Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 listopada 2011, 22:50

alina pisze:
Dante93 pisze:Patrząc na obecny sezon, Seba zjada Czarnogórca 'na śniadanie'
Rzeczywiście. Śr ocen: Giovinco - 7,02; Vucinić - 7,00. Wprost go deklasuje.
Tymi statystykami chcesz chyba pokazać ludziom jakich to Ty stron nie przeglądasz :stop:
Dante93 pisze:Te oceny to chyba z whoscored.com , bo tam rózne ciekawe rzeczy czasem wpisują. Skoro już sie mamy posiłkować statystykami- Seba 6 goli w tym sezonie w zespole obecnie skrajnie spadkowym, jako bądź co bądź tranquerista, Vucinić, grający głownie jako wysunięty napastnik, zespołu będącego na topie- 2 gole.

Ktoś kiedyś przestopniował słowo 'kłamstwo': zwykłe kłamstwo, duże kłamstwo, statystyka. Więc nie wierzmy jej do końca.
:ok: :ok: :ok:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2011, 23:23

Nie lubię Mirko, ale nie ma co na niego narzekać. Statystycznie (asysty/gole) wypada przyzwoicie. Inna rzecz, że początek sezonu w wykonaniu Giovinco jest imponujący...

@Dante93 - masz ciekawe opinie, ale chciałbym sprostować dwie rzeczy:
- nie ma czegoś takiego jak tranquerista, jest trequartista, od 3/4 (tre quarti - odnosi się to do wysokości ustawienia gracza na boisku)
- stawiaj spacje przed długimi myślnikami, bo to badziewnie wygląda

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 12:27

Aj wypadek przy pracy :wink:

Kończąc z mojej strony tego OT, i odnosząc sie już to bliższego okienka, a nie ciągle do lata, mam nadzieje na kupno lewego obrońcy i tylko jego. Nie widze sensu w kupowaniu paru defensorów/skrzydłowych czy bóg wie kogo. Miłoby było za to gdyby Marotta poszukał wśród wolnych w lecie zawodników, w końcu już w styczniu może z nimi podpisywać kontrakty.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 12:56

nynek pisze:
alina pisze:
Tymi statystykami chcesz chyba pokazać ludziom jakich to Ty stron nie przeglądasz :stop:
Za to niektórzy chcą pokazać, że znają się na piłce lepiej niż ludzie, którzy tym żyją na co dzień a analizowanie wszelkich aspektów gry to ich praca.

A co do stron, to bardzo dobrze, że je przegląda, ja się cieszę, że czasem wrzuci coś do przeczytania.

Zejdźcie z Vucinicia bo dobrze gra a ja tylko przypomnę, że Marchisio był dawniej wyśmiewany i objeżdżany na każdym kroku a już wtedy dostawał dobre noty. A później się okazało, że wszyscy co tak pisali, musieli grzecznie posypać głowy popiołem. Chociaż pewnie są i tacy co do dzisiaj tego nie przyznają i dalej będą twierdzić, że Marchisio ma taką reputację tylko dzięki spektakularnym trafieniom.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 13:30

nynek pisze: Tymi statystykami chcesz chyba pokazać ludziom jakich to Ty stron nie przeglądasz :stop:
Nie no, najlepiej to zrobic pozytyw z lenistwa i braku wiedzy, zarzucajac innym, ze przegladaja caly szereg stron internetowych, w celu podparcia wlasnej teorii. Brakuje mi tutaj jeszcze tekstu o tym, ze forumowicz De Rossi, ktory pewnie oglada po 6 spotkan Serie A na kolejke to No-life.

Tak sie sklada, ze Giovinco na pozycji SS (a tak teraz tam gra) wyglada co najwyzej "srednio". Ogladalem Parme w 4 czy 5 spotkaniach w tym sezonie i juz o tym pisalem, ale Seba duzo lepiej prezentowal sie sezon temu na skrzydle w 433. W tym roku mimo strzelonych bramek i asyst, jego gra jest "zbyt leniwa", rzadko sie cofa po pilke, nie stwarza takiego zagrozenia pod bramka przeciwnika, jak jeszcze pare miesiecy temu. Po czesci to pewnie wina ustawienia, ale co z tego, skoro porownujemy gre, dwoch roznych pilkarzy?

W chwili obecnej, moim zdaniem, sprawa wyglada tak: Vucinic > Giovinco. I mowie to bez jakichkolwiek watpliwosci, chociaz jestem WIELKIM zwolennikiem sprowadzenia Seby z powrotem do Turynu. Co prawda po jego ostatnich wystepach zaczalem sie nad ta kwestia takze mocno zastanawiac, ale na te chwile jednak moje remedium na "przecietna" gre Seby ostatnimi czasy jest jasne: zmienic mu pozycje na skrzydlo ataku. I bedzie dobrze.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 14:54

Mietson pisze:Marchisio był dawniej wyśmiewany i objeżdżany na każdym kroku a już wtedy dostawał dobre noty. A później się okazało, że wszyscy co tak pisali, musieli grzecznie posypać głowy popiołem. Chociaż pewnie są i tacy co do dzisiaj tego nie przyznają i dalej będą twierdzić, że Marchisio ma taką reputację tylko dzięki spektakularnym trafieniom.
Krytyka Vucinicia jest przesadzona - statystyki go bronią. Co do Marchisio - on regularnie dobrze gra od tego sezonu, przedtem miał jeden dobry mecz na 3.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 14:57

Łukasz pisze:przedtem miał jeden dobry mecz na 3.
Biorąc pod uwagę ustawienie na skrzydle i ogólny marazm całego zespołu... to i tak był dobry wynik 8)

Podobno interesujemy się Joveticiem.
Obrazek

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 15:13

Ouh_yeah pisze: Podobno interesujemy się Joveticiem.
Jovetić z wrażenia doznał urazu i nie wystąpi w najbliższym meczu :D

Bardzo ucieszyłaby mnie ta wiadomość (o zainteresowaniu oczywiście) gdyby nie fakt, iż często w mediach jest głośno o zawodnikach których później i tak nie kupujemy... Zresztą, do kiedy on ma ważny kontrakt?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 15:17

Wiking pisze:
Ouh_yeah pisze: Podobno interesujemy się Joveticiem.
Jovetić z wrażenia doznał urazu i nie wystąpi w najbliższym meczu :D

Bardzo ucieszyłaby mnie ta wiadomość (o zainteresowaniu oczywiście) gdyby nie fakt, iż często w mediach jest głośno o zawodnikach których później i tak nie kupujemy... Zresztą, do kiedy on ma ważny kontrakt?
http://transfery.info/news-full-16512.html

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 15:35

Eric6666 pisze:Conte nie jest ślepy, a przemawia za tym lewa strona boiska, gdzie De Ceglie i Grosso się kompromitowali, to dał tam Kielona? Jaki czas musieliśmy oglądać rok temu kompromitację naszych zawodników zanim zostali zmienieni? cały rok?
Inna sprawa, że w zeszłym sezonie nie bardzo było kogo wpuścić za tych bez formy...
nynek pisze:
alina pisze:
Mietson pisze:Za to niektórzy chcą pokazać, że znają się na piłce lepiej niż ludzie, którzy tym żyją na co dzień a analizowanie wszelkich aspektów gry to ich praca.

A co do stron, to bardzo dobrze, że je przegląda, ja się cieszę, że czasem wrzuci coś do przeczytania.
jakku1 pisze:Nie no, najlepiej to zrobic pozytyw z lenistwa i braku wiedzy, zarzucajac innym, ze przegladaja caly szereg stron internetowych, w celu podparcia wlasnej teorii. Brakuje mi tutaj jeszcze tekstu o tym, ze forumowicz De Rossi, ktory pewnie oglada po 6 spotkan Serie A na kolejke to No-life.
Thx za wsparcie.:happy:

Masz jakiś kompleks niższości, nynek? Pisałem ci już, że jak chcesz to podyskutujemy sobie merytorycznie na jakiś temat. A ty mi ciągle wyjeżdżasz z jakimiś bezsensownymi problemami. Nikt ci nie każe czytać moich postów.

P.S. twitterowe konto Alessio Secco.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 20:07

Ogladalem ostatnio immobile na youtubie , owszem to nie jest wyznacznik jakis super umiejetnosci ale facet nosa do bramek naprawde ma.
Jezeli sprzedamy Jaquinte,Toniego,Quaga,alexa i Amauriego w to mercato i latem to spokojnie mozna pozyskac Np.Damiao i wlasnie mlodego Ciro.
Chlopak sie na serio rozwinal.

Napad-Vucinic-Matri-Immobile-Damiao prezentowal by sie naprawde fajnie

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 22:11

Immobile powiedział, że chce awansować do Serie A i szlifować swoje umiejętności w wyższej klasie rozgrywek. Zresztą przyjście Damiao zapewne przekreśliłoby jakiekolwiek szanse młodego Włocha na występy.
Vucinic-Matri-Immobile-Damiao
Za dużo wysuniętych, za mało cofniętych. ihmo

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 22:58

Wtakim razie mozna bylo by go wypozyczyc np.do Parmy:)

na szczescie jest nasz i nikt go nie zabierze:)

Cerci mi sie tez bardzo podoba.
ma klej w nogach do naszej taktyki wpasowalby sie duzo lepiej od elii czy krasica.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 23:36

@alina : Oczywiescie mirko nie jest zły. I w sumie lepiej mu wychodzi w 4-3-3 niż 4-4-2 , ale gra Gio jest bardziej efektowna , a sam zawodnik napewno barziej dynamiczny. I jeżeli byśmy się zapytali tutaj wszystkich na forum kogo woleli by widziec w 11 Juve to jestem pewien ,że wygrał by Gio .
Tylko jest jeszcze jedna kwestia , jestem ciekaw czy Seba poradzi sobie w Juve czy należy do zawodników , którzy lepiej sobie radzą w klubach z prowincji .

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2011, 23:56

rosomak pisze:W takim razie mozna bylo by go wypozyczyc np.do Parmy:)
Pescara póki co daje rade i ciśnie do Serie A. Jednak sam Ciro trochę spuścił z tonu.

Cerci? Całkiem ok, ale z zawodników tego typu marzy mi się Ayew ;).

Zablokowany