie zostanie zastrzeżony, jeśli 19-letni Verratti kocha Juventus od dziecka, ma ogromny talent, to dlaczego mu odebrać prawo do tego numeru?

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 12:27

Nie ma co porównywać Alexa do Zidane, Ronaldo czy innego Rivaldo. Naprawdę nie widzisz różnicy?
Nie wiem natomiast jak wyglądało pożegnanie Maldiniego, ale jeśli źle to tylko i wyłącznie wstyd dla Milanu.
No i szkoda, że patrzymy na inne kluby. To one(w tym wypadku Real) mają nam wytyczać drogę? Wolałbym, żeby Juve świeciło przykładem.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, 12:47 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
nerinka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 12:35

stahoo pisze:Ja mam jeszcze pytanie. Ktoś wie czy "wielcy" piłkarze, którzy już zakończyli kariery (np. Zidane, Ronaldo, Maldini, Rivaldo, itd) mieli mecze pożegnalne lub inne formy pożegnań? Były one organizowane przez nich (np. Zidane Friends vs reszta świata) czy przez klub?

Bo mi się wydaje, że takie pożegnania z reguły są w geście samego zainteresowanego, klub co najwyżej 'udostępnia stadion' i ktoś palnie przemowę przed spotkaniem...
Coś w ten deseń?

http://www.juvepoland.com/news.php?id=18626

Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 14:23

Corcky pisze:Nie ma co porównywać Alexa do Zidane, Ronaldo czy innego Rivaldo. Naprawdę nie widzisz różnicy?
Widzę, ale pytam czy ktokolwiek miał jakieś pożegnanie.

Dzięki Nerinka. Troche mnie to zaskoczyło, że jednak klub. Z tym, że Giggs kończył karierę w tym United, Alex jeszcze pogra ;)

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 maja 2012, 16:36

Na forum lament, a Alex jednak zostanie ładnie pożegnany.

Obrazek

Niektórzy oczywiście nie będą zadowoleni, dópoki Juve z tej okazji nie wyda 10 mln € na fajerwerki.

http://www.solojuve.pl/oficjalny/del_pi ... _final.php

Zablokowany